Tęsknota

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Tęsknota

Postprzez PMG w 24 Sty 2011, 20:24

Witam. Założyłem ten temat, aby podzielić się z Wami doświadczeniami. Od czasu do czasu spoglądam na zdjęcie w moim pokoju, na którym jestem ja w wieku chyba 5 miesięcy i mój tata. Na parapecie stoi następne zdjęcie ze mną i tatą na "Zjeździe Wojowników Słowiańskich". Czasami, gdy sobie to przypominam, chce mi się...płakać. Kilka lat temu, chyba trzy umarł mój tata na wirusowe zapalenie wątroby. Jakoś się pozbierałem, ale nadal czuję jakąś pustkę. Pamiętam, co było w szpitalu. Jak siedziałem w sali, a potem wróciłem do domu. Ciągle sobie myślę: "w końcu ja też kiedyś się z nim spotkam".

A czy Wam też umarł ktoś bliski? Jak radzicie sobie z tym?

Za ten post PMG otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piterxd, Gandalf.
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Reklamy Google

Re: Tęsknota

Postprzez matig19900 w 24 Sty 2011, 20:56

moja kuzynka miała wypadek samochodowy ponad 6 lat temu jak wracali z akcji. jakiś idiota wyprzedzał na 3ego i nie zdążył uciec i zawadził w ich land rovera. samochód przekoziołkował i uderzył w drzewo (jechali prawie 120 km/h). moja kuzynka trup na miejscu, d-ca pojazdu zmarł od obrażeń kilka dni później wraz z drugim pasażerem z tyłu. jedynie kierowca wyszedł z tego z niewielkimi obrażeniami.
do tej pory nie dociera to do mnie, że ta moja kuzynka nie żyje. ale jakoś musze się z tym godzić kiedy jestem u rodziny nad morzem.
nadawałem z nią na tych samych "falach". mieliśmy identyczne zainteresowania (militarne a nie jakaś tam moda, dyski itp itd) i potrafiłem z nią o tym rozmawiać godzinami.
teraz też są po niej zdjęcia oraz wspomnienia...
...vim vi repellere licet...

matig19900
Wygnany z Zony

Dołączenie: 19 Gru 2010, 12:42
Ostatnio był: 03 Kwi 2013, 21:21
Miejscowość: ostrowiec św.
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Postprzez Terminus w 24 Sty 2011, 21:29

Tato - pół roku temu. Nowotwór złośliwy.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez von Carstein w 24 Sty 2011, 21:46

Sara - dzielna, wierna do końca. Miła i towarzyska. Lubiła świeże powietrze, hasać po trawie na bosaka, wyrażać swoją opinię. Zmarła w wyniku czyraka. Rok temu. Piękny, rasowy Owczarek Niemiecki uratowany przed śmiercią.

Magnus - 2 miesiące temu. Średniego rozmiaru pies, rottweiler po babce. Tir.

Reksio - radosny kundelek. 6 lat temu pod kołami samochodu.

Pinio - kundelek, uratowany przed śmiercią. Kremowy, niewielki, domator. Zagryziony przez sukę wujka. 1 rok.

Elżbieta, Oskar, Juliusz, Wiesław, Dwa bezimienne koty - zniknęły. Prawdopodobnie jastrząb/lis. 1-2 lata.

Rudy - Rudy brytan, piękny kocur. Kopyta krowie 11 lat temu.

Morus - spory psiór, towarzysz zabaw. 11 lat temu.

Dziadek - 9 lat temu w wyniku zawału. Szkoda go trochę, miał sporą wiedzę. Człowiek.

Za zwierzętami też można tęsknić. Bardzo.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Adamus966 w 24 Sty 2011, 21:54

Mi zmarł ojciec jak miałem 11 lat . Miał raka płuc .
Awatar użytkownika
Adamus966
Kot

Dołączenie: 19 Sty 2011, 22:10
Ostatnio był: 22 Lis 2012, 16:01
Miejscowość: Jejkowice
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: -1

Postprzez Lucjusz w 24 Sty 2011, 22:05

Dziadek, roku temu. Miał jeszcze czas bo się dobrze trzymał ale... ach szkoda gadać. Bardzo barwna i ciekawa postać, przedwojenny rocznik a jego życie to jak historia Franka Dolasa. Bardzo chciał zostać pradziadkiem i by został parę dni temu. A co mi pomogło? Wódka.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Śliski w 24 Sty 2011, 22:50

Moi obydwaj wujkowie zmarli, na raka jeden na płuc a drugi na raka wątroby. Bardzo mi ich szkoda bo byli to super wujaszkowie :(

Colie - niezwykle pozytywna kotka, która prawie co wieczór przychodziła do mojego pokoju i kładła się ze mną spać. Przejechał ją mój sąsiad kiedy wracała z popołudniowego spaceru :(
Awatar użytkownika
Śliski
Stalker

Dołączenie: 20 Maj 2010, 13:55
Ostatnio był: 21 Kwi 2016, 20:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 14

Postprzez per-kac w 24 Sty 2011, 23:01

Pamiętam jak byłem mały i jak umierała moja babcia. Pamiętam, jak siedziałem przy dziadku gdy ten również umierał. Pamiętam, jak siedziałem wpatrzony w trumnę mojego Stryja. Pamiętam, jak rozkleił się mój Ojciec, gdy dowiedział się, że brat mojego dziadka (kolejny Stryj ale z Australii) nie żyje. Pamiętam, jak obserwowałem Ojca, gdy jego najbliżsi poumierali. Widzę teraz mojego Wujka, któremu nie zostało już zbyt wiele czasu... Nie dość, że cierpiałem w duszy śmierć tych wszystkich kochanych osób, to jeszcze poczuję się tak samo, jak mój ojciec gdy patrzył (i ciągle patrzy) na śmierć najbliższych....
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez KoweK w 24 Sty 2011, 23:11

A ja odpowiem trochę nie na temat... Przez prawie 21 lat akurat nie wiem jakie to uczucie kogoś stracić na dobre, mam pełną rodzinę, ale jak wiadomo nic nie trwa wiecznie. Szczerze mówiąc to nie chcę wiedzieć jakie to uczucie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez k4r00 w 25 Sty 2011, 01:17

Dziadek. Został zamordowany, gdy miałem 8 lat.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Najemnik w 25 Sty 2011, 01:17

Dziadek- tydzień przed ostatnimi wakacjami (2010).
Simba- pies, trzy tygodnie po śmierci dziadka.
Obydwu bardzo kochałem, dziadek miał wielkie serce i nie potrafił się na mnie złościć. Pies towarzyszył mi od pierwszych urodzin, bardzo przeżyłem, że nie mogłem z nim być podczas jego ostatnich chwil (byłem na wakacjach). Szkoda też, że nie powiedziałem dziadkowi, jak bardzo go kocham, a teraz jest za późno :(
16:19 Edka: Strach się odezwać, wszystko chu*owe i wszyscy brzydcy.
Awatar użytkownika
Najemnik
Tropiciel

Dołączenie: 28 Lut 2009, 02:41
Ostatnio był: 21 Wrz 2025, 13:23
Miejscowość: Gopnikowo
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 261

Postprzez Piterxd w 25 Sty 2011, 01:28

Ojciec, popełnił samobójstwo 13 lat temu. Na moich oczach. Zmieniało to moją psychikę na lepsze dla mnie, ale na gorsze dla innych - rodziny, przyjaciół, znajomych... Z nikim o tym nie rozmawiam bo jest mi za ciężko, nawet po tylu latach. Wiem że mojej mamie było tak samo ciężko i za to ją szanuję. Ciężko mi być przez to teraz dobrym ojcem.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości