Kilka pytań by lektor

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kilka pytań by lektor

Postprzez lektors w 02 Lut 2010, 16:40

Dobry. Może to zabrzmi trochę głupio ale w Clear Sky gram już 3 dzień, w każdym razie mam kilka pytań. Gra 1.5.10
Jestem na Wysypisku po powrocie z Doliny Mroku i:
1 - Czy można kupić SWD ( w ostateczności SVU ) u jakiegokolwiek z handlarzy bez wstępowania do jakichkolwiek frakcji?
2 - Słyszałem sporo o tym karabinie maszynowym ( PR-74 bodajże ). Raz go widziałem na sprzedaż w Agropromie u handlarza powinności i nasuwa mi się pytanie - czy warto kupić i ulepszać go? Czy zainwestować w coś innego np. TRS?
3 - Czy da się inną frakcję całkowicie pokonać? Jestem w stalkerach i mam misje zniszczenia bazy bandytów, ale dostawałem te zadanie z 3 razy pod rząd! Czy jest możliwe całkowite wyeliminowanie wroga?

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Reklamy Google

Re: Kilka pytań by lektor

Postprzez Elvis Scatter w 02 Lut 2010, 17:14

3. Nie da się. Stalkerzy automatycznie respawnują się po jakimś czasie. Żaden patch tego nie naprawił. Na FileFront widziałem moda, który zmniejszał respawn.
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez majdanek w 03 Lut 2010, 01:08

1. Czasami handlarz wolnosci je ma, ale latwiej po cichu ubic jakiegos wolnosciowca w bazie i zabrac mu.

2. Wsumie przydaje sie tylko na szpital, bo na otwarte tereny ma za slaba celnosc.

3. Mi sie kiedys udalo pozbyc bandytow, wszystkie miejsca mialem zajete przez powinnosc albo stalkerow i nie mieli sie gdzie respawnowac, ale to raczej bug byl bo wiecej nigdy tego nie powtorzylem
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez lektors w 03 Lut 2010, 18:08

@UP:
1 - Żeby kupić, trzeba wstąpić do wolności?
2 - Ulepszać warto czy nie?
3 - Na jakim patchu grasz?
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez majdanek w 03 Lut 2010, 20:01

1. Nie trzeba, ale wtedy latwiej dostac.
2. Kwestja gustu, moim zdaniem nie warto
3. 1.5.10, ale z bandytami udalo mi sie chyba na 1.5.07, albo wczesniejszym, na 10 za to udalo mi sie wyeliminowac calkowicie renegatow na bagnach, ale w limansku kilku zawsze bylo, przypomnialem sobie ze tez udalo mi sie ich pozbyc na wczesniejszym pachu, ale wtedy nei moglem pozbyc sie bandytow;p ( sile frakcji mieli = 0 i zasoby tez) , z bandytami niby pisalo ze sa male zasoby ale nie pojawiali sie
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez _Vorlax_ w 03 Lut 2010, 20:12

1. Mozna je zebrac z trupów w Magazynach Wojskowych, chociaż mi jako snajperka i tak najlepiej służył Trs301 z celownikiem na maksa ulepszonym w celność.

2. Wg mnie nie opłaca się w ogóle, jedyny etap kiedy może się przydać to koniec gry - tylko że w tedy możemy mieć FT 200M lub Wintara od Leśnika które koszą wszystko równo

3. Ja nie wiem co wy macie z tymi frakcjami (3 razy pokonałem w całości powinnośc, 2 razy bandytów i raz stalkerów)
i to w większości nie na patchu 10 więc kilka spostrzeźeń.
- Najczęściej odradza się powinność (u mnie to było około 5 razy) najlepszym sposobem jest udanie sie do Czerwonego lasu i magazynów wybicie ich a dopiero potem wybicie bazy - i trzeba pamiętać zostajemy w lokacji aż nie zbierze się w bazie przynajmniej z 5 oddziałów.
- U mnie na stalkerów i bandytów wystarczało kilka oddziałów w bazie - potem już się po prostu nie respili.
- I nie patrze na zasoby z tego co pamiętam oddziały respiły się tak samo ochoczy gdy byłe pelne i gdy były puste :D
_Vorlax_
Kot

Dołączenie: 30 Sty 2010, 21:00
Ostatnio był: 25 Mar 2010, 21:31
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Wheeljack w 07 Lut 2010, 23:26

W kałacha inwestuj tylko nie zmieniaj kalibru. Ulepsz go sobie 100% na celność i miej go do końca gry, bo amunicje mają wszyscy.
Ostatnio edytowany przez Wheeljack, 21 Maj 2010, 22:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 21:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez djcycu w 08 Lut 2010, 00:44

Jakąś szturmóweczkę sobie ulepsz. SVD i SVU się w stalkerze nie sprawdzają, jedynie przy misji z mostem ale ja raz i tak dałem rady TRs 301. Wg mnie to najlepszy wybór bo po ulepszeniach i zmianie kalibru na 5x39 ten karabin zmiata wszystko co ma po drugiej stronie celownika :) Jeszcze możesz się pobawić i poszukać w Czerwonym Lesie kiedy Wolność i Powinność spotkają się i "popsztykają" niedaleko domu leśnika. Tam zazwyczaj znajduję SVD.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości