Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Soma w 18 Cze 2011, 09:40

E tam,każdy jest jaki jest. Ten lubi dziewczyny drugi woli facetów.

Uwagi moderatora:

Nie spamuj - Wheeljack
"Forget the past, carry the future."

Soma
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Maj 2011, 09:09
Ostatnio był: 07 Maj 2012, 19:51
Miejscowość: Baza FOXHOUND / Alaska
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 18 Cze 2011, 13:27

xKoweKx napisał(a):Ścigacz, rozluźnij zwieracze, bo strasznie się spinasz.
- @Kowek nie spinam się, źle to odbierasz. M.in. dzięki swojej pracy mam kilku znajomych gejów i lesbijek. Niektórzy żyją samotnie, inni w związkach i jest ok. Ale Oni sami stwierdzili że cały ten szum medialny który tworzy cyt."Grupka idiotów" robi im tylko na złe. I z tym się zgadzam. Co do "czyszczenia rowu" - trochę trywializowałem - sądziłem że zrozumiecie, ale ok. mea culpa, poprawię się. Nie interesuje mnie totalnie czy ktoś żyje z facetem czy z kobietą (tu akurat mówię o geju) - jego sprawa, jego życie. Ale po co w to chce wciągnąć resztę społeczeństwa. Czy nie widzicie że w tym przypadku heterycy mało sobie do oczu nie skaczą o coś, co nas w sumie nie dotyczy bardziej niż podwyżka paliw?
Ludzie dajmy sobie z tym już siana.

Edit. To będzie chyba moja ostatnia wypowiedź w tym temacie.
Jestem zdecydowanie przeciwko: pedofilom, obłudzie homo usiłującym wmówić ludziom że homo jest normalne (bo nie jest i nigdy nie będzie), wciskaniu kitu przez pajaców w sutannach (zwłaszcza jeżeli robi to znany wszem i wobec, a ochraniany przez kurię pedofil, lub inny zbok), robieniu ludziom wody z mózgu przez różnych nawiedzonych, a także, a może przede wszystkim, ludzkiej GŁUPOCIE tak jaskrawo widocznej w naszym, polskim społeczeństwie. I możecie mnie za to nazywać jak chcecie - bo mam to w głębokim poważaniu!!!

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Realkriss w 18 Cze 2011, 14:50

Ścigacz, pisałeś już parę razy to samo, czyli swoje zdanie, za każdym razem innymi słowami, żeby Cię lepiej zrozumiano. Efektów nie ma, czyli nie ma sensu dalej się wysilać, racja.
Mój post będzie także moim ostatnim, bo ten temat goni w piętkę.
A Ty Kowek , jak będziesz miał tyle lat, co my i dzieci do odchowania, to może zrewidujesz swoje liberalne poglądy.
Bo najlepiej się wie czym się różni seks od miłości jak się już trochę pożyje, a zarówno Ścigacz, jak ja i pewnie jeszcze parę osób martwi się głupim światem, w który wejdą nasze dzieci.
Dziękuję, wiem,że rewanż będzie dotkliwy, ale mam to gdzieś.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, dorian.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez SLAYER w 18 Cze 2011, 15:35

Czytam niektorych wypociny i az mnie krew zalewa gdy widze jak inni uwazaja ze dwoch pedalow czy dwie lezby jest czyms normalnym lub czyms dopasowanym,ludzie to jest choroba a choroby sie leczy wszystkimi dostepnymi srodkami a nie daje sie im rozwijac lub jak teraz jest w modzie przyznawac im prawa do dzieci,gdzie w normalnej rodzinie(kobieta+mezczyzna)jest trudno zaadoptowac dziecko.Mam kumpla ktory ma wrecz odwrotne poglady i ma znajomych pedalow w Holandii ktorzy sami uwazaja ze takie prawa to juz abstrakcja.Mozecie sobie pomyslec ze mam cos z glowa ale pojdzcie myslami do przodu i sie zastanowcie czy kiedys wasze dzieci idac z wami na spacer po parku sie zapyta czemu on ma dwuch tatusiow albo dwie mamy a ja nie i co mu wtedy powiecie albo gdy sie zapyta z kad ja sie wziolem a z kad sie wziol np.Tomek ktory ma dwie mamy czy dwoch ojcow.Ciagnac dalej me wywody jestem na nie pedalom,lezbom i zydom.

Uwagi moderatora:

Hamuj się trochę, polskie znaki też mógłbyś stosować. - Wheeljack
Obrona kraju jest naszą POWINNOŚCIĄ

Za ten post SLAYER otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Lucjusz, scigacz1975, Adamus966, Realkriss, riv8, GhostRider44,
Negative The Witcher, Soviet, Damianox, Cysiu, Woland, SkullDagger.
Awatar użytkownika
SLAYER
Stalker

Dołączenie: 28 Maj 2010, 16:16
Ostatnio był: 14 Mar 2019, 15:26
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 18

Postprzez Terminus w 18 Cze 2011, 16:49

Woland napisał(a):Najbliższa rodzina komunistów to faszyści??

Naprawdę nie rozumiem Twojego zdziwienia. Wg politologów poglądy polityczne tworzą zamknięte koło, czyli im ktoś jest bardziej od centrum tym bardziej się zbliża do największej skrajności po drugiej stronie centrum.
Tyle teorii. Teraz praktyka. Największym sojusznikiem III Rzeszy do momentu rozpoczęcia operacji Barbarossa był ZSRR. Kwitła wymiana handlowa, współpraca wojskowa i naukowa. Misie z Gestapo i SS jeździły na wschód żeby studiować doświadczenia kolegów z NKWD zakładania i organizacji nowoczesnych obozów koncentracyjnych [łagry].
Oczywiście przez jakiś czas na polu ideologicznym trwały wzajemne wyzwiska ale od 39r. za mówienie źle o faszystach jechało się na Syberię. Oczywiście jak się miało szczęście...
"Obiektywnie socjaldemokracja jest umiarkowanym skrzydłem faszyzmu" -Józef Stalin

"O ile wiem komuniści nie głoszą rasizmu, homofobii, nacjonalizmu, nie głoszą że państwo jest ważniejsze od człowieka"

"Jedna śmierć to tragedia, milion – to statystyka" Józef Stalin. To tyle w kwestii państwa i człowieka.
W imię niegłoszenia rasizmu wymordowano Niemców Nadwołżańskich czy Tatarów Krymskich a resztki zesłano do Kazachstanu.
Rozumiem, że zagłodzenie na śmierć milionów Ukraińców i Białorusinów ze względów klasowych i ideologicznych jest lepsze od wymordowania np. milionów Ormian przez Turków z powodów religijno-rasowych?
Homofobia? Chyba kara 5 lat więzienia za kontakty homoseksualne obowiązująca w ZSRR podpada pod nietolerancję?
Nacjonalizm w ZSRR zastąpiono imperializmem bazującym zresztą na nacjonalizmie rosyjskim.

Słowem podsumowania: Do szkoły marsz!

"Nie zabijaj" z V przykazania jak się okazuje należy rozumieć "Nie zabijaj chyba że p*dał/lesba"
Kurcze jestem katolikiem ale takiego przykazania nie znam... O ile wiem teologia KK nie potępia homoseksualistów ale sam akt homoseksualny. Zresztą nawet w średniowieczu niektórzy ludzie Kościoła wzywali do kastrowania gejów a nie do ich mordowania.
Zresztą nie wiem czego się akurat czepiać KK? W demokracji zachodniej w większości krajów homoseksualizm był karalny jeszcze w latach 60-tych.

A tak swoją drogą Pius IX błogosławiony przez JPII za bardzo za Żydami nie przepadał...

I widzę, ze znowu muszę przypomnieć trochę historii. Getto jako sposób odseparowania ludności żydowskiej od gojów był pomysłem samych Żydów! W Europie realizowano getta po Kongresie Laterańskim w celu ochrony Żydów przed pogromami. Przy okazji umożliwiono w końcu Żydom budowę synagog w miastach. Jeżeli komuś getto kojarzy się tylko z Shoah to współczuję...
Pius IX zniósł nakaz słuchania przez Żydów niedzielnych kazań. Poza tym błogosławił polskim Żydom modlącym się w bożnicach i wspólnie z Katolikami za wolność naszego kraju... Tego pewnie niedosłyszałeś...

Porwanie Edgardo Mortara? Zapomniałeś powiedzieć, że on sam jakoś nie kwapił się do powrotu do żydowskich korzeni. Wstąpił do zakonu i zajął się nawracaniem Żydów :E
http://pl.wikipedia.org/wiki/Edgardo_Mortara
Nic dziwnego, że niektóre głośne środowiska żydowskie go nie lubią. Podobnie jak Piusa XII dzięki któremu rabin Rzymu Izrael Zolla przeszedł na chrześcijaństwo.
Ostatnio edytowany przez Terminus, 18 Cze 2011, 17:01, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 18 Cze 2011, 16:59

O komunizmie...
Ja jestem przeciwny Stalinowi, autorytarnemu komunizmowi.
Ale o ile wiem komunizm=/= autorytaryzm.
Marksizm o ile wiem nie miał za wiele wspólnego z Stalinizmem.
Że Stalinizm zasadniczo jest prawicowy w pewnym sensie wiem, aczkolwiek o samym Stalinizmie za wiele nie wiem bo bardziej mnie interesuje historia III Rzeszy.

A ten komentarz o V przykazaniu- dałem poniżej link do youtube, gdzie są cytaty biblijne nawołujące do mordowania homoseksualistów.
O tym papieżu to swoją wiedzę bazuję na wikipedii.
A co do dziecka- miał 6 lat a więc pewnie mu wyjaśniono co nieco jaka jest jedyna słuszna idea...
Zresztą odbieranie w imię wiary dziecka rodzicom... no coś tu nie gra...
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Terminus w 18 Cze 2011, 17:10

Woland napisał(a):O komunizmie...
Ja jestem przeciwny Stalinowi, autorytarnemu komunizmowi.
Ale o ile wiem komunizm=/= autorytaryzm.
Marksizm o ile wiem nie miał za wiele wspólnego z Stalinizmem.
Że Stalinizm zasadniczo jest prawicowy w pewnym sensie wiem, aczkolwiek o samym Stalinizmie za wiele nie wiem bo bardziej mnie interesuje historia III Rzeszy..

No patrz. Komuniści się nie przyznają do Stalina. Ateiści się nie przyznają do komunizmu. Biały jest najlepszym raperem. Czarny najlepszym golfistą a Niemcy nie chcą iść na wojnę :E [parafrazując stary kawał].

Jakbyś nie kręcił komunizm zawsze w praktyce miał formę autorytarnych rządów i nie miał nic wspólnego z demokracją. Marksizm miał to wspólnego ze stalinizmem, że stanowił jego podbudowę ideologiczną, choć realizował postulaty marksizmu w zbrodniczej formie. Ale dzisiejsze argumenty marksistów odżegnujących się od komunizmu są tylko przejawem obłudy gdy się przypomni, że w latach 20-tych i 30-tych większość lewicowych intelektualistów popierało działania komunistów w ZSRR w tym jednoznacznie zachęcając do mordowania klas posiadających, przeciwników politycznych itp. Kiedy lewicujący Orwell po powrocie z Hiszpanii opisał jak naprawdę wygląda rzeczywistość komunizmu żaden lewicowy wydawca nie chciał już nic mu opublikować...

Cytaty z Biblii: Zwróć uwagę, że o śmierci mówią te ze Starego Testamentu, opisujące system prawny w starożytnym państwie izraelskim. I nie wiem czemu akurat się czepiać nietolerancji wobec homoseksualizmu, skoro zgodnie z Prawem mojżeszowym kara śmierci w trybie doraźnym groziła także np. za cudzołóstwo [heteroseksualne].

Jako dziecko Edgardo Mortara może i nie miał wyboru, ale nie bardzo wiem, czemu akurat za to atakować Piusa IX? Nie on to dziecko ochrzcił, nie on zabrał [zgodnie z ówczesnym prawem] rodzicom...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 18 Cze 2011, 17:26

Kończmy offtop i wróćmy do tematu.
A co do Biblii to jasno ona nawołuje w tym fragmencie do mordowania.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Universal w 18 Cze 2011, 17:32

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal 28 Paź 2025, 18:59, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez KoweK w 18 Cze 2011, 17:32

Oj, każdy tutaj tak mówi o tej "normalności"... Nikt nie jest "normalny", nie ma człowieka idealnego, każdy ma jakieś "nienormalne" odchyły.

Co do posiadania dzieci - nie rozumiem dokładnie o czym mówicie... Jak mam wytłumaczyć, wg was (mówię do Ścigacza i Realkriss), to, że dwóch ludzi tej samej płci kocha się tak jak ja ze swoją wybranką serca? Mówię tak poważnie, bez żadnych złośliwości. :)

P.S. Zresztą, dobrze wiem, że moje dzieci nie doczekają się widoku dwóch par homoseksualnych tak widocznych na ulicach jak hetero w tym kraju. Tacy ludzie nie mieliby tutaj życia w naszym agresywnym społeczeństwie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Lucjusz w 18 Cze 2011, 18:30

A ja chciałbym, żeby heteroseksualizm był tak promowany w mediach jak homoseksualizm. A cytując Maksia z "Seksmisji" stwierdzę: "...natury nie da się oszukać..." i czekam, aż moda na tolerancję różnych zboczeń minie. Bo w byciu homo jest tyle normalności co mięsa w parówkach.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, SLAYER, Realkriss, scigacz1975.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Universal w 18 Cze 2011, 18:53

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:00, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości