Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez RamzeS w 20 Paź 2010, 22:41

Nie wiem czy było czy nie w każdym razie
filmik przedni, włączcie głośno głośniki i zgaście światło w pokoju :E
Awatar użytkownika
RamzeS
Kot

Dołączenie: 12 Mar 2009, 16:05
Ostatnio był: 18 Kwi 2017, 19:24
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Gnuśny Wasyl w 22 Paź 2010, 16:55

RamzeS napisał(a):Nie wiem

No... jak dla mnie to reakcja kolesi jak najbardziej realna. Ale mogli się umówić z kimś, że będzie ich straszył.
Ale filmik git. :E Zwłaszcza to szuranie zaraz koło nich. Git!!!
Mroziak napisał(a):Może miał szczęście jak setki innych.

Wiele jest takich faz. Tak jak i takich z tym gościem, co to wypadki robił. Rzeczywiście dziwna rzecz, ale różne rzeczy się dzieją. Trzeba ino dziękować za znak i tyle.
Maku napisał(a):Wasyl, źle mnie zrozumiałeś.

I za to mi stawiasz, człowieku? Ej! Bo się obrażę. :wink: A cmentarz - ja tam uważam, że to jest pewnego rodzaju rozrywka. Idziesz tam, siadasz i... albo cu(o)ś dziwnego czujesz, albo po prostu czujesz się wolnym. Od wszystkiego i wszystkich. To miejsce dobrze robi na ukojenie nerwów. Nie ma co się bać. Przy odpowiednim nastawieniu cmentarz i jego mieszkańcy przyjmą Cię z otwartymi ramionami. To dobre miejsce - miłe i jednocześnie uczy pokory. Bez żadnych pierdół i takich tam.
:wódka:
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Maku w 22 Paź 2010, 21:45

Wasyl, kozaka dostałeś za to co napisałeś w poprzednich postach ;)
Wracając do tematu, na YT jest fajny filmik o Czarnobylu, gdzie jest coś o duchach (wg mnie troche podkolorowane ale jak ktoś lubi to polecam)
Z tego co pamiętam to mi wyskoczyło jak wpisałem - "Chernobyl ghosts"
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Gnuśny Wasyl w 23 Paź 2010, 09:46

No to okej. :wink: Dzięks. :wódka:
A co do filmu - lepiej by chyba było, jakby ci goście z niemieckiego filmu ( od RamzeS'a ) tam poszli - amerykanizmy mnie drażnią: ochy, echy tylko zabijają postrzeganie. Nic nie można wyczuć bo ci debile tylko stękają i biegają jak kot ze sr.czką. W rogu jest taki mały napis - pewnie skrót, ale jak to zwykle bywa, amerykanie walą skróty a u nas to wychodzi "na nasze". :E Ch.j im w d.pę.
Ale filmik w miarę. Ten sygnał termiczny ( drugi ) - jakby się przyglądał... Dobre.
A swoją drogą dzięks jeszcze raz, bo ostatnio się zastanawiałem jak tam się dostać. :facepalm: Więcej ochrony już chyba dać nie mogli.
:wódka:

Za ten post Gnuśny Wasyl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Postprzez Woland w 02 Lis 2010, 15:25

Było o tym?
Chyba nie.

Kiedyś w ,,Faktach i mitach`` pisało o obrazach.

Ludzi co mają reproducję pewnego obrazu w domu nie chcą ubezpieczać w USA.Czemu?Zawsze tuż po pojawieniu się obrazu w domu wybuchał pożar.Zawsze obraz był w stanie nienaruszonym.

Inny obraz-zbytnie patrzenie w niego powoduje zawały.Ot tak-po prostu.Zdrowy człowiek patrzy w obraz zbyt długo i zawał.

Było jeszcze kilka opisów tam.

Ja tam niezbyt w to wierzę.Za sto lat-dwieście lat ktoś przeczyta mój post, wasze posty i padnie ze śmiechu ,,HAHHA JAKIE ŚREDNIOWIECZE!``
Dawniej nikt by nie uwierzył że powstanie coś jak komputer.
Dawniej nie wiedziano czym są pioruny i przypisywano im że są za sprawą bogów.

Część zjawisk paranormalnych może wynikać z wyobraźni/jakiś kłopotów z zdrowiem psychicznym.
A część to behawioryzm i autosugestia.Jak się umie-łatwo komuś wmówić że widzi nie komputer a chcącego go pożreć smoka.A niektórzy są bardziej poza tym podatni na taką sugestię niż inni.

Choć może i są rzeczy których nigdy się nie wyjaśni.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Soap w 02 Lis 2010, 18:13

nie wierzę w żadne duchy i upiory w ufo też nie

Uwagi moderatora:

Spamujesz gdzie tylko się da - opamiętaj się.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
Soap
Kot

Dołączenie: 31 Paź 2010, 15:18
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 18:34
Miejscowość: Siemianowice k.Katowic
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Gnuśny Wasyl w 02 Lis 2010, 22:42

Wiesz... Jest taki film ( ale nie pamiętam tytułu - postaram się znaleźć jego opis - może kogoś zainteresuje ), który potrafi uzdrawiać. Ma on po prostu w przekazie tyle pozytywnej energii, że z mniejszych chorób leczy.
Jeśli piszesz, że te wypowiedzi kiedyś będą uznawane za średniowiecze, to Ci powiem, że jedynym średniowieczem w czasach dzisiejszych jak i późniejszych ( zwłaszcza późniejszych, kiedy takie rzeczy jak Yoga i mistycyzm będą normalnie uczone w typowych szkołach ) jest niewiara oparta na niewiedzy. Człowiek osiągnął już co się da w tych sprawach ( wierz mi lub nie, ale więcej się nie da ) - teraz może tylko bardziej poświęcić się poznaniu nieznanego od strony "czy na tamtym świecie jest rzeczywiście bóg i szatan, czy to zupełnie inaczej wygląda" ( to o tych, którzy już wiedzą wystarczająco ). Bliżej poznawać naturę i jej zależności - tu mi chodzi o tych, którzy o tym pojęcia nie mają, bo wtedy zobaczy, że cały ten nieznany i paranormalny syfek, to nic więcej jak siły natury. A autosugestia i takie tam? Trzeba zrozumieć jedną rzecz - wszystko jest ze sobą powiązane. Nie ma tak, że można zrobić pewne rzeczy nie wyobrażając ich sobie na początku, albo nie wmawiając, że umiem. We wszystkim, co robimy, jest zawarta energia. One się przenikają - te na niby wraz z poważnymi i współdziałają. Jeśli je bliżej poznać, to wszystko staje się proste jak drut. Jeśli nie będziesz miał na tyle otwartego umysłu, żeby chociaż spróbować działać wg takich "pokrętnych" zasad, no to lipa. Długa droga przed Tobą. A może w tym życiu w ogóle tego nie dojrzysz.
I teraz co do obrazu. Kiedyś zrobiłem sobie taki naszyjnik ze świńskiego oka i paru zębów nutrii. I wierz mi lub nie, ale po noszeniu go przez jakiś czas - krótki: parę godzin, czułem się wyjątkowo wypompowany z energii. A przecież to był tylko zwykły przedmiocik. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby przy pomocy odpowiednich technik medytacyjnych ( albo zahaczających o typową magię ) zrobić cu(o)ś takiego jak ten amulet i film, o którym pisałem, ino w drugą stronę. A tym bardziej, że złe rzeczy bardzo łatwo robić.
Co do tego palenia się - no w to, to akurat za bardzo nie wierzę. Owszem - może to być wyjątkowo nacechowany złą energią przedmiot, który powoduje takie a nie inne "zbiegi okoliczności", lecz już wytrzymałość na ogień... Ale w swym życiu widziałem już tyle dziwadeł, że jeśli by cu(o)ś takiego istniało na serio, to bym się za bardzo nie zdziwił. Jednak wierzyć we wszystko to bardzo łatwa droga do zagubienia się. Tak samo jak i niewierzyć. Najlepiej i najbezpieczniej jest przyjąć zasadę: może i jest, może i nie, a to mi się samo pokaże, jeśli tego będę chcieć. Kurczowe trzymanie się "nie", albo "tak" do niczego nie prowadzi, a można przez to w pewnym momencie nie dostrzec ważnych rzeczy nas otaczających.
:wódka: , bo mi łapy zaschły.
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Postprzez Kuballa44 w 02 Lis 2010, 22:52

Wasyl, no ok. Wierze w takie rzeczy, talizmany, itd. Ale jak to się ma do religii? O ile wiem, to zahacza o czary, a tego nam zabraniają...? Jak to jest, jak sądzisz?
Termi, wypowiedz się, Ty obeznany.

BTW. Też mam taki talizman, po którym jestem całkowicie wypompowany. Magiczne szkiełko napełnione świętym ziółkiem. :D
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Woland w 02 Lis 2010, 23:14

Czy ja pisałem że moim zdaniem się pali?
Nie
Pisałem że tak pisała gazeta ,,Fakty i mity``.

Nie rozumiem o co Ci chodzi.Sorry!
Jakoś tak nie łapię.
Może że źle mnie zrozumiałeś.

Miałem pisząc tamten post na myśli że:
-Są to tylko jakieś nasze wyobrażenia, ktoś nam mówił że tak i tak i my przez to też tak odczuwamy
-Część może być spowodowana kłamstwem lub kłopotami psychicznymi (Nie tylko mam na myśli schizofrenie ale także na przykład jakąś depresje albo co)
-Różne tam inne czynniki.
-Wszystko da się wyjaśnić naukowo, tylko teraz nie potrafimy.
-Pisząc średniowiecze miałem na myśli że będą myśleli jak to my mało wiedzieliśmy, jak to nasza nauka była zacofana.
-Nie wykluczam jednak że są to rzeczy niewytłumaczalne naukowo.

A co do filmu-ale lekarze to potwierdzili że był chory-a jest zdrowy czy jak?

A talizman nie wiem...
Może coś innego się stało a ty właśnie jemu to przypisujesz?
A robiłeś go sobie z nudów czy to miałbyś taki talizman ,, na szczęście``?
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez blazejro w 02 Lis 2010, 23:18

Ja się też wtrące :) Co do czarów. To Bóg człowiekowi dał wolną wolę prawda? Mówisz, że religia zabrania, ale wszystko jest dla ludzi, jak dla mnie wiara w Boga i czary się nie wykluczają, bo każdy ma swoje sumienie i według niego powinien siebie w sumie oceniać prawda? Jeśli wierzysz w jakieś tam czary to można i wierzyć w Boga przecież.. Przynajmniej jak dla mnie. Czary Ci Boga nie zastąpią prawda? Nie stawiasz ich ponad Niego, a w dekalogu mamy napisane "nie miej Bogów cudzych przede mną". I czary czy talizmany jak dla mnie nie są ponad Nim. Wszystko zależy od podejścia do sprawy.
to jest hołd dla Tych co noszą blizny, dla Tych co przelali krew w imię Ojczyzny

Za ten post blazejro otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PrzemoC.
Awatar użytkownika
blazejro
Stalker

Dołączenie: 10 Maj 2010, 15:05
Ostatnio był: 10 Lut 2021, 00:04
Miejscowość: Ursynów
Kozaki: 7

Postprzez PrzemoC w 03 Lis 2010, 00:13

O tym obrazie gdzieś słyszałem, oczywiście, lepiej uznać że to bajka.
Tak, nie wiem, czy myślimy o tym samym obrazie. Jeśli przedstawia płaczącego chłopca, to tak.
Ten chłopiec został zapamiętany przez malarza po tym, jak jego rodzice zginęli w pożarze.
Potem on sam spłonął w wypadku samochodowym. Jeśli się nie mówi całej prawdy, to jasne,
że nikt Ci nie uwierzy. Są fakty i historie, które mogą nas nakłonić, by w coś uwierzyć.
blazejro napisał(a):Mówisz, że religia zabrania, ale wszystko jest dla ludzi,

Może obraz to bajka, ale i tak największą bzdurą jest to, że religia nam czegoś zabrania.
Raczej wskazuje drogę do Boga - a robić se każdy może, co se chce. Zabraniać może prawo,
sumienie, ale nie religia. Blazejro dobrze prawi.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez blazejro w 03 Lis 2010, 23:24

E tam dobrze prawię.. Wiesz wiara powinna nam wskazywać drogę do Boga tak jak powiedziałeś, ale (może teraz będzie to brzmiało jak gadanie księdza albo kogoś) człowiek może być dobry, ale nie musi znać Boga, żeby poszedł do nieba. Ja wyznaję taką zasadę, żeby być w porządku wobec siebie i własnego sumienia i wtedy jesteś dobrym człowiekiem. Oczywiście jak każdy dostaje po dupie, ale myślę, że to jest lepsze niż sztywne trzymanie się nakazań i przykazań kościelnych.. Może to jest off top ale myślę, że to pomaga w zrozumieniu tych zjawisk. Właśnie dzięki Wasylowi, zrozumiałem to, że można wierzyć w Boga i w zjawiska. Choć sam odszedłem do wiary, ale myślę, że jeśli ktoś nie robi czegoś na 100% to nie ma po co się samemu oszukiwać i udawać, że się wierzy. Trzeba poznać i otworzyć swoje 3 oko, żeby spojrzeć na życie z innej perspektywy. Parę osób pisało, że w to nie wierzy, ale myślę, że gdyby im się otworzyło to oko to by spojrzeli na to inaczej. Sam byłem krytyczny wobec tego na początku, ale pewne zdarzenia wpłynęły na to, że zmieniłem zdanie. I życzę każdemu takiej pozytywnej odmiany. Naprawdę warto! Wasyl :) :wódka:
to jest hołd dla Tych co noszą blizny, dla Tych co przelali krew w imię Ojczyzny
Awatar użytkownika
blazejro
Stalker

Dołączenie: 10 Maj 2010, 15:05
Ostatnio był: 10 Lut 2021, 00:04
Miejscowość: Ursynów
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości