[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez MOS w 11 Sie 2010, 14:37

Potrzeba mi 4 stóp snorka(do zadania na lekarstwo od kałmkuka dla kota) z tym że już zabiłem z 40snorków i w żadnym nie ma stopy(znowu jakiś bug) przelazłem od prypeci po kordon wszystkie lokacje i wybiłem snorki i jak miałem od początku 6 stóp(przed wzięciem tego zadania) tak mam nadal i mi brakuje 4.
Jak dodać te giry do Sida w sklepie?
Grzebałem w/g opisu:

Pathetic_Ripper napisał(a):Przykład - Sidorowicz.
Gamedata/config/misc/shop_sidr - w tym folderze masz 3 pliki:
sidr_buy (nie interesuje Cię, chyba że chcesz zostać handlarzem używaną elektroniką),
sidr_supl (asortyment handlarza - to Cię interesuje) musisz dopisać taką linijkę:
televizor =1, 1
Wpis ten musisz dodać po linijce
[supplies_after_fabric] - bo zakładam że z bandytami na parkingu w kordonie już załatwiłeś sprawy :wink:
sidr_trade (to też Cię interesuje - nie wystarczy że handlarz ma coś w asortymencie - musi jeszcze chcieć tym handlować) musisz dopisać linijkę:
televizor =1, 1 (uproszczona wersja, nie będzie przeliczał cen)
Oczywiście po linijce: [trader_after_fabric_sell]
Teraz gamedata/config/misc - plik quest_items.ltx - otwierasz, znajdujesz televizor. Interesuje Cię linijka:
cost=1000 czyli paskudnie wygórowana jak za tej klasy odbiornik :wink: ustawiasz taką, jak Ci pasuje. Domyslnie jak widzę linijka quest_item ustawiona jest na false, czyli problemu nie powinno być.

Ale z marnym skutkiem, no i strzelba TOZ też by się przydała(dosłownie nikt jej nie ma).
Pare innych pierdoł by się przydało ale nie będę wyliczanki robił.
Pokierujcie gdzie tej stopy w plikach szukać?

Jak zmienie z:
Spawn_Inventory_Item_Section = mutant_snork_leg
Spawn_Inventory_Item_Probability = 0 <- to zero na 1 to coś da?
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez jurko w 11 Sie 2010, 14:56

Strzelbę TOZ można znaleźć w pierwszym schowku Kosti na Kordonie.
I jeszcze mała uwaga dla wszystkich bywalców Zony - nie pozbywajcie się Kocich łbów,
będą potrzebne na Warlabie, całe 10 szt.
jurko
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2010, 06:59
Ostatnio był: 29 Wrz 2014, 00:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez Fenishi w 11 Sie 2010, 15:25

MOS - a "inteligentne wypadanie części ciał mutantów" masz zainstalowane? Bo jeśli nie, to nie dziw się, że z 40-stu snorków masz 6 stóp :E A jeśli jednak masz, to celuj w łeb/korpus a nie w nogi...
A TOZ-a możesz dostać u Sidora za jakiś artefakt - nie pamiętam jaki dokładnie :wink:

jurko - dzięki za info, przyda się na przyszłość :)
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 15:37

Oj, @MOS, coś słabo szukałeś :wink: Handlarzom możesz dodać wszystko do asortymentu, łącznie z questowymi przedmiotami, ale gdzie frajda z wykonywania zadań? Idź za radą Fenishiego i wrzuć sobie Inteligentny Wysyp Członków a potem tylko celuj w dupę albo między oczy, zależnie od potrzeby :P Jeśli nie chce Ci się już łazić - poniżej nazwy części mutantów do przypisania handlarzowi wg zamieszczonego przeze mnie wzoru.

Kod: Zaznacz wszystko
mutant_flesh_eye   
mutant_boar_leg      
mutant_dog_tail      
mutant_psevdodog_tail     
mutant_krovosos_jaw      
mutant_burer_hand      
mutant_zombie_hand      
mutant_snork_leg      
mutant_face_tushkano   
mutant_hand_kontroler   
mutant_poltergeist_glas   
mutant_psevdogigant_hand
mutant_tail_cat         
mutant_chimera_kogot   
mutant_fracture_hand   
mutant_spleen_rat     

Acha, prawie bym zapomniał - dziękujemy, zapraszamy ponownie :E
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Postprzez Delat w 11 Sie 2010, 18:12

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu - wypadają mi wszystkie rzeczy jakie mam do okoła mnie w wyznaczonych miejscach ( tuż przed Jantarem, przy wejściu do bazy wolności, przed Sidem, przed hangarem na wysypisku ) dołożyłem witaminke na wypadanie rzeczy + udźwig do 500kg ale to nie przyniosło oczekiwanych efektów. Problem w tym, że do przeszkadza w wypełnianiu misji a nawet uniemożliwieniu wypełnienia ich.

Jak ktoś wie o co chodzi, niech pisze. Dodam, że jeśli posiadam GPS automatycznie chce zaznaczać tę pozycje w której ekwipunek wyleciał. Rzecz jasna pozbierał bym go gdyby działo się to raz, ale stojąc tam i zbierając go inni podnoszą co sie da z ziemi a ekwipunek po minucie znów wylatuje. ;)
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 18:44

Myślę, że w tym temacie wszyscy znają rozwiązanie tego problemu, przeanalizowanego dość wnikliwie. Co więcej - odpowiedź znajduje się w temacie. Mała podpowiedź.

Dziękujemy, zapraszamy ponownie :E
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper 11 Sie 2010, 19:12, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez wes w 11 Sie 2010, 18:51

Witaminka dziala do 500kg i jesli plecak masz cieższy to się z niego wysypuje
wes
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2010, 23:29
Ostatnio był: 18 Cze 2011, 10:11

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 18:57

@Wes no zlituj się bracie... :facepalm: Ile ten biedny Naznaczony ma nosić na barkach? Tonę?! Dwie?!!

Kuffa, znowu zapomniałem :E Dziękujemy, zapraszamy ponownie :E
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez Delat w 11 Sie 2010, 19:48

Taak... korzystałem z opcji wyszukiwania wielokrotnie, i znalazłem kilka sposobów na wypadanie rzeczy z plecaka, ale tak jak już wspominałem nie działają one. Wgrywałem różne patche... czy tam fixy - nie działały to powracałem do poprzedniego stanu, skorzystałem również z tego co pisałeś w jednym z postów dotyczącego zmiany w pliku drr, actor ltx itd. oraz ded_moroz.script. Bez względu na to jaki mam udźwig są pewne miejsca w których cały lub mniej więcej 80% ekwipunku wylatuje. Przed hangarem czy Sidem to nie problem, ominę to ale baza wolności... nieee. :|
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko

Postprzez stalker51 w 11 Sie 2010, 19:52

Jeżeli chcecie żeby nosił to zróbcie pudzian moda'a :)
sorry za off-top

Mianowicie, mam pytanie, czy jeżeli zdobędę na koniec gry ten cały spec artefakt żywe serce to będzie można ożywić łowców w kordonie?

Bo niestety przeżył tylko kalter który teraz też gryzie ziemie....
Może znacie jakiś lepszy sposób? Bo bardzo nie lubię nie dokończonych zadań :|
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 11 Sie 2010, 20:06

No nie da się ich chyba od tak wskrzesić... Jak dojdę to ci powiem na PW jak zrobić artefakt żywe serce. Możliwe że jest to trudna sprawa. Akurat robię zadanie dzięki któremu dowiem się jak brzmi recepta tego artefaktu :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pathetic_Ripper w 11 Sie 2010, 20:12

@stalker51 rozwiązanie mam takie na niezaliczone zadania: load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się) - load - młócka (nie udało się)... i tak aż do load - młócka (udało się, hurra, zaliczyłem questa!!!) :wink: U mnie ta metoda działa :P

@Delat mam wrażenie że coś robisz nie tak... O ile mnie pamięć nie zmyla pojawiła się w temacie witamina, która ponoć działa. Chociaż z drugiej strony OD KIEDY TO WITAMINY LECZĄ?! :E Na poważnie - nie wiem jak to możliwe, że Ci żadna z tych metod nie działa... Wrzuć na jakiś hosting swoje plik: actor.ltx, inventory_sect.ltx, ded_moroz.script i drrr.script, przerobię Ci je i wrzucę z powrotem.

Ja pierdylam, muszę to w końcu wkleić do podpisu :E Dziękujemy, zapraszamy ponownie :E
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper, 11 Sie 2010, 20:31, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości