Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Lucjusz w 11 Maj 2011, 12:20

Ja wiem czy tak kobiety rywalizują ze sobą? Może są bardziej zawistne wobec siebie. A nawet jak rywalizują to tylko w "naszych" czasach, czyli od niedawna. A mężczyźni piorą się po gębach przez całą historię gatunku ludzkiego. O mięso, kobiety, terytorium, w sumie to wszystko co robimy zawiera element rywalizacji. A kobiety dopiero od niedawna dołączyły się do "wyścigu szczurów".
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez impulse_101 w 11 Maj 2011, 12:34

xionc napisał(a):Chciałbym żebyś ironizował ale to 95 to chyba twój rok urodzenia więc nie wydaje mi sie... Biedne dziecko
impulse_101 a kobiety nie rywalizują? tam to dopiero jest rywalizacja, to taka cecha wspólna gatunku ludzkiego i występuje chyba we wszystkich aspektach życia.

Tez rywalizują, nie raz widać jak jedna druga na ulicy wzrokiem zabija :E Ogólnie rywalizacja jest normalna rzeczą tylko u mężczyzn jest bardziej rozwinięta. Jak pamiętam czasy szkolne to często dziewczyny potrafiły siadać jedna drugiej na kolanach, chodzić za ręce i czy obejmować się na powitanie, wiadomo takie "nastkowate" zachowanie (oczywiście wszytko z umiarem i po koleżeńsku). U facetów jest to nie do pomyślenia, jakbym usiadł za blisko kumpla to pewnie skończyłoby się na łokciu pod żebrem :E Nie wiem z czego to wynika ze u kobiet ten dystans jest mniejszy niż u mężczyzn, łatwo to zauwazyc już w okresie dzieciństwa i późniejszym dojrzewania. Moze są to jakieś pozostałość po dawnych czasach gdy kobiety razem wychowywały dzieci i musiały jakoś nauczyć się żyć razem. Faceci biegali na polowania, nie musieli cięgle przesiadywać jeden obok drugiego i rywalizowali miedzy sobą :P Uważam ze te różnice w relacjach płciowych przekładają się na łatwość akceptacji lub jej brak odnośnie związków homoseksualnych.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Realkriss w 11 Maj 2011, 15:52

Również dlatego lesbijki są bardziej społecznie akceptowane, niż geje. Bo u kobiety okazywanie uczuć, czułość jest czymś"normalnym", więc gdy okazuje je innej kobiecie, to w sumie nic nowego.
Natomiast mężczyźni gesty czułości okazują raczej "nie przy ludziach", facet okazujący wylewnie uczucia kobiecie np. na ulicy odbierany jest dwojako: inne kobiety myślą "jaki on cudowny", mężczyźni myślą "debil". A kiedy facet ściska się z facetem, to już jest jatka.
Co do obecnego zalewu gejostwa, uważam, że kobiety są winne takiemu obrotowi sprawy. Kobiety zaczęły wkraczać na męskie tereny, feminizm osiągnął już swoje apogeum, do granic absurdu. Kobiety zaczęły być dominujące, agresywne.
Wynikiem tego jest to, że mężczyźni słabi psychicznie, niepewni siebie, lub zwyczajnie leniwi poszli na łatwiznę. Wyszli z założenia, że po co się użerać z wściekła babą, jak można być przytulanką pluszowego geja z grubym portfelem.
Znam przypadek, gdy chłopak z małego miasteczka - absolutny heteryk po wyjeździe do stolicy na 2 miesiące wakacyjnej pracy wrócił jako przegięta ciota. I co, nagle w wieku lat 18 został gejem? Wątpię, raczej z braku kręgosłupa i wygody zmienił orientację.
Homoseksualiści żyli na świecie od zawsze, żenującym dla mnie zjawiskiem jest to tsunami Nowego Geizmu, które nas zalewa, i to jest do wyrzygania.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, scigacz1975, jalkavaki.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Lucjusz w 11 Maj 2011, 16:19

Może ten chłopak przez dwa miesiące stał na centralnym to by wiele wyjaśniało. Kiedyś w jakimś Wprost czy coś był artykuł o męskich prostytutach, co najlepsze to oni się uważają za hetero a dawanie d... to tylko praca :facepalm:
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Postprzez Dżuz w 11 Maj 2011, 21:17

Realkriss napisał(a): Homoseksualiści żyli na świecie od zawsze, żenującym dla mnie zjawiskiem jest to tsunami Nowego Geizmu, które nas zalewa, i to jest do wyrzygania.

Co do obecnego zalewu gejostwa [...]

Ale o co chodzi z tym "tsunami Nowego Geizmu"... ? Że teraz jest poprawność polityczna i wolność słowa i swoboda obyczajów, i że tyle się mówi o tolerancji... To jest złe? I od tego rzygać się chce? "zalew gejostwa" ? Litości... :-/

Realkriss napisał(a): Wynikiem tego jest to, że mężczyźni słabi psychicznie, niepewni siebie, lub zwyczajnie leniwi poszli na łatwiznę. Wyszli z założenia, że po co się użerać z wściekła babą, jak można być przytulanką pluszowego geja z grubym portfelem

No, ja nie wiem czy to jest pójście na jakąkolwiek łatwiznę. Pomyśl sobie co taki chłopak ma teraz ze zwieraczy... już tylko zasłony. Pójście na łatwiznę to by było jakby on sobie znalazł "jakąś starszą panią, którą by mógł posuwać od tyłu, bo od przodu już by mu było za luźno". Taki perfidny cytat z Prawdziwego romansu, ale te kilka słów dobrze odzwierciedla moje zdanie na ten temat.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Lucjusz w 11 Maj 2011, 21:30

Ja poprzez "tsunami Nowego Geizmu" rozumiem promowanie go jako coś super-uber-ekstra-trendy-spróbuj sam czyli wmawianie ludziom, że jest to nie tylko normalne ale i jak najbardziej poprawne. Dążenie do tego, że homoseksualiści czyli mniejszość chcą mieć większe prawa niż większość. Np akcja pod tytułem "Tęczowa trybuna", chcą mieć wydzielone specjalne trybuny na meczach żeby mogli sobie "spokojnie" oglądać mecze. Czemu to ma służyć? Dla mnie to jest akcja pod tytułem "hej patrzcie jestem gej" bo przecież teraz jak gej jest na meczu to się niczym nie wyróżnia (chyba, że ubrał się jak na paradę) i nikt nie wie, że nim jest ale jak będzie specjalna trybuna dla nich to wszyscy będą mogli podziwiać geja nawet w tv.
----------------
Tolerancja, tolerancją ale to mniejszość powinna się dostosować do większości a nie każdy ch*j na swój strój.
Ostatnio edytowany przez Lucjusz, 11 Maj 2011, 21:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Postprzez scigacz1975 w 11 Maj 2011, 21:34

"Tsunami nowego Geizmu" to nic innego jak te durne parady, ogłaszanie wszem i wobec jacy to oni biedni, szykanowani itp. I to naprawdę doprowadza normalnych ludzi do obrzydzenia. Co mnie to obchodzi że jacyś geje czy lesbijki robią swoje w zaciszu domowym czy swoich klubach. Ich sprawa i upodobania. Ale jak idę ulica z dzieckiem i widzę liżących się publicznie gejów to mnie już tyrpie - bo nie chcę żeby mój dzieciak to oglądał, a i mnie nie sprawia to przyjemności. I *..uj mnie obchodzi że im nie pasi jak ja na ulicy całuję się z kobietą bo to jest normalne, naturalne i w zgodzie z naturą, a oni nie, chociażby nie wiem jak głośno krzyczeli. I tolerancja nic tu nie ma do rzeczy, bo w tym przypadku to oni są najbardziej nietolerancyjni każąc normalnym (czyt. hetero) oglądać to co wyprawiają. Tak wygląda moja tolerancja - chcesz być inny to sobie bądź ale nie zmuszaj kogoś żeby musiał na to patrzeć, non-stop o tym słuchać etc. Swoją drogą przypomina mi to wypowiedź jednego gościa - nota bene ciemnoskórego - który stwierdził że w stanach największymi rasistami są czarni. I z tym się zgadzam - wystarczy popatrzeć jak się zachowują.

ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM - to moja dewiza i się jej trzymam, ale jak ktoś przesadza to w ryj. I tyle.

Edit: Niestety starsze Panie nie są tak wszędobylskie (oczywiście te z kasą) jak wszechobecni ostatnio geje.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Dżuz w 11 Maj 2011, 22:41

scigacz1975 napisał(a):Co mnie to obchodzi że jacyś geje czy lesbijki robią swoje w zaciszu domowym czy swoich klubach. Ich sprawa i upodobania. Ale jak idę ulica z dzieckiem i widzę liżących się publicznie gejów to mnie już tyrpie - bo nie chcę żeby mój dzieciak to oglądał, a i mnie nie sprawia to przyjemności.

Przeproszę, że zapytam, ale: dlaczego nie chciałbyś, żeby twój dzieciak to oglądał? Bo jestem pewny, że nie z obawy, że kiedyś przez to zostanie gejem.

scigacz1975 napisał(a):I *..uj mnie obchodzi że im nie pasi jak ja na ulicy całuję się z kobietą bo to jest normalne, naturalne i w zgodzie z naturą, a oni nie, chociażby nie wiem jak głośno krzyczeli. I tolerancja nic tu nie ma do rzeczy [...]

To co tu, k*rwa, ma? A poza tym: "oni są najbardziej nietolerancyjni każąc normalnym (czyt. hetero) oglądać to co wyprawiają". Ludziom prawa do szczęścia zabraniasz? :| Oni są nie tolerancyjni, bo każą komuś (sic!) to oglądać? :facepalm: A stanie się coś komuś jak zobaczy dwóch całujących się facetów. Z tego co mi wiadomo, homoseksualizm nie jest "chorobą" zakaźną, ani tym bardziej zaraźliwą. Zgorszy się od tego, zarumieni, czy co?
Na tym polega tolerancja, że jak chcesz być inny to najlepiej w zaciszu własnego domu? To po co mam być inny jak nikt tego nie zobaczy? Hipokryzja i pruderia - toż to stereotypowa (a może i nie) wiktoriańska Anglia :facepalm:

Mnie z kolei najbardziej drażni jak ludzie uważają, że przez te gejowskie akcje promujące zachowania homoseksualne, ktoś naprawdę nagle "przejdzie" na inną orientację seksualną. Jak oni (=geje), poprzez takie kampanie, chcą robić z siebie durniów, to niech robią. Kogo to powinno obchodzić?

Lucjusz, teraz to trochę przegiąłeś. Jak to mniejszość ma się dostosować do większości? Jeżeli większość chce iść do knajpy się narżnąć a mniejszość na tańce i przytupy, to O.K. Mniejszość powinna się dostosować. Ale nie sprowadzajmy tego do takich kwestii jak czyjaś seksualność :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez scigacz1975 w 11 Maj 2011, 22:59

@Dżuz wybacz ale pierdoły pociskasz. Jeżeli ja mam być tolerancyjny i rozumieć że ktoś jest inny to niech ktoś też będzie tolerancyjny i zrozumie że mnie akurat ta forma inności (chodzi mi o upublicznianie pewnych rzeczy) brzydzi. Bo jak ja zechcę być inny i latać z gołym fajfusem to mnie zaraz przymkną o obrazę moralności, a jak geje maszerują nago albo pseudo ubrani, o to jest parada równości. A ja się pytam jaka w tym równość. Poza tym każda tolerancja musi mieć granice bo inaczej przeradza się w anarchię. To czy mój dzieciak będzie gejem, biseksem czy innym pokaże przyszłość. I będzie co będzie. Ale to że patrzeć musi jak dwóch pajaców się obściskuje i jeszcze z tym obnosi publicznie to tez jest coś innego. I to mi akurat nie pasuje. A moralność każdy ma swoją jak za przeproszeniem dupę. Ksiądz Cię umoralnia na kazaniu po czym idzie i bzyka jakąś laskę. Potem ona zachodzi i jest ok. Ale mało tego, od laski udaje się szanowny księżulo do kochasia no i też jest ok. Ale w momencie kiedy Ty żyjesz w wolnym związku i masz z tego związku dziecko i chcesz je ochrzcić to już nie jest ok, bo żyjesz nie po katolicku. I gdzie tu moralność i tolerancja??? I co to jest tak naprawdę ta tolerancja? Obojętność? Akceptacja? A może w końcu ktoś ma dość tego że ktoś naskakuje bo ty taki owaki nietolerancyjny i w końcu mówi ok. Poza tym jak to @Lucjusz stwierdził z jakiej racji większość ma ulec mniejszości??? I wiesz co jest najgłupsze w tym wszystkim? - geje siedzą i się śmieją a my się kłócimy o coś co im jest pojęciem obcym. Do czego to prowadzi?

Edit: Co do Twojego pytania dlaczego nie chciałbym żeby moje dziecko patrzyło - a dlaczego i z jakiej racji ma patrzeć na wynaturzenia. A chciałbyś patrzeć jak publicznie facet albo kobieta całuje psa czy coś podobnego, bo wyznaje inną formę miłości akurat do zwierząt, chciałbyś żeby Twoje dziecko na to patrzyło?? Powiesz że to co innego - nie - to jest to samo. I niech mi nikt nie zarzuca że porównuję człowieka do zwierząt - chodzi mi o inna miłość jako taką. To jest NIENATURALNE, niezgodne z prawami natury. Chce ktoś to robić, niech robi to prywatnie i nie zmusza nikogo do patrzenia, akceptowania, słuchania. Bo tolerancja musi być w obie strony. W innym przypadku jest to po prostu wykorzystywanie.
Ostatnio edytowany przez scigacz1975, 11 Maj 2011, 23:07, edytowano w sumie 1 raz

Positive Lucjusz, Paladyn95.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Postprzez Lucjusz w 11 Maj 2011, 23:02

Chodziło mi o to, że skoro większość osób uważa dwóch śliniących się facetów za niemiły widok to powinni oni to uszanować a nie wszyscy w koło mają się krzywić albo odwracać podczas gdy oni podkreślają swoją inność. Bo gdy większość musi dostosować się do kilku jednostek to wychodzi na to, że te kilka jednostek jest uprzywilejowane. Tak samo jak oni mają prawo do bycia gejami tak samo inni mają prawo do odruchów wymiotnych na widok męskiego "ślimaka". A tak w ogóle to skoro picie alko w miejscu publicznym jest zabronione więc i męskie "ślimaki" też powinny :wink:

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Postprzez KoweK w 11 Maj 2011, 23:08

LOL? Dwóch panów całujących się na ulicy - NIE, ale dwoje osobników odmiennej płci liżących się w ten sam sposób już TAK? :facepalm:

Ciekawe. Dla mnie i jedno i drugie nie powinno mieć miejsca w miejscu publicznym przy ludziach z racji zwykłej kultury osobistej, a nie tego, czy ktoś jest hetero czy homo.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez scigacz1975 w 11 Maj 2011, 23:19

@Kowek nie chodzi o to czy para to lesbijki, geje czy hetero. Jedni chcą dać sobie buziaka publicznie inni nie - wolność i swoboda. Ale dlaczego ktoś mnie nazywa nietolerancyjnym lub homofobem bo reaguję obrzydzeniem na coś co jest dla mnie obrzydliwe. I dlaczego ten ktoś nie jest na tyle tolerancyjny żeby zrozumieć moje obrzydzenie. Jak tolerancja to na całego - tylko - jak wyżej pisałem - kiedy to się przerodzi w anarchię??? :facepalm: :-/

Positive Paladyn95.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości