Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Postprzez Floper Szczur w 10 Lip 2010, 18:36

Siemano.W tym temacie umieszczamy te produkcje w które najwiecej się grało a te wziely najwiecej czasu.
Ja dam moje ukochane gry w ktore sie wciagnalem tak ze duzo czasu uplynelo zanim przestalem nalogolo grac.Duzo w nie gralem:

GTA-Juz styklo okolo 10 lat od mojej pierwszej rozgrywki.Pamietam jak rozwalalo sie kolorowe ludziki i biegalo z kilkoma giwerami kradnac samochody.Moja pierwsza gra na PC.Najwiekszy klimat z serii sprawil ze czasem nadal gram.
Worms Armagedon-Pierwsze moje Wormsy.Niedlugo po GTA zacząłem w nie grywac.Niesamowita grywalnosc i rozwalka.Raz kiedyś pogram z kimś albo przejde kampanie ale nie pykam tak jak kiedys.
Heroes might and magic 3-Duzo walczacych potworkow,masa map i mody sprawia ze ta gra dlugo pozyje.Dla mnie ta czesc ma najwiekszy klimacik z serii.Ale jakis czas temu przerzucilem sie na 4 i 5.
Seriou Sam-Uwielbiam ta strzelanke do dzis.Pierwsze i drugie starcie sa duzo leprze od 2.A teraz nadchodzi kolejna czesc a HD pierwszych czesci juz wyszlo.Pamietam jak w niego dniami rabalem i rozwalalem slugi Mentala.Piekne czasy.Chyba jeszcze raz go przejde :) .
Unreal Tournament-Dynamika,2 tryb broni i charakterystyczne headshooty.Niedawno znowu przeszedlem kampanie i gra ani troche sie nie postarzala.Teraz bede lecial z 2004 i III ale pewnie kiedys znowu wroce :P .
Warcraft 3-Mimo ze 2 tez jest klasyką to wlasnie 3 czesc zabrala mi najwiecej zycia.Fabuła jest niezła a grywalnosc jeszcze leprza :D .Szkoda tylko ze kampania jest liniowa.Ale za to multi jest ekstra.
Saper-Z nudów w niego cialem :E .

Gry nie maja tej magii co za pierwszym razem ale nadal sa niesamowicie grywalne.Nie sa to produkcje ktore wystawil bym na top 10 gier(ktory sie co jakis czas zmienia) ale to im poswiecilem najwiecej czasu.
A jakie gry wziely wam najwiecej zycia?
:

Tylko Monolit może was uratować.
Awatar użytkownika
Floper Szczur
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 02:08
Ostatnio był: 07 Sty 2013, 06:35
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 19

Reklamy Google

Re: Gry które zeżarły ci najwięcej życia

Postprzez Adam w 10 Lip 2010, 19:17

Wymienię przykłady negatywne (czyli które zniszczyły mi tą część życia)

Metin 2 - zmarnowany czas na tą grę mogłem poświęcić na napisanie trzech rozdziałów mojej kiążki :(
Wilczy Szaniec - pieniądze w błoto, czas w błoto, ale rozrywka zapewniona :)

A teraz pozytywne:

Red Orchestra - gra mi się podoba, godziny zobaczcie w xfire,

Stalker - tej gry nie będę opisywać :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Sarlinov w 10 Lip 2010, 19:33

Morrowind - niby nie chciało mi się w niego grać, ale jak uruchomiłem to nie mogłem się oderwać.
Kozacy 2 Wojny Napoleońskie - ileż bitew tam stoczyłem...
Diablo 2 - chyba mi się nigdy nie znudzi... :E
No i Gothic - teraz go moduję i robię machinimę
Ostatnio edytowany przez Sarlinov, 10 Sie 2010, 20:25, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Sarlinov otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Boyka.
Sarlinov
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 11:59
Ostatnio był: 25 Sie 2014, 23:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 6

Postprzez caleb59 w 10 Lip 2010, 19:37

Konsola: seria Tekken...
PC: Blood 1, seria Thief, S.T.A.L.K.E.R., aktualnie CoD4 Multiplayer...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 10:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Postprzez KoweK w 10 Lip 2010, 19:45

Kiedyś: Simsy (jedynka + wszystkie dodatki) i niestety... Tibia. Czasy gimnazjum i podstawówki... :P
Teraz: S.T.A.L.K.E.R., ArmA 2, OFP

Nie znalazłem w swoim życiu innych, bardziej wciągających tytułów. :P
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol, ZiomB.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Wheeljack w 10 Lip 2010, 20:19

Metin... miałem 3 dobre postacie i z tego co pamiętam grałem nimi w sumie 30tys. min czyli ok 500h, nie wspomnę już o pierdołowatych postaciach. Poza tym nie szarżowałem zbytnio bo z powodu pracy w polu nie siedzę cały dzień przy kompie. :P Dobrze, że już w to nie gram... :)
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Mlekovy w 10 Lip 2010, 20:42

Aktualnie najwięcej czasu zeżarło mi granie w Call of Duty:Modern Warfare 2 mam w to przegrane 277 godzin(mój kolega ma ponad 500 godzin)i nie żałuję gra bardzo dobra,szkoda że bez dedyków...A poza tym
-Unreal Tournament-oj bardzo dużo w to grałem, na tamte czasy to był hit.
-Diablo II-ta gra nie może się znudzić.
-Call of Duty:United Offensive-w to grałem chyba więcej niż w Modern Warfare 2 :wink:

Teraz czas "marnuję" przy Team Fortress 2 aktualnie przegrane 99 godzin (z uwagi na Engineer Update :D )
Mlekovy
Kot

Dołączenie: 07 Lip 2010, 08:08
Ostatnio był: 01 Maj 2011, 16:11
Frakcja: Wolność
Kozaki: 3

Postprzez Bambosz107 w 10 Lip 2010, 22:47

Przede wszystkim to Stalker i NFS (różne części). Do tego jeszcze seria Call of Duty. To pozytywnie. Swego czasu zagrywałem się w gierki typu Plemiona czy Travian i - o zgrozo - wstawałem np. o 3 w nocy żeby budynek postawić albo jednostki wytrenować.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Lut 2026, 00:02
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Kozaki: 87

Postprzez StalkerCiastek w 10 Lip 2010, 22:59

No więc najpierw Call of Duty 4: Modern Warfare. Gram od 3 lat z przerwami. Czas umila mi mod "Zombies". Na drugim miejscu jest Arma 2 + Arma Gold. Druga część to prawdziwe dzieło. Pomimo tragicznego kompa (procesor dwurdzeniowy 1.83 Ghz...) przeszedłem calutką kampanię i wszystkie scenariusze. A ten edytor! Miód! W pierwszą część gram nadal. Na trzecim miejscu naturalnie Stalker, ale jako saga. No bo takiego SoC można przejść spokojnie w jeden dzień. Teraz jedynkę przechodzę jakiś 11 raz. Za każdym razem odkrywam nowe rzeczy i miejsca. To mnie nigdy nie znudzi ;). Planuję w najbliższym czasie odkurzyć całą serię. A więc to wszystko. Te trzy pozycje (a 6 gier) zajęły mi mnóstwo godzin. Nie to, że są najlepszymi w jakie grałem (choć są wysoko), ale są tymi przy których spędziłem najwięcej czasu.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Kozaki: 58

Postprzez fosio w 11 Lip 2010, 04:08

Gothic cz. 1, oraz cz. 2 wraz z dodatkiem Nocy Kruka.
Nic więcej pisać nie trzeba. Wiele nocy zarwanych przez owe gierki (a bo chciałem dobić do cmentarzyska orków, a to znaleźć ostatni kamień ogniskujący, lub też aktywować ten ostatni teleport podczas NK). Myślcie co chcecie ale pierwsze dwa Gothic'i razem z dodatkiem były naprawdę dziarskie! Swego czasu pamiętam jak jeszcze sprzedawano w empiku edycję Gothic 1+ Gothic 2 + NK. To były piękne czasy... :D I nawet nie przeszkadzała ta kanciasta grafika :*

Niestety już część trzecia mnie tak nie wciągnęła aczkolwiek miałem zapewnione trochę rozrywki dzięki niej. A co do Zmierzchu Bugów... no cóż przemilczę :wink:
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez Microtus w 11 Lip 2010, 12:22

A ja pojadę nie po linii komputerowej.
Zdecydowanie najwiecej czasu pożarły mi RPG papierowe w tym (Warhammer, AD&D, Kryształy Czasu).
Na drugim miejscu karcianki Dark Eden i Magic the Gathering (ta pierwsza zdecydowanie więcej).
A jeśli idzie o kompa to zdecydowanie Fallout 2 (jakieś 12 razy najmarniej przerzedłem i za każdym razem nie szedłem po łebkach ;)
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez ViS w 12 Lip 2010, 13:21

Z czasów Commodore C64 to z pewnością RiverRaid i Crillon :E
A gdy już miałem PC, to wiele godzin przesiedziałem nad Quake 1, Half Life (Half Life, Opposing Force, Blue Shift, Half Life 2 i dodatki), Return to Castle Wolfenstein (jeśli napiszę, że przeszedłem ją z 20 razy to chyba nie skłamię :D ), no i przede wszystkim GTA (zacząłem od GTA 2 a potem GTA 3, GTA Vice City i skończyłem na GTA San Andreas)
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Kozaki: 22

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości