-
Stalker [ wszystkie części, szczególnie Clear sky]
-
Fallout 3 [gdyby nie to że zawalono atmosfere przeszedł bym grę i 40 razy a tak to "tylko" 30 i wypalenie

]
-
Doom 3, dead space [Cudowne horrory, dzięki graniu w nie przez długi czas późną nocą, żdny horror ni telewizyjny ni wirtualny nie jest mi straszny

]
-
Fear wraz z dodatkami [ Świetny fps, klimatyczny i naprawdę dobry]
-
Black i white 1 i 2 + dodatek do 2 [Najlepsza strategia jaką grałem. Nieprawdopodobne połączenie różnych cech dało gre która na zawsze zapadała mi w pamięci. Szkoda że EA i Lionhead nie chcą robić kontynuacji

]
-
Age of empire wszystkie części z dodatkami za wyjątkiem 3 [ Doskonała strategia, która nauczyła mnie myśleć strategicznie. Świetna gra dla prawdziwych strategów jak i nowicjuszy. Polecam

]
-
Left 4 dead 1 i 2 [Doskonały FPS. Wciągający i naprawdę trudny

. Trasy co prawda liniowe ale masy przeciwników potrafią to zmienić w plus! polecam fanom Valve i miłośnikom doskonałych FPS'ów]
-
Crysis [ Świetna gra. Trudna gdy nie myślisz. Świetne trasy, dużo broni i unikalny kombinezon. Warto zagrać

]
-
Age of mythology [ Lepsza nawet od age of empires. Odnoga słynnej seri, która o dziwo w ciągła mnie bardziej niż orginalna seria.]
- Need for speed wszystkie części [Doskonale wyścigi dla zapaleńców. Świetne wózki, duże możliwości tunningu i unikalna atmosfera. Dla fanów wyścigu pozycja obowiązkowa

]
- Collin Mc really [ Pierwsza gra w jaką grałem i jednocześnie seria, która w ciągła mnie bez reszty

. Polecam]
-
Mdk wszystkie części [Gra podstawa wszystkich FPS. Niesamowity klimat, dziwaczna ale wciągająca fabuła. Niezapomniana

]
-Risen [ Jeden z lepszych rpg w jakie grałem. Świetna grafika, dobra fabuła, mnóstwo możliwości. Dla Rpg'owców pozycja obowiązkowa]
-Call of duty 2 i modern warfare [ Cóż klasyczny FPS. Trochę taktyki, dużo spluw,m mnóstwo celów i wrogów. Pozycja dla miłośników fps]
-GTA san andreas i 4 [Cóż seria GTA jest przede wszystkim orginalna. Olbrzymi świat, wiele postaci, wiele możliwości. I przede wszystkim można w niej wreszcie pograć jako bandzior a nie anioł

]
-Bioshock [ Świetna, dziwaczna, tajemnicza i wciągająca. Unikalny klimat, dużo możliwości aczkolwiek liniowość trochę trze. Ale fabuła jest całkiem dobra więc

]
-
Max Payne 1 i 2 [Gra legenda. Jak nie grałeś to nie jesteś graczem

. Najlepszy klimat ma jedynka. Absolutnie niepowtarzalny! Geniusz a nie gra mimo liniowości!]
-Imperium romanum [Strategia dla miłośników rzymu]
-Hitman 2 [ Dobry FPS. Wciągająca fabuła, dużo spluw, wielu wrogów i lokacji.]
-Fahrenheit [ Unikalna gra. Połączenie różnych gatunków]
-Counter strike wszystkie części [Klasyk kooperacyjnych gier FPS]
-Gears of War [Tylko dla fanów wojny. Mnie nie wciągnął

]
-Half life 1 i 2 [Doskonałe gry FPS. Ciekawa atmosfera, mnóstwo uzbrojenia i mnóstwo przeciwników.]
-Fable zapomniane opowieści [Świetny RPG. Dużo przedmiotów i możliwości połączone z wciągającą fabułą i liniowością lokacji

]
-Titan Quest z dodatkiem [Liniowa ale z dużą dawką uzbrojenia, wrogów, mocy i przeciwników.]
- Legend: Hand of god [Hack & Slash. Dla milośników tego gatunku pozycja obowiązkowa. Ja nie przepadam za gatunkiem

]
- Extreme assult [Stara ale wciągająca

]
-
Mass Effect 1 i 2 + wszystkie dodatki [Jedna z najlepszych gier w jakie grałem w całym swoim życiu. Ogromne możliwości, ogromna ilość charyzmatycznych postaci, mnóstwo przeciwników i uzbrojenia, Doskonała fabuła, super spolszczenie, świetne dialogi, ogromny nieliniowy świat. Cudo od mistrzów bioware.]
-Killing Floor [ Krawy surival kooperatywny. Trudny i brutalny. Mnóstwo krwi, wrogów, broni i możliwości obrony]
-Soldiers of Fortune 2: Double Helix [ Doskonała gra FPS. Dużo taktyki, broni, możliwości, dużo trybów i dobra fabuła. Polecam

]
-
Revolt [ Dla niektórych dziecinna dla mnie boska. Doskonałe wyścigi połączone z taktyką przeciw wrogom. Zakładanie pułapek czy strzelaniny na rakiety to uroki tej gry. Doskonały klasyk

]
-Prenumbra wszystkie części [ Świetna gra. Dziwaczna i bardzo interakcyjna. Szczegolnie dwójka czyli black plague przypadła mi do gustu. Świetny klimat i fabuła. Mnóstwo przedmiotów i wrogów.]
- Tony hawk pro skater 4 i american westeland [ Dla miłośników deskorolkowych trików. Świetna gra

]
-Deus Ex: invisible war [Orginalny FPS. Dużo wrogów, przedmiotów, ciekawe lokacje i dobra fabuła. Polecam

]
Na razie tyle jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopisze

.