przez Daviduzz w 19 Mar 2011, 17:33
Witam wszystkich na forum!
Zdaję sobie sprawę, że może gdzieś już ten problem został rozwiązany, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedniego tematu, więc zakładam kolejny. Otóż mam spory problem z patchami do Clear Sky - nie mogę zainstalować żadnego patcha od 1.5.04 w górę, więc korzystam z wersji 1.5.03 i chwilami naprawdę dobijają mnie bugi.
Sytuacja wygląda tak - jeżeli mam uruchomiony firewall Comodo (antywirus nic nie zmienia, nie ważne czy włączony), pyta on najpierw, czy zezwolić na uruchomienie tymczasowego instalatora, a potem Launch Helpera (czyli wszystko na razie w porządku, jak z każdą instalką). Później pyta, czy Launch Helper ma otworzyć plik profilu Windowsa, który nie ma żadnego związku z grą. Po tym już nie dzieje się nic. Z kolei z wcześniejszym patchem zamiast tego komunikatu z plikiem profilowym przechodziło już do instalacji patcha.
Gdy firewall jest wyłączony, po kilku sekundach od kliknięcia w patcha pojawia się błąd:
"Nie można uruchomić pliku w folderze tymczasowym. Instalacja przerwana.
Błąd 5: Odmowa dostępu."
No i nic poza tym. Żadnych cracków i modów nie ma, czysta instalka gry sprzed godziny. Będę naprawdę super wdzięczny, jeśli ktoś poradzi mi coś, by to w jakiś sposób rozwiązać. Poniżej konfig mojego kompa:
Intel i330m 2x2,13GHz
3 GB RAM DDR3 1066MHz
ATI Radeon 5650 1 GB
Windows 7 Home Premium 64bit
Pozdrawiam,
Daviduzz
-
Za ten post Daviduzz otrzymał następujące punkty reputacji:
Wheeljack.