Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Postprzez meweq w 04 Lip 2010, 20:18

Nowa fabuła niekoniecznie.
Więcej zadań i bardziej stalkerowych(jestem tylko po Zewie, nie wiem jak było w poprzednich). Np. trzeba przejść do jakiegoś podziemia przez bagno. Jest zaznaczona bezpieczna scieżka przez środek, za pomocą prętów wbitych w dno. Po drodze naoglądamy się szmat (czyt. pechowców) pływających po powieszchni wody, a w połowie trasy słupy się skończą ( tego co je wbijał opuściło szczęście i wdepnął w anomalie) i trzeba będzie dojść do podziemi za pomocą śrubek i instynktu. A tam kolejna godzinka strachu i niepewności. :D

Pojazd, to jakiś ledwo sprawny BTR znaleziony niedaleko starej bazy wojskowej (Obowiązkowo quest, żeby go uruchomić ! :E ).
W tunelu do Prypeci zamiast Monolitian jakiś artefakt, o którego stalkerzy się pokłucą i strzelając zwabią mutanty. Te z kolei zmuszą ich do zawarcia pokoju.

Kobiety. Nie ma się co kłócić, że nie pasują. Zawsze się trafi jakaś, co się odważy. Nie musi sobie za to radzić w zonie.

Większa mapa OBOWIĄZKOWO!!!

Nowe mutki i bardziej dopracowane kombineZony :D . Ktoś pisał o maskach przeciwgazowych, które się zaparowują itd. To bardzo dobry pomysł.

To chyba tyle
Pozdrawiam tak chłodno i sztucznie jak tylko umie stalker! :E
METAL UP YOUR ASS!!!

OAZA
:

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=85&t=17331&p=209245#p209245

Za ten post meweq otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BlackWolf.
Awatar użytkownika
meweq
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 16:15
Ostatnio był: 02 Lis 2014, 13:29
Miejscowość: Przelazłem przez płot.
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Dodox w 11 Lip 2010, 13:04

Zwiększyć limit jednostek że zamiast 4-osobowego oddziału np. 100 na 100 poprawić wojny frakcji i przede wszystkim dać nowy sprzęt
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez impulse_101 w 11 Lip 2010, 17:04

Dodox napisał(a):Zwiększyć limit jednostek że zamiast 4-osobowego oddziału np. 100

Juz widze jak alife z takimi ustawieniami smiga :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Stalker666pl w 11 Lip 2010, 17:23

Brakuje mi:
gladius, pilum, spatha, kopi i konia do kompletu, rusznicy, hakownicy, kuszy wałowej, kuszy samopowtarzalnej, arkabalisty, balisty, balisty na wozie, Husyckiego wozu taborowego, szabli, sarissy, włóczni, dzidy, piły łańcuchowej, *%&@# samopowtarzalnego, rozrzutnika gnoju z własnym zapasem gnoju, rotacyjnej kosiarki do trawy, Ursusa 360 w wersji: pustynnej, leśnej, polnej, azjatyckiej. A potem Tołtoja z własnym napędem, morgensterna, maczugi bojowej, nadziaka, długiego łuku, łuku refleksyjnego, łuku cisowego, procy, procy bojowej, biblii, SKSa, kołkownicy, maszynki do mielenia mięsa, plastikowej torby, torby papierowej, żyłki wędkarskiej, wędki, dynamitu, kombajn, samo-zaczepna spirala wczepna, kosa, motyka, cep bojowy, halabarda... jak coś to jeszcze dopiszę.

Ps. To jeszcze chciałbym glebogryzałkę i... i... dasz radę, to nie jest takie straszne słowo.. bądź dzielny... el... el... el... kur*a... elektryczną szczoteczkę do zębów z napędem parowym Wersja only for hardcore :E :E :E :E

Uwagi moderatora:

Warn za debilny spam... - caleb59
Bierz przykład z Rosjan, 40 stopni to dla nich nie mróz, 40 kilometrów to dla nich kawałeczek a 40% to nie wódka...
Masz pirata? Więc wystrzegaj się złotego i pomarańczowego koloru oraz mnie
:

bo na ciebie nakabluję :E
Awatar użytkownika
Stalker666pl
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2010, 11:12
Ostatnio był: 20 Lis 2010, 10:41
Miejscowość: Kielce [czytać Kordon]
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Rolex w 11 Lip 2010, 17:27

Nowy stalker to nowa fabuła ale bardziej skupiająca się na Prypeci i CEJ bo w poprzednich częściach w tych miejscach nie było prawie wcale zadań z czego w CS nie było Prypeci -.- Jedynie CoP miał kilka głównych i 2 poboczne ale to stanowczo za mało. Te miejsca aż się proszą o wykorzystanie. Druga rzecz to takie bardziej też skupienie się na Monolicie ( mowa o frakcji ) poznawanie jej tajemnic itd.
Chciałbym czynnego udziału frakcji we wszystkich lokacjach, lepszego zachowania się stalkerów czyli koniec wbiegania w anomalie, jeszcze bardziej rozbudowanego trybu ulepszeń pancerzy i broni, trochę więcej artefaktów, dostępność wszystkich pancerzy z czego niektóre będą dostępne po jakiejś misji, a niektóre tylko dostajemy po wykonaniu zadań/zadania. Tak ładnie rozbudowanych misji pobocznych jak w CoP. Możliwie wsadzenie wszystkich lokacji, na których zawsze by się coś działo i byłoby jakieś zadanie. Grafika może być taka jaka jest bo jest dosyć klimatyczna. Polepszyć optymalizację, mutanty już mogą zostać bo co za dużo to nie zdrowo. Przywrócić Czyste Niebo. Dać możliwość ponownego przystąpienia do frakcji co będzie wpływać na fabułę. Jeżeli będą wojny frakcji to ulepszyć system aby nie było znowu peryferii, że wsparcie nie przychodzi.
Image
Awatar użytkownika
Rolex
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2010, 21:50
Ostatnio był: 09 Wrz 2012, 17:07
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez Pilot w 30 Lip 2010, 17:53

ja bym zmienił to że można zabić te wrony bo mnie denerwują

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Mikkil.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Mikkil w 25 Sie 2010, 18:12

Ja dałbym nowe modele postaci i przede wszystkim więcej modeli bo wkurza mnie to że idę sobie na wysypisku a tam 5 bandziorów w jednakowym dresie albo siedzi sobie kilku stalkerów przy ognisku i też są jednakowo ubrani i najczęściej robią to samo dwóch se siedzi a trzej ta sama animacja ze wstawaniem albo zmianą pozycji TO MNIE WKURZA I TO BYM ZMIENIŁ.
Zona to Stalkerzy bycie Stalkerem to WOLNOŚĆ bądź Stalkerem na całego.
Awatar użytkownika
Mikkil
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2010, 09:09
Ostatnio był: 12 Kwi 2015, 13:49
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1

Postprzez Szpagin w 25 Sie 2010, 20:11

1) Misje.
a) Wiele osób chciałoby zobaczyć większą swobodę gry. A co uważacie o tym: freeplay + oskryptowane misje (część dałoby się rozwiązać na kilka sposobów)?
b) Połączenie dopracowanych zadań pobocznych i losowo generowanych zadań typu "przynieś, wynieś, pozamiataj".
c) Dodałbym coś w stylu wskaźnika reputacji, od którego zależne są misje poboczne. Reputację zdobywałoby się za wykonywanie misji i sprzedawanie znalezionych artefaktów.
2) Wojna frakcji. To dość kontrowersyjny temat, mam tu dwa pomysły:
a) wywalić w cholerę
b) naprawić, by nie zdarzały się błędy typu NPC nie mogą zająć posterunku.
3) Większe i nowe mapy, a przede wszystkim bardziej zagracone i zalesione. Te z CoP były po prostu puste: wszystko było widać jak na dłoni, trudno było się zgubić (szczególnie w Janowie). Nigdy nie zapomnę labiryntu trzcin, jakim były bagna lub Czerwonego Lasu z CS (osobiście uważam go za najlepszą lokację w całej serii), po którym po prostu bałem się chodzić. No i oczywiście klimatyczne podziemia.
4) Broń.
a) Przerobić arsenał. Wywaliłbym kilka giwer (L85, SG 550; FN F2000 i G36 mogą zostać, ale drogie i żadkie), niektóre bym zastąpił innymi (LR 300 na M16), dorzuciłbym parę nowych (G3, wspomniane już M16, Bizon i ogólnie inne pistolety maszynowe, także takie, które można trzymać w jednej ręce).
b) Dodatki. W CoP było kilka rodzajów lunet, do tego celowniki laserowe, kolimator. Fajnie byłoby, gdyby ulepszoną giwerę można było na pierwszy rzut oka odróżnić od "nówki" (taki mechanizm pojawił się bodajże w najnowszym Wolfensteinie).
c) Trochę dziwne są naprawy broni: spluwa się zacina, naciskasz [R], bohater przeładowuje broń i już, giwera odblokowana. Lepiej zrobiono to w Far Cry'u 2, gdzie widzieliśmy całą animację, w której bohater siłą próbuje naprawić broń. Zresztą, co ja się będę rozwodził: http://www.youtube.com/watch?v=79mwfOhtLCI zobaczcie sami.
5) Większa różnorodność. Więcej broni, kombinezonów, algorytmy generujące wygląd stalkerów.
6) Zona. Więcej anomalii, mutantów. W CoP anomalie występują tylko w skupiskach, trudno znaleźć leżące luźno na środku drogi. Anomalie trudniejsze do wykrycia, detektor reaguje tylko na promieniowanie.
7) Lepsza grafika, wyższa rozdzielczość tekstur broni.
8) AI zależne od wyposażenia: żołnierz s pistoletem maszynowym biega od osłony do osłony, snajper próbuje zająć dobrą pozycję w oddali, stalker ze strzelbą próbuje jak najbardziej zmniejszyć dystans, a trep z PKM wali do wszystkiego, co się rusza.
9) Pojazdy. Brak pojazdów jako takich, najwyżej BWP lub śmigłowiec w roli bossa.

Jak widzicie moje postulaty są raczej możliwe do zrealizowania. Nie wymagam nie wiadomo jakiego skomplikowania gry. Raczej chcę, by lepiej dopracowano obecne już mechanizmy.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Dirklan w 27 Sie 2010, 15:29

Mi wystarczyło by po prostu dopracować grę. Przez błędy nie da się wypełnić wszystkich misji, np. pozbędziesz się grupy bandytów a tu ci nie zaliczy. To jest najgorsza rzecz w stalkerze. A reszta jest ok.
Image
Awatar użytkownika
Dirklan
Kot

Dołączenie: 05 Kwi 2010, 13:51
Ostatnio był: 10 Sie 2014, 10:03
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 0

Postprzez Pilot w 08 Wrz 2010, 14:43

nie wyobrażam sobie w zonie bossów poza tym pojazdy mogły by się pojawić ,możliwość patroszenia mutantów i innych sposobów zdobycia żarcia w zonie ,stacjonarne karabiny maszynowe możliwość ufortyfikowana pozycji czyli wory z piachem większa inteligencja mutantów , wzmocnienie trybu skradania bo naraźe skradać to się można do neutralnych , wskaźnik ciepła i potrzeba spania bo jak nie to po 24 godz zaczynamy przysypiać zamykać oczy a po około 30 padniemy na ziemię i będziemy mieć szczęście jeśli ślepe psy naszego bohatera nie rozszarpią.
i może coś takiego jak surwiwal , ognisko rozpalić i coś podobnego możliwość zwrócenia uwagi przeciwnika rzuceniem kamyka bądź rubla
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez BlackWolf w 10 Wrz 2010, 12:51

Kobiety- jak już napisano, nie ma co się kłócić, że nie. Znajdzie się sporo awanturniczek i w naszym świecie. Niektóre panie służą w jednostkach AT czy GROMie, a pewne urocze dziewczę ćwiczące francuski boks nożny zerwało mi w szczęce więzadła na treningu.

Więcej broni Brakuje pistoletów maszynowych, nieco cięższych karabinów 7x62, czy chociaż sztucerów.
O ile mamy niezły wybór automatów, to w broni snajperskiej wybieramy tak naprawdę tylko pomiędzy dwoma zabawkami.

Może chciałbym mieć uzi z tłumikiem, czy mp5 w wersji pistoletowej, a może ciężki rewolwer i trzymać w drugiej łapie detektor? Albo zapolować na Chimerę z karabinem kalibru .50 czy .480? A kto mi powie że w grze nie przydał by się karabin przeciw sprzętowy w stylu barrett czy cheytac (w odpowiedniej cenie)?

Skoro w pewnej chwili, jeśli tylko chcę, jestem bogatym stalkerem, szastającym kasą na lewo i prawo, zamawiającym unikalne pukawki, a zapity technik- inżynier wyczynia istne cuda z taką bronią... to czemu mogę zamówić tylko jeden pistolet maszynowy z prawdziwego zdarzenia, a i tego nie zmodyfikuję do odpowiednich dla niego zadań?

Jak to na co? Na mutanty np!

Większe odległości. z moich obserwacji wynika że obecnie można sobie postrzelać najwyżej na 300m.

Wahanie i możliwość stabilizacji celownika.

Dalmierz w lornetce, bo gdyby nie ta opcja mógłbym wyłączyć ten cholerny celownik.

Patroszenie mutków w celu zdobycia żarcia to tak nie bardzo, bo promieniowanie na zdrowie by nie wyszło... Ale pozyskiwanie z nich trofeów czy specyficznych "artefaktów" to co innego. Można wabić niektóre mutanty trupami innych, ale czemu nie można ich przeciągać?

Mądrze napisano- rzut śrubą mógłby przyciągać uwagę.

Myślę też że czysta woda to "mały" problem w zonie, więc konieczność przyjmowania płynów też by się przydała.

Opcja czołgania się, bo niby czemu nie???

Segmentowy pancerz- nogi, korpus, ręce, głowa. Wiadomo, że żeby działało prawidłowo, np, Sevę trzeba założyć w całości, ale co do reszty można by się pobawić, bo wdzianek mamy do dyspozycji niewiele.

Pojazdy- no nie powiem że nie. Na pewno nie czołg, ale jakiś nieduży quad, łazik czy coś w tym stylu... ew. transporter opancerzony, w którym niestraszne nam mutki, przydałoby się- żeby nie było za śmiesznie, pojazdy i granatniki również dla przeciwników, a co, niech nie tylko gracz ma zabawę.

Bossowie- nie w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale olbrzymi nibypies, czy inny wyrośnięty i złośliwy mutant, sprawiający w okolicy problemy- to jest to! Zadania na takie paskudy mogłyby być generowane losowo, przedłużyłoby to żywotność freeplaya.

Miny- są w grze, dlaczego nie można ich wykorzystać?

Możliwość zatargania gdzieś skrzynki/ innego pojemnika, czy materaca/ śpiwora (na własną odpowiedzialność wybieramy miejsce- czytaj, jeśli się odpowiednio nie zabezpieczymy, coś może nas zeżreć/ zginiemy podczas emisji)

Ogólnie- więcej różnorodności, troszkę realizmu, jeszcze trochę swobody i większe dostępne mapy.
Ostatnio edytowany przez BlackWolf 11 Wrz 2010, 14:57, edytowano w sumie 2 razy
Polak, (nie)katolik, przestępca, alkoholik

Jesteś polakiem, mów i pisz po POLSKU, nie po "polskiemu"
Awatar użytkownika
BlackWolf
Kot

Dołączenie: 08 Wrz 2010, 11:58
Ostatnio był: 25 Gru 2014, 19:57
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 25

Postprzez Pilot w 11 Wrz 2010, 09:28

BlackWolf dobrze mówi jedynie co mi się nie podoba to miny, idziecie, nagle boom!!! i czerwony napis koniec gry. jeszcze mogli by wprowadzić podręczny zestaw narzędzi że sami raz ich możemy użyć i naprawić broń nie na maxa
że z całej rozwalonej broni można zrobić nówkę sztukę. najsłabszy zestaw naprawiał by o 2 kratki a najlepszy 8-10
możliwość zachorowania na katar przez co wolniej regeneruje nam się wytrzymałość a żeby zapobiec chorobie leki i ciepły kombinezon. także jakiś kamuflaż można by wprowadzić
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości