Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez M3Fis70 w 17 Sie 2010, 21:34

Żeby życie mogło istnieć musi istnieć różnorodność.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 17 Sie 2010, 23:09

M3Fis70 napisał(a):Żeby życie mogło istnieć musi istnieć różnorodność.

Tjaaaa... Tylko, że TA różnorodność z "tworzeniem" czy "przekazywaniem" życia akurat nie ma wiele wspólnego... :P
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez von Carstein w 17 Sie 2010, 23:29

Homo dzielnie zwalczają przeludnienie planety Ziemia, niczym wujek. :P

Więc w pewnym sensie "tworzą" życie. :P

No i płacą podatki. W naszym kraju każdy z tej parki rozlicza się osobno. Czyż to nie jest piękne?
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Alchemik w 17 Sie 2010, 23:32

Termi, użyłeś zwrotu "przekazywanie życia", więc pewnie mówisz jako wierzący. I tu pies pogrzebany! Za wszelką cenę KK chce, by jak najwięcej wiernych miało dzieci. Skądś trzeba brać datki, dostawać kasę za odprawienie komunii...Stary numer. Każdy kto pójdzie do kościoła, usłyszy o przekazywaniu życia, o zakazie antykoncepcjii, o tym by się rozmnażać. Kościół jest w większości przeciw ewolucji, bo mówi ona o tym, że człowiek pochodzi od małpy, a sami karzą się nam zachowywać, jak zwierzaki rozpłodowe.

EDIT: K44,lol :E
Ostatnio edytowany przez Alchemik, 18 Sie 2010, 01:01, edytowano w sumie 1 raz
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Wczoraj, 22:26
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Kuballa44 w 18 Sie 2010, 00:18

Milcz Analchomiku, gdyż krzyżem Cię trzasnę przez krzyż, jak na kościół najeżdżać będziesz.
Terminus: Nie porównuj homoseksualizmu z chorobą serca... Na chore serce umrzesz, jesteś wyłączony z aktywnego wypoczunku, i przeszkadza Ci w codziennym życiu... I nie mów że tym jest homoseksualizm.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.

Za ten post Kuballa44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PrzemoC.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez PrzemoC w 18 Sie 2010, 01:02

Alchemik napisał(a):Kościół jest w większości przeciw ewolucji,

Kto niegdyś w Europie kształcił i zakładał szkoły już nie raczę wspomnieć...
Alchemik napisał(a):a sami karzą się nam zachowywać, jak zwierzaki rozpłodowe.

Przez 17 lat mojego życia jestem co niedziele na mszy i nie zauważyłem.
Poza tym, widziałeś kiedyś prezerwatywy/tabletki dla zwierząt?
Alchemik napisał(a):pewnie mówisz jako wierzący. I tu pies pogrzebany!

Bo co? Bo jako Katolik uważam że homoseksualizm to grzech? Tak, nawet śmiertelny.
To nie znaczy, że ich nienawidzę, linczuję, palę na stosie. Osobiście jednak wolę
księży od gejów.
Oczywiście, każdy powód jest dobry, żeby nam pokazać że Kościół Katolicki
to złodzieje. Ale katolików uszanuj i w pedalstwo nie mieszaj. Najlepiej osobny
temat sobie załóż i tam praw, jaki to Kościół jest zły.
A co do "Przekazywania Życia"... Od tego masz siusiaka. Względem Religii, jak
i ewolucji.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...

Za ten post PrzemoC otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KoweK.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez KoweK w 18 Sie 2010, 01:58

PrzemoC napisał(a):Poza tym, widziałeś kiedyś prezerwatywy/tabletki dla zwierząt?

Ja widziałem bardzo dużo tutaj dla tego zwierzęcia na google'a:
http://www.google.pl/search?q=tabletki+ ... =firefox-a

PrzemoC napisał(a):Ale katolików uszanuj i w pedalstwo nie mieszaj

Słyszysz w ogóle siebie? Karzesz szanować katolików, a sam nie szanujesz kogoś, bo "pedalstwo" raczej zbytnio miłym słowem nie jest. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez von Carstein w 18 Sie 2010, 09:12

Alchemik - zmień Kościół. Bo coś ci dziwne rzeczy łopowiadają w nim.
Chociaż pewnie masz w swoim kościele co tydzień łorgietkę i się tak wesoło, wszyscy razem rozmnażacie. Prawdziwa wspólnota kościoła, ajatollah musi was odwiedzić kiedyś. :)

Będzie fajnie, zrobimy adorację. :P

Zakaz antykoncepcji (mechanicznej i chemicznej) może też mieć inne wyjaśnienie... tak jak i zakaz bliskich kontaktów fizycznych przed ślubem. :wink:

Dobrze, że na Islamistów nie krzyczysz, że chcą forsy. Oni też gejów i lesbijek nie lubią (baaaardzo).
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Terminus w 18 Sie 2010, 09:28

Alchemik:
1. Kościół BYŁ przeciwnikiem teorii ewolucji. Obecnie jej nie neguje a wielu teologów próbuje pogodzić naukę o genesis z Darwinem. 6 dni stworzenia odpowiada etapom ewolucji, a wygnanie z raju jest momentem kiedy pewna małpa uzyskała samoświadomość i dostrzegła, że jest "naga".... To obecnie raczej niektórzy ateiści mają problem z Teorią Wielkiego Wybuchu, która mówi, że wszechświat powstał w jednej chwili.
2. "przekazywanie życia" - nie chciałem napisać wprost, że pary homoseksualne jako takie nie mogą się rozmnażać. Chyba ten fakt jest niezależny od wyznawanej religii?
3. Nie pamiętam, by ktoś w kościele kazał mi się "rozmnażać" na siłę... Poza tym kościół nie jest przeciw antykoncepcji - jedynie namawia do stosowania metod naturalnych. Zresztą stanowisko KK w tej sprawie jest dość płynne ostatnio i ścierają się tu różne poglądy w kościele.

Kuballa44: przeczytaj jeszcze raz i spróbuj zrozumieć co napisałem...

PrzemoC: KK nie uważa "homoseksualizmu" za grzech. Grzechem jest homoseksualny akt płciowy [podobnie jak w hetero seks pozamałżeński]. Homoseksualista nie może być przez nas potępiony za to jakim się urodził. Los nałożył na niego potworny krzyż. Jedni go niosą, inni idą [z naszego punktu widzenia oczywiście] na łatwiznę ulegając naturze... Ale nie nam sądzić innych. Osąd duszy należy do Boga a nie do nas.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez utak3r w 18 Sie 2010, 11:52

Terminus poruszył ważną kwestię: skoro małżeństwo dotyczy wg nauk KK kobiety i mężczyzny, para homoseksualna małżeństwem być nie może. Fakt drugi: seks poza-małżeński jest grzechem (rozpusty) - ergo: grzechem jest seks homoseksualny - zawsze. To, że się kobieta ma do kobiety lub facet do faceta - nikt tego nie potępia...

A co do reszty zarzutów ogólnie pod adresem KK - radzę zmienić parafię i księdza. Nie uczęszczajcie na msze przeznaczone dla starych trzęsących się babć. Są prawdziwi księża i są prawdziwe msze. Jednak... nie mają odwagi przenieść zmian na szerszy grunt. W stosunku do babć to i tak dobrze, że msze są po polsku, a nie w łacinie.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Papa Mobile w 18 Sie 2010, 14:58

Tatuś Muminka
Dzieci są DAREM OD Boga(każdy ma swojego Boga), mężczyzna+mężczyzna = 0 potomstwa, kobieta+kobieta= 0 potomstwa, kobieta+mężczyzna=rodzina, ale rodzina i miłość to nie równanie matematyczne. Kobieta+mężczyzna+ DUCH-Miłość to może być szczęście, (czyt. dziecko) lub życie z Bogiem w sercu i w umyśle. Człowiek ma ciało, ale każdy z Nas tutaj piszący chyba zdaje sobie sprawę, że to nie ciało skłoniło do pisania postów. Zatem w każdym z nas mieszka jeszcze inny ktoś (Bóg-sumienie?). Chyba, że uważacie, że człowiek ma tylko poglądy, konto, wakacje,komputer, nick. Ale tak być zdaje się niemożliwym, skąd zatem się bierze sztuka, architektura, malarstwo, wzruszenie, skąd ta myśl ku spełnieniu w doskonałości ziemskiego życia. Moim zdaniem ma to związek z obecności Boga-Rozumu-Miłości w Naszym życiu. "Bóg jest Miłością" tak mówią, ja nie wiem czy to prawda, ale wiem, że są chwile wzruszeń, łez, uśmiechów, wtedy jest TEN TRZECI, W NAS, nie obok. A może też to czuje homoseksualista, czy lesbijka? kiedy są naprawdę razem. Temat pokręcony, słowa pokręcone, jak ścieżki do Boga.
BTW. napisane jest w Biblii, że człowiek, otrzymał rozum, by wybrać, między kolokwialnie mówiąc LOVE, a FUCK.

Mama Muminka
A co do tego, że KK na siłę nie każe się rozmnażać to nie jest do końca tak. Ja w kościele słyszałam, że jeśli się zawiera związek małżeński to między innymi po to by mieć potomstwo. A jeśli takie małżeństwo nie chce mieć dzieci ( nie chce, a nie nie może) to nazywane jest przez księży grzechem.
Wszyscy tutaj uważacie, że z Was takie koguciki się prężycie jacy to Wy męscy nie jesteście, a w zonie kobiet nie ma i myślę, że połowa stalkerów to geje. Z wyboru, albo jak się nie ma co się lubi...

P.S. W sobotę idziemy na ślub, posłuchamy z uwagą kazania księdza, czy będzie coś o rozmnażaniu?
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 133

Postprzez RT_NR w 18 Sie 2010, 15:37

utak3r napisał(a):A co do reszty zarzutów ogólnie pod adresem KK - radzę zmienić parafię i księdza. Nie uczęszczajcie na msze przeznaczone dla starych trzęsących się babć. Są prawdziwi księża i są prawdziwe msze. Jednak... nie mają odwagi przenieść zmian na szerszy grunt. W stosunku do babć to i tak dobrze, że msze są po polsku, a nie w łacinie.

Co jest złego w mszach po łacinie ?

A co do księdza Trytka. Dość ciekawa osoba, jednak mam co do niego mieszane uczucia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Sedewakantyzm). :|

Natomiast palenie gejów i lesbijek w czasach kiedy Kościół nie ma już wpływu na życie publiczne, jest pomysłem który prawdopodobnie się raczej nigdy nie spełni :E .
RT_NR
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 11:51
Ostatnio był: 21 Gru 2011, 22:46
Miejscowość: Bielsko-Biała
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości