Ulepszony ekwipunek

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez gurdor w 18 Cze 2007, 21:03

czyli exoszkielet znajduje sie dopiero w sarkofagu???
gurdor
Kot

Dołączenie: 15 Cze 2007, 20:05
Ostatnio był: 24 Cze 2007, 12:57
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez piranninja w 18 Cze 2007, 21:09

teoretycznie tak ale nie wiem
Awatar użytkownika
piranninja
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2007, 21:49
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 21:28
Kozaki: 1

Postprzez BasseB w 19 Cze 2007, 13:48

ja egzoszkielet znalazłem dopiero w sarkofagu, aczkolwiek w prypeci znajdowałem kilka kombinezonów i nie wiem czy przypadkiem nie było tam EGZO.

co do ulepszanych kaftaników
w Jantarze przed wejściem do Labu "Leczący Beryl" ( a 15m obok zwykły Beryl Be-5 :D )
Pod prysznicami Kombinezon "Ducha"

obydwa leczące, szybko gojące rany, Duch podobno apteczek nie nosił, ale wiadomo jak te PDA kłamią. Berly leczył troszke wolniej, staty porównywalne. Beryla podziurwaili mi w Labie (zostało ok 70% sprawności więc papa) a kombinezon Ducha jest przedmiotem questu, więc go oddałem i dostałem zajerzysty SPP-99M (tak się chyba nazywał, ciemnozielony naukowca - rewela staty, gdyby tylko miał większa nakładkę to jes the best)

Grając za pierwszym razem przed wyjsciem z labu założyłem Duchowy kaftanik i pobujałem sie w nim po mapie - wybij snorki itp. Nie jest to w/g mnie rzecz, z którą nie było by sie trudno rozstać, zwłaszcza że jak oddawałem go naukowcowi to w zasadzie zostały same guziki i szkiełko od noktowizora

teraz pytanie - trafiliście może na granatnik, który by mozna było podłaczyć do TS'a albo GP-37, lub celownik do thundera??
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez RogueTrooper w 19 Cze 2007, 17:21

BasseB napisał(a):teraz pytanie - trafiliście może na granatnik, który by mozna było podłaczyć do TS'a albo GP-37, lub celownik do thundera??

Do dyspozycji mamy tylko 2 granatniki podwieszane:
GP 25 (AK 74/2)
M203 (Sig 550k, TRs)
...oraz 2 celowniki:
SUSAT (TRs)
PSO (AK 74/2, Obokan)
Nie ma innych. Są modym które to umożliwiają. Gdzieś na forum jest opisane jak samemu zmieniać parametry broni (w tym właśnie kompatybilność z akcesoriami).

Co do Egzoszkieletu (jedyne 200000 Ru) to można go kupić u Kutwy (handlarz Wolności) po wykonaniu misji "Likwidacja grupy Powinności" (to gdzie trzeba zabić Czachę z obstawą).
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Reaper w 19 Cze 2007, 20:35

W Dolna mroku niejaki Wampir ma wytłumionego Vipera 5 (H&K MP5A5), dokładnie znajduje się na farmie w południowej części.
Można jeszcze znaleźć ulepszonego Forta 14 z powiększonym magazynkiem. Ma go Sierż. Kuzniecow, na bramie w Kordonie.
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez shadow-face w 20 Cze 2007, 12:41

Od poczatku.

Fort 12 z magazynkiem: posterunek Kordon.

Silent Pnm, wersja zmodernizowana. Przy odrobinie szczescia trafisz na niego na złomowisku, zabijajac bandytoof nieopodal parku maszyn. Uwaga na anomalie i proemieniowanie.

Silent AK 74/2U: jeden na złomowisku przy ciele( obrona obozowiska), drugi przy sierazncie w bazie wojskowej ( kordon, misja od handlarza dotyczaca akt wojskowych)

Sybkostrzelny Cesser ( shotgun walacy seria) schowek w Jantarze. Magazyn po prawej jak tylko wchodzisz na teren gdzie jest misja X-16.

Szybkostrzelny AK 74 podziemia agropromu ( skrytka strieloka), celownik do niego dostaniesz od powinnosci ( ciecia spotykasz przy ognisku jak wypytuje bandyte) pomagasz mu uwolnic kompana ktorego prowadza bandyci i w ramach podzieki... celownik.

Desert Eagle ( elefant czy jakos tak) po zabiciu dzika masz info o jego skrytce ( sejf- PDA poda ci lokacje) w skrytce szotgun a w szafkach naboje. Jest sporo amunicji 5.56 ( przyda sie pozniej) Jesli blaszaki zamkniete, wal w zamek pojedynczymi strzalami.

Gauss za 800 ru. jak juz moofili sciema na maksa. Jesli chcesz, wal do nich od razu. A jak nie, daj mu te 800 ru a potem bedziesz mial powod do zemsty hehehe.

Rurka trafisz na ostatnim pietrze budynku przy X-18. Najlepiej wziac go po zakonczeniu, gdy wojsko przeprowadza szturm.

KArabin rodowy ( szlochajacy ziomek w barze) olej to bo blad w grze, w podanej lokalizacji giwery niet. W zasypanum tunelu (dzicz)masz za to okazje dorwac Black Kitty ( Desert Eagle tylko, ze latwiejszy w obsłudze)

Karabiny szturmowe ( Obokan i AK 74/2U) pełno ich w agropromie i przy wojakach po przejsciu X-18. ( granatniki nie do odczepienia)

SVD 2m mrk3( mozna z nim biegac) antena przy Mozgozweglaczu) Po zdjeciu ciecia masz mozliwosc dorwac go, ale trzeba szybko to zrobic gdyz promienioowanie zbyt silne.
Jesli pojdziesz tam po wylaczeniu to lipa bo juz go nie bedzie. Musialbys wytluc całe wojsko nim trafisz na kmiecia ktory ci go zwinal. Moim zdaniem szkoda zachodu. Pomimo zmniejszonej masy i tak zbyt wiele zachodu

Bulldog 6 zadanie dla Woronina. zgodnie z wskazoofkami kucharz ci zawsze prawde powie... alkohol zawsze rozwiazuje jezyk. Jesli go nie oddasz tylko postrzelasz sobie troszke to da ci lekkie poczucie wladzy. Jak cos amunicja u Wolnosci.
Jak bedziesz mial farta, zdejmij wilka ktory akurat jest w trakcie skoku na ciebie.( to samo jesli chodzi o snorka)

Skrytka przywodcy wolnosci. Nowiutki GP-37, amunicja 5.56 i 5.56 AP oraz granaty.
Prypec, jesli zabija ziomka z ktory przeprowadza szturm do hotelu. Debil prawdopodobnie zginie na samym poczatku albo w podziemnym parkingu( uwaga kilku debili monolith, potem zombi)
Gorzej jesli patafian pobiegie w strone anomaliii na lewo od wejscia do parkingu. Jesli masz wystarczajaco apteczek i refleksu, dostaniesz info i tam.

Egzo szkielet tylko w sarkofagu... 10 razu przechodziłem i tylko tam był.

Kombinezony:

Kombinezon podróznika. Zdobywasz po koleji kazdy z wymaganych przez handlarza artefakt. Meduza, Kotlet itd

Kurtka Bandytoof: skrytka nieopodal posterunku kordon. PGR po lewej. Strzel w kanister a ulatwi ci dostep.
Jesli uratujesz Kreta i cofniesz sie do Agropromu ( uw
aga... pełno wojska) masz okazje zdobyc kombinezon Monolith, albo Stroj Powinnosc

Kombinezon Naukowca ( pomaranczowy w liczbie 2) Krzyz po prawej jak wychodzisz od powinnosci i idziesz w strone magazynoof.

Kombinezon Naukowca ( zielony... najlepszy) Dostaniesz go od naukowca w jantarze, ale mozesz tez odwiedzic budynek w dziczy, przy wagonach. Trza przystawic skrzynie albo beczke do okna i wskoczyc do srodka. Nie idz na lewo gdzie masz jakies zielska bo wpadniesz w dol bez wyjscia, gdzie przelecisz przez anomalie i pozamiatane.
Idz korytazem w prawo. Pokoj po prawej sejf z kombinezonem, pokoj na koncu, sejf z artefaktami w tym kotlet i paciorek mamusi.

Uwaga na pijawki. Idac alejka kolo tego budynku natrafisz na retrospekcje. W tym czasie co ten debil bedzie ogladal cala dzicz z lotu ptaka, pijawka bedzie cie katowała i koniec. Wpierw zabij wsystko co sie rusza a potem idz ta alejka.

To by było na tyle. Jak cos mnie sie przypomni to dopisze. z reszta ludzie pisza o tym to bedzie tego co nieco.

Za ten post shadow-face otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Piotras112.
Awatar użytkownika
shadow-face
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 10:43
Ostatnio był: 13 Lis 2014, 00:05
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Microtus w 20 Cze 2007, 13:50

Egzoszkielet można kupić w bazie freedom tylko musisz przejść kilka misji (więcej wtedy można kupić u skiflinta) cena 200000 ru

Do broni dorzuć spsa zmodyfikowanego (jak wróciłem do agropromu) pogadać z doktorem to w podziemiach był przywódca bandytów (misja rozwalić bandytów w agropromie) Ma przy sobie tego shotguna (w opisie jest że strzela celniej amunicją kulową i dartami)

Sniper VLA dostaje sie ja od voronina za rozwalenie freedom w wiosce bloodsuckerów

Groza na amunicję do kałacha (ma trochę zmniejszoną celność

członek duty o imieniu barin ma to cacko w barze
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez piranninja w 20 Cze 2007, 17:48

Viper 9x18 Na naboje do np. fort-a. W tunelu z anomaliałi koło wejścia do agropromu
Awatar użytkownika
piranninja
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2007, 21:49
Ostatnio był: 22 Sie 2007, 21:28

Postprzez AREXOR-2000 w 22 Cze 2007, 13:28

basseb gdzie na zlomowisku znalazles ulepszonego akm-47??
Awatar użytkownika
AREXOR-2000
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:55
Ostatnio był: 03 Wrz 2007, 19:35

Postprzez BasseB w 22 Cze 2007, 13:56

AREXOR-2000 napisał(a):basseb gdzie na zlomowisku znalazles ulepszonego akm-47??

pisząc to miałem na myśli szybkostrzelengo a on jest w kryjówce pod agropromem,

natomiast na złomowisku jest wyciszony - ma go stalker dowodzący obroną jak wchodzisz za piewrwszym razem. Patent jest taki, że wziąć go możesz jak zginie albo leży ranny. Najlepsza opcja to wziąć konającemu a potem dac mu apteczkę i zostajecie przyjaciółmi :D
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway
Awatar użytkownika
BasseB
Stalker

Dołączenie: 08 Cze 2007, 14:16
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 23:49
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Ulubiona broń: Sniper VLA

Postprzez kowal w 24 Cze 2007, 21:53

Exoszkielet jets w grobie Kła w prypeci w poblizu dworca tam gdzie stoi pomnik zołnieza grob jets na wprost niego. info o schowku pojawia sie w kanałach po wyjsciu z lab. nad Jantarem. pierwsze zwłoki stalkera w kanale. info pojawia sie sie kilkakrotnie wiec mozna miec 2 exoszkielety dodatkowo sa tam korale mzoan tym sposbem w grze uzbierac co najmniej 4 artefakty. w połaczeniu z exo jetes killer z 80% ochrona przed postrzałem. w exo nie mozna biegac jesli ktos sie dcyduje na walke w nim to reszte ekwipunku powinien zabrac
artefakty: 4korale +1kryształ (do tego 2 krystzały w zapasie)
bron: VintarBC do tego Thunder albo strzelba i bigben - do wszystkich amunicaja wspolna, nic innego nie ma sensu bo i ta mobilnosc zerowa wiec trzeba kłasc ich siła ognia
w plecaku pomaraczowy kombinezon naukowcow na wszelki wypadek jak pola z anomaliami sa zbyt duze albo zacznie padac.
kowal
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2007, 21:40
Ostatnio był: 24 Cze 2007, 21:40

Postprzez NeoX w 25 Cze 2007, 00:19

Nie wiem czy nikt nie słyszał o tym, bo łatwo to znaleść na necie :D
Odrazu po rozpoczęciu gry, jak zaakceptujemy od Wolfa misję i dostaniemy pistolet, wchodzimy na dach budynku (drabina stoi za wolfem). Po wejściu na dach, widzimy sąsiedni budynek. Bierzemy sprinta i przeskakujemy na niego. Po przeciwległej stronie dachu od miejsca w którym wylądowaliśmy znajduje się dziura, a w dziurze skrzynia. Po rozwaleniu skrzyni (do tego jest potrzebny właśnie pistolet, nożem nie da się), w zależności od tego jaką wersję mamy, znajdziemy albo stalker suite, albo merc suit :D
Ot tak, na dobry początek gry ;)
NeoX
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2007, 21:32
Ostatnio był: 02 Lip 2007, 12:59

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości