Tibia

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Tibia

Postprzez Scurko w 14 Kwi 2009, 19:07

Znam takich co całą drogę w autobusie potrafili przegadać na temat.... tego czegoś, bo grą to za bardzo nazwać się nie da. Na szczęście od jakiegoś czasu nie podróżuję busami, więc jestem zdrowszy :wink: . /najbardziej mnie dobijały teksty typu: "Wychodząc z domu ustawiłem bota i jak wrócę, będę miał niezłe skille". Dzieci już nie wiedzą, co to dobra gra. Mam nadzieję, że to się w końcu zmieni. Kuzyna już z nałogu wyleczyłem, pora na kolejnych :D

Pozdrawiam
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 16 Kwi 2009, 13:05

Myślę, że z większości darmowych lub prawie-darmowych MMORPG po jakimś czasie zaczyna się robić ch.ujnia. Kumpel z pracy gra w Metina (32 lata, rok starszy ode mnie (!)) i tez już narzeka, że to już nie to, że się gówniażerii naschodziło i pokauzje mi forum Metina czasami i lejemy się z wygibasów ortograficznych jakie popełniają "pr0" gracze. ("plzzzzz spszedaj mi miecza i halabandrade plz plz plz :XXXX")
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez elektrica w 16 Kwi 2009, 15:35

tibia uzeleżnia sam w to grałem dłuższy czas żeby mi kumpel nie pokazał stalkera to bym grał w ten fish shit
gra uzależnia jak załapiesz oco kaman ^^ :o
elektrica
Kot

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 19:11
Ostatnio był: 02 Maj 2010, 20:25
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Evilijo w 16 Kwi 2009, 20:36

Piękna gra... aż się łezka w oku kręci... Spędziłem jakieś pół roku w czasach gimnazjalnych, niestety radiowy net zmusił mnie do skończenia, ciągłe zgony mnie przerosły.
Teraz podchodzę do tego z lekkim przymrużeniem oka, o dziwo gierka pomimo swojej powalającej grafiki może się przyciąć na kompach sprzed 10lat.
Rozmowy o tibi na przerwach to też było coś, przechodzisz przez korytarz i już wszystko wiesz :)

Podsumowując, jak dla mnie każde MMO jest warte tyle co gracze na nim grający, nie bez powodu przesiedziałem przy Mu online jakieś 2lata, grałbym pewnie do dziś gdyby nie fakt, że najlepsza ekipa przestała grać. Aha no i w Mu większość graczy to 20lat+ i się miało paru kumpli/kumpel po 30-40. To były czasy, ale minęły i nie wrócą

Pozdrawiam :)
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez PrzemoC w 19 Kwi 2009, 15:16

Dałem kiedyś Tibi szansę, i powiem, ze gdyby nie społeczność, to było by lepiej. Gierka odepchnęła mnie właśnie z tego powodu. Wielu moich kolegów w to gra od lat, jedni rzucali tibię i wracali do niej, inni ciągle grają. Ja się od tego odbiłem. I jeszcze to zdzieranie kasy z graczy przez CripSoft, bo bez PACC to w sumie nic ciekawego.
Nie polecam.

/Edit
Zacząłem znowu grać... mimo to cały czas uważam, ze to co napisałem wyżej to prawda.
Ale... to wciąga i daje mi satysfakcję, choć na dłuższą metę jest nudne. Szczególnie fajnie jednak jest,
jak gram z kolegami i mamy ustalony jakiś cel, ćwiczymy zgranie, pomagamy sobie.
Liczy się dobra zabawa. :wink: I jakby się trochę społecznosć poprawiła...
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez pikachu w 04 Paź 2009, 23:34

Ja gralam w Tibie :)
Mialam 95 poziom :P :P :P :P :P :P
pikachu

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez STA1KERpl w 06 Paź 2009, 22:37

Najgorsze MMOrpg (to wgl. ten rodzaj?) na świecie. Nie no, com jam gada- na marsie czeoś takieo nima. Żal,ból, smutek i głód (na Tibie- aby rozwalić jak najwięcej czarnych twardzieli z nią na nim zniszczyć) się odczuwa kiedy w to gra. Już nie kcem wyjść na młotka który na grafe tylko patrzy, ale kulwa- coś tak zgniłego znaleźć nawet na pegazusie się nie da. "Grafika nie jak w sztalkerze ale glywalność"- goofno prawda. To ma tyle samo grywalności co nieistniejąca gra. Kurde. Runescape to jest o-gra, Metin to jest o-gra, WoW to o-gra, ale tibia to o(h)-shit. Wbijanie kwadratowych skilli jest nużące. Nawet nie można popatrzeć jak się biją (po prostu jep-120, jep-118). Questy- nawet szkoda mi na nie komentarza. Czary- wyrastające grzyby po deszczu (ale tak shybko znikające...). Zbroje- nawet ich widzieć się nie da. Akcja- zajeppista! Wręcz buzuje jak widzę te dynamiczne walki, szybkie chody czy te super animacje potworów!

Powiem wam tak- zima idzie. A jak odejdzie niech ze Tibiom spierrrdaua.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Spaqin w 07 Paź 2009, 20:08

Nie wiem, co masz STA1KER przeciwko Tibii. Grafika swoją drogą (w sumie najgorsza nie jest, ale przez to nie ma wygórowanych wymagań, zatem działa to to na każdym sprzęcie), ale odwal się od gameplayu. Bo zależy on głównie od grających razem z tobą. Jak postawisz tzw. OTSa i będziesz grał ze swoimi kolegami, to jest świetnie. Ale jak grasz na oficjalnych serwerach, możesz pożegnać się z dobrą atmosferą.
Image
Awatar użytkownika
Spaqin
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2009, 14:40
Ostatnio był: 17 Lis 2011, 19:21
Miejscowość: Black Mesa
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez STA1KERpl w 08 Paź 2009, 19:18

Spaqin napisał(a):Nie wiem, co masz STA1KER przeciwko Tibii. Grafika swoją drogą (w sumie najgorsza nie jest, ale przez to nie ma wygórowanych wymagań, zatem działa to to na każdym sprzęcie), ale odwal się od gameplayu. Bo zależy on głównie od grających razem z tobą. Jak postawisz tzw. OTSa i będziesz grał ze swoimi kolegami, to jest świetnie. Ale jak grasz na oficjalnych serwerach, możesz pożegnać się z dobrą atmosferą.

OTS'a nawet kiedyś zrobiłem, ale kolega kciał tylko arene żeby PvP sie napier*alać. Ale mniejsza o to. Nie grołem nigdy w OTS'ach, nie wiem ocb z nimi, ale na publicznym to gówno nie zabawa jest. A powinno jednak polegac to na tym, że ciężko się przebija g-play na priv, a widzę że to privy sa dobre tyko...
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Kontroler w 27 Gru 2009, 16:26

Ojojoj grałem 2 lata i jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem, bo nie gram już 4 lata w ten syf :)
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez k0ch4n w 18 Sty 2010, 18:47

Ta gra byłaby choć trochę dobra gdyby nie ludzie którzy psują tę "grę"

Wolę owiele WoW-a
Image
Awatar użytkownika
k0ch4n
Stalker

Dołączenie: 24 Wrz 2009, 14:08
Ostatnio był: 03 Sie 2020, 21:01
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez deathhunter w 28 Sty 2010, 13:40

Ojej, czemu wy tak nie lubicie tej tibii? :E Co prawda dużo noobków, ale wystarczy wyjść z maina nabić duży lvl i można się trochę poznęcać nad tymi dziećmi :P .Ja nie gram w tibie już z 2-3lata, ale wspominam ją bardzo miło.Nadal mam ją na kompie, mimo tego nie gram już w nią (znudziła mi się trochę) raz na parę miesięcy wchodzę popatrzyć co tam to oni nowego zrobili. Nigdy nie zapomnę tych walk z orkami, cycami i pk :D Większość zraża gadanie o tibii jaka to denna gierka ale myślę że to mówią tylko ci co w nią nie grali, albo właśnie (nie obraźcie się :wink: )ci co grali w nią 5min-1h i nie załapali przez co na całe życie się obrazili. Fajną bandę miałem na obsidii, ale już chyba nikt z moich kolegów tam nie gra.
Pzdr dla graczy, którzy lubią tibie i dla tych co nie lubią.
deathhunter
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2010, 18:21
Ostatnio był: 06 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Czarnobyl (Prypeć) ;p
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość