Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez jalkavaki w 11 Maj 2011, 23:24

@Dżuz: wnioskuję, po Twoich postach ostatnich, że jeszcze nie masz dziecka narodzonego z kobiety (mogę się mylić). Ale tutaj rozumiem i popieram Scigacza.
Bezczelnie, homofobicznie i nietolerancyjnie po prostu nie życzę sobie aby mój kilkuletni syn oglądał dwóch panów całujących się.
Podobnie z lesbijkami i parami heteroseksualnymi. Porażką kompletną dla mnie jest takie publiczne okazywanie uczuć. Rozumiem trzymanie się za rękę, przytulenie tudzież całus na pożegnanie. Ale do kurczy nędzy badanie migdałków językiem?
Niedługo może dojdzie do tego, że parki w parku pod drzewkiem kopulować będą? A zniesmaczonego przechodnia od razu faszystą nazwą...
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Protektor.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 11 Maj 2011, 23:29

scigacz1975 napisał(a):@Dżuz wybacz ale pierdoły pociskasz. Jeżeli ja mam być tolerancyjny i rozumieć że ktoś jest inny to niech ktoś też będzie tolerancyjny i zrozumie że mnie akurat ta forma inności (chodzi mi o upublicznianie pewnych rzeczy) brzydzi.

Nie czuje się urażony, bo nie mam o co :wink: (taki hetero 'wink' :P) Ale z tego co napisałeś, to się robi błędne koło i chyba rzeczywiście nie ma sensu tego dalej ciągnąć - do niczego nie dojdziemy, jak w esperanto.
Od siebie tylko dodam, że jak ktoś lata z gołym fajfusem na paradzie równości, albo się stroi w jakieś pseudo fatałaszki, to mnie ani nie brzydzi, ani nie irytuje ani też nie obraża. Rozumiem, że to jest jakaś ich forma wyrazu, choć nie wiem co to ma wyrażać :/ Tak samo jest, gdy widzę latynoskie tancerki wywijające tym i owym na sambodromach. Co innego koszty jakie musimy wszyscy ponosić, a które są związane z organizacją tego cyrku.

P.S. Do anarchii to nam jeszcze daleko :D

----------
Edit.
@jalkavaki, bystry jesteś, choć nie wiem jak na to wpadłeś czytając moje posty, ale dziecka nie mam ("z kobiety" :facepalm:). Ale gdybym miał, to starałbym się jakoś mu wytłumaczyć to co się wokół niego dzieje. W takim razie, połowę, albo i więcej, osób należałoby usunąć z naszych ulic, jakby każdy tak sobie 'nie życzył". Publiczne okazywanie uczuć zaprowadzi nas do par rżnących się po parkach. My foot. Takie podejście, to prędzej do tego, że nie długo to i w domu nie będzie można. Teraz to już nie tylko pruderia, ale i znieczulica.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Realkriss w 12 Maj 2011, 08:46

Widzę, że wsadziłam kij w mrowisko.
Chłopaki, tak naprawdę wszystkim nam chodzi o to samo, Dżuz, Tobie jak sądzę również, tylko np. Lucjusz, Ścigacz i ja także mamy radykalny sposób wygłaszania poglądów, ty jesteś bardziej dyplomatą.
Wszystko już obgadaliście, nie mam nic merytorycznie do dodania, ale ...
Moja Córka ma już 9 lat i niestety patrząc na otaczający ją świat nie widzi nic dziwnego w parach tej samej płci. Ponieważ zjawisko to jest dziś "normalne". I to jest straszne, i tego nie unikniesz Ścigacz, bo będzie coraz bardziej nagminne. Jak jedziemy całą rodziną samochodem i ona pyta, "Mamo, a czemu wy nie lubcie gejów?". I co ja mam odpowiedzieć, żeby nie było wulgarnie i żeby dziecku nie lać jadu nietolerancji do ucha.
Pytanie jak każde inne, np. czemu ktoś nie lubi kotów, lub dzieci. Odpowiedzieliśmy, że uważamy, że homoseksualizm jest przeciwko naturze, że jest często pozą. Że jest to naturalna niechęć heteroseksualnego człowieka do jego przeciwieństwa. Ale nie powiedziałabym Dziecku, "To normalne, albo, że jest to jedna z opcji spędzania życia", bo deklarowanie akceptacji homoseksualizmu w rodzinie już od dzieciństwa nastawi dziecko na większy wybór. Mogą się teraz co niektórzy zapluć, ale nie chcę mieć córki lesbijki. Tak samo, jak nie chciałabym żeby wyszła za Araba i myła nogi jego matce w glinianej chacie. Po prostu jedna z opcji, których wolałabym uniknąć.

Kilka pytań mam na koniec, Panowie: Czy osobnik heteroseksualny jest dumny z tego, że nim jest? Czy robi parady heteryków? Czy nosi koszulki z napisem "Hetero & Proud"? Czy wypłakuje się w mediach, że sąsiedzi geje go nienawidzą, bo rano na klatce "tak" na niego spojrzeli? Czy są kluby JEDYNIE dla heteryków?
NIE.
Dlaczego, przecież moglibyśmy to wszystko robić, tak jak robią to geje.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez xionc w 12 Maj 2011, 09:03

Normalnie jak przekupy na targu, tak sie tu coponiektórzy pokazują, każdemu dupe obrobić potrafia. Gejom, całującym sie parom i wracającym do domu pijanym sąsiadom. A potem święte oburzenie i zgorszenie. Na dodatek troszke zaleciało też rasizmem. Niech każdy pilnuje swojej dupy i będzie dobrze.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BJ Blazkowicz, caleb59, Microtus.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Realkriss w 12 Maj 2011, 21:51

To chyba inne forum czytałeś. Tu jest całkiem inteligentna, fajna rozmowa o ty, jakie kto ma poglądy na temat rzucony przez twórcę forum.

Uwagi moderatora:

Nie jestem twórcą forum - ja tu jestem tylko szefem, a twórca jest na emeryturze! :E
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Jarexxx w 20 Maj 2011, 20:53

Każdy robi to co lubi.
Jedyne co mnie wkurza, to to, że ludzie z tym się odnoszą przy innych, albo parady robią, jeżeli oni robią parady bo są homo, to ja mogę iść zrobić paradę, bo jestem hetero? Przesada.
A to, że podoba się innym jak laski się całują, to dlatego, że wy jesteście facetami, z drugiej strony, dwóch całujących się facetów, mogło by ,,podjarać" kobietę
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez scigacz1975 w 20 Maj 2011, 21:26

@Jarexxx - Akurat kiedyś zapytałem o to kilka dziewczyn na jakiejś imprezie - wszystkie były zgodne że widok dwóch całujących się facetów nie będzie przyjemny (oczywiście nie mówimy tu o jakimś tam cmoku w policzek). Zresztą dawno temu (części z was - sporej zresztą - nie było jeszcze wtedy na świecie) kwitła tzw. bratnia przyjaźń polsko-radziecka. Nie mówiło się wtedy w ogóle o gejach. Ale niezbyt mi się podobały zdjęcia z wizyt partyjniaków, gdzie Rosjanie zwłaszcza celowali w tych "dubeltówkach" prosto w usta. Byłem wtedy gówniarzem, miałem może z 8-10 lat i było to dla mnie co najmniej niesmaczne. :-/

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Lucjusz w 20 Maj 2011, 21:48

Taa na przykład ślimak Breżniewa z Honeckerem, zamieścił bym linka ale po co ludzi straszyć :wink: Jak ktoś chce to niech wygugluje.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez scigacz1975 w 20 Maj 2011, 22:04

@Lucjusz dokładnie o to mi chodzi - zwłaszcza Breżniew "Mister CCCP" brrr.. :facepalm: :-/
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Realkriss w 21 Maj 2011, 09:15

Czuję się zobligowana zabrać głos: jako kobieta mówię zdecydowane NIE całującym się facetom, nie jara mnie to.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, Jarexxx.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Grave w 02 Cze 2011, 14:12

Homoseksualizm... Wprawdzie to nie ludzie wybierają kim się rodzą. Powiem tak, dwóch całujących się facetów to dla mnie poprostu obrzydliwe. Jak chcą to niech całują się w domu gdzie nikt na nich nie patrzy. Moda gejów jest dla mnie też niezrozumiała. Zachowuja się zupełnie jak dziewczyny (nawet słyszałem kiedyś jakąś teorie gościa który uważał ,że geje to reinkarnacje kobiet). Lesbijki mi nie przeszkadzają o ile nie są zupełnymi feministkami. Duża różnica między parą lesbijek a normalnych dziewczyn nie różni się dużo. Przytulają się na okrągło, całują itp. (Mam koleżankę lesbijkę więc troszku wiem). Najgorsze ,że dziecko widząc taką sytułacje może uznać ją za normalną rzecz. Dwóch panów/pań idzie sobie za rączkę i są szczęśliwi. I sądzi ,że to jest najnormalniejsza sytułacja, więc jego mózg uznaje to za jedną ze słusznych dróg i takie dziecko może później zostać biseksualne lub homoseksualne.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image

Za ten post Grave otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha, Dżuz, Lucjusz,
Negative KoweK.
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

Postprzez Sarlinov w 02 Cze 2011, 14:22

Pewien poseł PO (były :P) dosyć ciekawie się wypowiedział na ten temat :)
Sarlinov
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 11:59
Ostatnio był: 25 Sie 2014, 23:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości