Maku napisał(a):@Piłat - pisząc o spaniu w strefie podałem tylko przykład. Zdziwiłbyś się jak łatwo spotkać w tam jakieś dzikie zwierze w ciągu dnia - gdybyś stanął oko w oko z samicą niedźwiedzia z młodymi podczas zwiedzania jakiegoś budynku w jednej z opuszczonych wiosek, broniłbyś się swoim nożem, czy twoimi umiejętnościami surwiwalowymi?
Piłat napisał(a):Ty z pewnością, jako wybitny Stalker zacząłbyś nawalać do matki z dzieckiem z kałacha.
Maku napisał(a):No jasne że bym niehumanitarnie nie strzelał do matki z dzieckiem jak to ująłeś - dałbym się za to bardzo humanitarnie rozszarpać (ba, pośrednio to nawet bym młode nakarmił) - przecież każdy normalny człowiek w takiej sytuacji miałby na względzie bezpieczeństwo niedźwiedzia.
Ty zapewne próbowałbyś uciec przed kilkuset kilogramowym niedźwiedziem, broniącym młodych, zamiast humanitarnie sprzedać mu kulę w łeb...
A co do samej broni, w swoim ekwipunku uwzględniłbym jakąś niewielką broń, typu aks74u/mp5k/pistolet a nie jak to drogi Piłacie napisałeś "kałacha"(choć faktem jest że aks74u pod "kałachy podchodzi, aczkolwiek tobie zapewne chodziło o wz.47)
Maku napisał(a):Widać kto tu jest z gimnazjum, panie Piłacie... W twoim kierunku nie poszła ani jedna obelga, a Ty mi od razu wyjeżdżasz od dzieci i przypadków... Cóż kiedy ktoś nie może zaimponować własną inteligencją i argumentami przed rozmówcą, próbuje go ośmieszyć.
No ale wracając - zapewne wiesz z lekcji biologi, które ja przesypiałem w gimnazjum, że niedźwiedzie są zwierzętami terytorialnymi, i gdy ktoś narusza ich prywatność(zbyt blisko podejdzie) to atakują. Wiesz również to że samica niedźwiedzia pomimo swojej inteligencji jest gotowa oddać życie w obronie swojego potomstwa, nie ważne czy staje na przeciw niej człowiek, czy kilkuset kilogramowy bizon. A raczej poczułaby się zagrożona gdyby nagle do pomieszczenia 3mx2m wszedł człowiek. Więc nie mów mi tu o tym, Powiedz mi jeszcze - gdzie ja napisałem że jestem "zabójcą niedźwiedzi" albo "Rambo"? Strach sparaliżowałby mnie na pewno, ale twierdzę że w sytuacji zagrożenia(np takiej jak opisałem wyżej) zrobiłbym to co że gdybyś wszedł do jakiegoś opuszczonego pokoju, w którym byłaby samica niedźwiedzia z młodymi, mając broń palną, próbowałbyś uciekać (przepraszam, zapomniałem, ekspert od surwiwalu nie wziąłby broni do dziczy jaką jest Strefa) bo się ośmieszasz. zrobi każdy normalny człowiek - wybrałbym swoją egzystencję kosztem egzystencji niedźwiedzia(Ty zapewne próbowałbyś "humanitarnie" uciec przed drapieżnikiem który dysponuje takim refleksem, że potrafi żywą rybę z rzeki wyjąć).
Maku napisał(a):Tak między nami - nie każdy ma rentgen w oczach, i nie każdy widzi przez ściany... No ale Ty jesteś ekspertem od surwiwalu więc to pewnie też umiesz.
Co do ucieczki - myślę że drapieżniki stworzone są do pogoni za uciekającymi ofiarami, także w wyścigu z niedźwiedziem miałbyś małe szanse.
Poza tym gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę to wiedziałbyś że samicy niedźwiedzia z młodymi nie trzeba prowokować - zaatakuje sama, gdy uzna że jesteś zagrożeniem (a prawdopodobnie stojąc kilka metrów od niej byłbyś).
A swoją drogą - o co szczekasz? Stwierdziłem kilkukrotnie że nie masz racji co do pustki w zonie i w kwestii broni palnej, niektórzy nawet mnie poparli, a Ty dalej się upierasz i czepiasz, zamiast sobie odpuścić. Ty nie przekonasz mnie a ja nie przekonam Ciebie więc skończ już spamować i naucz się, jeśli nie wyniosłeś tego z domu, że drugiego człowieka jak i jego zdanie(nawet jeśli jest inne niż Twoje) się szanuje(jestem pewien że gdybyś nie bał się warnów rozdawanych na bieżąco przez admów, dawno zostałbym już obrzucony epitetami na k, ch, etc.) Ja już nic w tej jałowej dyskusji z Tobą nie powiem, za to Ty pewnie jeszcze napiszesz jakiegoś ciekawego posta na temat mojego mózgu, wieku, umiejętności oraz wiedzy, bo jesteś typem człowieka którego racja zawsze musi być na wierzchu. Pamiętaj że zamiast zaśmiecać forum,(przypomnę że jest to temat o ekwipunku w strefie, a nie o surwiwalu i niedźwiedziach) możesz również wyżalić mi się na PW. Tyle ode mnie.
PS. Kolejka dla wszystkich którzy musieli naszą burzliwą wymianę zdań oglądać
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości