Polityka

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Polityka

Postprzez djcycu w 18 Lip 2011, 15:42

Z tobą się nie da rozmawiać... Wszystko chcesz dementować byle było na twoim... Zainteresuj się lotnictwem... Przejrzyj zdjęcia zrobione przez S. Amielina a potem zobaczysz. W sieci są jego fotografie które są przycinane do raportu zaś w pełnym rozmiarze widać ścinane na krzyż drzewa co nie jest możliwe. Ścięte liny wysokiego napięcia w nałożeniu na kurs spadającego samolotu nie pokrywały się a czarna skrzynka wskazała wysokość samolotu na 400m. Czarna skrzynka z danymi lotu nie została ujawniona więc nie mamy o czym rozmawiać panie kolego. Cały czas bronisz tych co śledztwo zmataczyli. Przesiewanie ziemi przez panią doktor i obecność patomorfologów to też prawda? Nie bądź śmieszny... Ani patomorfologów nie było ani też przesiewania ziemi. Poza tym zanim pozbierano szczątki ułożono płyty betonowe. Nie wierzę że udało by się im wyzbierać wszystko w te parę dni... Ale ja z tej rozmowy rezygnuję bo to bezsensowne się produkować po to byś zaraz wszystko na nie obrócił...

PS: Juszczenko chwalił Kaczyńskiego i dziękował mu za pomoc dla jego kraju w niejednym wywiadzie. Ale ty oczywiście wiesz więcej i próbujesz ze mnie zrobić idiotę wyszukując mi nawet bezsens w zdaniu które jest właśnie napisane tak jak powinno być.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 18 Lip 2011, 15:51

Polecam coś takiego jak "logiczne myślenie". Najlepiej podparte odrobiną wiedzy.
Juszczenko dziękował Kaczyńskiemu? I co z tego? Ukraińscy prezydenci bardzo go cenili, bo w imię "dobrych stosunków" razem z nimi honorował ukraińskie ofiary polskich akcji odwetowych za Rzeź Wołynia i nie protestował [dopóki się nie zrobiła z tego awantura] jak oni odznaczali bohaterów pokroju Bandery...
W Gruzji też Kaczyńskiego bardzo cenią i hołubią. Może nie tak jak Stalina, ale zawsze...

Dalej nie rozumiesz bezsensu tego zdania? Nie chodzi mi o konstrukcję językową tylko logikę argumentów.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez djcycu w 18 Lip 2011, 15:57

To sobie poczytaj co się dzieje z silnikiem tego typu. Praca silnika to 12 000 obr/min a przy próbie wznoszenia na pełnym ciągu to 20 000 obr/min jak uderzy o ziemię to się rozleci w drobny mak przy takich prędkościach lub przynajmniej zgubi łopatki. Nawet ptaki wciągnięte podczas lotu uszkadzają silnik i co? Chcesz mi powiedzieć że po uderzeniu o ziemię nic się nie stało i silnik zatrzymał się jak pralka po wirowaniu? Albo zostały zablokowane w trakcie lotu (jakaś awaria której MAK nie uzna) albo wyłączone zostały one po wylądowaniu. To chciałem napisać i tym kończę moją rozmowę w tym temacie bo naprawdę nie ma z kim bo zamiast kierować się mechaniką, faktami, fizyką ty wolisz kierować się myśleniem które łatwiej zmylić aniżeli czynniki wymienione wcześniej.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Terminus w 18 Lip 2011, 16:15

1. Silnik wyłącza się po lądowaniu i dokołowaniu do miejsca docelowego. Nie wyłącza się w czasie lotu ani tym bardziej an etapie przyziemienia do lądowania, bo uniemożliwiałoby to manewry unikowe. To już samo dyskwalifikuje to zdanie.
2.Praca silnika jest monitorowana przez czujniki i jest na bieżąco obrazowana w kabinie a parametry pracy silników są zapisywane w czarnej skrzynce. To oznacza, że spadek ciągu wywołany przez wyłączone silniki byłby odnotowany przez załogę, czujniki, zapisy. Jeżeli zaś nastąpiłaby w nich jakaś awaria mechaniczna to przy fakcie ich bardzo dobrego zachowania, jak sam to podkreślasz, nie ma problemu z jej wykryciem i opisaniem.
Argument o tym, że się zachowały jest śmieszny. W miarę dobrym stanie zachowały się ogólnie tylne partie kadłuba w tym silniki i stateczniki. Co z tego wynika? Nic oprócz tego, że widocznie nie były narażone na takie siły jak przednia część kadłuba, która przejęła większość energii kinetycznej i poszła w drzazgi. Podobna sytuacja miała miejsce gdy kilkanaście lat temu w górach rozbił się japoński samolot pasażerski. Dziób i przód kadługa uległ całkowitemu zniszczeniu. Tył przejął na tyle zmniejszone siły, że zachował się w lepszym stanie i przeżyło tam kilkoro ludzi. Turbina i obudowa silnika są tak konstruowane, żeby przenieść duże siły, więc nie rozlatują się na kawałki, przy każdym udarze.
A awaria mechaniczna wewnątrz turbiny wywołuje ogromne spustoszenia - patrz awaria polskiego IŁ-62M.

Cóż zwalanie katastrofy a awarię której nikt nie zauważył i nie ma na nią żadnych dowodów ani poszlak jest równie prawdopodobne jak ingerencja UFO. I równie mało frapujące intelektualnie...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez djcycu w 18 Lip 2011, 16:26

To ja wiem że silnika się w trakcie lotu nie wyłącza :facepalm: Podałem tylko dwie hipotezy ich przetrwania. Skoro taki mądry jesteś to teraz mi wytłumacz dlaczego zanim złożono samolot do śledztwa pocięto go i wytrzaskano z niego każdą szybkę? To było zabezpieczenie materiału dowodowego? Wierz dalej swoim idolom... Ślepy jesteś i próbujesz mi pysk zamknąć rzeczami sprzecznymi z logiką.

Kaczyński dla mnie nie znaczył nic ale taki przebieg śledztwa i jego zbywanie przekonuje mnie do braku zaufania ludziom z naszego rządu. Dlatego to śledztwo jest takie dla mnie ważne.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Terminus w 18 Lip 2011, 16:29

Ja nie mam żadnych idoli. Nikomu nie wierzę. Z nas dwóch to Ty ciągle cytujesz teorie innych.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez MatrixSTR w 18 Lip 2011, 17:09

A ja mam takie pytanie: po ch*j ta dyskusja? Nawet jakby się Rosja przyznała że specjalnie go zestrzelili to co by to zmieniło? Powstanie byśmy zrobili i poszli na Moskwę? Prawda jest taka że nic by to nie zmieniło... Było by dalej tak jak jest, no może jedynym plusem byłby fakt że te dyskusje by się skończyły i byłby spokój...

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez xionc w 18 Lip 2011, 17:27

Na Allegro pojawiły sie łuski z pocisków którymi dobijano rannych :wink:
Jakie zestrzelenie jaki sabotaż? Na katastrofe złożyła sie kupa czynników, na czele z naszym " Jakoś to będzie", pewnie jakoś to będzie, po co procedury, regulaminy, tyle razy sie udawało to tym razem też damy rade. A taki ch*j jak słonia trąba, nie udało sie i 96 ludzi poszło w piach bo komuś sie coś wydawało, ktoś dał komuś do zrozumienia że MUSIMY tam być, a ktoś inny chciał sie pokazać że on jest zaje*isty madafaka i wyląduje nawet w mleku na drzwiach od stodoły bo od tego zależał jego awans. A inni byli zbyt zesrani żeby zakazać lądowania bo nasi zaraz by z tego zrobili skandal dyplomatyczny że sie Prezydenta Rzeczypospolitej do Katynia nie wpuszcza!
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Kumpel111 w 21 Lip 2011, 14:57

Ehh, dzisiaj ponownie zobaczyłem wydanie "Gazety Polskiej". I ponownie mi się coś stało.
ZOMO Tuska!
Rząd Donalda Tuska szykuje kolejny rewolucyjny projekt pozwalający strzelać do dzieci, kobiet w ciąży i osób niepełnosprawnych w różnych manifestacjach.

No cóż... Gazety Wyborczej nie czytam, TVN'u nie oglądam, na PO nie głosuje, ale ta Gazeta przywołuje u mnie takie myśli, że zamknąłbym ją w cholerę bo oni naprawdę chcą rewolty na skalę krajową przeciw Tuskowi.

Powstała nowa reklama do kampani wyborczej Kaczyńskiego. Otwiera on drzwi dla ludzi stojących na zewnątrz. Kojarzy mi się z tym, że Jarek chce wszystkie największe krajowe tajemnice udostępnić zwykłym ludziom.

Sam już nie wiem kogo poprzeć w tej wojnie. Lepiej byśmy założyli własną, forumową partię i rządzili długo i szczęśliwie...
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez lektors w 22 Lip 2011, 13:15

Kumpel111 napisał(a):No cóż... Gazety Wyborczej nie czytam, TVN'u nie oglądam, na PO nie głosuje, ale ta Gazeta przywołuje u mnie takie myśli, że zamknąłbym ją w cholerę bo oni naprawdę chcą rewolty na skalę krajową przeciw Tuskowi.

Przecież ci wszyscy redaktorzy to postkomunistyczna spuścizna. Czego żeś się spodziewał?

Ostatnio byłem nawet bardzo zadowolony, gdy się dowiedziałem że wywóz odpadów nie będzie obowiązkiem spółdzielni mieszkaniowych tylko władz gminnych - i z tego powodu wywóz śmieci "NIEZNACZNIE PODROŻEJE".. Paranoja...
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Kumpel111 w 22 Lip 2011, 18:14

A co mam sądzić o Wałęsie? Niby kolejny "komunista" bo on nie "wywalczył" a dogadał się z komunistamu. Ehh... Co o tym Wy sądzicie?
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Adam w 22 Lip 2011, 18:18

Racja, nie wywalczył, bo może był na tyle mądry, aby nie było jeszcze większego rozlewu krwi. Poszedł po drodze dyplomatycznej, a oskarżenia że był SB-kiem, to zjadam na śniadanie jak przepowiednie 2012 ;)

lektors, powinieneś mieć podpis: Trwam- oglądam, Nasz dziennik- czytam, Radio Maryja- słucham, PiS- głosuję :E
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości