The Elder Scrolls

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: The Elder Scrolls

Postprzez Soviet w 06 Sie 2011, 12:02

Na Steamie jest fajny zestaw: Morrowind i Oblivion, oba w wersji GOTY z DLCami (zbroja dla konia!) za sześć dyszków. Oferta ważna do jutra, do 19.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Reklamy Google

Postprzez meJKu w 07 Sie 2011, 10:02

http://www.youtube.com/watch?v=QFuUdMsP ... r_embedded

40 minutowa prezentacja Skyrim. Tutaj mam pytanie... czym dokładnie różni się ta gra od Obliviona? Walka wygląda identycznie (poza wykańczaniem), zachowanie NPC jak w IV, wygląd NPC przypomina to z obliviona (ba, nawet poświaty od magii są takie same...). To ma być ten silnik nad którym pracowali parę lat? O wodzie to nie wspomnę, bo tutaj to twórcy chyba zatrzymali się na poziomie Morrowinda ; )

Ps. publiczność do idioci, radzę oglądać bez dźwięku.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: Wczoraj, 19:48
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Gabriel w 07 Sie 2011, 10:33

Edytuję bo podejrzewają niektórzy z was że ćpam, ale przyznaje napisałem to jak żul po spirytusie.
Ja czekam na Skyrima :wink: bo jest lepszy niż wszystkie te gothicki i two worldsy. Oczywiście Two Worlds też jest niezły ale czuję się lepiej w TESach. Skyrim pokaże nowy engine więc będzie git, nowe animacje postaci i to podczas rozmów oraz dopieszczenie szczegółów elementów teksturek np. miecza. No i będzie trochę z BioShocka bo podobno jak słyszałem można walić z czara i toporkiem na przystawkę naraz. Tylko trochę szkoda że zimowy klimat bo ja polubiłem lasy w Oblivionie i bagna w Morrowindzie. Ale taki zimowy klimacik pasuje do Nordów a ja ich libie po rku najbardziej.
Ostatnio edytowany przez Gabriel, 09 Sie 2011, 11:07, edytowano w sumie 1 raz
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Postprzez meJKu w 07 Sie 2011, 10:42

Ale, że co? Że Skyrim to będzie Fallout 4 na podrasowanym Crysisie w zonie??? What?
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Postprzez Soviet w 07 Sie 2011, 11:48

meJKu napisał(a):Tutaj mam pytanie... czym dokładnie różni się ta gra od Obliviona? Walka wygląda identycznie (poza wykańczaniem), zachowanie NPC jak w IV, wygląd NPC przypomina to z obliviona (ba, nawet poświaty od magii są takie same...). To ma być ten silnik nad którym pracowali parę lat? O wodzie to nie wspomnę, bo tutaj to twórcy chyba zatrzymali się na poziomie Morrowinda ; )

A po co się ma różnić? Oblivion był bardzo fajny, niech dadzą nowy kawałek świat z nową fabułą i będzie git. A grafika wygląda lepiej - nie pierd... mów, że nie widzisz różnicy.

gabriel14619 napisał(a):Podobno będzie miał silnik graficzny CryEngine 3 czyli taki mocno podpimpowany Crysis w Zonie.

Zmień dilera.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez meJKu w 07 Sie 2011, 12:31

Soviet napisał(a):A po co się ma różnić?

Bo Oblvion był słaby. Morrowinda do dzisiaj nie przeszedłem z jednego prostego powodu. Rozbudowania. Mimo dużej ilości prób przejścia zawsze miałem coś innego do roboty, coś znacznie ciekawszego niż główny wątek. A Oblivion? Sam świat był nudny i monotonny, jeśli taki ma być Skyrim to ja podziękuje.
I nie mówię, że nie widać różnicy w grafice, bo widać. Jednak animacje, oświetlenie, woda, AI wyglądają tak samo jak w IV, a woda to nawet gorzej. Samo AI sprawia wrażenie skopiowanego z poprzednich części, zero ulepszeń. NPC znowu pchają się między sobą, stoją, czekają aż ich uderzysz. Wilki mają te same sekwencje. Tak samo łucznik wykonuje dokładnie to samo co w Oblivinie (idzie w bok i próbuje, bo trafić to gracza za chiny nie trafi, coś tam ukulać tą strzałą). Gdzie ta innowacyjność silnika, którą zapowiadano? Miał być zupełnie nowy silnik, a póki co widzę tutaj Gamebryo v1.5.
W Skyrim widzę kolejne uproszczenia, znowu skalowanie poziomu, mniej umiejętności itp. Szkoda, że główny wątek znowu będzie sztywno ustawiony bez możliwości jakichkolwiek wyborów. Walka mieczem także wygląda tak samo jak w poprzednich częściach - nudno, zero zmian.

Co w tym co zaprezentowano mi się podoba? Póki co tylko świat i trailer.

Za ten post meJKu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Postprzez KoweK w 07 Sie 2011, 13:53

Kurdę, druga prezentacja i znowu smok zabiera ze sobą tego "kolesia" i wyrzuca go w powietrze. A niby to nie było wszystko oskryptowane. :facepalm:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:03
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez meJKu w 28 Sie 2011, 19:15

Bronie nie będą się niszczyć.
No tak... The Elder Scrolls VI pewnie pójdzie w ślady Fable: The Journey i będzie się samo przechodzić ^^
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Postprzez Terminus w 28 Sie 2011, 20:09

Fabułę też skasowali?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Soviet w 01 Wrz 2011, 15:45

Jeśli kogoś do reszty pogrzało, to może ściągnąć Daggerfall za darmo - http://www.elderscrolls.com/daggerfall/
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez Dżuz w 01 Wrz 2011, 18:17

Yyy... a dlaczego pogrzało? Co w tym jest nie tak? Ja bym chętnie ściągnął, bo w tę część Zwojów nie grałem. Tylko mam dwa pewnie głupie pytania, ale:

1. Czy ten świat jest rzeczywiście taaaaaki wielki jak mówią?
2. Czy to w ogóle pójdzie na Viście? :P
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Darth ReX w 01 Wrz 2011, 18:19

1.Duży, a i tak nie będzie co robić
2. Czemu ma nie iść? I tak musisz to odpalać przez DOSBoxa.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość