Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez accerone w 24 Gru 2010, 16:56

Ja tam gejów toleruję, dopóki swoje preferencje zachowują dla siebie i nie każą mi tego oglądać.
Ogólnie jestem zwolennikiem poglądu ze homoseksualizm to jest choroba. Nie jest to zachowanie naturalne w sensie biologicznym, nie służy przekazaniu genów, rozmnażaniu i w efekcie przedłużeniu bytu gatunku.

Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.

A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm-ibis-bialy-rtec-University-of-Florida-Peter-Frederick-11986.html jedne z wyników takich badań.

Małżeństwa gejów w/g mnie powinny być dozwolone jednak powinny się odbywać po cichu bez zbytniego afiszowania się. Takie związki są dla zdecydowanej większości gorszące, wiec nikt nie powinien być zmuszany do oglądania takich zachowań. Czyli w skrócie akceptacja dla usankcjonowanych prawem związków homoseksualnych w zamian za zgodę na nieobnoszenie się ze swoja innością.

Jednak moim zdaniem pary homoseksualne nie powinny mieć wcale prawa do adopcji dzieci. Nigdy. Jak wiadomo dzieci są bardzo mało tolerancyjne. Są dziećmi i tolerancji dopiero muszą się nauczyć. Do tego czasu aż się naucza, dziecko wychowywane przez parę homoseksualną - będzie miało w otoczeniu swoich rówieśników ostro przesrane.
W tym wypadku prawa, żądania czy chęci par homoseksualnych są dla mnie zupełnie nieistotne, w tym wypadku powinno się liczyć jedynie dobro dzieci. A wychowanie w rodzinie homoseksualnej jest gwarantem spieprzonego dzieciństwa - właśnie przez brak tolerancji rówieśników.

Do Maku na dole - Twój argument nie jest poparty żadnym naukowym wywodem.
Dla Ciebie nie jest to choroba - dla mnie jest. Poczekajmy zatem aż tęższe umysły niż nasz oba razem wzięte ten problem rozsądzą na drodze nauki. Do tej pory proponuję się o to nie kłócić :D
Ostatnio edytowany przez accerone, 25 Gru 2010, 11:30, edytowano w sumie 1 raz
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D

Za ten post accerone otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz.
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Maku w 25 Gru 2010, 03:04

@Sava - a czy całowanie się na ulicy nie jest manifestowaniem? Wiele par w takich sytuacjach słyszy "fe. ale obleśne" etc. - potem lecą teksty że ludzie są nietolerancyjni i wulgarni - po co to komu? Chcą okazywać sobie namiętność - niech robią to w domu a nie na przystankach!
@accerone - homoseksualizm nie jest chorobą, nie jest spowodowany żadnymi uszkodzeniami w mózgu etc., tak samo jak nie jest chorobą to że Krzysio jako jedyny lubi niebieskie samochody a 20 innych 8 - latków lubi czerwone - jest to wyłącznie kwestia gustu i preferencji.
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez Sava w 25 Gru 2010, 16:11

Jednak moim zdaniem pary homoseksualne nie powinny mieć wcale prawa do adopcji dzieci. Nigdy. Jak wiadomo dzieci są bardzo mało tolerancyjne. Są dziećmi i tolerancji dopiero muszą się nauczyć. Do tego czasu aż się naucza, dziecko wychowywane przez parę homoseksualną - będzie miało w otoczeniu swoich rówieśników ostro przesrane.
W tym wypadku prawa, żądania czy chęci par homoseksualnych są dla mnie zupełnie nieistotne, w tym wypadku powinno się liczyć jedynie dobro dzieci. A wychowanie w rodzinie homoseksualnej jest gwarantem spieprzonego dzieciństwa - właśnie przez brak tolerancji rówieśników.

Też się nie zgadzam z prawem do adopcji dla par homoseksualnych, ale argument moim skromnym zdaniem poroniony. Gdyby ludzie nie szli w zaparte i nie przezwyciezali trudności nie mielibyśmy takiej cywilizacji jaka mamy teraz. Argument w stylu - nie powinni miec prawa do adopcji bo dziecko będzie miało ciężko hmm mija sie chyba z celem.

Ja tam gejów toleruję, dopóki swoje preferencje zachowują dla siebie i nie każą mi tego oglądać.

Nikt nie każe Ci patrzeć. Kolejne z typowo pseudotolerancyjnych podejść - " Ja tam ich toleruję ALE/DOPUKI nie musze na nich patrzeć"

@accerone - homoseksualizm nie jest chorobą, nie jest spowodowany żadnymi uszkodzeniami w mózgu etc., tak samo jak nie jest chorobą to że Krzysio jako jedyny lubi niebieskie samochody a 20 innych 8 - latków lubi czerwone - jest to wyłącznie kwestia gustu i preferencji.

True... very true...

@Sava - a czy całowanie się na ulicy nie jest manifestowaniem? Wiele par w takich sytuacjach słyszy "fe. ale obleśne" etc. - potem lecą teksty że ludzie są nietolerancyjni i wulgarni - po co to komu? Chcą okazywać sobie namiętność - niech robią to w domu a nie na przystankach!

Nie uważam tego za manifest... a za ogólną wolnośc słowa/ciała.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:23
Ostatnio był: 07 Lut 2014, 17:52
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez accerone w 25 Gru 2010, 20:09

Sava napisał(a):Też się nie zgadzam z prawem do adopcji dla par homoseksualnych, ale argument moim skromnym zdaniem poroniony. Gdyby ludzie nie szli w zaparte i nie przezwyciezali trudności nie mielibyśmy takiej cywilizacji jaka mamy teraz. Argument w stylu - nie powinni miec prawa do adopcji bo dziecko będzie miało ciężko hmm mija sie chyba z celem.

Widać bardzo mało wiesz o dzieciach i ich zachowaniach. O przezwyciężaniu przeciwności, stawianiu czoła problemom itp możesz mówić w przypadku ludzi dorosłych,świadomych z w pełni ukształtowaną psychiką. Nie o dzieciach. W takim przypadku, przy braku tolerancji na tak wczesnym etapie życia jednostki, kiedy to nie ukształtowany młody człowiek jest długotrwale poddawany szykanom i lżeniu (a tak to niestety wśród dzieci wygląda) jest to praktycznie gwarantem mniejszych lub większych zaburzeń emocjonalnych w przyszłości. Dzieciństwo jest do przeżycia przez każde dziecko na równych prawach, nie od stawiania czoła problemow dwóch tatusiów lub dwóch mamuś - bo do tego by się to sprowadzało. Niczym mnie nie przekonasz do zmiany zdania.

Nikt nie każe Ci patrzeć. Kolejne z typowo pseudotolerancyjnych podejść - " Ja tam ich toleruję ALE/DOPUKI nie musze na nich patrzeć"
Mam prawo do swojego zdania nieprawdaż? I uważam że jestem tolerancyjny gdyż toleruje istnienie homoseksualistów i nie jestem ich wrogiem. Jednak nie jestem tez ich przyjacielem i zwolennikiem. Pocałunki i inne zachowania na pograniczu seksualności w wersji homo są dla mnie obrzydliwe i nie mam ochoty na to patrzeć - to że ktoś kto tego nie rozumie okazuje brak tolerancji wobec mnie. Więc ok, niech sobie geje i lesbijki będą - mi to nie przeszkadza. Ale nich sobie nie okazują uczuć publicznie bo to już nie jest istnienie, tylko afiszowanie się ze swoja innością, afiszowania się z byciem homo nie toleruję i nie zamierzam tolerować. (tak poza tym pisze się dopóki nie dopuki)

True... very true...

Wybacz - dla mnie w świetle badań na innych gatunkach jest to choroba, przytoczyłem jedne z wielu wyników takich badań, do takich wniosków skłaniałem się od dawna. Nikt jednak nie przytoczył badań na obalenie tej tezy. więc pozwolicie że "pustych" argumentów nie uznam i pozostanę przy swoim poglądzie na ta kwestię.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Postprzez Sava w 25 Gru 2010, 20:32

Mam prawo do swojego zdania nieprawdaż? I uważam że jestem tolerancyjny gdyż toleruje istnienie homoseksualistów i nie jestem ich wrogiem. Jednak nie jestem tez ich przyjacielem i zwolennikiem. Pocałunki i inne zachowania na pograniczu seksualności w wersji homo są dla mnie obrzydliwe i nie mam ochoty na to patrzeć - to że ktoś kto tego nie rozumie okazuje brak tolerancji wobec mnie. Więc ok, niech sobie geje i lesbijki będą - mi to nie przeszkadza. Ale nich sobie nie okazują uczuć publicznie bo to już nie jest istnienie, tylko afiszowanie się ze swoja innością, afiszowania się z byciem homo nie toleruję i nie zamierzam tolerować. (tak poza tym pisze się dopóki nie dopuki)

Do tolerancji troche brakuje.

Wybacz - dla mnie w świetle badań na innych gatunkach jest to choroba, przytoczyłem jedne z wielu wyników takich badań, do takich wniosków skłaniałem się od dawna. Nikt jednak nie przytoczył badań na obalenie tej tezy. więc pozwolicie że "pustych" argumentów nie uznam i pozostanę przy swoim poglądzie na ta kwestię.

Wiesz, poczytaj o antynoblach. Tam niby też są "poważne" badania. Prawda jest taka, że homoseksualizm istniał i istnieć będzie w kulturze. Popatrz na starożytną Grecję czy Rzym. Przy wielu podobnych zachowaniach, obserwowanych wśród różnych gatunków, szczerze wątpie aby była to choroba.

Tak na marginesie... wprost z Twojego linku.
Uczony przestrzega jednak przed zbyt pochopnym przekładaniem wyników jego badań na zachowania człowieka. Przypomina, że prowadzono już badania nad wpływem rtęci na ludzi i nie zauważono zmiany zachowań seksualnych. Po drugie, ludzka seksualność jest na tyle skomplikowane, iż jest mało prawdopodobne, by pojedynczy czynnik mógł ją zmienić. W końcu zwyczaje seksualne i fizjologia człowieka i ptaków są bardzo odmienne.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez accerone w 25 Gru 2010, 20:53

Sava czytaj ze zrozumieniem, podałeś cytat z jednego z wyników, ja napisałem ze tych wyników jest więcej, nie będę tu sypał linkami bo nie mam czasu ich szukać. Możesz to zrobić sam żeby mieć pełny obraz sytuacji. W każdym razie nadal nie podałeś mi nic co broniło by twoja tezę. Proponuję na tym zakończyć, gdyż ja nie zamierzam nakłaniać Cię do zmiany twoich poglądów, a ty nie nakłonisz mnie do zmiany moich w tej kwestii. Dla mnie to jest choroba i nie przekonasz mnie że jest inaczej.

Co do pierwszej części, nie nic nie brakuje do tolerancji. Toleruję istnienie homoseksualistów. Zgadzam się że powinni mieć prawo do zawierania małżeństw co rozwiąże część ich problemów chociażby ze współwłasnością i dziedziczeniem.
To że Ty uważasz że powiniennem się zgadzać na to aby się geje lub lesbijki publicznie na przykład całowały i powiniennem to tolerować jest po prostu brakiem tolerancji wobec mnie. Mnie to brzydzi, dla mnie jest to nienaturalne, niech to sobie w domu robią, w samochodzie, na uboczu na łonie natury - tak aby nie przeszkadzać innym w tym mnie, a nie publicznie - tego nie zamieram tolerować. Moja tolerancja ma pewien zakres i nie jest bezwarunkowa. Ale nadal pozostaje tolerancją. Ty po prostu mylisz pojęcie tolerancji z bezwarunkową akceptacją.
accerone
Stalker

Postprzez Lucjusz w 25 Gru 2010, 21:24

Dla mnie homoseksualizm jest czymś w rodzaju błędu genetycznego, samiec dostał psychikę samicy i lubi samców. Nawet matka natura się myli. Gdyby to było normalne to homo mogli by mieć dzieci i przekazywać swoje geny itd. To nie ja ich nie toleruję tylko matka natura, która nie pozwala na powielanie ich błędnych genów. Gdyby wszyscy byli gejami i lesbijkami to nasz gatunek by wymarł. Są ludźmi i nie robią nikomu krzywdy, więc zwisa i powiewa mi to co robią w swoich sypialniach ale nikt nie zmusi mnie do lubienia ich i tego co robią. Nie ma nic gorszego jak zmuszanie ludzi do tolerancji, masz lubić wszystkich albo jesteś be. A najgorsze są teksty w stylu: "nie ma tolerancji dla wrogów tolerancji". Równie dobrze mogę powiedzieć, że jestem pacyfistą ale jak ktoś mnie wk.. to mu je.. :wink: Chcą żyć po swojemu? Niech żyją ale niech nie wymagają żeby im wszyscy brawo bili.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 261

Postprzez matig19900 w 25 Gru 2010, 22:07

ujmę to wszystko tak:
niech sobie geje będą gejami a lesbijki lesbijkami. nie zamierzam patrzeć kto i co robi we własnym łóżku i z kim. jeżeli facet woli facetów i lubi tak to już jego osobista sprawa.
co do obnoszenia się na ulicy to nie podoba mi się jak faceci się całują (fufufu raz wracałem z uczelni w lublinie i niestety byłem świadkiem takiej sceny :( ) to mi się to niestety nie podoba. ale to jak sobie za ręce idą to nie mam nic do tego. identyczna sytuacja jak chłopak idzie z dziewczyną za rękę. niema w tym nic złego.
nie podobają mi sie parady równości... no już bez przesady żeby sobie manifestowali swoje prawa do zakładania rodzin... współczuje takiemu dziecku w zawiązku 2 facetów... w szkole i ogólnie w mieście to taka osoba życia niema. w związku 2 kobiet też to tak średnio sie prezentuje.
załóżmy że nasz kraj jest cały homoseksualny i naszym krajem rządzi jakiś gej. i nagle hetero chcą zrobić manifestacje bo wolą współżyć z przeciwną płcią. i także zaczęły by sie zamieszki. to jest wogóle nie potrzebne i parady są nie uzasadnionym procesem pokazania tego że koleś woli kolesia... albo że koleś woli udawać kobiete i zakłada mamy kiecki i paraduje po domu...
ślub też nie powinien być nie wiadomo jak afiszowany. raczej wzięty po cichu (już widze ekipy z czarnych BMW, w dresach i bejami w kościołach :D ) ciekawe kto byłby panną młodą? :D
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Sava w 25 Gru 2010, 22:39

accerone właśnie czytam ze zrozumieniem.

Pojawiło się ostatnio kilka różnych wyników badań nad seksualnością zwierząt, i okazuje się ze są czynniki które mogą ta seksualność zniekształcić. Skoro jest to możliwe u innych zwierząt - moim zdaniem u ludzi jak najbardziej też.

A tutaj http://kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm ... 11986.html jedne z wyników takich badań.

Po czym w linku masz zaprzeczenie swoich słów...

I kolego nie mylę pojęć. Twierdzę, że homoseksualisci maja takie same pełne prawa co kazdy inny człowiek i mogą się całować na ulicy nikt im tego zabraniać nie powinien.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez matig19900 w 25 Gru 2010, 22:44

I kolego nie mylę pojęć. Twierdzę, że homoseksualisci maja takie same pełne prawa co kazdy inny człowiek i mogą się całować na ulicy nikt im tego zabraniać nie powinien.

policja oraz miejskie... no i czasem dresy
od jakiegoś czas jest zakazane całowanie się w miejscach publicznych... (wszystkich sie to tyczy, nie tylko homo)
nie wiem czy jest to nadal ale parę lat wstecz było coś takiego wprowadzone w życie i z tego co wiem i co mi znajomi pokazywali (mandaty niestety za całowanie sie w miejscach publicznych)

matig19900
Wygnany z Zony

Postprzez Sava w 25 Gru 2010, 22:46

:-/ Pierwsze słyszę o czymś takim. Musze to sprawdzić...
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez matig19900 w 25 Gru 2010, 22:47

też w to nie wierzyłem dopóki nie zobaczyłem mandatu od przyjaciela 3 lata temu. całował sie z dziewczyną w parku miejskim i dostał 50zł...

matig19900
Wygnany z Zony

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości