Cysiu69 napisał(a):ksiądz

Cysiu69 napisał(a):ksiądz
xKoweKx napisał(a):Karzesz szanować katolików, a sam nie szanujesz kogoś, bo "pedalstwo" raczej zbytnio miłym słowem nie jest.
Papa Evil Empire napisał(a):BTW. napisane jest w Biblii, że człowiek, otrzymał rozum, by wybrać, między kolokwialnie mówiąc LOVE, a FUCK.

Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, że mówi się do nich po polsku. Jak wrócimy do "martwej" łaciny to już nic nie będą rozumieć. A tu nie chodzi aby powtarzać bezmyślnie: Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen Tuum...RT_NR napisał(a):Co jest złego w mszach po łacinie ?
"Palenie" zwykle służyło władzom cywilnym i było dowodem na słabość KK, który był usłużnym narzędziem w rękach mało świętych władców...Natomiast palenie gejów i lesbijek w czasach kiedy Kościół nie ma już wpływu na życie publiczne, jest pomysłem który prawdopodobnie się raczej nigdy nie spełni.

Terminus napisał(a): Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, ...
PrzemoC napisał(a): Miłe nie jest, że co druga osoba przy każdej okazji wjeżdża na moją wiarę.

Papa Evil Empire napisał(a):Zastanawiamy się czy sensem religii chrześcijańskiej jest obrona wiary czy szukanie Boga w drugim człowieku, w świecie.

stpauli napisał(a):Osobiście ich nie lubię , ale niech sobie będą jak już są. Oczywiście jestem przeciw zawieraniu przez nich małżeństw i adopcji dzieci. Denerwują mnie bardzo ich marsze i manifestacje równościowe bo nigdy równo nie będzie , a takie publiczne wystąpienia tylko podgrzewają i tak już gorącą atmosferę.
Co do KK, to banda zwyrodnialców, nie wszyscy , ale wiekszość. Dobrze zorganizowana zalegalizowana mafia. Już dawno dla mnie przestali być instytucją za którą się uważają.
Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, że mówi się do nich po polsku. Jak wrócimy do "martwej" łaciny to już nic nie będą rozumieć. A tu nie chodzi aby powtarzać bezmyślnie: Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen Tuum...

RT_NR napisał(a):Przykładem jest naczelny Faktów i Mitów, który zdjął sutannę, bo w Kościele nie można było mieć własnego zdania na temat antykoncepcji,
RT_NR napisał(a):Nasi dziadkowie chodzili na takie msze i wiara w nich była o wiele bardziej mocniejsza niż wśród obecnego pokolenia,

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości