ja egzoszkielet znalazłem dopiero w sarkofagu, aczkolwiek w prypeci znajdowałem kilka kombinezonów i nie wiem czy przypadkiem nie było tam EGZO.
co do ulepszanych kaftaników
w Jantarze przed wejściem do Labu "Leczący Beryl" ( a 15m obok zwykły Beryl Be-5

)
Pod prysznicami Kombinezon "Ducha"
obydwa leczące, szybko gojące rany, Duch podobno apteczek nie nosił, ale wiadomo jak te PDA kłamią. Berly leczył troszke wolniej, staty porównywalne. Beryla podziurwaili mi w Labie (zostało ok 70% sprawności więc papa) a kombinezon Ducha jest przedmiotem questu, więc go oddałem i dostałem zajerzysty SPP-99M (tak się chyba nazywał, ciemnozielony naukowca - rewela staty, gdyby tylko miał większa nakładkę to jes the best)
Grając za pierwszym razem przed wyjsciem z labu założyłem Duchowy kaftanik i pobujałem sie w nim po mapie - wybij snorki itp. Nie jest to w/g mnie rzecz, z którą nie było by sie trudno rozstać, zwłaszcza że jak oddawałem go naukowcowi to w zasadzie zostały same guziki i szkiełko od noktowizora
teraz pytanie - trafiliście może na granatnik, który by mozna było podłaczyć do TS'a albo GP-37, lub celownik do thundera??
" Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia alkoholu aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
E. Hemingway