[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Mcrash w 09 Sie 2010, 17:29

Prosił bym o danie Sava z Narodnaya Soljanki - z Baru
Link na PW albo tutaj.

Prosze
Mcrash
Kot

Dołączenie: 30 Maj 2010, 13:33
Ostatnio był: 01 Paź 2010, 22:56
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Pathetic_Ripper w 09 Sie 2010, 17:29

Nie chciałbym, aby moja wypowiedź potraktowana została jako offtop - będzie związana z problematyką polonizacji Solyanki i jako taka stanowić będzie integralną część tematu:

portals napisał(a):Nikt nie pisał o pojawianiu się patchu i nawet nie wiedziałem

Zapewniam że ja nie mam gorącej linii z Sapsanem a o tym i poprzednim jego patchu dowiedziałem się z forum AMK czyli głównego źródła wiedzy o Solyance. O poprzednim patchu pisałem w temacie Narodnaya Solyanka, więc nie było nawet potrzeby wertowania strony AMK.

portals napisał(a):Proszę informować nas o pojawianiu się patchy

Kolego - to wasz produkt i w waszej gestii jest trzymanie ręki na pulsie. Zwłaszcza wobec powszechnej wiedzy o ewolucyjnym charakterze dopełnień Sapsana. A jedyne co trzeba zrobić - to wejść na forum AMK.

portals napisał(a):Pracujemy od dłuższego czasu nad RC3 który naprawi większość błędów

Panowie, dwa miesiące minęły od premiery... :facepalm: Przestańcie hołdować zamiłowaniu do cyferek i wydajcie wersję Final.

portals napisał(a):Dużo (tekstów - przyp.mój) jest w skryptach a poprawa tego zajmuję mnóstwo czasu.

Pokazałem wam dzisiaj, ile czasu zajmuje adaptacja nowego patcha pod wersję pl osobie, która ze spolszczeniem nie miała nic wspólnego (nie ukrywam, że wskazówka odnośnie plików scripts okazała się pomocna). Dwie godziny. Z przerwą na obiad i 3 papierosy. Gdybym się uparł to pewnie wygospodarowałbym jeszcze chwilkę żeby intuicyjnie pobawić się ptakiem :wink: To oczywiście żartobliwy wtręt. I nawet jeśli wkradły się jakieś błędy - jestem w stanie błyskawicznie na nie zareagować, bo stworzyłem tę kompilację i czuję się za nią odpowiedzialny. I mam podejrzenie że wam, którzy musieliście przebrnąć przez wszystkie pliki Solyanki i macie wiedzę gdzie i czego szukać, zajęłoby to o połowę mniej czasu.

Powyższego nie napisałem żeby gloryfikować swoją osobę - chciałem pokazać że odrobina determinacji wystarcza żeby zrobić coś w temacie.

Generalnie - przyłóżcie się panowie, bo chyba nieco spoczęliście na laurach. Weźcie przykład z modderów którzy dbają o swoje projekty. Bo jak na razie - zamiast świetnie zapowiadającego się spolszczenia mamy całkiem średni, pozbawiony rozwojowych cech, półprodukt, który zamiast być waszym powodem do dumy - skończy, z konieczności, jako open source'owy patch, modyfikowany przez użytkowników z trywialnej chęci grania w dopracowanego moda.
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 09 Sie 2010, 18:20, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez stalker51 w 09 Sie 2010, 17:59

Witam braci stalkerów !
Mam mały problemik w soljance a mianowicie chodzi mi o siłę emisji, wbrew pozorom nie chodzi o to, że są za silne lecz o to, że są o wiele za słabe.
Zawsze kiedy pojawia się emisja stoję sobie wystawiony na jej działanie i w ogól nie ubywa mi zdrowia.
Prosił bym o pomoc bo w tak hardcorowym modzie jak soljanke nie może być takiego mankamentu :)
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 09 Sie 2010, 18:06

@stalker51 to prawda - emisje zamiast nas "skopać" potrafą tylko "połechtać" :P Chyba musisz się zwrócić do któregoś z modderów żeby podpowiedział Ci co z tym zrobić. I jeśli uda Ci się problem rozgryźć - wszyscy z chęcią podłożymy się w Soli pod parę "kopniaków" :P
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez djcycu w 09 Sie 2010, 18:10

stalker51 napisał(a):Witam braci stalkerów !
Mam mały problemik w soljance a mianowicie chodzi mi o siłę emisji, wbrew pozorom nie chodzi o to, że są za silne lecz o to, że są o wiele za słabe.
Zawsze kiedy pojawia się emisja stoję sobie wystawiony na jej działanie i w ogól nie ubywa mi zdrowia.
Prosił bym o pomoc bo w tak hardcorowym modzie jak soljanke nie może być takiego mankamentu :)

To sobie zrób swoje emisje! Żal! Kuźwa żal! Wystarczy zrobić balans i wy już emisje chcecie jakieś hardcorowe... Idź na zwęglacz to się dowiesz jakie emisje są dukuczliwe. W Kordonie ci nic nie będzie bo jak widzisz zona to 30 km pustki z dziwnymi siłami a w centrum znajduje się coś co te siły rozprowadza. Im bliżej epicentrum tym silniejsze masz emisje. Sory że to piszę ale przez takich jak ty mody stają się debilne i trzeba je poprawiać... Wkurzył mnie twój post :facepalm:
Mcrash napisał(a):Prosił bym o danie Sava z Narodnaya Soljanki - z Baru
link na PW albo tutaj.

To przejdź sam... Jaja sobie robicie? Potem będziecie psioczyć że gry nie możecie skończyć :facepalm:
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez impulse_101 w 09 Sie 2010, 18:37

Tak sobie przeczytałem ostatnie 2 strony i myślę ze większości przydałby się urlop sadza po "napięciu" w co drugim poście ...z tydzień odpoczynku od Soljanki i na pewno dystans do gry/moda byłby przywrócony :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez djcycu w 09 Sie 2010, 18:43

My już wysiadamy od tych kolesi co non stop koncert życzeń piszą :D Weź przeczytaj mojego posta z tymi cytatami... To jest chore nieprawdaż? Gra ledwie stabilność łąpie a ci jeszcze emisje chcą mocne... I kurde zginie taki i qsave czy autosave nie wczyta... Wtedy będzie prosił o patche i pomocy wzywał... Noż kurde... Sami się do gipsu pchają... Idealne przysłowie które to obrazuje. Żeby tylko mieli chociaż trochę pojęcia o tym że coś może nie działać bo to gra a nie życie... Moja rada: Dzieci WON!

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez stalker51 w 09 Sie 2010, 18:45

Jeju.
Przepraszam ,że w ogóle napisałem tego posta :(
Nie mówię, że chcę blowoutów które zabijają nas po dwóch sekundach bo faktycznie to jest głupie, ja chce tylko żeby te emisje robiły jakikolwiek uszczerbek na zdrowiu...
Po drugie ja chcę to tylko dla siebie i nie zmuszam nikogo żeby wgrywał sobie taką poprawkę.
Jeżeli chodziło ci o to, że może to wywołać jakieś niestabilności w grze to przepraszam ale ja na moddingu w ogóle się nie znam...

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez Pathetic_Ripper w 09 Sie 2010, 18:49

@stalker51 - djcycu napisał że im bliżej centrum tym blowouty mocniejsze i bardziej dokuczliwe. A wie co mówi, bo chyba doszedł najdalej w Soli z nas wszystkich :wink: Wynika z tego że sprawa blowoutów została jednak przemyślana i nie jest taka głupia, na jaką pozornie wygląda. A w kwestii nerwów - musisz nam wybaczyć - za dużo w tym temacie idiotyzmów i dowodów umysłowej niezborności, z którom przychodzi nam walczyć siłom i kulturom osobistom, się pojawiło :wink:
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 09 Sie 2010, 18:52, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez djcycu w 09 Sie 2010, 18:51

Stalker51: To nie proś o takie rzeczy skoro się nie znasz :facepalm: proste! Dla mnie takie propozycje to robienie sobie jaj... Wszyscy piszą że silnik jest przeciążony a wam ciągle emisji, mutantów, anomalii, stalkerów mało... A wy dalej swoje. Trochę się ogarnijcie ludzie... Blowouty robią uszczerbek ale jak nosisz same dusze przy pasie to nie dziwi... Dodatkowo jak dopada cię emisja i nie ma się gdzie schować to przemyślałeś takie okoliczności? Chyba nie... Co do emisji na zwęglaczu to są one nie do przeżycia... A przeczekać ich też nie ma gdzie :facepalm: I ty chcesz mocniejszych... Śmiać się chce żywcem...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez stalker51 w 09 Sie 2010, 18:53

@Patheticripper
W takim razie zwracam cycowi honor :)
Przepraszam, że zawracam wam głowę duperelami ale jestem już w magazynach wojskowych a emisje nic mi nie robią więc myślałem, że to na pewno jakiś błąd, ale jak widać myliłem się.
Jeszcze raz przepraszam za nadszarpnięte nerwy :wódka:

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Postprzez djcycu w 09 Sie 2010, 18:59

Spoko :) Poza tym musisz trafiać na słabe emisje... Nieraz trafiałem na takie które w Barze szło przeżyć z jedną Kamienna Krwią przy pasie... A nieraz było tak że w tym samym miejscu mi Dusze nie pomagały... Możliwe że emisje nie są takie liniowe. Możliwe że są one mocne i słabe.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości