Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez itachi123 w 10 Wrz 2010, 15:17

jakich przeciwników :E ? a Ol i tak nie jest straszny :) choć jest więcej fajnych akcji :D

-----------------------------

Woland napisał(a):
Śliski napisał(a):kiedy pierwszy raz grałem w cs lazłem przez kordon usłyszałem dyszenie snorka miałem włączoną latarkę bez nokto i nagle zeszło mi życie i ujrzałem maskę gazową przed sobą zabił mnie i widziałem tylko poruszający się cień.
SOC walenie w drzwi w x18

Snork!?W KORDONIE!?

Nie badałem tej lokacji przyznaję się.Ale żeby snorki?Czy może mody masz?

A pijawki też są tam czy nie?
jak się tam jest parę dni to są
pijawki snorki wszystko co najfajniejsze:P czyli lanie pijawek z kałacha słabego

Uwagi moderatora:

Double post... Poprawy nie widać więc trzeci warn i aufwiedersehen - ati
Awatar użytkownika
itachi123
Kot

Dołączenie: 12 Sie 2010, 21:00
Ostatnio był: 25 Mar 2017, 02:38
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 10 Wrz 2010, 15:28

Na modach to i godzillę można spotkać :P Urok głupawych modzików bez grama realu i balansu... Co do strasznego momentu to przy pierwszym graniu było to złomowisko i końcówka kordonu. Bałem się bandytów i tego że zginę :P Potem wystraszyły mnie podziemia agropromu i ta pijawka... W sumie to i kontroler mnie nieźle przestraszył. Nie zabiłem, uciekłem. X18 to kolejny strach na kółkach... Zwłaszcza kiedy skrzynki zaczęły fruwać nad głową... O X16 lepiej nie wspominać... Srałem pod siebie bo brakowało amunicji. Nad jantarem to samo. Dziw tylko że w tych tunelach czułem się bezpieczny... A miałem tylko 3 naboje w magazynku... W Czerwonym Lesie szczałem i srałem całą drogę :P No cóż... Strach w Stalkerze ma świetny balans. Od małych zagrożeń kończy się na horrorze. No a mody zwykle psują tą esencję podając nam całe mnóstwo badziewi...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Srai w 16 Wrz 2010, 11:31

Zaskoczyła mnie emisja, najbliższy schron: Wschodnie Tunele - Przeczekałem na schodach. Schodzę, na luzie, w wejściu truchło stalkera, obok dziarsko ładuje broń wolnościowiec i zmusza mnie do schowania broni. Spokojnie wychodzę i... &@*$&^$@&$^ niespodziewany atak pijawki! Z tym charkotem i rykiem... No to się wzdrygnąłem, nie powiem. Atak był tak szybki i skuteczny, że moja Postać od razu zginęła... :P
Tacitisque senescimus annis
Najmądrzejsza rzecz, to wiedzieć co jest nieosiągalne, a nie w głupocie swojej, dążyć ku temu za wszelką cenę
- Zero Tolerancji -
Awatar użytkownika
Srai
Kot

Dołączenie: 09 Wrz 2010, 09:53
Ostatnio był: 15 Lis 2010, 08:41
Miejscowość: krążek na bagnie...
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez wojteks122 w 16 Paź 2010, 19:19

Ja grałem w CoP, szedłem przez krzaki i nagle mi wyskoczyła pijawka że aż podskoczyłem. :wink:

Uwagi moderatora:

Ło jezu!
Awatar użytkownika
wojteks122
Kot

Dołączenie: 14 Paź 2010, 09:36
Ostatnio był: 12 Lut 2013, 23:22
Miejscowość: Jasienica
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez Kpuc w 17 Paź 2010, 18:39

Przechodząc pierwszy raz s.t.a.l.k.e.r.a. Soc zmuszony byłem grac po nocach - co tylko podsyciło moją wyobraźnie ;) gdy przechodziłem laboratorium z ,,radar,, to te dźwięki gdy się schodziło po schodach w totalnych ciemnościach grające na psychice nagle pijawka wyskoczyła trochę się odsunąłem od monitora i gdy szedłem dalej w tych ciemnościach i te dźwięki skrzypiącego metalu i płacze ? było słychać to miałem ciepło pod skorą . :E
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez xxKoMiSxx w 17 Paź 2010, 21:32

Pamiętam jak kiedyś pierwszy raz grałem w stalkera - miałem wtedy 11 lat. To były emocje - sam Kordon budził strach, człowiek się bał iść dalej, bo nie wiadomo co za cholerstwo by mogło wylecieć zza rogu. Zbierało się kilka osób z okolicy i wszyscy patrzyli jak jeden idzie do Doliny Mroku z zapartym tchem. I to jeszcze w otoczeniu dźwiękowym 5.1! Hah! Przypomina mi się akcja, bodajże podczas wchodzenia do X19 (?) - z wyłączeniem Mózgozwęglacza. Pijawki były czymś takim przerażającym, że robiło się quicksave co 5 sekund. I jeszcze ten dźwięk schodzenia po schodach! To były czasy... Teraz człowiek nie boi się tego, tak jak wtedy.. Ale mimo wszystko Słuchawki + Noc + chore labolatorium powodują dreszczyk ;)
xxKoMiSxx
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2009, 21:11
Ostatnio był: 07 Lut 2017, 17:37
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Floper Szczur w 23 Paź 2010, 02:16

Najstraszniejszy moment miałem w Cieniu. Idę sobie w nocy w Magazynach i słyszę pijawkę i nagle zza krzaków wyskakuje mi ... PULPIT! Byłem taki przerażony że bez słów szybko wyłączyłem komputer i kładłem się spać ze światłem żeby nie mieć koszmarów.

Ogólnie Stalker mnie nie straszy. Chyba że ktoś nas zaatakuje z zaskoczenia . Ale i tak to mało przerażające bo gra która mnie naprawdę przestraszyła to Penumbra i nie Dead Space , Fear czy Stalker. Jak Chimera albo Snork na nas wyskoczy to kulka w łeb i do piachu i po strachu.
:

Tylko Monolit może was uratować.

Za ten post Floper Szczur otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Ky6a.
Awatar użytkownika
Floper Szczur
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2010, 02:08
Ostatnio był: 07 Sty 2013, 06:35
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 19

Postprzez Hrabia w 14 Lis 2010, 22:29

Gdy pierwszy raz grałem w SoC zszedłem do tych pierwszych podziemi przez które dostajemy się do bazy wojskowej.
Na dole ciemno jak cholera,co chwilę sprawdzam magazynek,poruszam się od jednego miejsca do drugiego tak by widzieć wszystko i mieć dobrą pozycję do strzału.Wszedłem do dużego pomieszczenia coś jak przepompownia.
W rogu jakby kucające czy coś w tym stylu leżało jak na początku myślałem ciało.Podchodzę i naciskam przycisk "F" próbując to przeszukać nie da się,próbuję dalej.Jak to się nagle odwróciło i ryknęło na mnie to mi prawie zwieracze puściły,a mało tego cofając się waliłem do tego ile wlezie,a to nagle zniknęło \_Oo_/. Byłem przerażony, rąbałem wszędzie dookoła siebie.Ta pijawa nagle pojawiła się z powrotem i jak mi nie przypierniczyła,odwracam się i dalej za nią rypie a ta znów znika.Jak biegła na mnie trzeci raz to prułem do niej już full auto i nagle...karabin się zacią. :O
Zabiła mnie.Tak wyglądało moje pierwsze spotkanie z Pijawką,full zaskoczka,prawdziwi strach,full adrenalina.
Wziąłem escape,trzęsącymi się rękoma wyciągnąłem z paczki papierosa i poszedłem do okna zajarać z walącym ostro sercem.Pamiętam to jak dziś.Za to kocham tą grę. :E
To ja rozpalę ognisko a wy wyciągnijcie flaszeczki!
Awatar użytkownika
Hrabia
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2010, 20:48
Ostatnio był: 26 Gru 2013, 15:32
Miejscowość: Olsztyn
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Canthir w 14 Lis 2010, 23:39

W Cieniu:

Lab X18 - mistrzostwo kreacji otoczenia i klimatu. Poltergeisty okrutnie mi krwi napsuły, nibyolbrzym też swoim hałasowaniem. Ale ogólnie to najbardziej chyba jak widziałem całą tą aparaturę dziwną już pod koniec, poltergeisty przytrzymywały mi drzwi i ogólnie wrażenie takiej paranoi wzbierało...

Lab X19 - w sumie sam się nakręciłem. Najgorsza była droga do wyłącznika. Serce w gardle, całą drogę się skradałem, ostrożny do granic możliwości a tu zero oporu O_o. Chyba nawet przeszedłem obok pijaw nie zauważony przez nie a one przeze mnie.

Czerwony Las - te duchy/widma przy antenach w pierwszej chwili sporego stracha mi napędziły, później też nieswojo się czułem...

W Zewie:

Lab X8 - za pierwszym razem przebiegłem przez nie bez wdawania się w szczegóły. Za drugim razem powolutku i ostrożnie zaglądałem w każdy kąt. Najgorszy był moment, jak z kuchni dobiegał odgłos płaczącego dziecka, otwieram drzwi, a tam Burer... O_o.

Prypeć nocą - któregoś razu sobie zwiedzałem ot tak... No i nawet straszno było, a nie spodziewałem się, zupełnie inne miasto niż za dnia, szczególnie jeżeli nie używasz noktowizora...
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez Tormentor w 16 Lis 2010, 17:40

Podziemia Agropromu...Ciemność , stukanie w rurach , ciche ale wyraziste jęki dochodzące gdzieś z daleka. Przemierzając długi korytarz nagle obraz zaczał mi wirować , głośny pisk i nagła zmiana kamery. Chyba każdy wie o jaki moment chodzi.
Tak, tak to spotkanie z Kontrolerem , z tym francowatym mutantem z dużą łepetyną co to z nami by grał w koci-łapki jedną ręką na odległość :D
Przy tym monecie to mi serce o mało nie staneło. Chyba dla wielu najstraszniejszy moment.
Ostatnio edytowany przez Tormentor, 07 Sty 2012, 12:08, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez kuba0023 w 02 Gru 2010, 08:50

ja przestraszylem sie w cop jak bylem w x8 slyszalem placz dziecka otwieram drzwi skad dobiega a tam burer!
wyrwal mi z reki karabin gaussa i zamknal za sobą dzrzwi ze nie moglem ich otworzyc potem ide dalej i wybieram inna bron i nagle mi wypada z reki patrze sie za siebie a tam znowu burer! szybko wyciagam buldoga ten granatnik ale zanim go wyciagnale pol zycia mi skasowal a nie mialem apteczki jeszcze musialem go naladowac i koncu rozwalilem go po 5 strzalach
6 wystrzelilem dla pewnosci

Za ten post kuba0023 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Tormentor.
kuba0023
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2010, 09:29
Ostatnio był: 09 Gru 2010, 21:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -7

Postprzez Bizmucik w 11 Gru 2010, 12:41

Najstraszniejszy moment w SoC??? Na pewno wtedy gdy "zwiedzałem" podziemia Agropromu. Po raz pierwszy wtedy zobaczyłem pijawkę. "Taki jakiś pewnie humanoid, albo zombi" pomyślałem. Idę i idę na niego z kałachem i... TRZASK. Narobiłem hałasu i pijawka znikła. Wydało mi się to podejrzane, wiec idę dalej, i nagle ŁUP. Przebiegła przede mną druga, to już miałem dość tej gry, ale ciekawość ludzka jest nieogarniona. Obróciłem się i zobaczyłem te macki... wierzcie mi, nie za piękny widok, sami pewnie wiecie. 60 kuli w ciele pijawki były wystarczające. Ale najlepsze było na końcu gdy się wychodzi. Ten ryk za tobą podpowiada żebyś spiep*zał jak najdalej, ale sam jesteś ciekaw co to może być. Potem chyba przez 2 tygodnie bałem się włączyć STALKERA. W Zewie Prypeci miałem prawie pełno w gaciach pod Stacją Antenową "Krug". Te śpiace pijawki robią wrażenie....
Szukasz książki o Zonie? Zapraszam do lektury " Ziemia Zapomniana"

Bizmucik
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Gru 2010, 17:41
Ostatnio był: 21 Paź 2011, 15:35
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość