Najlepszy Stalker

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Kto był najlepszym Stalkerem?

Strielok
216
68%
Szrama
39
12%
Diegtiarow
61
19%

Razem głosów : 316

Re: Najlepszy Stalker.

Postprzez Stalkier_100 w 26 Gru 2010, 19:47

Striełok za jego zrytą psychikę i charakter. bardzo dużo dokonał. dużo więcej z wymienionych postaci.
Awatar użytkownika
Stalkier_100
Tropiciel

Dołączenie: 02 Wrz 2010, 11:13
Ostatnio był: 11 Kwi 2017, 00:23
Miejscowość: Czarnobyl-Zdrój-Polkowice
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 42

Reklamy Google

Re: Najlepszy Stalker.

Postprzez Warsoonclang w 27 Gru 2010, 01:57

Jak większość z Was zagłosowałem na Strieloka a dlaczego ... ?
Jako pierwszy spenetrował ( odkrył trasę do Monolitu ), miał odwagę wrócić do elektrowni, to on zapoczątkował Stalkera i jest spowity mgłą tajemnicy . Nie znamy jego historii z przed "WYPRAWY" i wiele można tu wymyślić . Strielok to najbarwniejsza postać i ukazuje się/jest wspominany we wszystkich odsłonach gry .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Re: Najlepszy Stalker

Postprzez SVDstriker w 01 Sty 2011, 18:03

Major Diegtariov , nie wiem dlaczego ale dla mnie to jest najlepsza postać z trzech części Stalkera. Pomagał Stalkerą , miał dobre chęci żeby poznać klęskę operacji i pomógł swoim towarzyszom uciec z Prypeci. Na drugim miejscu jest Striełok za to że próbował wszystkiego żeby dowiedzieć się co mu się przydarzyło oraz wyłączył mózgozwęglacz. Na trzecim miejscu jest Szrama. Dałem go na ostatnie miejsce dlatego że wiele o nim nie wiadomo i dużo dla "ludzkości Zony" nie zrobił :E

EDIT: per-kac - no może zrobił ale ja to nie wziąłem pod uwagę :E Był tylko zwykłym najemnikiem który wykonywał zwykłe zlecenie bo wyobru nie miał. Ale cóż. Każdy ma inne zdanie :E
Ostatnio edytowany przez SVDstriker, 01 Sty 2011, 23:44, edytowano w sumie 1 raz
Image

Za ten post SVDstriker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Shaker279.
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Janko1314 w 01 Sty 2011, 20:35

Dla mnie Szrama :) poniewaz posiadal specjalne zdolnosci i byl przystosowany bardzo dobrze do zycia w Zonie (wkoncu przetrwal silna emisje ) . Mogloby byc cos z nim jeszcze w nastepnej czesci gry :)
Jeśli chcesz pokoju, szykuj się na wojnę!
Awatar użytkownika
Janko1314
Kot

Dołączenie: 24 Gru 2009, 01:23
Ostatnio był: 14 Sie 2011, 22:02
Miejscowość: Stargard Szczeciński
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez per-kac w 01 Sty 2011, 21:35

Jak to Szrama nic nie zrobił dla Stalkerów? Przecież jego misją było odnalezienie powodu częstych zwarć które mogły by zniszczyć Zonę! Zlikwidował przyczynę częstych Emisji i tym samym uratował życia mnóstwa Stalkerów.
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Lucjusz w 01 Sty 2011, 22:00

Szrama jest najbardziej niedoceniany a Diegtiarov najbardziej przeceniany. Pierwszy powstrzymał Striełoka ale marnie skończył i nikt o nim nie pamięta a drugi po prostu zrobił co mu kazano, przy okazji wykorzystał stalkerów do brudnej roboty i został bohaterem, takie życie :wink:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive per-kac, Vorox.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez matig19900 w 01 Sty 2011, 22:12

mówcie sobie co chcecie, Strielok i tak pozostanie najlepszym stalkerem :)
najwięcej zrobił dla Zony. najwięcej też odkrył tajemnic.
Szrama i Diegtiarov to tylko marionetki w Zonie sterowane przez kogoś nad nimi i wykonując bez najmniejszego ale ;)
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Dziku w 08 Sty 2011, 13:51

Striełok. Zebrał jedną z najmocniejszych (jak nie najmocniejszą) grup znanych w Zonie. On sam jest legendarnym STALKER'em i jednym z pierwszych któremu udało się dotrzeć do centrum. Jego umiejętności przeżycia w zonie przerastają umiejętności Szramy i Diegtairłowa. Tak więc Striełok.
Zono moja, serce moje...
Awatar użytkownika
Dziku
Stalker

Dołączenie: 24 Paź 2010, 20:37
Ostatnio był: 02 Gru 2024, 12:12
Miejscowość: Bytom
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 32

Postprzez Piłat w 08 Sty 2011, 23:22

Osobiście uważam, że tak legendarny Stalker, jakim był, Strielok, nie powinien być porównywany do (bądźmy szczerzy) tak przyziemnych postaci, jakimi byli najemnik Szrama i Diegtiarov. Strielok był ligą samą dla siebie. Weteranem Zony, który jako jedyny postanowił odkryć jej PRAWDZIWY sekret. Nie dał się oślepić przez naiwny Spełniacz Życzeń. Przedarł się przez psioniczną kurtynę Mózgozwęglacza i zdołał wyłączyć go osobiście. Nawet utrata pamięci nie zdołała go powstrzymać przed czynieniem rzeczy wielkich w Zonie. Szrama i Diegtirov przy nim, to zwykłe szare żuczki, które mogą jedynie marzyć o nieśmiertelnej sławie Nad-Stalkera, jakim był Strielok.
Zona kocha tylko twardych i silnych, bowiem tylko twardzi i silni mogą przetrwać w Zonie. Jednak najbardziej szanuję Strieloka za to, że on, jako jedyny zdołał zrozumieć Zonę i za to należą mu się pokłony.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez MateOO w 09 Sty 2011, 14:24

Ja zagłosowałem na Striełok ponieważ udało mu się jako pierwszemu wyłączyć mózgozwęglacza i tak otworzył drogę do centrum zony :)
Awatar użytkownika
MateOO
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2011, 20:20
Ostatnio był: 29 Sty 2014, 14:25
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 1

Postprzez WodZu w 09 Sty 2011, 20:27

Ale chyba nie zaprzeczycie, że Szrama też jest tajemniczy. Nie znamy jego wcześniejszej historii. Zona zaś obdarzyła go więzią. Czyli miała wobec niego plany. Mogę wnioskować, że Striełok był pewnego rodzaju zagrożeniem. Właściwie to docierając pod elektrownie narobił tam bajzlu. Czego dokonał Szrama? Otworzył drogę do Limańska, do Czerwonego Lasu, pomógł Leśnikowi, pomógł naukowcom w Jantarze, pomógł Powinności z mutantami, pomógł Wolności pozbyć się najemników. Zrobił dużo, ale nie zyskał rozgłosu jak Naznaczony. Diegtiarow? Dajcie spokój. Rządowa gnida, które miała tylko wykonać zadanie. Choć faktycznie otworzył drogę do Prypeci.
Już niedługo: FEAR 3

Za ten post WodZu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wayathin.
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Sabas w 10 Sty 2011, 15:47

Moim zdaniem to był striełok ponieważ nic nie wiemy o jego przeszłości ale mówią że świetny stalker.Następne co mnie przekonało to to że cały czas się zmagał z przeciwnościami losu, wszystko na jego bary spadło mózgozwęglacz itp. Kolejna rzecz to, on po prostu kozak i cwaniak jest człowiek nie do zdarcia zabił każdy rodzaj mutanta zrobił to czego inni nie mogli koks jeden.A lubię go za to że na filmikach ma aks-74u :E ,fajny tatuaż na ręku i twarz jak ś.p."Magik" z K44.
Aks-74u (w grze Akm-74/2U)-broń która jest mała i waży prawie tyle co długi kałach, ogromny rozrzut, na 100 metrów nie trafisz nie ma bata, odrzut jak ze śrutówki ogólnie prawie same wady ale i tak kocham tą broń
Awatar użytkownika
Sabas
Stalker

Dołączenie: 02 Sty 2011, 11:36
Ostatnio był: 24 Mar 2015, 17:36
Miejscowość: Taki domek w Kordonie
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości