Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

Postprzez Ksiundz w 12 Kwi 2010, 21:55

tak, tylko że te lotnisko jak wszystko inne u kabanów wiadomo w jakim było stanie bród, smrót i ubóstwo jak w ogóle rosja po za ważnejszymi miastami a po za tym temte rejony to miejsce do którego rosjanie najlepiej by wyparli z pamięci, wymazali z mapy; po za tym mój stary był w afganistanie więc widział na patrolach co te brudasy z pseudo islamu potrafią, a jeszcze mogli sie tam czaić panowie z czeczenii i innych terytoiów które dręczy rosja a polacy sie nawineli... ( ja panom adminom nie pasi post mogą skasować)
Ksiundz
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2009, 18:04
Ostatnio był: 25 Maj 2011, 06:59
Miejscowość: Kordon, posterunek wojskowy
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez szametu w 12 Kwi 2010, 22:04

dodac ci moda, zmienic nick i mialbym kogos innego niz Ty przed oczami teraz.

chcialbym powiedziec, ze rozumiem Twoja frustracje. ale tak nie jest. zyjesz w swiecie zlozonym zgranic. niestety powielasz schematy i jakos nie widzisz mozliwosci wybicia sie z nich.

szkoda, bos mlody i wiele o zyciu nie wiesz. czas Cie zweryfikuje. bo Twoja arogancja, napotka w koncu sile, przed ktora sie ukorzysz, i jedyne co bedziesz potrafil to gorzko zaplakac.
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P

Postprzez Ksiundz w 12 Kwi 2010, 22:10

ale wywody mi pociskasz, spokojnie ja nie jestem sfrustrowany tylko po prostu przedstawiam pewną wersje wydarzeń która wcale nie musi byc prawdziwa, a co do rosji to ten kraj ma rzeczywiście zmarnowany potencjal jak zresztą wszystkie post komunistyczne państwa i oni dopiero żyją w świecie schamatów i kitu wciskanego przez lata.
Ksiundz
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2009, 18:04
Ostatnio był: 25 Maj 2011, 06:59
Miejscowość: Kordon, posterunek wojskowy
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez szametu w 12 Kwi 2010, 22:16

co innego imaginowanie czegos. a co innego sztuczne i zabobonne zapatrywanie sie na swiat. a piszac o rosji, rozumiem, ze masz wyksztalcenie by takie sprawy omawiac ? czy jest to tylko Twoje zdanie ?

coz, pisac wywowdy z palca wyssame potrafi kazdy. pisac sensownie, nie wystawiajac sie na posmiewisko, juz niewielu ;)

za calym należytym Ci szacunkiem
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P

Postprzez xionc w 12 Kwi 2010, 23:09

Niech ktoś skasuje wywody tego młokosa bo psują temat i pasują tu jak palec w oku
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez djcycu w 12 Kwi 2010, 23:15

Ja bym proponował każdemu bajkopisarzowi odejść na chwilkę od komputera, podejść pod obraz albo krzyż, uklęknąć i odmówić wieczny odpoczynek za ofiary tej tragedii. Myślę że to bardziej na miejscu i przynajmniej nie dręczy tych dusz które już są szczęśliwe a wręcz przeciwnie. Radzę też aby poczekac ze swoimi bzdurami i pierdołami do momentu wyjaśnienia przyczyn i okoliczności katastrofy. W najgorszym wypadku poczekać na dalsze incydenty. Nikogo nie oczerniam i nikogo nie bronię, moje zdanie na ten temat: Jest mi głęboce żal że to się stało, że nasza inteligencja znów zginęła na ziemii Katynia. Pomyślmy chociaż raz nad tym innym kątem... Może jednak ta tragedia jest prawdziwym wypadkiem? Może jednak stała się bo pamięć o losach 22000 polskich oficerów zanika? Może coś większego zostało niewyjaśnione i dusze domagają się tego? Mówcie sobie o mnie że jestem pojebem i tak dalej ale wiem coś o tym. Nie będę się wypowiadał co ja kiedyś przeżywałem kiedy widziałem w snach dziwne obrazy. Wierzę że niewyjaśnione sprawy rządają ujawnienia. Wracając do tematu znalazłem wczoraj ciekawy artykuł o Katyniu gdzie było wyraźnie napisane że masowe mordy tuszowano również zabudowaniami (nad jednym z grobów planowano wybudować dworzec). Jak wiecie 8000 ofiar nie zostało odnalezionych. Nie zdziwił bym się jeśli leża oni w pobliżu tego lotniska... W ośrodku wypoczynkowym NKWD mieści się też piwnica gdzie mordowano najwyższych ranga oficerów, do dnia dzisiejszego nie ma tam wstępu dla naszych uczonych.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez klawisz w 12 Kwi 2010, 23:45

Przed chwilą wróciłem - dom Marii i Lecha Kaczyńskich w Sopocie.

Image

Image

Image
Awatar użytkownika
klawisz
Retired

Dołączenie: 16 Lis 2004, 14:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 20:20
Miejscowość: Sopot
Kozaki: 88

Postprzez KoweK w 12 Kwi 2010, 23:56

http://www.tvn24.pl/-1,1651966,0,1,beda ... omosc.html

No i proszę, jak zwykle musi dojść do tragedii, by uczynić coś, co jest potrzebne, i nie mówię tutaj tylko i wyłącznie o potrzebach polityków, ale również o potrzebach społeczeństwa. Ale Polska to głupi naród, który uczyć potrafi się tylko na błędach, niestety. Choć lepsza taka nauka niż żadna. :wink:

Btw. u mnie pod szkołą postawili zdjęcie Lecha, Marii oraz... Macieja Płażyńskiego, który według mojego miasta pochodzi z Ornety, co jest kompletną bzdurą. Urodził się w Młynarach, uczył w Pasłęku, a tylko jego rodzice tutaj mieszkają (a raczej mieszkali, bo jedno z rodziców nie żyje), ale nie sprowadza to ludzi do gadania takich głupot, że to "orneciak". :facepalm: Wiem, że Młynary i Pasłęk to bliskie okolice Ornety (do Pasłęka mam 30 km), ale mimo wszystko to nie jest Orneta - to nawet nie jest mój powiat.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Adriano47 w 13 Kwi 2010, 01:02

Polska to głupi naród?Dość śmiała ocena ogółu społeczeństwa wystawiona do tego przez kogoś kto jeszcze ciągle jest bardzo młody.Kogo nazywasz głupcem?Mnie ,siebie?Każdy inteligentny człowiek uczy się na błędach bez względu na nację.Polska ma za sobą wiele sukcesów i odkryć poczynionych rękami jej obywateli na długo przed Tobą i zapewne długo po Tobie.Twoja kolejna uwaga również jest nietrafiona gdyż zakup nowych maszyn był planowany już przed katastrofą ten tragiczny wypadek jedynie przyspieszy zapewne te procedury.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez Przemek77 w 13 Kwi 2010, 06:32

Terminus napisał(a):Trochę na marginesie. Nie podobała mi się osobiście uroczystość sprowadzenia ciała Pana Prezydenta.

Mój osobisty niesmak wzbudziło to nagłe dorwanie się do mikrofonu pana Pospieszalskiego po usłyszeniu tragicznych wieści i błyskawiczne wejście w role "mistrza ceremonii", prowadzenie modlitw i jeszcze później kreowanie się na "oficjalnego rzecznika od katastrofy". To było niesmaczne, widac było, że na tragedi ten pan chce zbic osobisty kapitał - w postaci "lansu". Szczególnie, że pan Pospieszalski mieni się katolikiem, więc chyba należałoby się po katolicku zachować, szczególnie w takiej sytuacji...

Samych zaś teorii spiskowych miałem wczoraj dość "do wyrzygania" w pracy - kiedy dorośli, poważni ludzie przekrzykiwali się, że "ruscy rakietę wystrzelili", "ruscy agenci podłożyli bombę", "podczas niedawnego remontu specjalnie uszkodzono instrumenty pokładowe aby nad Smoleńskiem odmówiły posłuszeństwa" - etc. Żenada.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 13 Kwi 2010, 09:04

Adriano47 - bardzo dobrze powiedziane.
I nie to, żebym się czepiał, czy chciał coś namieszać. Pewnie się narażę (to trudno, takie mam zdanie), ale jeżeli Kowek zawzięcie uważa i twierdzi, że Polska to głupi naród (o czym na "szałcie" też ochoczo wypisywał i uśmieszki wesołe w dzień katastrofy wszystkim rozsyłał..), to dobrze wiedzieć, co o sobie i nas wszystkich myśli. Nieładnie. A co do Przemka77 - możesz być pewny, że teorii spiskowych będzie coraz więcej, ludzie muszą się tylko najpierw otrząsnąć z tego wszystkiego. A dlaczego są te teorie? Bo my, jako naród (wcale nie głupi), niszczony i ciemiężony na przestrzeni tylu lat przez nich mamy do tego prawo. I mamy prawo podejrzewać ich o wszystko, a do czego są zdolni i w czym są wyspecjalizowani pokazał np. Katyń 70 lat wstecz. I inne fakty z naszej historii też. I jak już masz rzygać, to rzygaj tym, co nam zrobiono być może teraz (nie upieram się,to się jeszcze wyjaśni..), a przede wszystkim w historii. A jak piszesz, że dorośli i poważni ludzie u Ciebie w pracy mają podejrzenia, to wiedz, że z pewnością nie tylko oni, ale myślę, że nie mała część naszego społeczeństwa również. A przynajmniej zacznie mieć. M.in. ta część, która przeżyła nie jedno i wie coś na ten temat nie tylko z książek. I to nie jest jak piszesz żenada. Mają do tego podstawy i prawo.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez xionc w 13 Kwi 2010, 09:58

Owszem owszem, każdy ma prawo myśleć różne głupoty, nawet że Putin bombe wsadził albo że kazał uszkodzić instrumenty pokładowe. Tylko sie potem nie dziw że ludzie dziwnie sie na ciebie patrzą
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości