Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gry, które zeżarły ci najwięcej życia

Postprzez Axideus w 08 Sie 2010, 15:10

No cóż ja jako wielki pasjonat gier mam się czym poszczycić :D . Trudno mi wybierać co lepsze, więc sami zdecydujcie :) . Jako że grałem w całe morza gier podaje zbliżoną liste, gdyż wszystkich nie pamiętam :P . Jednak te które pamiętam są w takich ilościach że musiałem spojler zamieścić :D .
:

- Stalker [ wszystkie części, szczególnie Clear sky]
- Fallout 3 [gdyby nie to że zawalono atmosfere przeszedł bym grę i 40 razy a tak to "tylko" 30 i wypalenie :| ]
- Doom 3, dead space [Cudowne horrory, dzięki graniu w nie przez długi czas późną nocą, żdny horror ni telewizyjny ni wirtualny nie jest mi straszny :) ]
- Fear wraz z dodatkami [ Świetny fps, klimatyczny i naprawdę dobry]
-Black i white 1 i 2 + dodatek do 2 [Najlepsza strategia jaką grałem. Nieprawdopodobne połączenie różnych cech dało gre która na zawsze zapadała mi w pamięci. Szkoda że EA i Lionhead nie chcą robić kontynuacji :( ]
- Age of empire wszystkie części z dodatkami za wyjątkiem 3 [ Doskonała strategia, która nauczyła mnie myśleć strategicznie. Świetna gra dla prawdziwych strategów jak i nowicjuszy. Polecam :) ]
- Left 4 dead 1 i 2 [Doskonały FPS. Wciągający i naprawdę trudny :) . Trasy co prawda liniowe ale masy przeciwników potrafią to zmienić w plus! polecam fanom Valve i miłośnikom doskonałych FPS'ów]
- Crysis [ Świetna gra. Trudna gdy nie myślisz. Świetne trasy, dużo broni i unikalny kombinezon. Warto zagrać :) ]
-Age of mythology [ Lepsza nawet od age of empires. Odnoga słynnej seri, która o dziwo w ciągła mnie bardziej niż orginalna seria.]
- Need for speed wszystkie części [Doskonale wyścigi dla zapaleńców. Świetne wózki, duże możliwości tunningu i unikalna atmosfera. Dla fanów wyścigu pozycja obowiązkowa :D ]
- Collin Mc really [ Pierwsza gra w jaką grałem i jednocześnie seria, która w ciągła mnie bez reszty :D . Polecam]
- Mdk wszystkie części [Gra podstawa wszystkich FPS. Niesamowity klimat, dziwaczna ale wciągająca fabuła. Niezapomniana :D ]
-Risen [ Jeden z lepszych rpg w jakie grałem. Świetna grafika, dobra fabuła, mnóstwo możliwości. Dla Rpg'owców pozycja obowiązkowa]
-Call of duty 2 i modern warfare [ Cóż klasyczny FPS. Trochę taktyki, dużo spluw,m mnóstwo celów i wrogów. Pozycja dla miłośników fps]
-GTA san andreas i 4 [Cóż seria GTA jest przede wszystkim orginalna. Olbrzymi świat, wiele postaci, wiele możliwości. I przede wszystkim można w niej wreszcie pograć jako bandzior a nie anioł :E ]
-Bioshock [ Świetna, dziwaczna, tajemnicza i wciągająca. Unikalny klimat, dużo możliwości aczkolwiek liniowość trochę trze. Ale fabuła jest całkiem dobra więc :E ]
-Max Payne 1 i 2 [Gra legenda. Jak nie grałeś to nie jesteś graczem :P . Najlepszy klimat ma jedynka. Absolutnie niepowtarzalny! Geniusz a nie gra mimo liniowości!]
-Imperium romanum [Strategia dla miłośników rzymu]
-Hitman 2 [ Dobry FPS. Wciągająca fabuła, dużo spluw, wielu wrogów i lokacji.]
-Fahrenheit [ Unikalna gra. Połączenie różnych gatunków]
-Counter strike wszystkie części [Klasyk kooperacyjnych gier FPS]
-Gears of War [Tylko dla fanów wojny. Mnie nie wciągnął :| ]
-Half life 1 i 2 [Doskonałe gry FPS. Ciekawa atmosfera, mnóstwo uzbrojenia i mnóstwo przeciwników.]
-Fable zapomniane opowieści [Świetny RPG. Dużo przedmiotów i możliwości połączone z wciągającą fabułą i liniowością lokacji :wink: ]
-Titan Quest z dodatkiem [Liniowa ale z dużą dawką uzbrojenia, wrogów, mocy i przeciwników.]
- Legend: Hand of god [Hack & Slash. Dla milośników tego gatunku pozycja obowiązkowa. Ja nie przepadam za gatunkiem :| ]
- Extreme assult [Stara ale wciągająca :E ]
- Mass Effect 1 i 2 + wszystkie dodatki [Jedna z najlepszych gier w jakie grałem w całym swoim życiu. Ogromne możliwości, ogromna ilość charyzmatycznych postaci, mnóstwo przeciwników i uzbrojenia, Doskonała fabuła, super spolszczenie, świetne dialogi, ogromny nieliniowy świat. Cudo od mistrzów bioware.]
-Killing Floor [ Krawy surival kooperatywny. Trudny i brutalny. Mnóstwo krwi, wrogów, broni i możliwości obrony]
-Soldiers of Fortune 2: Double Helix [ Doskonała gra FPS. Dużo taktyki, broni, możliwości, dużo trybów i dobra fabuła. Polecam :D ]
-Revolt [ Dla niektórych dziecinna dla mnie boska. Doskonałe wyścigi połączone z taktyką przeciw wrogom. Zakładanie pułapek czy strzelaniny na rakiety to uroki tej gry. Doskonały klasyk :E ]
-Prenumbra wszystkie części [ Świetna gra. Dziwaczna i bardzo interakcyjna. Szczegolnie dwójka czyli black plague przypadła mi do gustu. Świetny klimat i fabuła. Mnóstwo przedmiotów i wrogów.]
- Tony hawk pro skater 4 i american westeland [ Dla miłośników deskorolkowych trików. Świetna gra :D ]
-Deus Ex: invisible war [Orginalny FPS. Dużo wrogów, przedmiotów, ciekawe lokacje i dobra fabuła. Polecam :) ]
Na razie tyle jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopisze :P .

Edit: Co do posta poniżej polecam każdemu zainteresowanemu serią Age of empires najpierw zagrać w demo jedynki. Kampania batlle of tunesia [ czy jakoś tak :P ] wciągła mnie na dłużej niż wszystkie inne części tej sagi [ za wyjątkiem aom :wink: ]. Dzięki niej nauczyłem się czym jest taktyka i ekonomia :D . Fani RTS'ów i strategi muszą w nią zagrać. Polecam.
Ostatnio edytowany przez Axideus 08 Sie 2010, 15:39, edytowano w sumie 3 razy
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Reklamy Google

Postprzez yaccozi w 08 Sie 2010, 15:12

W moim przypadku, najwięcej czasu poświęciłem Operation Flashpoint: Cold War Crisis. Gram w to od 2001 roku, i zdarza mi się po grać jeszcze do dziś. Po za tym cała seria Age of Empires zabrała mi sporo mego życia. Cała przygoda z AoE zaczęła się u mnie od wersji demo pierwszej części AoE, jaka znajdowała się na mojej (oryginalnej) kopii Windowsa 98. Obecnie gram już tylko w trzecią część tej serii. Po za tym Starcraft i dodatek Broodwars, oraz Warcraft 3, to te gry, które nie dawały mi spać w nocy z powodu przegranej potyczki w multiplayerze. Zdecydowanie grywałem też całkiem sporo w pierwszą część Call of Duty.
I'll use my mistakes against my enemies!
Awatar użytkownika
yaccozi
Kot

Dołączenie: 22 Lip 2010, 15:34
Ostatnio był: 22 Gru 2010, 18:32
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez Rubcio w 09 Sie 2010, 19:01

No to ja

1. SWAT 4 ( na początku wydawało się fajne ale uważam że to stracony czas , multiplayer , około 200 godzin)

2. Stronghold Crusader ( klasyka , ogólnie jak dla mnie najlepsza gra strategiczna )

3. Claw ( moja pierwsza gra na komputerze , warta zachodu :D )

4. STALKER ( Mój faworyt z tej listy , chciałem go dać na 1 miejsce ale cień czarnobyla przeszedłem 2 razy i pare tygodni temu kupiłem czyste niebo)
Awatar użytkownika
Rubcio
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2010, 12:26
Ostatnio był: 19 Kwi 2011, 12:53
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Michu w 10 Sie 2010, 19:28

1. Grand Theft Auto 3 / Vice City / San Andreas - ciupałem we wszystkie po kolei z 5 lat, w San Andreas z 3 lata.
2. Stalker
3. Aktualnie : Counter-Strike: Source (1 rok NS i od pół roku STEAM)
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Scurko w 10 Sie 2010, 19:49

1. S.T.A.L.K.E.R (wszystkie części)
2. Fallout (też wszystkie, ale najwięcej druga część)
3. GTA (począwszy od "jedynki" do San Andreas)
4. Heroes of Might & Magic III (najlepsza odsłona według mnie)
5. Jagged Alliance 2 i 2.5
6. Pro Evolution Soccer (od 5 wzwyż)
7. Call of Duty 2 i Modern Warefare (Multiplayer)
8. Need for Speed: Porsche
9. Hitman (wszystkie części)
10. Disciples II (z wszystkimi dodatkami)

Taki krótki ranking gier, które zeżarły mi najwięcej czasu. Było ich więcej, ale to są te ważniejsze :wink: .

Pozdrawiam
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez lukasz638 w 24 Wrz 2010, 10:15

1. the elder scrolls IV oblivion ok.300h
2. gran turismo 4 grałem niemal przez całe wakacje
3. gta IV+ dodatki ok.250h
4. gta san andreas 143h
5. s.t.a.l.k.e.r. zew prypeci ok. 50h (cień czrnobyla przeszedłem 2 razy, a czyste niebo tylko raz)
Awatar użytkownika
lukasz638
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2010, 12:41
Ostatnio był: 18 Lut 2025, 15:56
Miejscowość: Lublin
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 9

Postprzez kamilfgangsta w 27 Paź 2010, 16:47

Ja najdłużej gram w Heroes 3 i to chyba 10 lat. W stalker gram od premiery do dziś.To tylko te gry wchłonęły mnie naprawdę dzięki świetnej fabule i klimacie.
Awatar użytkownika
kamilfgangsta
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 20:52
Ostatnio był: 29 Cze 2012, 17:27
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Martha

Postprzez Wave w 27 Paź 2010, 16:53

Stalker Czyste Niebo i SoC, przy nich dużo posiedziałem, choć przy CN chyba więcej.
Fallout 3, przy którym też dużo się bawiłem.
NfS Porsche to gra mojego dzieciństwa, tłukłem w nią i tłukłem, nadal mi się podoba.
W GTAIII grałem dużo i jeszcze Hard Truck 2, chyba król czaso-pochłaniaczy u mnie.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Darkon w 30 Paź 2010, 18:08

co do mnie to najwięcej grałem w Call of Duty (chyba wszystkie) w dwójkę grywam do dziś, a oprócz tego to najczęściej grywałem w Blitzkriega, Company of Heroes i Starcrafta. No i rzecz jasna masę czasu straciłem w Zonie.
Uśmiechnij się! Jesteś w ukrytej snajperce!
"Bycie w Wolności to twoja Powinność" - Grave

Image
Awatar użytkownika
Darkon
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2010, 22:45
Ostatnio był: 03 Mar 2015, 12:45
Miejscowość: To tu, to tam...
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez hpx w 30 Paź 2010, 20:39

Chyba multiplayer COD4 i SAMP, przestałem grać, gdy dzieciarnia je odkryła.

Za ten post hpx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive atikabubu.
hpx
Kot

Dołączenie: 24 Paź 2010, 22:34
Ostatnio był: 15 Lip 2011, 16:51
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez xxKoMiSxx w 30 Paź 2010, 21:55

World of Warcraft
Na początku privaty, potem, gdy kupiłem oryginała, grając na Blizzardowskich serwerach, na których wszystko działało wpadłem w nałóg, w którym dziennie siedziałem po 4-8 godzin.. Całe wakacje zjedzone przez WoW'a. Na szczęście nadszedł dzień, w którym skończył się tbc, a nie było stać mnie na wotlk'a, dodatkowo zaczęła się szkoła, więc porzuciłem tę grę ;) Ah.. tylko pomyśleć, ile ja życia nad tym przesiedziałem..
xxKoMiSxx
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2009, 21:11
Ostatnio był: 07 Lut 2017, 17:37
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Kumpel111 w 31 Paź 2010, 20:53

A mi natomiast:
1.GTA III
2.Anno 1602
3.Bliztkrieg 2
4.Knight and Mer(...)
5. Heroes V and III
7.Age of empires 3 wszytkie dwa dodatki
8.STALKER-y
9.Test driver 7 Ach te stare dobre czasy :D :D :D
Ostatnio edytowany przez Kumpel111, 03 Lis 2010, 09:42, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości