Wasze kryjówki

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Wasze kryjówki

Postprzez XkroX w 21 Cze 2011, 10:49

Moim ulubionym zchowkiem jest bunkier koło wejścia do Baru. (wiecie kiedy wchodzicie od wysypiska do lokacji bar to po lewej stronie jest bunkier z okienkiem) lubie to okienko bo podczas ataku mam pod ręką skrzynie z bronią.

---

O i co do Zewu to moja skrytka jest na Skadowsku, wszystko nosze ze sobą a w skrzynce mam to czego nie da się sprzedać bo jest uszkodzone :E . Potem zbieram kase naprawiam za połowe ceny i sprzedaje za cene przedmiotu a nie dyktowanom przez sprzedawce.TAK SIĘ ROBI BIZNES :E .

Uwagi moderatora:

Edytuj posty - Wheeljack
Awatar użytkownika
XkroX
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2011, 12:43
Ostatnio był: 31 Lip 2011, 19:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fort-15
Kozaki: -7

Reklamy Google

Postprzez dienonych w 14 Lip 2011, 20:39

Ja to mam kryjówkę koło wolności w SoC.
Tam gdzie buli jacyś członkowie powinności którzy szykowali akcję by zabić łuksza, zrobiłem to z nimi i se z tamtąd poszli.
niestety gdy wychodzę na jakieś misje czy coś i wracam zastaję tam zawsze grupę najemników i muszę ich zabić bo sobie nie pójdą :(
w lewo i w dół
Awatar użytkownika
dienonych
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2011, 13:04
Ostatnio był: 10 Wrz 2025, 20:09
Miejscowość: W DÓŁ...
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 78

Postprzez Gabriel w 05 Sie 2011, 15:13

Ja miałem schowek w Zewie na zbroje powyciągane by inni się gapili i mi zazdrościli w Izumradnoje(???) na scenie teatrzyku i w anomalii chowałem broń by mi nikt nie ukradł w kamieniołomach a czasem w tej skrytce gdzie był SGI5k Striełoka pod cementownią i w Drzazdze bo on mi nie zniknął w trakcie całej 2-miesięcznej gry. i sejfik w chacie Wstrząsa gdzie popełnił :facepalm:
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Postprzez stalker417 w 05 Sie 2011, 17:01

Ja miałem tam gdzie skrytki np. w barze(shoc),skadwsku(cop),janowie(cop),pralni(cop).
Awatar użytkownika
stalker417
Stalker

Dołączenie: 17 Maj 2011, 21:04
Ostatnio był: 22 Cze 2015, 11:52
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez Upiór w 22 Sie 2011, 00:47

W Cieniu Czarnobyla - skromniutko - skrzyneczka w Barze ;D Składowałem tam wszystkie artefakty i tony amunicji zdobytej na wypadach - tak na wszelki wypadek - oraz parę kombinezonów zapasowych. Plus stary, wysłużony AKm 74/2 z granatnikiem i lunetą - na wypadek, jakby sytuacja z amunicją do TRs'a wyglądała nieciekawie ;D resztę nosiłem ze sobą, a czego nie potrzebowałem - do Barmana.
W Zewie raczej standardowa trójca - Skadowsk, Janów, Pralnia, na podobnych zasadach, jak w Cieniu.
Prawdziwa zabawa zaczęła się w Czystym Niebie :D miałem trzy eleganckie kryjówki. No, kryjówki dwie plus jedną fortyfikację.. :D
1. Koniec tunelu kolejowego w Agropromie, tam gdzie wcześniej byli bandyci. Nie polecam, istnieje możliwość zajęcia obozu przez jakąś frakcję, a wtedy zostanie Wam tylko smutne wspomnienie utraconego dobytku.
2. Piwnica koło Pchlego Targu na Wysypisku. Tam, gdzie w pewnym momencie okradają nas bandyci. Wszystko na podłogę, bo niestety nie ma skrzynki ):
3. Moja mała forteca. Wybaczcie, ale muszę na ten temat się rozpisać :D Tuż przed wejściem do bazy Wolności w Dolinie Mroku jest niewielka budowla. Jedno szerokie wejście, drugie tylne. Nad tylnym wejściem jest balkon, a obok drabina wiodąca na dach. Na dachu otwór, przez który można wejść do środka. Teraz na pewno wiecie, gdzie to jest ;D
Sprawa wygląda tak. Z oddalonego o parę minut drogi budynku(tam, gdzie X-18) przyturlałem tam.. beczki. Gwoli ścisłości - 5 beczek. Przy trzeciej już zaczyna się ogarniać, w jaki sposób należy nią sterować.. W każdym razie, najpierw wszystkie wtoczyłem do budynku(przy schodach miałem ochotę strzelić sobie w łeb. Pięć razy.), a potem.. zablokowałem wejścia na parterze :D trzy beczki na główne, pozostałe dwie na tylne drzwi. Masa roboty, szczególnie przy stawianiu beczek pionowo. Niemniej - w tej chwili wejść można tylko dachem. A stalkerzy jakoś nie za bardzo lubią korzystać z drabin.. nie wiem, czemu. Może to przesąd jakiś miejscowy.. Tak czy siak - przez beczki nie przejdą. A właściciel bez problemu może wejść drabiną na dach, a potem tylko skok do środka :D
Nie ma tutaj żadnej skrzynki, więc wszystko leci na podłogę. W jednym pokoiku(z materacem) mam parę bochenków, kiełbas, konserw i - przede wszystkim - dwie butelki Kozaka na czarną godzinę :D tuż obok leży gitara zdobyta w bazie Powinności, na skrzynce obok świeci się jakieś PDA i detektor Echo(najbardziej klimatyczny ;D). Pokój, do którego wpada się przed dach wypełniony jest moimi ulubionymi giwerami(z drabiny szybciej jest przeskoczyć na balkon ;D). W ostatnim pokoju mam górę amunicji, kolejny detektor, tłumiki, lunety i parę zapasowych kombinezonów. A na balkonie - zawsze naładowany PKM ze sporym zapasem amunicji oraz Wintar :D Wiem, że do niczego się to nie przyda, ale wygląda zaje..fajnie :D Chciałbym, żeby pogoniła mnie tutaj sfora nibypsów czy innego cholerstwa. Z chęcią bym ich ostrzelał :D
Wyjście jest hardkorowe - skok z balkonu na drabinę, lub bezpośrednio na ziemię.
Polecam wszystkim, którzy są na tyle cierpliwi, by toczyć przez pięć minut beczkę, przed dwie minuty próbować ją wepchnąć po schodach, a potem powtórzyć tą samą czynność z pozostałymi czterema. Na zakończenie wszystkie poustawiać pionowo(10min), ustawić przy drzwiach(5min + czas potrzebny na ustawienie pionowo tych, które się przewróciły, a które przewracają się przy przesuwaniu nader często, czyli dodatkowe 15min). Zrobicie to, porozrzucacie sprzęt - poczujecie się jak w prawdziwej fortecy. A i do Wolności pięć kroków, więc wszystko pod ręką ;D teraz szukam kolejnych miejsc tego typu.
"Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono" - Jacek Kaczmarski, "Stalker"

Za ten post Upiór otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel.
Awatar użytkownika
Upiór
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2011, 23:40
Ostatnio był: 22 Lut 2013, 13:46
Miejscowość: Ghost Town
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 14

Postprzez Tolik Stirlitz w 22 Sie 2011, 10:34

Moim takim miejscem jest parter w stacji Janów zawsze lubię się tam napić kozaka coś zjeść uzupełnić amunicję. :D
Artefakty....
Musze je znaleźć!
Awatar użytkownika
Tolik Stirlitz
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2011, 18:08
Ostatnio był: 02 Mar 2014, 06:56
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Bizmucik w 22 Sie 2011, 13:34

Najbardziej ulubioną skrytką był schowek Sęka na podstacji. Często nawet przesiadywałem tak bez celu :) Po prostu dla klimatu
Szukasz książki o Zonie? Zapraszam do lektury " Ziemia Zapomniana"

Bizmucik
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Gru 2010, 17:41
Ostatnio był: 21 Paź 2011, 15:35
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 6

Postprzez Kuba w 01 Wrz 2011, 11:24

Upiór napisał(a):3. Moja mała forteca.

Podobnie zrobiłem w starej ubojni, w Dolinie Mroku. To tachanie beczek istny koszmar, ale czego się nie robi dla klimatycznej gry. :) Wybrałem tamto miejsce ze względu na ognisko i parę innych, bardziej błahych rzeczy. Problemu z Wolnościowcami, którzy chcieli ten teren obsadzić swoimi ludźmi praktycznie nie miałem, a to dzięki zgrai Nibypsów, które czatowały nieopodal granicy z Kordonem. Dziwnym trafem patrole Wolności nie dawały sobie z nimi rady.

W SoC też trzymałem się blisko doliny, a dokładniej w piwnicy bazy bandziorów, tam gdzie drzwi i dwie skrzynie z mnóstwem wódy.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez kasjusz21996 w 16 Wrz 2011, 21:38

W clear sky ekwipunek dawałem do agropomu do skrzynki w biurze Oresta(mam angielską wersję CS).
W zewie prypeci to zwykłe skrytki w bazach a około 10 ton sprzętu, bazar, 2 centra handlowe, 4 ciężarówki amunicji i warzywniak na skadowsku. Jeszcze jak miałem SGM mod to plecaczek postawiłem wysoko w cementowni tam gdzie stalkerzy wchodzą i w plecaczku było: swdm2 ulepszony na obsługę i niezawodność ,ok. 200 pocisków do niego, 3 kozaki, amunicja śrutowa do strzelby, amunicja 5.45x39 ap i 5.56x45 ap, 3 wojskowe apteczki, 10 bandaży, walker p9m i pociski do niego.
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
http://www.anarchifaq.most.org.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=Mrgh4eK9e5Q
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 16:51
Ostatnio był: 17 Lis 2020, 02:04
Miejscowość: Brody/Londyn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Xen w 19 Wrz 2011, 21:29

Schowek w skadowsku, wieża przy cementowni. (lubię przebywać tam nocami)
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Gizbarus w 23 Paź 2011, 10:10

Z racji, że ostatnio zagrywam się w Zew Prypeci, to podam skrytki do niego:P
...fakt, nigdy nic nie składowałem poza Skadowskiem, albo Janowem, ale znam parę świetnych miejsc, które nadają się idealnie;) Chociażby budynek szkoły (tam, gdzie spotykamy Zulusa, jeśli przeżył) w Prypeci - przy paru próbach można skoczyć obok anomalii i wleźć na dach, skąd nikt nam nic nie zabierze;) A drugi schowek? Przedszkole, wchodząc na dach przez dziurę w miejscu, gdzie niszczymy antenę Monolitu. Także dobry spot:)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Spyrok w 23 Paź 2011, 11:39

Klimatyczny temat :E
Miałem kilka takich miejsc

Zacznę od miejsc w Kordonie (Cień Czarnobyla):

- Zabudowania niedaleko zawalonego mostu i znajdującego się tam posterunku wojskowych (te gdzie można znaleźć kurtkę bandytów). Jest to wyjątkowo opuszczone miejsce (w pobliżu są anomalie), a więc mutanty i stalkerzy raczej go unikają. Ono by mogło nadawać się na idealną kryjówkę.

- Zabudowania niedaleko miejsca gdzie leżał ranny Lis. W tych zabudowaniach znajduje się drabina na poddasze budynku. Tam można by było założyć tymczasową kryjówkę i gromadzić ekwipunek.

Miejsca w agropromie (Cień Czarnobyla):

- tunel pełen anomalii. Na końcu jest dosyć spokojnie i można założyć kryjówkę. Mutanty i stalkerzy rzadko tam wchodzą, gdyż łatwo jest zginąć w anomaliach.
Jak wie ktoś w jaki sposób zmodyfikować program acdc.pl tak aby otwierał all.spawn z "czystej gry" (to znaczy bez żadnych patchów) to niech napisze mi na pw. Opcjonalnie może być też podanie innej wersji acdc.pl, która mi otworzy ten spawn. Próbuję zespawnować mutanty, ale mam zamiar nie instalować patchów.
Spyrok
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2011, 16:38
Ostatnio był: 29 Paź 2012, 19:36
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: -2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości