Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez von Carstein w 04 Wrz 2010, 18:57

Ja tam po prostu lubię kulturalnych, miłych dysputantów, którzy chcą podyskutować grzecznie o tym i o tamtym.
Po co krzyczeć? Po co bić? Przecież wówczas raczej nie jesteś lepszy od tamtej strony (jestem pod tym i wieloma innymi względami człowiek XIX wieku i wcześniejszych). :wink:

Agresywny piewca tolerancji sam jest nietolerancyjny. :)

Poza tym krzykacz krzyczy i wówczas mało kto zwraca na coś takiego uwagę... tzn. na jego argumenty. Coś jak "Spalić wiedźmę! SPALIĆ SPALIĆ!". Możesz i mieć rację, ale agresją rodzisz tylko agresję i niechęć. Efekty, które wówczas uzyskasz będą raczej efektami niepożądanymi... chyba, że lubisz rozróbę. :D
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 04 Wrz 2010, 19:34

von Carstein napisał(a):Nie wszystkim się podoba jak się ludzie na ulicy pie*dolą.

Z ręką na sercu - kiedy ostatnio widziałeś kogokolwiek (nie ważne - hetero czy homo) uprawiającego seks na ulicy?... :o

Parada Równości to idiotyzm i nawoływanie do rozróby, ale co to tak naprawdę ma wspólnego z homoseksualizmem? To coś, jak tzw. obrońcy krzyża, którzy o Biblii wiedzą tyle, że jest.

zdzichorowerzysta napisał(a):Moim zdaniem seks kobiety z kobietą nie jest aż taki zły, do przyjęcia, no ale facet z facetem? Dajcie spokój...

No to żeś teraz się pogrążył, zdzichu - kompletnie i absolutnie :facepalm: aż nie wiem, co Ci na to odpowiedzieć, tak mnie rozwaliłeś. Tutaj pasuje tylko jedno słowo: obłuda.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez adin w 05 Wrz 2010, 00:34

zdzichorowerzysta napisał(a):Moim zdaniem seks kobiety z kobietą nie jest aż taki zły, do przyjęcia, no ale facet z facetem?

Ja nie rozumiem ludzi którzy posiadają takie właśnie zdanie. Czym różni się seks kobiety z kobieta a dwóch mężczyzn? Moim zdaniem niczym - to i tamto równie chore - tępić poprzez podpalenia łatwopalnym płynem.

Dla panów napalonych na seks z dwiema lesbijkami - powodzenia... Dorośnijcie i odróżnijcie homoseksualizm a biseksualizm.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez Argemen w 05 Wrz 2010, 11:52

Sądzę, że większości ludzi nie przeszkadzają homoseksualiści, dopóki nie urządzają jakiś parad. Właśnie to mnie nich trochę denerwuje, nie muszą się tak z tym obnosić, że są inni. Żyjemy w wolnym państwie i z tego co wiem, mamy wolność wyznania i orientacji seksualnej. Ja naprawdę nie wiem, co ludzi mają do gejów czy lesbijek, to też są ludzie, jak każdy z nas.
I had wan teh interwebs!
Awatar użytkownika
Argemen
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 16:40
Ostatnio był: 02 Gru 2018, 13:05
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 4

Postprzez Gnuśny Wasyl w 05 Wrz 2010, 14:56

To może Carstein cuś Ci wyjaśnię. Przyznam się tu do czegoś, do czego powinienem chyba już wcześniej - zaoszczędziło by to tylko troszku czasu. Zresztą wali mnie to.
Mój stryj nie jest jedynym homo, którego znam - w swym życiu, zwłaszcza kiedy dużo ćpałem poznałem mnóstwo ludzi, miłych i naprawdę w porządku, dekli, którzy mając lat naście zaje.ali by cię za kreskę fety ( jeden z mych ziomków skończył z kosą! na szczęście przeżył ) jak i parę lesbijek i gejów. Już parę razy ludzie odsunęli się ode mnie ( i nie tylko, ale o tym później ), bo się okazało, że mamy wspólnego znajomego - geja. Oni go nie trawili a jak się dowiedzieli, że i ja go znam to wyraźnie dawali mi do zrozumienia, że się "do nich nie nadaję". Bo a nuż widelec skoro ich tak bronię to i pewnie ze mną jest cuś nie tak - małe miasta to pod tym względem horror. Jestem hipokrytą, bo przyznaję się tylko do stryja. Ale może czas co nieco wyjaśnić, żeby była jasność skąd ma wielka niechęć dp tzw. "tolerancji".
Ale wracając... Jeden z nich musiał się wyprowadzić. W końcu ludzie zaczęli zauważać, że sprowadza samych kolesi ( przyjeżdżali obcy faceci, dziewczyn raczej nie widzieli ) i zaczęli go traktować z niższością. Przeogromną wręcz! Na szczęście CI MILI I "TYLKO JA BYM CHCIAŁ, ŻEBY NA ULICY TEGO NIE ROBILI, A W DOMU NIECH SE ROBIĄ CO CHCĄ" zaszczuli go na tyle, że nie wytrzymał. Na zczęście, bo w naszej mieścinie z robotą było ciężko i przynajmniej dostał kopa do zmiany swego życia. Nie mam z nim kontaktu. Moja rodzinka się przeprowadziła - ja wraz a nią, ale chyba jest szczęśliwy.
I wiesz co? Kur.wsko drażnią mnie takie stwierdzenia - "w domu to w domu i nic mi do tego!" Szkoda tylko, że jak dla nich ten dom okazał się zbyt blisko ICH domu! Byli mili i nie powiem - znając ich bym raczej nie pomyślał, że mogą być tak wredni i obmawiać go bezczelnie za plecami, niszcząc mu życie.
Ot, miłość i tolerancja, ale jak przyszło co do czego to gn.j się zrobił.
Co do mnie - już pisałem, że poznałem różnych dekli. Kiedyś pobalowałem sobie z paroma takimi. Fajno było, dopóki cuś komuś nie odbiło. "Ty to chyba pedał jesteś!". I się zaczęło. Ja agrecha, oni agrecha... Skończyło się na paru ubytkach przy zębach. I wiesz... samemu kontra kilkunastu raczej nie miało się szans. Do dziś pamiętam jak mnie kopali! Bo niby "pedał jestem!" Bo "ONI to do gazu!" Ożesz ty, kur.a! Wtedy były to inne czasy niż teraz i prowodyr całej akcji dostał chwilkę później porządny oklep. Zostawiono go jak już się prawie nie ruszał i jęczał cuś tam: "sorry! już mam dosyć!!!" To była piękna chwila!!! Jak widzisz obrońcy homo i innych "uciśnionych" potrafią dać do zrozumienia deklowi, że albo się powściągniesz nieco i zaczniesz korzystać z mózgu, albo cię czeka cuś wyjątkowo niemiłego. I tak raz z razem, aż się nauczysz!
A co różniło jednych i drugich? Sposób przeobrażania swych myśli i poglądów w czyny. Jedni od razu robili co mięli robić, inni walili ci kosę za plecami!
Więc mam takie pytanko: skoro "do domu!", to co byście powiedzieli na obecność geja w swej klatce schodowej? Nadal było by "spoks!", czy tez może wasze "ale" nabrało by bardziej wyrazistej oprawy?
Jedni w życiu gonią za kasą i szczęśliwym życiem. Ja za poznaniem różnych typów ludzi ( choć teraz ma już to gdzieś - naoglądałem się chyba wystarczająco ) i wiem, że jak się nie ogarnie swych niechęci, to źle to się w pewnym momencie kończy: jeśli nie dla mnie to dla kogoś. Nigdy do końca nie możemy być pewni swych reakcji na nagłą sytuację.
Dlatego myślę se, że może już czas by skończyć z jakimiś tam zabobonami. Może warto by pomyśleć skąd się wzięły nasze niechęci i po co one nam są potrzebne - do dowartościowania naszego ego, że niby z nami jest wszystko git, więc przynajmniej jeden problem w ciężkim życiu mamy z głowy? Do utwierdzenia nas w przekonaniu, że w grupie siła i skoro większość uważa, że cuś jest właściwe ( tylko niby z jakiej racji? ) to my też musimy? Bo tak lepiej, bo wygodniej, bo nie narażamy się na śmiech i szykany? Ilu z was pomyślało nad tak prostymi sprawami? Dla was białe to białe, czarne to czarne i nie ma nic poza tym, nad czym warto się zastanowić.
A sprawy typu dzieci sami prowokujemy. Więc się nie dziwmy, że ludzie, którzy nikomu nic nie chcą zrobić w końcu schizują na maksa!
Dlatego nie jestem społecznikiem - bo społeczeństwo to kupa g.wna! Kupa, która wlewa się nam do domów i mówi: rób tak a nie inaczej, bo w przeciwnym razie jesteś banitą i nie damy ci spokoju! Doznałem tego zarówno przez znajomość z "odmieńcami" jak i otwarte gadanie o "siłach nadprzyrodzonych".
Pie.rzyć miłość i tolerancję dla ludzi, którzy mają cuś do innych za kolor skóry, sex czy takie tam! Starczy już chyba!
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 30

Postprzez von Carstein w 05 Wrz 2010, 16:12

Cieńscy twoi eks-narkotyczni znajomi... na wsi połamią ci koniczyny za jednego cienkiego browca. :P
Chociaż tolerancja u nas chyba większa dla różnego typu indywiduów...

Pytanie podstawowe: Czy widzisz na tym forum takich ludzi, jak twoi "narkotyczni znajomi"? Kogoś wyrażającego się w tym stylu? Bo ja jakoś takich ludzi nie dostrzegam, co najwyżej obojętnych lub nieżyczliwych (lecz nie wrogich)... na tym forum panuje i tak ogromna tolerancja więc po cóż pisać jakieś agresywne manifesty? Zwłaszcza, że właściwi adresaci (czyt. margines społeczny) ich i tak nie przeczytają... co najwyżej zrazisz do homosiów tych obojętnych i nieżyczliwych (99% ludności forum... reszta już dawno została wy*ebana za drzwi, bo mnie i kilku innych Zdenerwowała).

A ci "DO DOMU". Ja piszę szczerzę, że bym tylko tego chciał. O ile się komuś w takim domu krzywda nie dzieje to mogą se robić co chcą. Ich pier*olona działka, ich pier*olone cztery konty za które zapłacili. Jak wykupią ulicę to ich ulica będzie, więc mogą sobie tam nawet orgietki urządzać. :P U moich sąsiadów też się różne ekscesy dzieją i się nie wpier*alam w to. Wali mnie to (i ja to walę)co mówią inni. Skoro nie robią tego co mówią to znak, że to niehonorowe ścierwa i tyle. A ludzi niehonorowych się odsuwa na margines, za krawędź.

Bo nie myją ząbków... źli ludzie... nie myją ząbków...

Odpowiedziałeś agresją na agresję (przypadek skutego ryja). Jego agresja zrodziła twoją agresję. Dostosowałeś zachowanie do środowiska (prawidłowo)... więc dostosuj też je i w tym przypadku, w przypadku forum i ludzi, którzy tu piszą.
Jak będziesz pisał agresywnie "STOP" bla bla bla!" to wówczas sam robisz agresję i ktoś odpowie na tą agresję. Rodzisz agresję. Rozumiesz?

Patrz Dorian. Człowiek spokojny, toleruje me homowskie odchyły (:D) i ogólnie człek zarąbiście tolerancyjny. Przeczytał twego agresywnego posta i załączył mu się agresor. :P
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Gnuśny Wasyl w 05 Wrz 2010, 18:56

Cieniasy... A pewnie, że cieniasy. To było w mieście, gdzie się wychowywałem, chodziłem do szkoły, ćpałem, waliłem i przebywałem wiele godzin w ciągu dnia. Ale mieszkałem na pobliskiej wsi, więc mi nie musisz tłumaczyć co potrafią "chłopaki".
Na ch.jowej wsi mieszkasz. To dobrze. To uczy. Mnie tam na wsi nie lubili, bo byłem długowłosa ku.wa. Dlatego wolałem przebywać w mieście. Ino u mnie przynajmniej wiedziałem, co i jak. A jak się wyprowadzałem to i tak się popiliśmy jak świnie i było git. Nawet tacy zatwardzialcy chyba stwierdzili, że nie ma sensu się dłużej babrać w jakiś tam pijackich fobijkach.
Wali Cię to? Takiś pewien? Siebie i tego, że zawsze będziesz postępował właściwie? A jeśli nie, to i tak masz rację i wali Cię to? Powodzenia.
A i owszem - odpowiedziałem na agrechę. A ze mną paru kolesi, którzy młócili ludzi nie tylko dla zemsty. Nie tylko, Panie Kolego, jeśli wiesz o co mi chodzi.
A agresje mam jak pewnie pamiętasz nie tylko ze względu na tych baranów. Mnóstwo tego i nic się z tym nie zrobi. Bardziej mnie drażnią zachowania lajtowe ( do domu!, wali mnie to! - byle nie za ostro, bo się jeszcze spodoba ), które potem okazują się gó.nem nieco tylko różniącym się od wpierd.lu.
Dorian... Moja wina... Taaa... Przeze mnie, czy też może wspieracie się w swych odchyłach i marudzicie, bo ktuś w końcu nieco ostrzej potraktował "tolerancyjnych"? Jeśli się nie poczuwacie to w czym problem? Nie do Was text. Poza tym widziałem tu parę textów różniących się od "nieżyczliwości i obojętności". Nieżyczliwość nie ma nic wspólnego z wrogością? No, no... Ciekawe.
Heh... Jak to jest, że co poniektórzy wysyłają ludzi na margines, bo lubią się dupczyć z facetami ( bo lesby to chyba dla was problem nie jest; troszku to dziwna teoria - homo=geje :| ), a jak na nich ktuś ostrzej pojedzie, to od razu nerwówa i biadolenie? A HOMO ( sorki - gejaszki ) to jak się czują, że się tak zapytam?! Nie jak obce ścierwo? Nie czasem dzięki "nieżyczliwości"?
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Kozaki: 30

Postprzez Woland w 27 Lis 2010, 23:41

Post trochę spoźniony, sorry,prosze o nie warnowanie!

Homoseksualiści?Nic do nich nie mam.
Śluby?TAK
Adopcja?nie mam zdania.

To są normalni ludzie, nie wiem czego homofoby od nich chcą.
Choroba?To homofobia jest chorobą tak samo zresztą jak rasizm, antysemityzm itp. !
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Lucjusz w 28 Lis 2010, 00:18

Nie wnikam czy homo to choroba czy nie. Mnie nie interesuję co inni robią w swoich sypialniach. Nie rozumiem trochę, homoseksualistów z tym, że muszą się tak obnosić ze swoją orientacją, bo to trochę wygląda jakby mieli z tego tytułu jakieś kompleksy. Ja się czuję pewnie jako hetero i nie muszę innym tego udowadniać ani manifestować. Dla mnie wszystko sprowadza się do selekcji naturalnej. Jeżeli facet chce przekazać swoje geny to musi zapylić kobietę bo drugi facet nie urodzi mu dziecka, natury nie da się oszukać :wink: Jeżeli kobiety go brzydzą to znaczy że rezygnuje z rozmnażania i natura wyeliminuje jego geny (nawet jeżeli adoptują dziecko - czego jestem przeciwnikiem, to i tak to już nie są jego geny) Tak więc albo przyjemność albo przedłużenie gatunku. A ogólnie homoseksualizm, nacjonalizm, tolerancja czy nie to tylko poglądy. Jeden lubi schabowe, drugi mielone a trzeci nie je mięsa. Natura pokaże kto ma rację i przeżyją Ci, którzy potrafią. Można mnie za moje poglądy wyzywać od homofoba, ksenofoba, czy faszysty, zarzucać brak tolerancji ale to nie przeze mnie osobniki tej samej płci nie mogą się rozmnażać.

P.S a w ogóle to tłok ma chodzić w cylindrze a nie w rurze wydechowej :wink:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Terminus w 28 Lis 2010, 00:45

Woland napisał(a):To są normalni ludzie, nie wiem czego homofoby od nich chcą.
Choroba?To homofobia jest chorobą tak samo zresztą jak rasizm, antysemityzm itp. !

Ciekawa teoria. Homofobia, rasizm itp. to jest zbiór poglądów i postaw, pewne rodzaje światopoglądów. Zwykle zakazanych w świetle prawa i nie akceptowanych oficjalnie w krajach cywilizacji zachodniej. Co to ma wspólnego z chorobą sensu stricto?
Homoseksualizm nie jest chorobą? Wg oficjalnego stanowiska ONZ od niedawna owszem nie. Zabawne, że takie pedofilia czy nekrofila ciągle są, choć mechanizm zapewne jest ten sam. Naukowcy spierają się czy homoseksualizm jest wynikiem mikrouszkodzeń w okresie prenatarnym czy ma podłoże psychiczne. Ja się na tym nie znam. Mędrkował nie będę. Czy są normalnymi ludźmi? Jedni tak inni nie. Zależy jak kto definiuje "normalność". Znam osobiście gejów mówiących o sobie, że są chorzy, znam i takich którzy mówią, że owszem chcieliby mieć dzieci, ale wiedzą, że to niemożliwe i bezsensowne. Z drugiej strony jak popatrzę na relacje z różnych "parad .....ości" to mam wątpliwości co do niektórych ich uczestników ;-)
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Piterxd w 28 Lis 2010, 01:24

Jak dla mnie homoseksualiści nie są dużym problemem. Pod warunkiem, że nie obnoszą się z tym publicznie. Fakt - jesteśmy narodem mało tolerancyjnym i nie ukrywam, że gdybym zobaczył z kumplami takich dwóch/dwie idących za rękę etc, to poleciały by w ich stronę różne teksty. Nie chciałbym, żeby mój syn gdy podrośnie patrzył na takie rzeczy np. podczas spaceru. Jak wtedy takie zjawisko wytłumaczyć małemu dziecku? Tak samo jestem przeciwny wychowywaniu dzieci przez takie pary. To już naprawdę przesada. Co do zawierania związków - niech się pobierają. To tylko dokument - nie robi mi to różnicy czy są ze sobą z czy bez takiego kawałka papieru.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez Lucjusz w 28 Lis 2010, 02:12

Nie zgodzę się z Tobą że jesteśmy narodem mało tolerancyjnym. To jest nasz narodowy kompleks, że jesteśmy nietolerancyjni. Naprawdę gdyby spojrzeć przez pryzmat historii lub porównać z tym co się dzieje w innych krajach to okazuje się że u nas tolerancji jest na styk :) Takie ekscesy i problemy jakie my mamy to niejeden zachodni kraj by chciał mieć.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości