Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez KoweK w 18 Sie 2010, 15:40

Cysiu jak sądzisz tak samo, jak on, to jesteś tak samo tępy. "Nie to nie jest choroba", a potem gada "da się to wyleczyć". No to, ku*wa, w końcu choroba czy nie? Bo ja nie znam niczego innego, co się leczy. Koleś sam nie wie, o czym gada. :)

Cysiu69 napisał(a):ksiądz

W cudzysłowie te słowo być powinno. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez PrzemoC w 18 Sie 2010, 16:23

Cysiu69 napisał(a):ksiądz

Jestem przekonany, że gdyby tego nie powiedział "Ksiądz", lecz urzędnik, sprzątaczka, sprzedawca,
makler, przedszkolanka czy ktokolwiek nie związany z kościołem, to byś tu tego nie wrzucił.
Ale "ksiądz" przesadził, Kowek ma rację.
xKoweKx napisał(a):Karzesz szanować katolików, a sam nie szanujesz kogoś, bo "pedalstwo" raczej zbytnio miłym słowem nie jest. ;)

Miłe nie jest, że co druga osoba przy każdej okazji wjeżdża na moją wiarę.
Wiem, co robią księża, wiem, że Kościół kradnie, ok, ale kiedy co 10 min słyszę/czytam o tym,
to powoli szlag mnie trafia. Od mojego pierwszego posta w tym temacie moje nastawienie do
gejów się nie zmieniło. :wink:
I Kowek, mówiąc "zwierzę", nie mam na myśli człowieka. Także przez wzgląd na wiarę.
Papa Evil Empire napisał(a):BTW. napisane jest w Biblii, że człowiek, otrzymał rozum, by wybrać, między kolokwialnie mówiąc LOVE, a FUCK.

Ogólnie uważam, że współżycie powinno służyć pielengnacji związku, jego podtrzymaniu,
a seks przedmałżeński może jest nie tylko grzechem, ale i średnio mądrym pomysłem.
Tak dla "Hetero", jak i dla "Homo".
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez Terminus w 18 Sie 2010, 16:53

RT_NR napisał(a):Co jest złego w mszach po łacinie ?
Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, że mówi się do nich po polsku. Jak wrócimy do "martwej" łaciny to już nic nie będą rozumieć. A tu nie chodzi aby powtarzać bezmyślnie: Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen Tuum...

Natomiast palenie gejów i lesbijek w czasach kiedy Kościół nie ma już wpływu na życie publiczne, jest pomysłem który prawdopodobnie się raczej nigdy nie spełni :E .
"Palenie" zwykle służyło władzom cywilnym i było dowodem na słabość KK, który był usłużnym narzędziem w rękach mało świętych władców...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Papa Mobile w 18 Sie 2010, 17:47

Terminus napisał(a): Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, ...

PrzemoC napisał(a): Miłe nie jest, że co druga osoba przy każdej okazji wjeżdża na moją wiarę.

Zastanawiamy się czy sensem religii chrześcijańskiej jest obrona wiary czy szukanie Boga w drugim człowieku, w świecie.

Mama Muminka
Wydaje mi się, że to nie jest "wjeżdżanie" na Twoją wiarę, tylko bardziej na sam KK i jego czarnych rycerzy. Bo kto może wiedzieć co o dzisiejszych czasach myśli Bóg? A zdaje się, że księża realizują swoje własne cele w Jego imieniu.

W związku z wypowiedzią księdza w tym filmiku, pojawia się pytanie kto rości sobie prawa do mówienia w Jego imieniu.
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 133

Postprzez PrzemoC w 18 Sie 2010, 17:56

Papa Evil Empire napisał(a):Zastanawiamy się czy sensem religii chrześcijańskiej jest obrona wiary czy szukanie Boga w drugim człowieku, w świecie.

Niech ludzie, którzy odeszli od KK czy ateiści, zastanowią się, czy ich celem jest jego prześladowanie.
na każdym kroku. Ja jestem tolerancyjny, ale cierpliwość też mam ograniczoną.
i proponuje też zastanowić się, czy warto dalej ciągnąć ten off-top, czy go skończyć.
jestem za drugim, choć wypowiedzi są serio przemyślane i ciekawe.
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez stpauli w 18 Sie 2010, 18:39

Osobiście ich nie lubię , ale niech sobie będą jak już są. Oczywiście jestem przeciw zawieraniu przez nich małżeństw i adopcji dzieci. Denerwują mnie bardzo ich marsze i manifestacje równościowe bo nigdy równo nie będzie , a takie publiczne wystąpienia tylko podgrzewają i tak już gorącą atmosferę.

PS: ...

EDIT: @PrzemoC - spoko :) nic sie nie dzieje.
Ostatnio edytowany przez stpauli, 18 Sie 2010, 20:51, edytowano w sumie 1 raz
NIE CHCĘ ABY MOJA GĘBA
BYŁA KOJARZONA Z LUDŹMI
KTÓRYCH POTĘPIAM !

Za ten post stpauli otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative PrzemoC.
Awatar użytkownika
stpauli
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2009, 13:11
Ostatnio był: 11 Mar 2025, 01:25
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 24

Postprzez RT_NR w 18 Sie 2010, 19:21

stpauli napisał(a):Osobiście ich nie lubię , ale niech sobie będą jak już są. Oczywiście jestem przeciw zawieraniu przez nich małżeństw i adopcji dzieci. Denerwują mnie bardzo ich marsze i manifestacje równościowe bo nigdy równo nie będzie , a takie publiczne wystąpienia tylko podgrzewają i tak już gorącą atmosferę.

Słyszałem że wszyscy (albo prawie wszyscy) "supporterzy" St. Pauli to podobno "bardzo tolerancyjni" ludzie, typowe środowiska lewackie za taką wypowiedź nazwały by Cię homofobem :E .

Co do KK, to banda zwyrodnialców, nie wszyscy , ale wiekszość. Dobrze zorganizowana zalegalizowana mafia. Już dawno dla mnie przestali być instytucją za którą się uważają.

Na czym to opierasz ? Większość antyklerykałów/antykatolików opiera swoją wiedzę o głupoty. Przykładem jest naczelny Faktów i Mitów, który zdjął sutannę, bo w Kościele nie można było mieć własnego zdania na temat antykoncepcji, prawa zawierania związków przez "homoseksualistów" itp. (coś w tym stylu) - no ja bardzo przepraszam, ale czy Kościół to instytucja do której wchodzi się i można głosić sprzeczne rzeczy z Pismem Świętym ?
Większość ludzi atakujących Kościół właśnie jest mu przeciwna kierując się dziwnymi/głupimi argumentami.

Większość naszych współwyznawców nie bardzo wie o co chodzi w chrześcijaństwie mimo, że mówi się do nich po polsku. Jak wrócimy do "martwej" łaciny to już nic nie będą rozumieć. A tu nie chodzi aby powtarzać bezmyślnie: Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen Tuum...

Nasi dziadkowie chodzili na takie msze i wiara w nich była o wiele bardziej mocniejsza niż wśród obecnego pokolenia, oczywiście nie jest to też związane bezpośrednio z działaniami Kościoła, bo wpływ miała też "rewolucja obyczajowa", ale Kościół przed soborem, był o wiele mocniejszy - nie bał się podejmować czasem trudnych decyzji, zaś obecnie Kościół ma z tym wyraźny problem - np. sprawa Krzyża.
RT_NR
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 11:51
Ostatnio był: 21 Gru 2011, 22:46
Miejscowość: Bielsko-Biała
Frakcja: Powinność
Kozaki: 5

Postprzez PrzemoC w 18 Sie 2010, 19:52

RT_NR napisał(a):Przykładem jest naczelny Faktów i Mitów, który zdjął sutannę, bo w Kościele nie można było mieć własnego zdania na temat antykoncepcji,

Kościół dopuszcza kalendarzyk małżeński. Choć jest to tak samo metoda antykoncepcyjna
jak np. zakazana prezerwatywa. Dla czego jedno tak a drugie nie? Kapłan, którego się pytałem
nie potrafił mi odpowiedzieć. Inny twierdził, że kalendarzyk to nie antykoncepcja... No cóż.
RT_NR napisał(a):Nasi dziadkowie chodzili na takie msze i wiara w nich była o wiele bardziej mocniejsza niż wśród obecnego pokolenia,

Nie zawsze "dawniej" znaczy "lepiej". Ja po łacinie potrafię "Pater Noster" do połowy.
Już na mszach po polsku 80% ludzi w kościele ust nie otwiera. Jakbym chciał posłuchać,
jak 1-2 osoby nawijają w języku, którego nie rozumiem, to bym poszedł do opery.
A do kościoła idę oddać Bogu cześć - nie ważne, czy po polsku, czy innemu.
Spróbuj odprawiać ludziom w afryce południowej na misjach msze po łacinie.
Zbyt wiele to oni z nich nie wyniosą, skoro nawet w ojczystym języku wielu nic nie
wyniesie.
@stpauli, jeszcze raz przepraszam Cię. Zachowałem się jak gówniarz. :|
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Postprzez Terminus w 18 Sie 2010, 19:53

Będę truł jak któraś CebulAti maruda: religię zostawmy na wątek o "wierze", a tu skupmy się na sodomii :E
Oczywiście wiara determinuje też nasze poglądy na tą sprawę, ale mam wrażenie, że temat wiary zaczął tu żyć własnym życiem...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez SaS TrooP w 18 Sie 2010, 19:53

Moje stanowisko w sprawie Kościoła jest prawdopodobnie jasne, bo kiedyś już je określiłem: pozbawić praw, odebrać majątki, dowalić się do grubych ryb i ew. zerwać konkordat, jeśli Watykan zaprotestuje. W moim kraju każdy może wierzyć w co chce, ale żadna religia nie będzie wiązać umowami samego kraju w którym mieszkam, bo jesteśmy państwem świeckim.

Homoseksualista jest obywatelem mojego kraju, który konstytucyjnie ma zagwarantowaną równość dla ludzi o pełnej świadomości psychicznej. Jeśli tylko homoseksualista jest w pełni władz umysłowych, ma dokładnie takie same prawa jak my, tylko wezmę pod uwagę mały wyjątek. Tak więc:

- Prawo do życia: tak. Jeśli jakikolwiek ksiądz kiedykolwiek zabije mi geja, utopię go w wodzie święconej.
- Prawo do wizerunku publicznego: jakikolwiek gej szkalowany publicznie jest przeze mnie zachęcany do złożenia pozwu w sprawie zniesławienia.
- Prawo do małżeństwa: tak, naturalnie małżeństwo urzędowe. Jak Kościół nie chce, to jego problem, w odróżnieniu od nich nie wpieprzam się.
- Prawo do adopcji dzieci: i tu jest ten mały wyjątek. Lekarze potwierdzają, że dziecko wychowywane w rodzinie homoseksualnej jest absolutnie normalne. Przyznam, że nawet mi (IMHO człowiekowi bardzo oświeconemu) jest dość ciężko w to uwierzyć. Mimo to, "wolny" homoseksualizm jest zjawiskiem na tyle nowy, że takie dziecko miałoby spore problemy w życiu towarzyskim ("Dzieci, zaproście do szkoły wasze matki celem wspólnej zabawy"), więc nie. Może za 50-100 lat.
- Prawo do głosowania: A dlaczego niet?

Jeśli zaś chodzi o moje postrzeganie gejów, to jest ono podobne do mojego kolegi z klasy, homoseksualisty BTW: jest to zjawisko naturalnie, ale niestety nie do końca normalne i jest to fakt niezaprzeczalny. Społeczeństwo powinno wiedzieć, kim jest gej, a także akceptować go, ale homoseksualista musi zrozumieć, że musi się dostosować, przynajmniej poza domem. Uważam za głupotę te parady i najchętniej bym je blokował, może nie wszystkie, ale te najgłupsze. Wg. kolegi:
Gej/Lesbijka - mężczyzna/kobieta żyjąca w domu ze swoim partnerem/partnerką, biorąca normalny udział w życiu towarzyskim i zawodowym, powszechnie akceptowana przez społeczeństwo XXI wieku.
Pedał - mężczyzna/kobieta ubierająca się np. na różowo i biorąca udział w brudnych, anarchistycznych paradach, których celem nie jest wskazanie "My tu jesteśmy", ale "Jesteśmy inni, jednak fajniejsi i powinniście być tacy jak my! Fajnie się robi kakaowy pociąg LOL LMAO!".
Absolutnie zgadzam się z jego stanowiskiem. Homoseksualista może spokojnie uczestniczyć w życiu społecznym, bo ludziom nic to tego kogo on kocha lub posuwa, ale musi stosować przyjęte przez te społeczeństwo reguły, a nie tworzyć własne, które chce narzucić większości. Prawdę mówiąc, to właśnie pedały stworzyły wizerunek homoseksualisty jakiego znamy i to one wciąż go pogarszają jak np. Perez Hilton, który co prawda nie chodzi na różowo, ale jest idiotą.

Tyle z mojej strony.

PS: Kolega-gej jest ministrantem, serio! Do tego jest wierzący, ale wyraźnie spiera się z samą instytucją Kościoła.

Za ten post SaS TrooP otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PrzemoC.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez von Carstein w 18 Sie 2010, 19:55

Dokładnie, to już się robi męczące...

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=9&t=2017

Tam się wypowiadajcie o wierze, bo się powoli robi off-top.

A stopoli - spacji nie robimy przed znakami interpunkcyjnymi! :mad:

:kotek:
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez RT_NR w 18 Sie 2010, 22:15

SaS TrooP

Jak sodomita może służyć przy ołtarzu (podejrzewam że przyjmuje jeszcze komunie) ? Ludzie, rzeczywiście żyjemy w dzikim kraju... :|

Jedna rzecz na początek - ludzie nie są równi, to jakaś socjalistyczna bajka.

Wszelkie parady równości powinny być blokowane, obrzucane jajkami, butelkami by pokazać im że Polska jest krajem w którym ludzie chory powinni siedzieć w domu, tam mogą robić ze swoimi odbytami co chcą.

Ostatnio Polakom (mówię o całym narodzie), zaczyna brakować jaj. EuroShame 2010, nie powinno być chronione przez gliny, a tymczasem wystawia się tam 2000 piesków ( z całej Polski się nazjeżdżali - zgadnijcie kto za to płaci), aby chronić pederastów i blokować normalnych zdrowych ludzi protestujących przeciwko EuroShame.

Tutaj fajny filmik z punktu widzenia Marszu Grunwaldzkiego i kontry:

2:10-3:20 - Tak powinno się traktować wszystkie spędy gejostwa.

Za ten post RT_NR otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative PrzemoC, KoweK.
RT_NR
Stalker

Dołączenie: 02 Sie 2010, 11:51
Ostatnio był: 21 Gru 2011, 22:46
Miejscowość: Bielsko-Biała
Frakcja: Powinność
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości