Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Sava w 27 Gru 2010, 02:24

że czytałem jakieś wyniki badań odnoszące się do ludzi? Po co o nie prosisz skoro nawet o nich nie wspominałem?

Znudziło mi się już to... W poście rzucasz swoja tezą że u zwierząt homoseksualizm jest choroba wiec sadzisz że dla ludzi także poczym dla potwierdzenia rzucasz linkiem. Potem żądasz na obalenie swojej tezy naukowych powodów... Człowieku puknij ty sie w łeb ze swoimi pseudonaukowymi tezami popartymi równie nietrafnymi badaniami (do zwierzat owszem ale nie dla ludzi)

Chodziło mi człowieku o Twoje podejście do sprawy.

"Ja rzucam swoja teze nie poparta żadnymi badaniami - potwierdzajaca dla zwierząt linkiem, ale już nie dla ludzi... aaaale jak ktos ma sprzeczne zdanie z moim to poprosze wyniki badań" Chodzi mi o Twoje podejście od samego poczatku. Pseudonaukowe teorie wyssane z palca, poparte badaniami ktore nie potwierdzaja Twoich teorii. Sam zas jednak żądasz wyników badań. Kpisz czy sie nabijasz w poważnej dyskusji sam nie wiem.

Już nie chce mi się pisac o Twoich pseudonaukowych wnioskach wyciagnietych na podstawie linków, ponieważ jak już wczesniej pisałem w linku autor wyraxnie prosi aby nie mylić sytuacji z ludźmi.

Wybacz złośliwość, ale w świetle Twoich niezwykle dokładnych, rzeczowych i precyzyjnych wypowiedzi, fakt że jesteś na studiach inżynierskich dla mnie jest przykładem albo na Twoje niebywałe szczęście albo na ewidentną zapaść polskiego szkolnictwa. Świadczy o tym zarówno niemożność zrozumienia przez Ciebie tekstu pisanego, jak i Twoje niechlujstwo językowe. Wybacz Sava, Ty po prostu swoimi wypowiedziami nie dajesz mi możliwości dojścia do innych wniosków

Wybaczam, Ci ponieważ nie jesteś dla mnie nikim wiecej jak internetową ikonką. Twoje psychoanalizy mają dla mnie taka sama wartość jak i Twoje pseudonaukowe wywody.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 19:23
Ostatnio był: 07 Lut 2014, 17:52
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez accerone w 27 Gru 2010, 05:11

A mi chodzi o Twoje podejście do sprawy. Ja przedstawiam swoje zdanie nie narzucając go. Skoro go nie narzucam i do niego nie przekonuje to nie muszę nic argumentować, a jednak to robię aby lepiej można było moje zdanie zrozumieć - skąd się wzięło i dla czego doszedłem do takich wniosków.
Ty na spółkę z Makiem przedstawiasz mi swoje zdanie jako pewnik zamiast napisać po prostu "moje zdanie jest inne i się nie zgadzam w tej kwestii", piszesz że podaję linki które przeczą mojemu stanowisku w tej kwestii - wykazując jedynie swoją nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Piszesz że napisałem coś czego nie napisałem (o badaniach na ludziach) itp, itd. Sava dyskusja z Tobą to niestety strata czasu, zamiast rzeczowo dyskutować Ty przechodzisz do ataku, z takim podejściem powinienneś się do polityki zacząć po woli przekonywać - bo tylko tam taki poziom dokładnej i rzeczowej dyskusji widać.
Przestań próbować narzucać swój pogląd lub przygotuj się, że przy próbie jego narzucenia zostaniesz poproszony o rzeczowe argumenty. Bo nie jesteś w tej kwestii autorytetem i musisz się takowym podeprzeć. W innym przypadku po prostu wyraź swoje zdanie i zaznacz fakt że z innym poglądem się nie zgadzasz. Użyj do tego poprawnej konstrukcji zdań, tak aby nie dało się tego odczytać na opak i unikniesz większości nieporozumień. Ja Ci swojego zdania nie narzucam, ja Ci (między innymi Tobie bo pisze na forum) je poddaje pod rozwagę, zgadzać się z nim nie musisz, co zresztą kilkukrotnie już zaznaczyłem.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez Sava w 27 Gru 2010, 05:19

Ja przedstawiam swoje zdanie nie narzucając go. Skoro go nie narzucam i do niego nie przekonuje to nie muszę nic argumentować, a jednak to robię aby lepiej można było moje zdanie zrozumieć - skąd się wzięło i dla czego doszedłem do takich wniosków.

Było by ok, dopóki nie żądasz kontr argumentów w wymiarze badań naukowych. To uznaje za narzucenie Twojego zdania. -> EDIT : Tak to może zabrzmieć jak narzucanie swojego zdania, jednakże jeśli Ty żądasz kontrargumentów naukowych w wypadku gdy Twoje tezy nie są nimi poparte, jest to dla mnie coś dziwnego, i dlatego też to punktuję. /edit

Ja nie narzucam Tobie jakiegokolwiek zdania, zauważ to kolego od czytania ze zrozumieniem. Po prostu uderzyło mnie to, w jaki sposób argumentujesz swoje poglądy i tego sie czepiam. Czepiam się stylu Twoich argumentów które niby popierasz linkami z badań, a potem żądasz wyników badań na obalenie. O to i tylko oto mi chodzi w Twoich wypowiedziach, co już chyba nad wyraz ukazałem. I jak wypadłoby, bez wycieczek się obyło z mojej strony.

Wracając do dyskusji, całkiem ciekawe są badania pana Alfreda Kinsey'a o seksualności ludzi. Polecam sam film z Liam'em Neesonem, jak i same jego prace.
Ostatnio edytowany przez Sava, 27 Gru 2010, 05:30, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez accerone w 27 Gru 2010, 05:29

Sava napisał(a): Było by ok, dopuki nie żądasz kontr argumentów w wymiarze badań naukowych. To uznaje za narzucenie Twojego zdania.

Zobacz kiedy rzekomo zażądałem (choć nadal twierdzę, iż nie było to żądanie a jedynie stwierdzenie faktu o braku jakichkolwiek rozsądnych argumentów, wybacz ale argument "nie bo nie", "tak bo tak" nie jest rozsądny). Maku przedstawił swoje zdanie nie jako swoje zdanie, tylko zaczął obalać mój pogląd, atakując go.
Ty go poparłeś. A wystarczyło napisać kilka małych słówek w stylu "moim zdaniem... i tu dalej to co zostało napisane przez Maku" Ciężar dowodu spoczywa na stronie która chce coś udowodnić. Ja nic nie udowadniam tylko podaje do wiadomości swoje zdanie dlatego używam konstrukcji o których już pisałem "moim zdaniem", "w moim mniemaniu" itp. Jeżeli nadal po tylu postach nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Trudno, mnie już ta dyskusja zmęczyła bo nie mam zamiaru po raz kolejny powtarzać tego co napisałem wielokrotnie w nadziei, że w końcu zrozumiesz.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Postprzez Sava w 27 Gru 2010, 05:46

rzekomo zażądałem

Już zacytowałem Twoją żądzę odnośnie dowodów naukowych na 32 stronie. Wybaaaaacz to nie była żądzą ino wymaganie.

Ty go poparłeś. A wystarczyło napisać kilka małych słówek w stylu "moim zdaniem... i tu dalej to co zostało napisane przez Maku" Ciężar dowodu spoczywa na stronie która chce coś udowodnić
Ok, poparłem go, na tej samej zasadzie jak ty wyciągnąłeś swoją tezę - z nosa. I nie rzucać się o badania obalające Twą tezę, bo sam ich nimi nie poparłeś, a tym bardziej na poparcie swojego rozumowania dawać linków które temu przeczą.

Teraz zaś odsyłam Cię do badań Alfred'a Kinsey'a w końcu tego żądasz.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez accerone w 27 Gru 2010, 05:59

Z badaniami nie omieszkam się zapoznać, jednak w dyskusji z Tobą udziału brać już nie zamierzam, wielokrotnie pisałem dlaczego.
accerone
Stalker

Postprzez Sava w 27 Gru 2010, 06:05

jednak w dyskusji z Tobą udziału brać już nie zamierzam
Mimo wszystko wciąż to robisz.... Bądź proszę konsekwentny, reszta żali - zapraszam na pw bądź gg.

Co dodać mogę. Kinsey uważany jest za ojca rewolucji seksualnej. Nie chodzi nawet o stricte opcje homoseksualne jednakże jego badania o takie też zahaczają.
Awatar użytkownika
Sava
Kot

Postprzez satan696 w 31 Gru 2010, 12:42

No moim zdaniem : Nic nie mam do homoseksualizmu . No chyba ze trafie na jakis przypadek gdzie beda chcieli kogos zgwalcic ... o_O, ale takie rzeczy sie dzieja bardzo zadko wiec mi to nie robi i moga miec dzieci itd .
Awatar użytkownika
satan696
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 23:25
Ostatnio był: 23 Cze 2013, 17:37
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Damianox w 03 Maj 2011, 23:44

Ja do homoseksualistów nic nie mam więc niech sobie żyją puki nikomu krzywdy nie robią są normalnymi ludźmi.
Nie jestem homo.

Uwagi moderatora:

Przecinki to bardzo fajna rzecz. PÓKI się pisze! - xKoweKx
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Universal w 04 Maj 2011, 00:06

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 18:44, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, scigacz1975.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Dżuz w 04 Maj 2011, 16:07

Cóż, jak to mawia mój kumpel: "żeby życie miało smaczek - raz dziewczynka, raz chłopaczek" :wink:

Moim zdaniem - pisał też o tym Walt Whitman w utworze "Song of Myself" (1881) - żadna miłość nie jest zła dopóki nie krzywdzi innych; chodzi mi tu o adopcję i wychowywanie dzieci. To chyba wszystko co myślę na temat gejów i lesbijek. Jak sobie chcą zdrowie niszczyć rżnięciem się w du*sko, to ja nie mam obiekcji - jak są dorośli i wiedzą co robią... I dont care.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez impulse_101 w 04 Maj 2011, 17:42

Ostatnio trafiłem na dość ciekawa dyskusje JKM vs. Biedroń, może kogoś to zainteresuje:

Cześć 1 (pierwsze 1:45min można przewinąć bo jest pokazana sama parada)

:

Cześć 2

:

Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości