Problem z instalacją patchów

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z instalacją patchów

Postprzez Daviduzz w 19 Mar 2011, 17:33

Witam wszystkich na forum!

Zdaję sobie sprawę, że może gdzieś już ten problem został rozwiązany, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedniego tematu, więc zakładam kolejny. Otóż mam spory problem z patchami do Clear Sky - nie mogę zainstalować żadnego patcha od 1.5.04 w górę, więc korzystam z wersji 1.5.03 i chwilami naprawdę dobijają mnie bugi.

Sytuacja wygląda tak - jeżeli mam uruchomiony firewall Comodo (antywirus nic nie zmienia, nie ważne czy włączony), pyta on najpierw, czy zezwolić na uruchomienie tymczasowego instalatora, a potem Launch Helpera (czyli wszystko na razie w porządku, jak z każdą instalką). Później pyta, czy Launch Helper ma otworzyć plik profilu Windowsa, który nie ma żadnego związku z grą. Po tym już nie dzieje się nic. Z kolei z wcześniejszym patchem zamiast tego komunikatu z plikiem profilowym przechodziło już do instalacji patcha.

Gdy firewall jest wyłączony, po kilku sekundach od kliknięcia w patcha pojawia się błąd:
"Nie można uruchomić pliku w folderze tymczasowym. Instalacja przerwana.
Błąd 5: Odmowa dostępu."

No i nic poza tym. Żadnych cracków i modów nie ma, czysta instalka gry sprzed godziny. Będę naprawdę super wdzięczny, jeśli ktoś poradzi mi coś, by to w jakiś sposób rozwiązać. Poniżej konfig mojego kompa:
Intel i330m 2x2,13GHz
3 GB RAM DDR3 1066MHz
ATI Radeon 5650 1 GB
Windows 7 Home Premium 64bit

Pozdrawiam,
Daviduzz

Za ten post Daviduzz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack.
Daviduzz
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2011, 17:10
Ostatnio był: 21 Mar 2011, 16:40
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Problem z instalacją patchów

Postprzez k4r00 w 20 Mar 2011, 00:27

Próbowałeś wyłączać firewalla? Ja używam Comodo i takich problemów nie miałem... Kliknij prawym i powyłączaj Defense+ i samego firewalla.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Daviduzz w 20 Mar 2011, 00:55

Tak, próbowałem. U góry jest opisany błąd, który wyskakuje przy próbie instalacji patcha przy wyłączonym firewallu.
Daviduzz
Kot

Postprzez k4r00 w 20 Mar 2011, 00:59

Masz oryginalną grę? Dziwny problem... Zapytaj moderatorów lub kogoś bardziej obeznanego w temacie patchy. Sorry, że nie udało mi się pomóc.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Daviduzz w 21 Mar 2011, 16:16

Oryginalny. No nic, tak czy owak dzięki za chęć pomocy. :) Jeszcze trochę poszukam jakiegoś rozwiązania, ewentualnie poszukam jakichś fixów w necie.

EDIT: Hmm, wygląda na to że wymyśliłem rozwiązanie, więc piszę tutaj, gdyby ktoś miał podobny problem. Z jakichś powodów późniejsze patche uruchamiają się tylko, gdy je wpierw przekopiuję do katalogu z grą. Wtedy instalka włącza się i przebiega bezproblemowo.
Daviduzz
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość