Singularity

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Singularity

Postprzez LONG MAN w 27 Cze 2010, 03:09

Grał ktoś w Singularity? Warto wydać kasę czy nie?
---------------
Widzę że niema chętnych. No dobra poświęcę się i jutro wpadnę do MM .
Postaram się zamieścić reckę około 16.

Uwagi moderatora:

Warn za double posty i brak edycji! - caleb59
LONG MAN

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Re: Singularity

Postprzez LONG MAN w 17 Lip 2010, 12:00

Wyszedł duble post bo nikt nie odpowiedział.
A warto napisać o grze, bo i scenariusz niezły i grafika nienajgorsza(jeśli kkoś lubi Wolfensteina)
A jest oczym pisać.
Zaczynamy grę jako członek amerykańskiego zespołu(standard) ale bardo szybko wplątujemy się w rozgrywkę między naukowcami a komunistami.
Skaczemy więc między epokami próbując przywrócić lub zniszczyć stary porządek
Wygląda to całkiem fajnie, rękawica kontroli czasu daje wiele możliwości zwłaszcza podrasowana. Niewątpliwy atut gry. Na początku i w trakcie skrypty troszkę przeszkadzają.
Ale puzniej sama radocha.
LONG MAN

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez GUN w 18 Lip 2010, 18:06

Jeżeli lubisz najnowszego Wolfenstiena to ta gra jest dla Ciebie.Polecam jeszcze Timeshift.
Awatar użytkownika
GUN
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2010, 19:12
Ostatnio był: 28 Lip 2011, 22:04
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez Alvarin w 19 Lip 2010, 12:50

Nie grałem długo, ale z tego co na razie widziałem gra nie jest warta zakupu, no chyba, że jesteś wyposzczonym graczem;). Gra jest pod każdym względem standardowa, przeciętna. Nic odkrywczego w żadnym aspekcie, sztampa. Może później jest lepiej, ale na womity mi się zbiera, kiedy po raz kolejny gramy postacią z amnezją (akurat nie w tej grze, ale jest to patent wykorzystywany zdecydowanie zbyt często, żeby wspomnieć chociażby gothica 2 czy naszego wiedźmina, ale w fpsach też sie zdarza), wątek tajemniczych a wieeeelce złowrogich badań (wolf, fear,singularity), o "oryginalności" najnowszej gry raven software świadczy chociażby intro...

:

Lecimy helikopterem na wyspę gdzie dzieje się akcja, gada do nas jakiś wojak, a potem ku naszemu pełnemu "zaskoczeniu" zostajemy zestrzeleni, wojak z którym gadamy wypada z samolotu, a my budzimy się na wyspie. Prawda, że oryginalne? :|

Zdaje sobie sprawę, że ciężko dziś wymyślić coś nowego i większość gier bazuje na patentach które już były, ale starają się je przynajmniej zrobić lepiej niż w oryginale, czego o singularity powiedzieć nie można.

Ogólnie gdyby podmienić tekstury nazistów na sowietów gra równie dobrze mogłaby się nazywać "Wolfenstein 2" i nikt by się nie pokapował, że to w zamierzeniach inna gra...

Dlatego nie polecam tej gry, jest wiele gier o wiele lepiej wykonanych, przynajmniej mają w sobie cokolwiek sprawiającego, że chce się grę odpalić ponownie. W przypadku singularity takiej potrzeby nie ma, za to przez mechanizmy rozgrywki człowiek czuje się o dobre 10 lat młodszy, zdecydowanie odstaje od gier next-genowych. A grafikę można obejrzeć na screenach, jest na poziomie wolfa, więc może się podobać, ale na kolana nie powala, no i do tego czuć momentami trochę plastikowość otoczenia.

Alvarin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Kwi 2009, 21:00
Ostatnio był: 20 Mar 2012, 12:14
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 12

Postprzez LONG_MAN w 27 Sie 2010, 00:29

Pozwolę sobie na,jesli pańsdtwo pozwolą, krótką recenzję.
Sam swego czsu myślałem że singularity to połączenie S.T.A.L.K.E.R.A. z Bioszokiem i Folloutem3.
Jak byłem pozyrywnie rozczarowany, sam wiem .
Co ciekawe ze stalkera w grze niema nic. I fajnie, są natomiast odniesienia do Fallauta3 i Bioszoka.
STALKER 2 w 2012, i w co ja mam grać do tego czasu?

LONG_MAN
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sie 2010, 09:22
Ostatnio był: 10 Gru 2010, 23:41
Miejscowość: Będzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez lukasz638 w 13 Paź 2010, 12:54

Osobiście gra mi się bardzo podobała. Świetny klimat opustoszałej wysp do tego zabawa z czasem dzięki czemu możemy zwiedzać wyspę w dwóch przestrzeniach czasowych- tej w roku 1950 kiedy była jeszcze zamieszkana i niezniszczona oraz obecnej, wyludnionej i zniszczonej. Do tego przeciwnicy w postaci żołnierzy oraz potworów z których niektóre uwięzione są w obu przesrzeniach czasowych przez co niekiedy ciężko je ubić ponieważ przemieszczają się miedzy tymi strefami co skutkuje nagłym zniknięciem i pojawieniem się tuż przed atakiem. Pomysłowe są też bronie szczególnie ta za pomocą której można kierowaj trajektorią lotu pocisku. Do gry wrzucono jeszcze możliwość ulepszania umiejętności postaci oraz ekwipunku którym ta dysponuje. Generalnie grało mi się w tę grę bardzo przyjemnie i często do niej wracam :D
Awatar użytkownika
lukasz638
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2010, 12:41
Ostatnio był: 18 Lut 2025, 15:56
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 9

Postprzez Szpagin w 19 Paź 2010, 18:39

Singularity nie jest złą grą, choć edycji premierowej nie radzę kupować. Czemu? Ma strasznie niewykorzystany potencjał manipulacji czasu. Poza tym, jest strasznie liniowa i oskryptowana. Do tego problemy z grafiką (doczytywanie tekstur). Jeśli kupić, to tylko w taniej serii.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Nyguz w 19 Paź 2010, 20:14

Gra cudoooowna :D Polecam każdemu. Grafika, jest the best, a fabuła to po prostu strzał w dziesiątkę. Nie brakuje również dreszczyku podczas kilku misji :E Najlepsze jest rozwiązanie całej tajemnicy na końcu. Aż w gacie prawie nasrałem z podniecenia, ze jeszcze takie wypasione gry powstają :P POLECAM !!!
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez KoweK w 29 Sty 2011, 23:49

Strasznie krótka giera (5 godzin na średnim poziomie), co mi się nie spodobało... ale ogólnie jest świetnie! Fabuła może nie najwyższych lotów, ale ciekawa, no i możliwe 2 zakończenia... :) Grafika stoi na niezłym poziomie, ale wkurzało mnie to, że tekstury często nie doładowywały się i otoczenie wyglądało beznadziejnie przez to (okropna pikseloza). Inna rzecz, która mi się nie spodobała to zmarnowany potencjał mocy podnoszenia przedmiotów... można było to wykorzystać tak jak w HL2, by sprawiało jakąś frajdę, a przedmioty podnosimy sporadycznie, by tylko gdzieś wejść...

Singularity dla każdego fana FPS to pozycja obowiązkowa.

Ogólna ocena: 7/10
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Szpagin w 30 Sty 2011, 00:09

@Kowek: nie dwa, a trzy zakończenia możesz
:

zabić Barisowa, Demiczewa, lub obydwóch.
Za każdym razem będzie inna końcówka.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Darkon w 30 Sty 2011, 00:34

Tyle co skończyłem grę i jednym słowem jest świetna. Fabuła może nie powala, ale jednak wciąga i chociaż jest liniowa to jednak nie nudzi, a to według mnie jest ważne w tego typu grze.
Uśmiechnij się! Jesteś w ukrytej snajperce!
"Bycie w Wolności to twoja Powinność" - Grave

Image
Awatar użytkownika
Darkon
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2010, 22:45
Ostatnio był: 03 Mar 2015, 12:45
Miejscowość: To tu, to tam...
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Bambosz107 w 30 Sty 2011, 00:45

Możliwe są 3 zakończenia, nie 2. :P

U mnie też występował problem niedoczytujących się tekstur, nawet po wgraniu patcha. Psuło to trochę rozgrywkę, ale na szczęście nie występowało zbyt często. Gra krótka, ale ja tego specjalnie jakoś nie odczułem, chyba ze względu na to, że w tym samym czasie przechodziłem MW2, które skończyłem w marne 6 godzin na weteranie (Singulatiry starczyło mi na jakieś10 godzin).
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość