[www] Czarnobyl - radioaktywne piętno.

Litwo, ojczyzno moja, ty jesteś jak zdrowie, ile się trzeba cenić...

[www] Czarnobyl - radioaktywne piętno.

Postprzez Pudzianos w 27 Mar 2011, 14:39

Witam. Nim temat zostanie skasowany jako marna próba reklamy, wytłumaczę swe postępowanie.
Otóż zostałem zafascynowany tematyką Czarnobyla, gdy ujrzałem po raz pierwszy plakat Cienia Czarnobyla. Tak to krótkie poznanie zmieniło się w miłość i trwa do dziś.
Z racji tego, iż od dawien dawna w czasie wolnym tworzyłem strony internetowe, postanowiłem utworzyć kompendium wiedzy o Zonie - zebrać materiały, połączyć wszystko w jedną spójną całość. Rok temu projekt był na ukończeniu, jednak zabrakło czasu i z planowanej daty premiery 26. kwietnia 2010, zrobiła się 'wkrótce'. Tym razem przemodelowałem stronę, stworzyłem ją od nowa. Ma to być swego rodzaju encyklopedia po świecie prawdziwej, ukraińskiej Zony.
Czemu o tym piszę? Planuję otworzyć stronę 26 kwietnia, w równo ćwierćwiecze eksplozji w elektrowni nieopodal Prypeci. Chcę, by wszystkie osoby, które interesują się tym i chcą mieć aktywny wkład w powstanie strony, by się ze mną skontaktowały. Stwórzmy coś razem, samemu nic nie zdziałam. Jeśliś Stalker - pomóż tworzyć przewodnik po Strefie ;)

WWW.CZARNOBYL1986.STREFA.PL - Czarnobyl wzywa. Odpowiedz na to wezwanie!

PS. W razie pytań, proszę je tu zadawać, odnośnie kształtu, formy, zawartości strony.
Ostatnio edytowany przez Pudzianos, 26 Kwi 2011, 19:31, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Pudzianos otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Pudzianos
Kot

Dołączenie: 12 Lis 2010, 19:55
Ostatnio był: 17 Lis 2016, 21:57
Kozaki: 11

Reklamy Google

Re: [www] Czarnobyl - radioaktywne piętno.

Postprzez Wave w 27 Mar 2011, 19:21

No to ja mam pytania:

1.Mogę pomóc przy projekcie?
2.Jak tak, o czym mam napisać?
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez SVDstriker w 28 Mar 2011, 11:08

No ja też chciałbym dołączyć, tylko co konkretnie mielibyśmy robić?
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Sony95 w 28 Mar 2011, 11:30

O Czarnobylu ?, głupie nie jest. Widać że masz zapał na tę stronę.
Mógłbym pomóc, znam praktycznie całą historie Czarnobyla (interesuję się od 2007 roku).
Pozdrawiam Sony.
Awatar użytkownika
Sony95
Stalker

Dołączenie: 07 Gru 2009, 16:43
Ostatnio był: 04 Kwi 2024, 17:39
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez Pudzianos w 29 Mar 2011, 20:50

Póki co to jest informacja na ten temat. W przeciągu dwóch tygodni chciałbym rozdać Wam coś na kształt 'kluczy beta', wówczas byście ujrzeli dotychczasową pracę.
Nie oczekujcie cudów. ;) Jestem amatorem, strona powstaje w HTMLu, ale mam duże ambicje na stworzenie czegoś naprawdę ciekawego i interesującego. Jest to połączenie kompendium wiedzy o katastrofie, w namiastce (podkreślam: tylko namiastce) Google Earth, z tym, że poświęconej Czarnobylowi. Z poziomu mapy Zamkniętej Strefy będzie można wybierać interesujący nas element - wioskę, instalację, budynek (gdy mowa o Prypeci), zobaczyć zdjęcia, powiązane z tematem filmy i podyskutujecie na Forum.
Gdy strona wejdzie w stadium Bety, chętnie przyjmę osoby mające doświadczenie w moderowaniu forami.

Jak można dziś pomóc? Reklamą strony i zachęcaniu jak największej ilości osób do udziału w moim małym projekcie. Wiem, że to strasznie enigmatycznie brzmi, gdy będę miał w najbliższym czasie trochę spokoju, opracuję dokładny zarys strony. Mam nadzieję, że wyjaśni to Wam lepiej jej sens i działanie, niż moja paplanina ;)

Gdy znajdziecie ciekawe informacje, zdjęcia, filmy, relacje z katastrofy, lub chcecie się podzielić własnymi wspomnieniami oraz spostrzeżeniami - piszcie proszę.

Do następnej informacji, pozdrawiam ;)
Pudzianos
Kot

Postprzez Pudzianos w 23 Kwi 2011, 14:09

http://WWW.CZARNOBYL1986.STREFA.PL
26 kwietnia Czarnobyl wezwie do siebie...

...czyli adres jest, a strona niebawem rusza. Niebawem, bo 26. kwietnia będzie miała miejsce 25 rocznica tamtejszej katastrofy nuklearnej.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam ;)

Positive GhostRider44.
Pudzianos
Kot

Postprzez Radioaktywny w 26 Kwi 2011, 12:12

Dziś jest już ten dzień a strony nie ma :( Miałem nadzieję, że sobie poczytam, ale jak to zwykle bywa z premierami "wkrótce". Nawet jak nie napisaliście wszytskiego - dajcie choć trochę poczytać ;)

Radioaktywny
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Mar 2011, 23:02
Ostatnio był: 09 Cze 2012, 14:11
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 2

Postprzez Pudzianos w 26 Kwi 2011, 16:57

Ostatni, już finałowy post, bo oto kończę z zapowiedziami i po prostu zapraszam:
http://www.Czarnobyl1986.strefa.pl
A na stronie:

* Jak doszło do awarii, jak przebiegała, jakie były jej skutki i jak walczono z efektami katastrofy
* Zamknięta Strefa - mapa i opis wielu miejsc w Strefie (m.in. znana nam Prypeć, "Oko Moskwy", czy też sama Elektrownia)
* filmy i galerie wyszukane w internecie i prosto dostępne, aby przybliżyć katastrofę i obraz Strefy, która została opuszczona przez ludzi ćwierć wieku temu.

Jeśli chcecie dowiedzieć się o 26 kwietnia więcej, czy też pomóc w zbieraniu informacji o nim - wejdźcie i zobaczcie ;)
Pozdrawiam!

Positive Radioaktywny.
Pudzianos
Kot

Postprzez Radioaktywny w 26 Kwi 2011, 18:50

Super strona, ktoś w końcu porządnie się zabrał. Stawiam oczywiście :wódka: , super, że są tam takie przypisy, jak plotki, spekulacje itd. Bardzo fajne - naprawdę. Jeszcze raz gratuluje.

Radioaktywny
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Mar 2011, 23:02
Ostatnio był: 09 Cze 2012, 14:11
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 2

Postprzez LSkiper w 19 Gru 2011, 23:34

Super stronka bardzo fajny klimat i jak pudzianos mówił ''czarnobyl wzywa'' to pierwsze co mi przyszło na myśl to: zew czarnobyla
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:04
Miejscowość: Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez Azot w 21 Gru 2011, 13:56

Strona trochę podupadła...
Dla tych którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą zapraszam do pomocy przy tworzeniu polskiej encyklopedii o Czarnobylu.

http://wiki.czarnobyl.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 67

Powróć do Czarnobyl i Prypeć

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości