Soviet napisał(a):A po co się ma różnić?
Bo Oblvion był słaby. Morrowinda do dzisiaj nie przeszedłem z jednego prostego powodu. Rozbudowania. Mimo dużej ilości prób przejścia zawsze miałem coś innego do roboty, coś znacznie ciekawszego niż główny wątek. A Oblivion? Sam świat był nudny i monotonny, jeśli taki ma być Skyrim to ja podziękuje.
I nie mówię, że nie widać różnicy w grafice, bo widać. Jednak animacje, oświetlenie, woda, AI wyglądają tak samo jak w IV, a woda to nawet gorzej. Samo AI sprawia wrażenie skopiowanego z poprzednich części, zero ulepszeń. NPC znowu pchają się między sobą, stoją, czekają aż ich uderzysz. Wilki mają te same sekwencje. Tak samo łucznik wykonuje dokładnie to samo co w Oblivinie (idzie w bok i próbuje, bo trafić to gracza za chiny nie trafi, coś tam ukulać tą strzałą). Gdzie ta innowacyjność silnika, którą zapowiadano? Miał być zupełnie nowy silnik, a póki co widzę tutaj Gamebryo v1.5.
W Skyrim widzę kolejne uproszczenia, znowu skalowanie poziomu, mniej umiejętności itp. Szkoda, że główny wątek znowu będzie sztywno ustawiony bez możliwości jakichkolwiek wyborów. Walka mieczem także wygląda tak samo jak w poprzednich częściach - nudno, zero zmian.
Co w tym co zaprezentowano mi się podoba? Póki co tylko świat i trailer.