[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez LordDino w 04 Lip 2010, 12:16

Dzięki ty krzaczkom w momentach nieprzetłumaczonych pojawi się cyrylica i to jest celowy zabieg żeby wyłapać błędy. Jeżeli nie interesuje kogoś wyłapywanie błędów to robi patent ze średnikiem i po balu.
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 04 Lip 2010, 12:53

Za to gorzej jak trafi na moment kiedy mod bedzie wywalał po q-loadzie a zamiast zadania będą krzaki i nie odczyta :D Ja bym na waszym miejscu zostawiał te krzaczki w polskich tekstach na wszelki wypadek.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Ozi w 04 Lip 2010, 13:23

Mam pytanko, bo spolszczenie trzeba zainstalować na czystego moda, na 1 stronie tematu są dodatki i dwa z nich mnie interesują (naprawa buga z rzeczami wypadającymi z plecaka i 21 slotów na zebrany syf), więc czy po ich zainstalowaniu, nie będzie nic się gryzło? No i czy jeżeli będę chciał oba dodatki zainstalować, to czy wystarczy, że je rozpakuje i wrzuca do stalkera, lub czy muszę jakieś pliki edytować. Dodatkowo, na 1 stronie są dodatki zebrane od turla, czy są w nich już oba wymienione przeze mnie dodatki? Jak tak, czy nie gryzło by się to z spolszczeniem i co instalować najpierw, addony czy spolszczenie? I do tej cyrylicy, jaki plik trzeba z edytować?

Masuo dla każdego, kto pomoże.
Awatar użytkownika
Ozi
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2010, 17:51
Ostatnio był: 21 Paź 2019, 15:48
Kozaki: 5

Postprzez yozue w 04 Lip 2010, 13:24

djcycu napisał(a):Za to gorzej jak trafi na moment kiedy mod bedzie wywalał po q-loadzie a zamiast zadania będą krzaki i nie odczyta :D Ja bym na waszym miejscu zostawiał te krzaczki w polskich tekstach na wszelki wypadek.

Wypad po q-loadzie mi sie dośc często zdaża, ale przeważnie wystarczy od nowa odpalic stalkera i wczytać sava.
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Postprzez LordDino w 04 Lip 2010, 13:47

Ozi z spolszczeniu jest zawarty najnowszy patch od Sapsana jest tam kilka z tych dodatków właśnie chyba ten na niewypadanie z plecaka. Ale spokojnie możesz to zrobić po swojemu czyli tak instalujesz grę wrzucasz NS w wersji 19.04.10 do tego wrzucasz interesujące Cię dodatki na to spolszczenie które jest już razem z patchem poprawiającym grę.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Postprzez djcycu w 04 Lip 2010, 18:10

Tak Yozue na szczęście czasem się to udaje :) Gorzej jest kiedy coś nie wychodzi. Nad Jantarem miałem takiego questa gdzie mi gra wysypywała jak wczytywałem q-load. Musiałem wczutywać tylko i wyłącznie autosave i jechać od początku... Jak chcecie oszczedzić ryzyka w takich wypadkach to najlepiej przejść na inną lokacje i wrócić aby się zapisało.

Kolego LordDino niepotrzebnie wrzucono te rzeczy w kupę... Nie że się stawiam. Poprostu nie ufam tym nowym HUD`om i dodatkom. Ja to kiedyś wrzuciłem i były błędy. Radziłbym wsadzić w pierwszy post jakąś informację o tym co można wrzucić by reszta się nie gryzła. Może na starych soliankach działało ale niestety na nowej nie bo wiadomo co robią twórcy moda... Ciągle i niepotrzebnie coś zmieniają... Potem robi się mętlik a ludzie którzy o tym modzie dowiadują się pierwszy raz gubią się i nie wiedzą czemu to czy tamto nie działa. Kiedyś miałem problemy które naprawiłem i powtarzam raz jeszcze:

Instalujcie z dodatków jedynie nanomicropatch, patche od sapsana i 21 slotów, reszta się gryzie i powoduje wyloty lub dziwne przypadki. Nie wierzycie? Radzę zweryfikować sobie to co zamieniacie tymi dodatkami... Będziecie wiedzieć o co biega.

Póki co kroję soliankę... Zmieniam parametry i wszystko bo to chore aby pies był bardziej wytrzymały od kolesia w egzoszkielecie albo żeby grę mozna było przejść ze samym Vintorezem... Przecież reszta broni to nie ASG żeby nie mogły powalić kolesia w egzo za pomocą headshota za przynajmniej 5 strzałów... Tych strzałów jest niestety 30x więcej... To nie realistyczne nawet jak na warunki w Zonie tym bardziej że my w egzoszkielecie giniemy po jednej krótkiej serii... Nie widac by wrogowie mieli jakieś apteczki i jakieś cudowne artefakty :)

Ha ha jeszcze trurl3 ma jakieś "ale" do tego forum a do mnie w szczególności że psioczę na soliankę... Przecież ja nie mam whuj czasu sedzieć przy kompie i grać na umór... Prawda? Wiekszość z was zapewne też by tak psioczyła jak ja. Ale już nie będę w to grał i nie będę moimi uwagami zatruwał życia innym. Twierdzę iż po to jest to forum abym miał prawo się swobodnie wypowiedzieć i wyrazić swoją opinię na temat czegoś. A żaden inny koleś nie ma prawa mnie uciszać albo szkalować na innym forum że ja to czy tamto mówię. Obraziłem was chłopaki tym? Jakoś wątpię bo nikomu nie wciskam kitu i staram się pomóc w każdej sytuacji.

Pozdrawiam LOJALNYCH userów stalker.pl ! :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 04 Lip 2010, 20:24

Whoops! To się porobiło :P Ale po kolei:

1. Radziłbym wszystkim skorzystać z rady djcyca, bo co do tych błędów to ma on w zupełności rację - ja skorzystałem i jak na razie zero problemów. Czyli instalować tylko czystą NS, na to patch od sapsana (bo nano-micro patch on chyba zawiera) i nic więcej.

2. djcycu - zmieniasz staty mutantów etc.? Ja to mam za sobą, ale co do kolesi w egzo to może mógłbyś mi podać dokładną lokalizację pliku, który zawiera ich parametry? Mnie to też wpienia, że mamy do czynienia z chodzącymi czołgami :facepalm:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 04 Lip 2010, 20:41

Nie mogę znaleźć :/ Ale dojdę do tego :) Bo jakoś musi byc to ustawione. Chętnie bym zmienił jeszcze części ciała mutantów aby zawsze się znalazły w ciele jakiegoś ubitego osobnika. Wtedy nawet polubię każdego mutanta za to że mogę na nim zarobić. Spawn amunicji też by się przydał aby znaleźć z 30 naboi przy każdym trupie. I tak wymienię za artefakty więc to żaden cheat prawda? Chcę tylko zaoszczędzić biegania od handlarza do handlarza. Fenishi jak znajdę plik to ci podeślę na PW co i jak zmieniać :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Fenishi w 04 Lip 2010, 21:22

Dzięki :D A co do wypadania części ciał mutantów - pytałem kiedyś o tą kwestię, i Pan trurl3 znalazł takiego moda. Link masz dokładnie w 47 poście - a modzik działa :wink:
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez djcycu w 04 Lip 2010, 21:48

A jednak sie taki mod znalazł? Super! :D Ja tu ku*wa zrobię soliankę po mojemu :D Pokaże na tyle ile umiem że gra może być w jakimś stopniu przyjemna. Mam tu na myśli mniej biegania i dużo akcji w sensie dużo questów na dzień. A nie łażenie bez celu bo niemam naboi albo nie mam tego czy tamtego dla kolesia :) Sam rozumiesz :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez LordDino w 04 Lip 2010, 22:22

A to nie ja to łączyłem więc nie do me ewentualne skargi. Choć chyba żadnych na razie nie ma bo jestem w Agropromie i na razie żadnych bazi nie mam.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Postprzez djcycu w 04 Lip 2010, 22:34

No ja nie lecę do ciebie z pretensjami albo coś :) Jak nie ma problemów to dobrze... Kurde jakie zagmatwane te pliki. Nie wiem gdzie łapy wsadzić... Chcę jakoś zrobic aby M4 które można dostac dopiero na końcu też mogło stać się użyteczne. Czemu tak przesadzono że niby tylko 9mm nabój może wiele... Znudził mi się Vintorez...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości