Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Samolot Lecha Kaczyńskiego rozbił się!

Postprzez Przemek77 w 13 Kwi 2010, 10:05

Przede wszystki ze snuciem teorii należałoby poczekać aż zostaną podane wyniki śledztwa w tej sprawie. Bo jak na razie więcej jest niewiadomych niż wiadomych.
I może jednak trochę ciszy nad tymi trumnami.... Na dywagacje zawsze przyjdzie pora.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez szametu w 13 Kwi 2010, 10:21

dorian napisał(a):I nie to, żebym się czepiał, czy chciał coś namieszać. Pewnie się narażę (to trudno, takie mam zdanie) (...)

@ dorian. z tymi wszystkimi teoriami (ktora daj bog beda chybione) to jednak mozna sie wstrzymac. kurz niechaj opadnie i lzy beda wyplakane. bo jeszcze niejednak bedzie teoryjka. powstala li tylko na naszej niecheci do rosjan.

a i nie martw sie faktem, iz ktos patrzy na Ciebie jak na glupca. ot po prostu nie pasujesz do towarzystwa wzajemnej adoracji i tyle ^^
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 13 Kwi 2010, 10:23

Cóż, wtrącę się z jednym króciutkim zdaniem, które chodzi mi po głowie od pewnego czasu...

Rozumiem, że wszyscy tak święcie wierzycie, że wszelkie informacje ze skrzynek będą Wam wprost podane w stu procentach i do tego będą całkowicie prawdziwe...?

No, to tyle w tym wątku. ;)
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Terminus w 13 Kwi 2010, 10:27

Eh...słuchać hadko niektórych...

Jest teraz czas "gorączki" po wypadku, mnóstwo niesprawdzonych informacji, plotek spekulacji przelatuje przez media. Ktoś coś spekuluje, ktoś powtórzy, trzeci przekręci, czwarty wymyśla bzdury, by jakkolwiek zaistnieć ... Szczególnie internet żywi się wszelkiego rodzaju sensacjami. Goebels powiedział, że ludzie wierzą w "wielkie kłamstwa".

Badania przyczyn katastrof lotniczych trwają miesiącami, niekiedy latami. I dopiero kiedy zrekonstruują cały samolot, przebadają każdy szczątek, przesłuchają milion razy szumy w nagraniach "czarnych skrzynek" być może dowiemy się prawdy.

Przepraszam, że piszę takie banały, ale do niektórych nie dociera prawda, że najpierw powinno się szukać wyjaśnień najbardziej prawdopodobnych i realnych nie nie dawać się ponieść skrzydłom fantazji.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Adriano47 w 13 Kwi 2010, 10:41

Pisze do wszystkich tych którzy posądzają Rosjan o różne niecne czyny.Słuchajcie koledzy w świecie Stalkera mam wielu znajomych z różnych krajów poznawaliśmy się przy okazji meczy turniejów etc. i muszę wam powiedzieć że byłem pod ogromnym wrażeniem wyrazów współczucia jakie od nich napływały a byli to ludzie przede wszystkim z Rosji.Dlatego nie wyobrażam sobie aby jakieś zakulisowe działania niektórych ludzi miały wpływa na ten wypadek.Zwróćcie tez uwagę na zachowanie Władimira Putina to facet ze stali z wielkimi jajami a to co zrobił gdy wspierał premiera cóż powiem krótko byłem zszokowany.Za wszystkie te gesty,decyzje i zachowania wypada powiedzieć dziękuje wam przyjaciele i raz na zawsze zakopać ten cholerny topór.Gdyż jak widać jątrzących ci u nas dostatek za szabelkę by chwytali a większość nawet z broni w życiu nie strzelała ,wielcy bojownicy.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez szametu w 13 Kwi 2010, 10:56

raczej naogladali sie za duzo 'dokumentów' dotyczacych 9-11 i teraz kazdy wietrzy spisek i smrod wszedzie tam, gdzie tego nie ma.

fakt, ze w postepowaniu Putina wiele jest ladnych gestow. i moze juz czas, aby dyplomacja poszla droga 'peace, not war' jak to ma jeszcze wielu 'konserwatow' w polsce.
nie posiadasz wlasnego zdania, ktore moglo by mnie zainteresowac
Awatar użytkownika
szametu
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2010, 13:02
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 22:50
Miejscowość: z reklamy Plusa :P

Postprzez djcycu w 13 Kwi 2010, 11:58

Też tak uważam aby to wszystko się skończyło. Było by lepiej. Zbrodnia Katyńska stała się dawno temu, ludzie którzy zdecydowali się podjąć aż tak strasznych czynów nie żyją i nie ma ich już w rządzie rosji. Czemu więc wszyscy dalej obwiniają rosję o tą katastrofę? Przecież wypadki się zdarzają. Tyle że o cywilach nikt tak nie trąbi, tym razem katastrofa lotnicza przypadła w udział naszej inteligencji. Wiem że jest wiele rzeczy które budują myśli o spiskach jak np. przesiadki innych, brak Tuska na pokładzie, zamiany miejsc... Ale czy to takie oczywiste od razu? Pamiętacie WTC? Niby była to wina Al-Kaidy i co wyszło z tego? Tak samo będzie teraz, wszyscy myslą o rosji a wyjdzie że był to wypadek.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Terminus w 13 Kwi 2010, 12:18

djcycu napisał(a): Tak samo będzie teraz, wszyscy myslą o rosji a wyjdzie że był to wypadek.

Powiedziałbym raczej, że wszyscy myślą, że to był wypadek a tylko paru głośnych, "nawiedzonych" głosi, głównie w necie swoje irracjonalne teorie.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Darth ReX w 13 Kwi 2010, 12:30

Ja bym nawet pokusił się o stwierdzenie, że wszyscy WIEDZĄ, że to wypadek, a kilka osób próbuje forsować swoje irracjonalne teorie, które nie mają nawet najmniejszego odzwierciedlenia w rzeczywistości, tak samo, jak ich snucie.
Ale można się było domyślić, że natychmiast po katastrofie ktoś pokaże palcem, krzycząc: "To Rosjanie!". Szkoda tylko, że nie jest to na miejscu, jak również nie ma to najmniejszego sensu.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Adriano47 w 13 Kwi 2010, 12:41

Macie rację panowie i ja się przyjrzę kto będzie chciał na tym zbić kapitał a wnioski wyciągnę nad urną wyborczą.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez Terminus w 13 Kwi 2010, 14:20

Chodzą słuchy, że Parę Prezydencką mają pochować na Wawelu, zgodnie z "wolą rodziny".
Żałoba powoli zamienia się w groteskę.
Opinie z Krakowa [z mojego biura]: "To chyba trzeba będzie Piłsudskiego wyrzucić, by zrobić miejsce bardziej zasłużonym", "To chyba żart", "Warszawiacy się go pozbyli", "Tylko Papieża można było pochować na Wawelu", "Nie dość, że nie ma Euro to jeszcze Kaczyńskiego wcisnęli" et cetera, cetera... [opinii o zdrowiu psychicznym autorów tego pomysłu nie cytuję].

Cóż...

Pycha i ambicje brata Jarosława, chyba tylko tyle. Ani ś.p. Pan Prezydent nie ma takich zasług dla Polski, ani nie był związany z Krakowem. Widać wystarczy zginąć w wypadku. Sikorski, który zginął w Gibraltarze, był bohaterem walk o niepodległość, wojny z 1920r. nadzieją Polaków w okupowanym kraju. Kaczyński cóż...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez xionc w 13 Kwi 2010, 14:46

No królem to raczej nie był. Zaczynają troszke przesadzać
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości