Jaka frakcja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Jaka frakcja?

Postprzez Kapeć29 w 23 Lut 2011, 20:06

To że coś postrzegasz za złe, nie znaczy że takie jest.
Abstrahując od samych zombie, staram się wam coś uświadomić...
Dlaczego tak trudno wam zaakceptować coś co dla was wydaje się nie normalne.
Dla zombiaków to wy jesteście nienormalni, to wy jesteście bezmózgowcami, to wy robicie źle.
Prawda nie zawsze jest czarna albo biała.

Ale wam ograniczeni głupcy, trudno to zrozumieć.
Jeśli wolicie drogę do samozniszczenia, to polecam powinność. Serdecznie ją polecam, są w tym dobrzy.
I jakie uzasadnienie znajdujesz swoich słów `t Nic z tego co nam wszystkim powiedziałeś nie zgadza się z realiami życia w Zonie. ` - przecież sens stalkerów, tych prawdziwych, polega na zgłębianiu jej tajemnicy. A my gwarantujemy ujrzenie czegoś więcej niż wyścigu zbrojeń i wyścigu szczurów o kasę.
A to że jesteśmy nierozmowni, po prostu nas nie rozumiecie. Tak samo jakby przysłać wam do Zony Japończyka, też byłby mało rozmowny, tylko z racji tego że wygląda jak wy, nie zabilibyście go. Nieprawdaż?

EDIT:
Piłat, Ty tak samo walczysz o szacunek do Banitów. Powinieneś to zrozumieć.
nic mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Kapeć29
Stalker

Dołączenie: 04 Sty 2011, 14:08
Ostatnio był: 02 Paź 2014, 22:22
Ulubiona broń: Walker 9x18
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez Piłat w 23 Lut 2011, 20:29

Kapeć29 napisał(a):To że coś postrzegasz za złe, nie znaczy że takie jest.
Abstrahując od samych zombie, staram się wam coś uświadomić...
Dlaczego tak trudno wam zaakceptować coś co dla was wydaje się nie normalne.
Dla zombiaków to wy jesteście nienormalni, to wy jesteście bezmózgowcami, to wy robicie źle.
Prawda nie zawsze jest czarna albo biała.

Ale wam ograniczeni głupcy, trudno to zrozumieć.
Jeśli wolicie drogę do samozniszczenia, to polecam powinność. Serdecznie ją polecam, są w tym dobrzy.
I jakie uzasadnienie znajdujesz swoich słów `t Nic z tego co nam wszystkim powiedziałeś nie zgadza się z realiami życia w Zonie. ` - przecież sens stalkerów, tych prawdziwych, polega na zgłębianiu jej tajemnicy. A my gwarantujemy ujrzenie czegoś więcej niż wyścigu zbrojeń i wyścigu szczurów o kasę.
A to że jesteśmy nierozmowni, po prostu nas nie rozumiecie. Tak samo jakby przysłać wam do Zony Japończyka, też byłby mało rozmowny, tylko z racji tego że wygląda jak wy, nie zabilibyście go. Nieprawdaż?

Rozumiem, że próbujesz uświadomić nam wszystkim, "ograniczonym głupcom", jakieś niezwykłe i tajemnicze zjawiska zachodzące w mózgach – wybacz – w tym, co pozostało z mózgu biedaka, który został poddany zbyt długotrwałej dawce promieniowania i fal psionicznych.
Niestety nie mogę jednak pojąć jak możesz uważać, że człowiek widocznie i bezsprzecznie, nieodwracalnie upośledzony przez Zonę; będący czymś na wpół rośliną może w jakikolwiek sposób zastanawiać się nad "bytem ludzkiej istoty w granicach jakże pięknej krainy zwanej Zoną"?
Istota pozbawiona mózgu, a tym samym podstawowych ludzkich odruchów nie może być już uznawana za człowieka! Skoro uważasz, że zombie łażą w tą i z powrotem, wlekąc noga za nogą i przypadkowo strzelając do nieuważnych Stalkerów nazywasz przejawem inteligencji, to w rzeczy samej możesz przybić sobie piątkę swojemu oślinionemu koleżce znad Jantaru, ponieważ macie dokładnie tyle samo w głowie, czyli absolutne nic.

P.S.
Na zombie najlepszy jest nóż – szkoda na to naboi.

EDIT:
Wcale nie walczę o żaden szacunek dla Bandytów. Wszyscy szczerze nas nienawidzą, strzelają do nas bez ostrzeżenia, traktują na równi z mutantami, a te wszystkie działania mają uzasadnienie u podstaw ludzkiej psychiki. Jak myślisz, dlaczego to wszystko robią, hmm? Dobrze myślisz – bo się nas boją. Nikt nie przyzna Ci się do tego prosto w oczy, lecz taka jest prawda. Ten strach pozwala Bandytom trwać w Zonie i nic ani nikt nie był, nie jest, ani nie będzie wstanie wytępić nas z naszego Królestwa.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez StalkerKlusek w 24 Lut 2011, 20:13

SAMOTNICY W CoP bo nie lubię powiności , ponieważ chcą zniszczyć zonę a ja uwielbiam ją
te snorki wlatujące w anomalie i pijawki biegające w nocy ahhh ten stalker

Wolność w CS

a w ShoC nie byłem w żadnej
:D

Za ten post StalkerKlusek otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative SVDstriker.
Awatar użytkownika
StalkerKlusek
Kot

Dołączenie: 23 Lut 2011, 11:33
Ostatnio był: 30 Cze 2012, 11:32
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: -1

Postprzez Domianos w 25 Lut 2011, 16:49

O tak w CS to dopiero była wolność. Te misje w magazynach, tunel najemników, zdrajca, nibypiesek, wioska pijawek, albo w ShoC bariera. Długo by tak można było wymieniać. Powinność też miała fajne misje np. wjazd do bazy wolności w ShoC, ale to właśnie wolność mnie do siebie wtedy przekonała. Przyjemnie się z nimi bazie siedziało, a walki przy boku elitarnych odziałów to była przyjemność ( zniszczenie odziału powinności z Maxem). Jednak w CoPie to powinność zmiotła anrchistów.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez SVDstriker w 25 Lut 2011, 17:35

Domianos napisał(a):Jednak w CoPie to powinność zmiotła anrchistów.
Po pierwsze. Proszę cię nie pisz o "Wolności" anarchiści! Oni mają tyle z anarchią wspólnego co gów... piernik do wiatraka. Po drugie. U mnie "Wolność" zmiotła "Powinność" i to zależy kto komu pomaga. To my o tym decydujemy :wink:
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Lucjusz w 25 Lut 2011, 17:58

Dokładnie, jedyne co "Wolność" ma wspólnego z anarchią to kilka symboli wymalowanych sprayem na murze w bazie w CS. Bo ani ich ideologia ani poczynania nie mają z tym nic wspólnego (tak samo jak zbieranie podpisów przez Federacje Anarchistyczną o zabranie krzyża sprzed pałacu :facepalm: ) Jeżeli producenci gry chcieli z nich zrobić anarchistów to mogli bardziej się postarać i rozwinąć ten wątek np. w SoC dobre było to, że Wolność miała sztame z bandziorami a wojnę z naukowcami (to miało jakiś sens). W CS i CoP już tak nie jest i Wolność bardziej przypomina wojujących ekologów :wink:

P.S A moim skromnym zdaniem łatkę anarchistów to przypina im Powinność jako argument do walki z nimi a chłopakom z Wolności to po prostu zwisa i powiewa a czasem nawet się podoba :D
Ostatnio edytowany przez Lucjusz 25 Lut 2011, 18:58, edytowano w sumie 4 razy
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Darkon w 25 Lut 2011, 18:35

Zgadzam się z przedmówcami. Wolność to NIE SĄ Anarchiści (z naciskiem na nie). W ich oddziałach panuje jakaś dyscyplina i w czasie walki wykonują i słuchają poleceń dowódcy i istnieje u nich łańcuch dowodzenia. Gdyby byli anarchistami to raczej każdy działałby na własną rękę nie, a taka frakcja hołdująca zasadzie "róbta co chceta" raczej by długo nie pociągła. Albo by ją inni zgnietli, albo co bardziej prawdopodobne rozpadła by się. Tak więc powtarzam gdzie wy widzicie Anarchię w Wolności? A może nie rozumiecie pojęcia anarchia w takim razie polecam sprawdzić to np. w internecie. Ekolodzy z giwerami, uzbrojeni eksploratorzy Zony ale WOLNOŚĆ TO NIE ANARCHIŚCI.
Uśmiechnij się! Jesteś w ukrytej snajperce!
"Bycie w Wolności to twoja Powinność" - Grave

Image
Awatar użytkownika
Darkon
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2010, 22:45
Ostatnio był: 03 Mar 2015, 12:45
Miejscowość: To tu, to tam...
Frakcja: Wolność
Kozaki: 10

Postprzez M3Fis70 w 25 Lut 2011, 19:14

o_0 wywiązała się ciekawa rozmowa, "gadajcie" dalej widzę różne argumenty i ciekawą wymianę zdań.
Jednak Piłat ile/co bierzecie od samotnika lub najemnika chcącego przejść przez wysypisko, w CS braliście alles dlatego tak was znielubiłem... więc ile bierzesz... uprzedzam że jak wszystko bierzesz co mam, to witam się w tej chwili z powinnością, a jeśli nie wszystko/za dużo $ to zostanę najemnikiem (nie do ich frakcji, tylko zostanę "wolnym" najemnikiem).
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Piłat w 25 Lut 2011, 21:04

M3Fis70 napisał(a):o_0 wywiązała się ciekawa rozmowa, "gadajcie" dalej widzę różne argumenty i ciekawą wymianę zdań.
Jednak Piłat ile/co bierzecie od samotnika lub najemnika chcącego przejść przez wysypisko, w CS braliście alles dlatego tak was znielubiłem... więc ile bierzesz... uprzedzam że jak wszystko bierzesz co mam, to witam się w tej chwili z powinnością, a jeśli nie wszystko/za dużo $ to zostanę najemnikiem (nie do ich frakcji, tylko zostanę "wolnym" najemnikiem).

Czy Ty chłopcze chcesz rozmawiać ze mną o interesach?
Widzę, że chociaż na chwilę zmądrzałeś. Postanowiłeś zostać tym swoim... "Wolnym Najemnikiem". Nie będę wnikać – będziesz, kim zechcesz – Zona na pewno Ci to zagwarantuje.
Lecz w Zonie panują pewne zasady, których należy przestrzegać. Niestety coraz więcej Stalkerów zapomina o tym, przez co mają liczne... nieprzyjemności, mniej lub bardziej związane z mną.
Lecz, jeśli Ty zachowasz resztki rozsądku i po prostu będziesz grzecznie przytakiwać, zobaczysz, że będzie żyło Ci się jak u babci na pączkach.

Nie posiadam ścisłego cennika podatkowego. Różni się on w zależności od posiadanego majątku przez daną osobę, oraz od tego czy ten ktoś nie podpadł mi za bardzo. Dlatego też, jeśli chcesz płacić śmieszne kwoty niczym za bilet autobusowy, po prostu nie wchodź w drogę mi i moim ludziom – jednak przede wszystkim mi.

Wszystko zależy od Ciebie i od Twojego zachowania. Jeśli będziesz ze mną gadał jak równy z równym, postawisz mi flaszkę, napijemy się jak facet z facetem, to może nawet przymknę oko na artefakty, które targasz w swoim plecaku. Lecz jeśli będziesz traktował mnie jak śmiecia, to do poziomu śmiecia Cię zdegraduje, a tego chyba nie chcemy, prawda?

Nie masz, czego się obawiać z mojej strony.
Wystarczy, że porozmawiamy jak człowiek z człowiekiem i raz na tydzień wypijesz za moje zdrowie, stawiając mi Kozaka. To uczciwa propozycja – Ty zachowujesz kasę i artefakty, a ja zyskuje kolejnego zadowolonego klienta. Wszyscy będą szczęśliwi, a u mnie zyskasz szacunek.

Przekracza to Twoje możliwości, "Wolny Najemniku"?

Pozdrawiam, Piłat.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 163

Postprzez Grave w 25 Lut 2011, 22:06

Wolność. Chcesz zapomnieć o problemach? O otaczającej cię zonie? Gańdzia się tobą zajmie spokojnie. Baza Wolności to Azyl. Możesz się poczuć bezpiecznie pijac Kozaka lub paląc skręta, bo chłopaki trzymają warte. Zastanawiasz się nad Powinnościa? Rozumiem rutyna pomaga zapomnieć na chwile o otaczającym swiecie ale jak długo tak pociągniesz? Jak będziesz zdychał po walce z pijawkami to wiesz co ci powiedzą? "Umieraj jak żołnież a nie jak ciucmia" i cię zostawią. Wolność szybko ci pomoże. Kozak na znieczulenie, szybko apteczka i żyjesz brachu. W Wolności zawsze znajdziesz kumpli. Wszyscy jesteśmy braćmi. Skręty, Braterstwo, Zona. Hippisi ale nie Anarchiści. Może nie jesteśmy tak dobrze uzbrojeni jak oni ale dajemy rade. W grupie to nawet pistoletem ich zjedziemy. My tu mamy miła atmosfere. A w powinności? Wszyscy się obrażają, branda opryskliwych, zadufanych świń. Chcą zniszczyć coś co jest darem. Idioci, to prawie jak by chcieli zniszczyć góry. To coś naturalnego! My tworzymy z Zony raj dla wszystkich. Oni pole bitwy. Ale i tak Ty wybierasz stronę.Czy będziesz w okopach czy w raju.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez SVDstriker w 25 Lut 2011, 23:54

M3Fis70 napisał(a):(nie do ich frakcji, tylko zostanę "wolnym" najemnikiem).

Tak, najemnik nie zorganizowany. Zostań takim. Oczywiście w CS jesteśmy nim cały czas. Zostań najemnikiem lub dołącz do "Wolności"... Zresztą na poprzednich dwóch stronach czy jednej do tyłu wyjaśniłem ci coś z "Wolnością" że nie tylko dają "luz"... Nie wiem czy to czytałeś. Ale ja jestem uparty :E
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 52

Postprzez kis104 w 26 Lut 2011, 11:03

Cóż Powinność jest taką organizacją militarną, coś jak Wojsko. Dlatego nie ogarniają się i są gorsi od Wolnośći, którzy są chyba bardziej wolni od Wolnych Stalkerów ;)
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości