S.T.A.L.K.E.R. 12 napisał(a):Nie wiem jak u innych ale u mnie w szkole na godzinie wychowawczej wychowawca wciąż gada o tym że Rosja jest generalnie bee, a Polska to najlepszy kraj na świecie, Chrystus narodów itp. Ludzie z mojego otoczenia (szkoły, bloku, podwórka) którzy mówią że są patriotami to ich poglądy są takie: gejów palić, murzynów zabijać itp.
maciekt napisał(a):Od zawsze jakoś neutralnie podchodziłem do spraw patriotyzmu i nie czuję szczególnej więzi z Polską.
S.T.A.L.K.E.R. 12 napisał(a):Wychowanie patriotyczne? Po co to komu? Jak można nauczyć miłości do czegoś? Oczywiście że jestem na NIE!
S.T.A.L.K.E.R. 12 napisał(a):Nie wiem jak u innych ale u mnie w szkole na godzinie wychowawczej wychowawca wciąż gada o tym że Rosja jest generalnie bee, a Polska to najlepszy kraj na świecie, Chrystus narodów itp. Ludzie z mojego otoczenia (szkoły, bloku, podwórka) którzy mówią że są patriotami to ich poglądy są takie: gejów palić, murzynów zabijać itp.

maciekt napisał(a):Zresztą, jeśli historia jakiegoś idioty jeszcze nie przekonała do tego, że wszelkie wojny to nonsens, a na front idzie z przymusu tylu ludzi, którzy wcale tego nie chcą ze świadomością, że gdyby urodzili się w innym kraju, to siedzieliby pewnie wygodnie w fotelu oglądając co najwyżej wiadomości w telewizji, to niech sobie idzie własną rodzinę mordować, zamiast pozbawiać życia rodziny niewinnych osób.
I jeszcze raz napiszę, że patriotyzmu, w tym wypadku w kontekście miłości do ojczyzny nie da się nauczyć. Chyba, że ma być patriotyzm na pokaz, ale raczej nie o to chodzi.
Przemek77 napisał(a):Sam też nie zamierzam iśc umierać, bo jacyś debile, których nawet nie znam wywołali wojnę. Sprawa jest krótka - politycy wywołuja wojny - więc niech politycy biorą strzelbe w łape i idą walczyć. Ja nie zamierzam.
Przemek77 napisał(a):Kiedyś generałem zostawał ten co się zasłużył w boju, a nie ten co miał lepsze koneksje i lepiej się lansował. Współczesne sztaby, armie czy nawet rządy to bandy pajaców.

Microtus napisał(a):Co do marihuany to krótko. SADZIĆ, PALIĆ, ZALEGALIZOWAĆ
Przykro mi, że Polska nie ma przywódców, autorytety się publicznie opluwa. Nikt nie potrafi pójść na kompromis. I wymieniamy co 4 lata nic nie potrafiących debili na innych umiejących jeszcze mniej.
Wszyscy potem mówią, że KUR_WA zaczynają od początku. I tak jest od 1989 roku. Nie jestem sie w stanie utożsamiać z żadną partią w chwili obecnej, no może trochę z UPR z wiadomych względów

Ppor. Wasiłow napisał(a):Przemek77 napisał(a):Sam też nie zamierzam iśc umierać, bo jacyś debile, których nawet nie znam wywołali wojnę. Sprawa jest krótka - politycy wywołuja wojny - więc niech politycy biorą strzelbe w łape i idą walczyć. Ja nie zamierzam.
A gdyby ktoś napadł na nasz kraj? Nie broniłbyś swoich dzieci, swojego domu. Czy Patriotyzm nie jest umiłowaniem domu (ojczyzny)?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości