AIRSoft

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: AIRSoft

Postprzez specPL w 18 Lip 2010, 22:11

drogi redaktorze, nie strzelaj się w masce przeciwgazowej. to głupota totalna. szybki mogą ( i prawdopodobnie to zrobią) pęknąć, może dotychczas było cacy bo nie siedziałeś w centrum akcji i nie obrywałeś tylko powolutku zdejmowałeś kolesi jako snajper ale jak zrobi się gorąco - maska cię nie uratuje.

co do taktyki zielonej - bierz dłuższą giwere. celniejsza, chociaż troche mniej mobilna aczkolwiek ze złożoną kolbą w pomieszczeniu też wymiatasz. MK.18 MOD 0 CQBR, bo tak się zwie ostry odpowiednik jest karabinkiem, z którego się korzysta gdy walki są w ciasnych pomieszczeniach, a każda sekunda przy podnoszeniu i gotowaniu broni do strzału się liczy. niestety - krótsza lufa to mniejsza celność i większy rozrzut, tak jest też w ASG.

jeśli jednak to będzie cementownia i walki z bliska MK.18 MOD 0. ale nie zapominaj że jest on mniej uniwersalny ;)
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Qba w 24 Lip 2010, 18:16

Ja też bardzo lubię airsoft, często wychodzę z grupą poza miasto w celu zrobienia jakiegoś scenariusza ewentualnie po prostu żeby się powystrzelać :]. Uważam to za dobrą zabawę, więc zaoszczędziłem trochę kasy na kombinezon i broń. Co do stroju na razie jest to zwykłe moro, bo po kupieniu karabinu ( dokładniej mp 5 nazwa fabryczna CM.041B) dołożyłem do niego chwyt, kolimator i tłumik, całość prezentuje się całkiem całkiem.
Noszę też okulary bo nie wiem jakie jest zdanie innych ale według mnie nie ma sensu chodzić w masce bo w gorące dni leje się z ciebie jak z cebra, dodatkowo jeżeli maska jest kratkowana to jeszcze gorzej bo widok jest kiepskawy.
Okulary dobrze zaczepione i tak można grać.
Awatar użytkownika
Qba
Kot

Dołączenie: 24 Lip 2010, 18:02
Ostatnio był: 12 Gru 2012, 23:32
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 9

Postprzez Mroczny w 24 Lip 2010, 20:19

Qba napisał(a):o zwykłe moro,

Podejrzewam , że chodziło Ci o mundur polski WZ.93 Pantera , nie ma takiego munduru jak moro ;)

Qba napisał(a):kolimator

Napisz za ile go kupiłeś i czy daje rade, bo też sobie chce kupić

Qba napisał(a):
Noszę też okulary bo nie wiem jakie jest zdanie innych ale według mnie nie ma sensu chodzić w masce bo w gorące dni leje się z ciebie jak z cebra,

Okulary są OK, jednak ja tam wole mieć kominiarke, albo maske neoprenową dodatkowo ubraną, dostanie z snajperki 500+ FPS nie należy do najmilszych i facjata nie jest już taka jak dawniej...
Wystarczy tylko przeszkoda aby światło pokazało swoją drugą naturę - cień
Awatar użytkownika
Mroczny
Stalker

Dołączenie: 24 Wrz 2008, 13:42
Ostatnio był: 08 Gru 2024, 00:11
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Postprzez Qba w 24 Lip 2010, 21:39

@up

Nikt nie mówił że kominiarki założyc nie można ;]. Ja chodzę w kominiarce z okularami. Nie jest to mundur Polski w tym rzecz. Jest to mundur spadochroniarza tylko nie pamiętam z którego kraju, chyba Bułgarski, ale pewności nie mam. Z ceną też nie za bardzo, ale mogę ci powiedzieć, że możesz kupić kolimator za 200 a możesz też za 60. Mój wacha się gdzieś w okolicach 100. Sprawuje się dobrze, tyle że co jakiś czas trzeba ładować malutkie bateryjki bo gaśnie czerwony punkcik na środku.

Co do osłony na twarz, jest tak jak mówisz, ale osoba, która strzela ze snajperki zazwyczaj nie celuje w łeb, musiałbyś mieć pecha, ale jak dostaniesz to wątpię czy kominiarka coś pomoże, sprężynówki są przerażające.
Awatar użytkownika
Qba
Kot

Postprzez Mroczny w 24 Lip 2010, 22:12

A co ile trzeba wymieniać te baterie i czy są akumulatorki w takim rozmiarze ? Sprężynówki? Przerażający był SCAR auto/semi takiego jednego typa 960 FPS... miał zasięg PONAD 100m... było to tak potężne że to sprzedał na allegro bo się wszyscy bali o facjaty ;) Wole nie myśleć ile pieniędzy wydał na tuning tego xD
Awatar użytkownika
Mroczny
Stalker

Postprzez Qba w 24 Lip 2010, 23:24

Co do baterii to zależy, jak będzie naładowane do końca to wystarczy na 4,5 spotkań ale pod koniec będzie światło zanikać więc dobrze jest naładować zanim do tego dojdzie. Baterie są takie http://sklep.tadu.pl/pics/AN/CR2032_2.jpg i mieści się ich mniej więcej 4, musiałbym sprawdzić. Tak nawiasem mówiąc też jestem ciekaw za ile gość sprzedał tą broń.
Awatar użytkownika
Qba
Kot

Postprzez Kuballa44 w 25 Lip 2010, 02:01

Hmm... Tuning sprężynowego M-24 z Classic Army, w wersji wojskowej do jakiś 750 fps, tj zasieg w granicach 80-90 metrów to jakieś... 2 k złociszy, lub 2.5. Razem z karabinkiem.
Ni i jest jeszcze systema PTW... Sądzę, że ma podobnie osiągi do tego SCARA, bo służby mundurowe uzywają tych modeli do treningów.. Koszt? Jedyne 3,5-4 tysiace zlotych.... :E
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 00:39
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Greyeeh w 25 Lip 2010, 11:48

Qba napisał(a):Co do osłony na twarz, jest tak jak mówisz, ale osoba, która strzela ze snajperki zazwyczaj nie celuje w łeb, musiałbyś mieć pecha, ale jak dostaniesz to wątpię czy kominiarka coś pomoże, sprężynówki są przerażające.

Można powiedzieć że ja jestem snajperem, i kiedy kogoś mam na celowniku, to najczęściej zdarza się, że widać tylko głowę i kolana. My bawimy się tak że jeśli dostaniesz w głowę/klatę schodzisz od razu, reszta to, to, tamto itd. Więc co robić jak nie strzelać w głowę ;)

#SpecPL
Nie rozumiem dlaczego szklane szybki takiej grubości miały by popękać przy sile max. 550FPS (moja replika).
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Kozaki: 66

Postprzez Ogar w 25 Lip 2010, 21:01

Greyeeh, weź swoją replikę i strzel w to szkiełko zobaczymy jaki będzie efekt, stawiam że nie wiele z niej zostanie :facepalm: :)

Jak ktoś chce nosić maski gazowe na strzelankach to niech wymieni szkiełka, chyba że woli mieć jedno oko mniej :wódka:

Albo kupi sobie taką maskę z szybką balistyczną http://rangershop.pl/product-pol-1152635080-US-Maska-P-Gaz-MSA-z-Filtrem-tylko-jako-dekoracja-demobil-stan-magazynowy.html
They move. They breathe. They suck. www.deadzone.pl
Awatar użytkownika
Ogar
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2008, 17:04
Ostatnio był: 09 Mar 2012, 21:02
Ulubiona broń: --
Kozaki: 5

Postprzez Greyeeh w 27 Lip 2010, 22:38

Poszedł cały magazynek (21 kulek), kilka ledwo widocznych, jednakże rezygnuję z maski na rzecz kominiarki i okularów które zakupiłem za wysoką cenę.

Opłaca się kupić CM.028?
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Postprzez Mroczny w 28 Lip 2010, 10:35

Sam mam Cm 0.28, wygląd jest na prawde spoko, jak 1 raz zobaczyłem u kumpla to myślałem, że to prawdziwe drewno :o Dopiero on mi powiedział, że to plastik (chodzi o chwyty). Osiągi są bardzo dobre zasięg skuteczny 45-50 metrów, maksymalny nie wiem ;) Jak dasz sprężyne 120 i baterie 9,6 (nic się nie dzieje repilka jest przystosowana do takiej batki, stalowe zębatki) to moc wzrasta do około 400-420 FPS (zasięg koło 50-55 metrów), ponadto masz nieziemskiego ROF'a wtedy. Wytrzymałość, hmm do tej pory wystrzeliłem około 25 tysięcy kulek, 2 x przegląd sobie zrobiłem i nie widać praktycznie śladów zużycia ( JG z podobnym przebiegiem miało już bardzo widoczne ślady, pęknięty tłok itp). Kolba się nie chwieje, w końcu jest stała, replika nie trzeszczy,nie wygina się na boki. Celnośc jest też dobra, nie znosi kulek. Kulki najlepiej pasuja 0.23 (hop prawie nie podkręcony 5% może) oraz 0.25 (lekko podkrecony hop jakieś 20 %), cięższymi nie próbowałem bo i po co :)
Plusem jest też standardowo dołączana batka, teoretycznie gorsza w praktyce nie do zniszczenia, FireFox siadł a ten chinol po walnięciu formata trzyma jak nówka (można nawet 2-3 strzelanki oblecieć na 1 ładowaniu :D )

Jeśli lubisz klasyczny wyglad Ak-47 to na prawde polecam!

P.S Jaką masz moc repliki?
Awatar użytkownika
Mroczny
Stalker

Postprzez Greyeeh w 28 Lip 2010, 11:24

Mam tuningowanego L96A1, nie mierzłem jeszcze FPS ale jest skuteczny na jakieś +60m.
CM.028 widziałem już w akcji na strzelance, ogólnie jako snajper biegając z moim kolegą... snajperem... nie mamy szans. W sumie to my wtedy błąd popełniliśmy. Gdybyśmy się nie ruszyli z camp'u to nie miałby szans ;) (raz dostał w głowę w lesie, ledwo wstał po strzale :facepalm:, nic do mnie nie miał - łeb mu tylko wystawał). Ba, wtedy nie ładował baterii od jakichś 5 dni, a replika pięknie mu strzelała. Ogólnie snajperstwo w asg wymaga repliki... elektrycznej! Dlaczego? Ponieważ jest tak samo celna jak sprężynówka, ponadto ma zwiększoną szybkostrzelność, oraz można zamontować HI-Cap, co daje zabójcze połączenie. Zszedłem już z tematu :P

Miałem się zastanowić właśnie nad CM.028 a UMP, no i chyba tego AK-47 wybiorę, jeszcze się zobaczy. Z AirSoftem na dwa lata się wstrzymuję (w sensie, że nie kupuję nic przez te dwa lata :D).
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości