Nie chciałbym, aby moja wypowiedź potraktowana została jako offtop - będzie związana z problematyką polonizacji Solyanki i jako taka stanowić będzie integralną część tematu:
portals napisał(a):Nikt nie pisał o pojawianiu się patchu i nawet nie wiedziałem
Zapewniam że ja nie mam gorącej linii z Sapsanem a o tym i poprzednim jego patchu dowiedziałem się z forum AMK czyli głównego źródła wiedzy o Solyance. O poprzednim patchu pisałem w temacie Narodnaya Solyanka, więc nie było nawet potrzeby wertowania strony AMK.
portals napisał(a):Proszę informować nas o pojawianiu się patchy
Kolego - to wasz produkt i w waszej gestii jest trzymanie ręki na pulsie. Zwłaszcza wobec powszechnej wiedzy o ewolucyjnym charakterze dopełnień Sapsana. A jedyne co trzeba zrobić - to wejść na forum AMK.
portals napisał(a):Pracujemy od dłuższego czasu nad RC3 który naprawi większość błędów
Panowie, dwa miesiące minęły od premiery...

Przestańcie hołdować zamiłowaniu do cyferek i wydajcie wersję Final.
portals napisał(a):Dużo (tekstów - przyp.mój) jest w skryptach a poprawa tego zajmuję mnóstwo czasu.
Pokazałem wam dzisiaj, ile czasu zajmuje adaptacja nowego patcha pod wersję pl osobie, która ze spolszczeniem nie miała nic wspólnego (nie ukrywam, że wskazówka odnośnie plików scripts okazała się pomocna). Dwie godziny. Z przerwą na obiad i 3 papierosy. Gdybym się uparł to pewnie wygospodarowałbym jeszcze chwilkę żeby intuicyjnie pobawić się ptakiem

To oczywiście żartobliwy wtręt. I nawet jeśli wkradły się jakieś błędy - jestem w stanie błyskawicznie na nie zareagować, bo stworzyłem tę kompilację i czuję się za nią odpowiedzialny. I mam podejrzenie że wam, którzy musieliście przebrnąć przez wszystkie pliki Solyanki i macie wiedzę gdzie i czego szukać, zajęłoby to o połowę mniej czasu.
Powyższego nie napisałem żeby gloryfikować swoją osobę - chciałem pokazać że odrobina determinacji wystarcza żeby zrobić coś w temacie.
Generalnie - przyłóżcie się panowie, bo chyba nieco spoczęliście na laurach. Weźcie przykład z modderów którzy dbają o swoje projekty. Bo jak na razie - zamiast świetnie zapowiadającego się spolszczenia mamy całkiem średni, pozbawiony rozwojowych cech, półprodukt, który zamiast być waszym powodem do dumy - skończy, z konieczności, jako open source'owy patch, modyfikowany przez użytkowników z trywialnej chęci grania w dopracowanego moda.