Śląsk i Ślązacy.

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Śląsk i Ślązacy.

Postprzez KoweK w 07 Maj 2010, 21:24

ProtteuSS napisał(a):szm a kolega z Chorzowa ile ma lat ? 15, 17 a może tyle co ty :D Bez urazy i oczywiście szacun ale moim zdaniem smarki od 15 do 21 lat nie powinni zajmować głosu w tej sprawie.

Rozumiem, że dzień przed 21 urodzinami nie będę mógł nadal zajmować głosu w tej sprawie?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez ViS w 07 Maj 2010, 21:29

ProtteuSS napisał(a):szm a kolega z Chorzowa ile ma lat ? 15, 17 a może tyle co ty :D Bez urazy i oczywiście szacun ale moim zdaniem smarki od 15 do 21 lat nie powinni zajmować głosu w tej sprawie.

Bez urazy ProtteuSSS, ale jak na razie to na pozycję największego smarka to Ty pracujesz bardzo ciężko swoimi wypowiedziami.
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 22

Postprzez ProtteuSS w 07 Maj 2010, 21:31

To było "Moim zdaniem"...... :E A zajmuj sobie byle to miało sens. A nie post typu bo mój kolega powiedział to i tamto. A co mnie obchodzi co powiedział czyjś kolega. Czy ja wypisuje posty typu. Na przykład "A mój kolega z Mongoli powiedział to i tamto" :D

P.S. ViS skoro tak sądzisz to twój problem a nie mój......To raczej wy naskakujecie na mnie niczym małe dzieci którym wytknięto błąd.
Ostatnio edytowany przez ProtteuSS, 07 Maj 2010, 21:36, edytowano w sumie 1 raz
AMD Athlon 64 X2 5000+ 2200.00 MHz
Gigabyte GA-M61PME-S2P nVidia GeForce 6100/nF430
GoodRam DDR2 2GB 800MHz CL5
GeForce with CUDA 9500 GT Gigabyte OC 1GB HDMI & DVI / PCI-E
Chieftec (GPS-450AA-101A) 450W
Microsoft Windows XP Home Edition PL SP3

ProtteuSS
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Lip 2009, 18:29
Ostatnio był: 25 Paź 2010, 10:52
Miejscowość: Świętochłowice
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -1

Postprzez KoweK w 07 Maj 2010, 21:35

ProtteuSS napisał(a):Czy ja wypisuje posty typu. Na przykład "A mój kolega z Mongoli powiedział to i tamto" :D

Nie, ale w kółko kogoś cytujesz, co wg mnie równa się z "moim zdaniem" "ten powiedział tamto...". ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez ViS w 07 Maj 2010, 21:37

ViS napisał(a):Bez urazy ProtteuSSS, ale jak na razie to na pozycję największego smarka to Ty pracujesz bardzo ciężko swoimi wypowiedziami.

A to było moim zdaniem, ProtteuSS
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Kozaki: 22

Postprzez ProtteuSS w 07 Maj 2010, 21:39

A co mam się non stop produkować jak to i tak po wszystkich spływa. Wolę kogoś zacytować. Z tym że ja nie cytuję kolegi z Chorzowa :D A to różnica.

ProtteuSS
Wygnany z Zony

Postprzez szm w 07 Maj 2010, 21:42

A nie post typu bo mój kolega powiedział to i tamto.

To nie jakiś tam kolega, tylko rodowity Ślązak z dziada pradziada. Nie wszyscy na Śląsku są wywrotowcami...
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez dorian w 07 Maj 2010, 21:48

ProtteuSS, Ty NiePolaku..
ciesz sie, że w ogóle możesz dyskutować na tym polskim, mówiąc tak po ślązacku "forumie..". Jakbyś sie urodził i wychował w Polsce, ale po potem zamieszkał w Mongolii i tak samo u nich krzyczał jak tu teraz, żes nie Mongoł a Polak przeca, to przyznał bym Ci rację i zrozumiał, że Cię do Polski ciągnie i dlaczego. Ale jak wyklułeś sie tutaj i mówiąc krótko żreć co masz i wycieczki krajoznawcze se robisz u nas W Pl-u, to nie kracz, żeś NiePolak.
Może jakbyś sie urodził w jurcie, na stepie w Kazachstanie między osiołkami na słomie, potem doił kozy i żarł mace na ogół, to byłoby Ci lepiej..

To raczej wy naskakujecie na mnie niczym małe dzieci którym wytknięto błąd

Nie, ja osobiście naskakuję na gości, którzy siedzą w "polskim ciepełku pod sukienką mamusi" i drą się, jak to im tu jest źle..
Przeprowadź się jak Ci tak źle..
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez ProtteuSS w 07 Maj 2010, 21:53

Nie wszyscy też maja jakiekolwiek pojęcie o omawianym tu temacie. Bo jo osobiście też znam Ślązoków którzy nie mają bladego pojęcia co to Autonomia co gorsza w ogóle nie znają Śląskiej historii. I przeważnie są to właśnie smarki co w głowie maja dragi, imprezy, chlanie i ćpanie. Tak że to że kolega powiedział to i tam to to nie znaczy zaraz że wszystkich trzeba wciepnąć do jednego wora...........

ProtteuSS
Wygnany z Zony

Postprzez szm w 07 Maj 2010, 21:58

I przeważnie są to właśnie smarki co w głowie maja dragi, imprezy, chlanie i ćpanie.

No akurat to b. źle go scharakteryzowałeś... A na historii się zna, i wie, że za Śląsk walczyli jego przodkowie w powstaniach.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez ProtteuSS w 07 Maj 2010, 23:03

dorian napisał(a):mówiąc tak po ślązacku "forumie
Stary prosza cie :D

dorian napisał(a):Nie, ja osobiście naskakuję na gości, którzy siedzą w "polskim ciepełku pod sukienką mamusi" i drą się, jak to im tu jest źle..
Przeprowadź się jak Ci tak źle..
Nie siedzę pod sukienką mamusie zboczku :E Jak ty lubisz takie rzeczy to w porządku, nie wnikam. Siedzę w Śląskim ciepełku. Przeprowadzić się ? A po co ? Urodziłem się, mieszkam i żyję na Śląsku. To jest mój dom i moja mała ojczyzna ! Więc po co mam się wyprowadzać i gdzie ? Może do Polski :E

Mój Dom Moja Ojczyzna
Image

Uploaded with ImageShack.us

ProtteuSS
Wygnany z Zony

Postprzez SaS TrooP w 07 Maj 2010, 23:11

ProtteuSS napisał(a):Nie wszyscy też maja jakiekolwiek pojęcie o omawianym tu temacie. Bo jo osobiście też znam Ślązoków którzy nie mają bladego pojęcia co to Autonomia co gorsza w ogóle nie znają Śląskiej historii. I przeważnie są to właśnie smarki co w głowie maja dragi, imprezy, chlanie i ćpanie. Tak że to że kolega powiedział to i tam to to nie znaczy zaraz że wszystkich trzeba wciepnąć do jednego wora...........

Jestem alkoholowym abstynentem, chodzę do doborowej szkoły, profil humanistyczny, więc zajmuję się historią szeroko pojętą, lubię także ekonomię, która w statystykach wyraźnie dowodzi, że Śląsk nie jest już tyle wart co kiedyś.

A mieszkam słoneczko :* w Wodzisławiu... Śląskim, Śląsk Cieszyński, o który o mało co (dwukrotnie) nie wybuchła wojna. Nie, nie mówię gwarą, bo mi się nie podoba, acz ją rozumiem i nie przeszkadzają mi ludzie, którzy tak do mnie mówią. Mieszkam na Śląsku, nie czuję się Ślązakiem, bo niestety wielu z nas reprezentuje skrajnie prawicowo-konserwatywne środowisko jak ty, na szczęście niewielu jest pseudo ultra nacjonalistów (jak ty). Zacofanie kulturalne i światopoglądowe na szczęście spotkać można stricte na prowincji i i tak się modernizuje. Nie czuję się Polakiem, bo nie jestem patriotą. Gdy byłem smarkiem obnosiłem się niemieckim obywatelstwem i byłem dumny z bycia "Niemcem".
Ale zrobili ze swojego kraju ostre szambo, a ja nieco dojrzałem i widzę, jakie to było głupie.
Na ten moment czuję się Europejczykiem z Bramy Morawskiej, obywatelem UE i w przyszłości celuję w Europarlament, bo mam pewien dość kontrowersyjny, ale IMO po prostu piękny plan dla Europy.

I takie dziwne ludziki jak ty, które pogłębiają podziały z powodu pochodzenia są dla mnie przeszkodą (i dlatego mnie wkurzasz), powodem do wstydu (bo bądź co bądź Ślązakiem jednak jestem), a dla Goroli obiektem żartów i kpin.
A potem robią o nas takie durnowate seriale jak "Święta wojna" i ludzie już mają totalny polew.

Brawo.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości