Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Terminus w 27 Wrz 2011, 19:33

Dżuz:
Dlaczego nie można? Bo oskarżą Cię o to, że jesteś nietolerancyjny. Podałem przykład 15-latka czyli osoby z którą seks za przyzwoleniem jest prawnie możliwy. Jak dziecko ma 14lat i 11mc-y to zostało skrzywdzone jak ma 15lat i 1 dzień to jest nagle świadomym i dumnym gejem? W pierwszym przypadku jest to czyn zabroniony prawem i podlegający powszechnemu potępieniu a w drugim będzie nietolerancją zaglądać im do łóżka, bo przecież się kochają?

homoseksualizmu (który nie jest uznawany przez medycynę za zaburzenie psychiczne) z pedofilią (która takim zaburzeniem jest)
Rozróżnienie wynika głównie z poprawności politycznej a nie przyczyn stricte medycznych. Wszelkie głosy w tym naukowców zwracających uwagę na to, że homoseksualizm może być wynikiem określonych uszkodzeń centralnego układu nerwowego są z góry traktowane jako "przejaw antyspołecznych uprzedzeń". Jednocześnie środowiska gejowskie w USA protestują przeciwko badaniom nad jakimś lekiem czy szczepionką, która zapobiega pewnym uszkodzeniom płodu podając jako argument, że to może zapobiegać występowaniu homoseksualizmu u kobiet. Nie dostrzegasz tu pewnej obłudy?

Nie ma sensu łączenie pedofilii z homoseksualizmem? Wg badań [źródło wiki]:
"47% homoseksualnych mężczyzn i 22% homoseksualnych kobiet było homoseksualnie molestowanych w dzieciństwie"

Czyli związek jest choć odwrotny niż się większości wydaje.

"Badania wykazują, że stosunek heteroseksualnych pedofilów do pedofilów homoseksualnych wynosi około 11:1. Jest to proporcja różniąca się od stosunku ginefilów do androfilów wynoszącej około 20:1. Nie znaczy to, że mężczyźni wykazujący pociąg do dorosłych mężczyzn mają większą skłonność do wykorzystywania seksualnego dzieci, a jedynie sugeruje, że wśród osób z homoseksualnym rozwojem erotycznym częściej wykształca się prawdziwa pedofilia"

Żeby nie było: nie utożsamiam homoseksualistów z pedofilami. Jedni i drudzy to ludzie, których dotknęło niezawinione przez nich nieszczęście.

Papo: owszem mam takich znajomych. Sympatyczni ludzie z okropnym pieskiem. I bez ciągot do adopcji czy paradowania...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez szm w 27 Wrz 2011, 19:49

To i ja się pochwalę. Moja dziewczyna jest byłą lesbijką. Choć sama twierdzi, że nadal jest biseksualna. Plus znam jeszcze kilkoro. Z tym, że Ci których znam to homosie, a nie geje. A czym się różni homoś, od geja, już wielokrotnie tu pisałem.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Dżuz w 27 Wrz 2011, 19:56

Terminus napisał(a):w drugim będzie nietolerancją zaglądać im do łóżka, bo przecież się kochają?

Nie będzie nietolerancją... a może będzie; nie wiem co ma tolerancja do tego. Skoro - w myśl prawa - nie ma co zaglądać do łóżka sześćdziesięciolatka i piętnastolatki, to i w drugim przypadku nie ma co. Bo skoro przyjmiemy, że piętnastolatka jest świadoma swoich czynów, to czemu mamy nagle mieć inny stosunek do tego co myśli piętnastolatek? Oczywiście powinniśmy się zastanowić dlaczego sześćdziesięciolatek idzie do łóżka z piętnastolatką i dlaczego prawo stanowi tak a nie inaczej, ale nie widzę tu miejsca na odwoływanie się do tolerancji.

No właśnie. Ja też widziałem te dane. One tylko sugerują, nie stwierdzają jednoznacznie. I przytoczę z kolei stanowisko PTS:

Ze względu na fakt, że osoby homoseksualne stanowią w społeczeństwie mniejszość, przypadki wykorzystania seksualnego dzieci popełnianego przez te osoby stanowią proporcjonalną mniejszość w porównaniu do czynów popełnianych przez ludzi heteroseksualnych.

Oczywiście za chwilę mi zarzucą, że za PTS stoi jakieś lobby gejowskie/ homosiowe :P

A w tego typu obłudę itp. nie wierzę, bo z założenia jestem przeciwnikiem teorii spiskowych.

P.S.
Terminusie, powstrzymałbym się z twierdzeniem, że homoseksualizm to "niezawinione nieszczęście" :E
Może z Twojego punktu widzenia :wink:
To clarify things: nie jestem gejem/ homosiem, jakby kto doszedł do takiej błędnej konkluzji.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Terminus w 27 Wrz 2011, 21:01

Dżuz: zdanie PTS nie stoi w sprzeczności z tym co ja przytoczyłem. Oczywiście jeżeli w społeczeństwie jest 1-5% gejów i jeżeli nawet odsetek pedofilów wśród nich jest dwukrotnie większy niż wśród hetero to w sumie popełnią o wiele mniej statystycznie aktów pedofilskich.
Ale powtórzę jeszcze raz: nie utożsamiam homo z pedofilią.

Dżuz: nie rozumiesz albo udajesz, że nie rozumiesz mojego przykładu. Ale wystarczy. Taka dyskusja nie ma sensu.

Jeżeli ty to uważasz za "szczęście", że komuś w łonie matki uległ uszkodzeniu układ nerwowy, albo miał koszmarne wzorce, zaburzenia rozwoju emocjonalnego, lub był ofiarą pedofila... :-/
Oczywiście patrzę ze swojego punktu widzenia.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Dżuz w 27 Wrz 2011, 22:29

Terminus napisał(a):Ale powtórzę jeszcze raz: nie utożsamiam homo z pedofilią

No i git - ja też nie.

Terminus napisał(a):Dżuz: nie rozumiesz albo udajesz, że nie rozumiesz mojego przykładu

:/
Nie no, nie mogę już, ale spróbuję to wyjaśnić ostatni raz.
Doszedłem do wniosku, że podałeś ten przykład, żeby pokazać, że seks o wiele starszego mężczyzny z chłopcem nawet ciut powyżej 15 roku życia nie można uznać za objaw zaburzeń preferencji seksualnych, bo homoseksualizm nie jest parafilią. No nie jest, co ja Ci na to poradzę. Wiem, że wolałbyś, żeby było inaczej, ale tak nie jest i z tego powodu nie można uznać takiego stosunku za zaburzenie preferencji seksualnych - musimy obracać się w sferze faktów; nie widzę tu powodu do cynizmu, jakkolwiek go pojmujesz. Takie mamy prawo, i dla gejów i dla hetero, a czy ono jest dobre? - wątpię, ale obecnie takie ono jest i tego się trzymajmy. Skoro za zaburzenie preferencji seksualnych nie można uznać seksu dziadka 60 z dziewczyną +15, to i dziadka 60 z chłopcem +15. Wiadomo, mogą oni być wykorzystywani, ale wcale nie muszą - mogą to robić z własnej, nieprzymuszonej woli. W końcu, kto powiedział, że nastolatek/ka jest zawsze nieświadomy/a tego co robi? Każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie - użycie takiego przykładu do środowiska gejów i uogólnianie, że każdy stary dziad wykorzystuje takiego piętnastolatka nie mają sensu. Równie dobrze może wykorzystać szesnasto- albo siedemnastolatka. Z drugiej strony mamy dziewczyny kilkonastoletnie, które na dworcach czy w centrach handlowych szukają sobie - z różnych przyczyn - tzw. sponsorów. Z tych samych powodów takich sponsorów szukają sobie chłopcy. Nie widzę jednak związku między takimi stosunkami homoseksualnymi a pedofilią, co niektórzy starają się tu na siłę wmówić innym.

Sorry sir, but... jak dla mnie marny cynizm tym razem :( Tym bardziej nie wiem dalej co Twój przykład miał pokazać w kontekście wypowiedzi Kowka - chyba jedynie to, że prawo jest liche i pewnie należałoby podnieść tę granicę wiekową, ale jak mówiłem to dotyczy obu orientacji. Niemniej, nie zmienia to faktu, że pedofilia a stosunki takich dziadków (sic!) z nastolatkami to dwie różne sprawy i nie należy ich stawiać na jednej półce. Podejście Kowka jednak bardziej mnie przekonuje :P Mam nadzieję, że już wszystko stało się jasne.

Terminus napisał(a):Jeżeli ty to uważasz za "szczęście", że komuś w łonie matki uległ uszkodzeniu układ nerwowy, albo miał koszmarne wzorce, zaburzenia rozwoju emocjonalnego, lub był ofiarą pedofila...

Gdyby te czynniki zawsze były jedynym i pewnym powodem homoseksualizmu to pewnie byłoby to nieszczęściem dla takich osób. Tak nie jest, a poza tym najlepiej byłoby zapytać samych zainteresowanych czy bycie gejem a nie trudne dzieciństwo (złe wzorce) jest dla nich nieszczęściem. Bycie ofiarą pedofila pewnie tak, ale to już inna historia...

Edit.

Dżuz napisał(a):Mam nadzieję, że już wszystko stało się jasne.

Sadząc po rozmowie na SB, wnioskuję, że jednak nie wszystko jest jasne :P
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ulvhedin.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez Przemek77 w 28 Wrz 2011, 08:23

Kiedyś mówiłem i mówię teraz - co kto i z kim w zaciszu domowego ogniska robi (pod warunkiem, że nikt nikomu krzywdy nie czyni ani nie łamie prawa).
Niestety - wszelkiego afiszowania się, dorabiania ideologii, agitowania itp - nie zniosę. Po co są te wszystkie "parady"? Jeśli po to by uwrażliwić ludzi na "problem gejów" - to jest to strzał samobójczy, bo ludzie mają coraz bardziej dosyć tego wszystkiego. Poza tym - jaki "problem gejów"? Czy jest tal jak nam usiłuje wmówić pan Biedroń i jego klakierzy - że geje są w Polsce na ulicach mordowani przez prawicowo-katolickie bojówki?
Co za debilizm....
Czy dąży się do takich sytuacji jak w Szwecji - że w przedszkolach, szpitalach dziecinnych nie wolno używać słów "mama" i "tata" tylko "opiekun", bo pary gejowskie czują się "znieważane"?
Czy czeka nas jakaś "dyktatura tolerancji" - do czego zresztą dąży się małymi kroczkami. Bo już jest projekt ustawy, która przewiduje większe kary za przestępstwo względem geja niż względem normalnego człowieka - że niby jak ktoś pobije pedała to oprócz zwyczajnego paragrafu dochodzi jeszcze paragraf za "nienawiść seksualną" (czy jak tam to się ma nazywać). Czy zwolnienie z pracy geja bo np. przyszedł do roboty "na gazie" - jest już dyskryminacją? (a pewnie "toleraści" powiedzą, że jest jak najbardziej).
A co rusz robi się głośno, bo np. wychodzą książeczki dla dzieci z wątkami homoseksualnymi, na co takie np. KPH mówi, ze o co chodzi, trzeba dzieci uświadomić.

Czy za gejami np. pedofile zaczną gardłować o "swoje prawa"? Że też "chcą żyć w szczęsciu"? Co ja mówię, już od dawna gardłują. Na razie "z pewną taką nieśmiałością", ale rosnące grono zwolenników i piewców tak zwanej "pedofilii pozytywnej" (polegającej z grubsza na tym, że dzieci się nie gwałci brutalnie, ale miesza im się w głowach i same dają robić ze sobą co komu zapragnie), powstanie pedofilskiej partii politycznej w Holandii (której sąd nie zdelegalizował, bo "w demokracji każdy ma prawo się wypowiadać") - świadczy o tym, że najgorsze dopiero przed nami.

Zoofile zaś - mają już swojego Petera Singera, który wprost twierdzi, że "kontakty seksualne ludzi ze zwierzętami nie muszą być dla nich krzywdzące, a czasami mogą być wręcz obustronnie satysfakcjonujące"
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Tajemniczy, Wojas21, Universal.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 28 Wrz 2011, 10:01

Dżuz napisał(a): Doszedłem do wniosku, że podałeś ten przykład, żeby pokazać, że seks o wiele starszego mężczyzny z chłopcem nawet ciut powyżej 15 roku życia nie można uznać za objaw zaburzeń preferencji seksualnych, bo homoseksualizm nie jest parafilią. No nie jest, co ja Ci na to poradzę.

Mój przykład nie dotyczył w ogóle spraw legislacyjnych, na których się skupiłeś. Może nie wyraziłem się dostatecznie jasno. Cóż spróbuję jeszcze bardziej łopatologicznie:

Homoseksualizm i pedofilia to odstępstwa od powszechnie występujących w gatunku zachowań seksualnych nie prowadzące do prokreacji. Jedne i drugi wynikają z jakichś zaburzeń rozwoju fizycznego lub emocjonalnego. Przy czym ich geneza jest badana w przypadku pedofilii a nie jest ze względów pozamedycznych badana w przypadku homoseksualizmu. Te dwa zjawiska mają takie same podłoże, ale z przyczyn społecznych i kulturowych są zupełnie inaczej traktowane. O homoseksualizmie dzisiaj "na zachodzie" nie można mówić publicznie źle; nie można głosić poglądów nieakceptowanych przez reguły obowiązującej poprawności. Oczywiście możesz, ale skończysz jak miss Kalifornii. Pedofilia póki co spotyka się ze zbyt dużym oporem społecznym i dlatego jeszcze jest piętnowana.
Nie chodzi mi o różnicę w karalności na granicy wieku dziecka. Mój przykład dotyczył tylko obłudy w publicznym traktowaniu tych rzeczy. Czy nazwiemy homoseksualizm "łaską od opatrzności" czy "dewiacją" nie zmieni jego istoty. Nazywanie osoby niewidzącej od urodzenia "osobą o wykształconych zmysłach pozawizyjnych" nie uczyni ją widomą. Tym bardziej jeżeli przy okazji zrezygnujemy z prób poznania przyczyn jej choroby, bo przecież nie możemy powiedzieć niewidomemu, że ma upośledzony narząd wzroku bo to go obraża i dyskryminuje w środowisku gdzie większość widzi. Jeszcze raz: mój przykład dotyczył tylko tego, że o pedofilu możemy powiedzieć, że choruje na "dewiacje seksualne" o homoseksualiście powiedzieć tego nie możemy. I nie chodzi mi tu zupełnie o wartościowanie człowieka. Nie oceniam ludzi po ich preferencjach bo mnie one nie obchodzą. Zresztą czy my je znamy?

Wiem, że wolałbyś, żeby było inaczej, ale tak nie jest i z tego powodu nie można uznać takiego stosunku za zaburzenie preferencji seksualnych
To czy dana preferencja jest traktowana jako zaburzenie czy nie decyduje społeczny konsensus a ten się zmienia na przestrzeni czasu. To jedno. Drugie to pytanie do Ciebie: Jeżeli osoba dotknięta pedofilią dopuszcza się aktu seksualnego z tym 15 latkiem z mojego przykładu to to już przestaje być pedofilią a staje się wtrącaniem w sprawy ich alkowy? Dorosły podjął czynności seksualne wobec tej osoby ze względu na swoje zaburzenia czynności seksualnych. Czy to, że ten 15 latek się na to zgodził zmieniło nagle klasyfikację preferencji seksualnych pedofila?
Nie wzywam do karania, bo jak pisałem sprawy legislacyjne mnie w tej rozmowie nie interesują.

Tak nie jest, a poza tym najlepiej byłoby zapytać samych zainteresowanych czy bycie gejem a nie trudne dzieciństwo (złe wzorce) jest dla nich nieszczęściem.
Stosując odpowiednie zabiegi psychologiczne i socjotechnikę możemy przekonać jednostki i społeczeństwa, że ślepota też jest "szczęściem" bo otwiera jednostkę na inne zmysły. Skoro jest "gay pride" to może być i "duma niewidomych".
Jeżeli w mediach będzie przekazywany tylko pozytywny obraz jakiegoś zjawiska to z czasem większość zaakceptuje go tak jak utożsamia aktorów oper mydlanych z rolami, które grają.
Oglądałem ostatnio taką marną komedyjkę Wody Allena "Co nas kręci co nas podnieca". [marną w odniesieniu do innych o wiele lepszych jego filmów]. Osoby religijne były w niej przedstawione jako antypatyczni, zupełni idioci, którzy stawali się w filmie postaciami sympatycznymi dopiero jak odrzucili religię i ujawnili swoje preferencje seksualne w życia w trójkątach czy homoseksualne. To nie spisek. Reżyser po prostu wpisał się modny nurt, wśród środowisk intelektualnych, w których się obraca.
To sarkazm. Sarkazmem była też moja wypowiedź o "szczęściu" jako wyniku wymienionego szeregu nieszczęść, które wg różnych teorii generują homoseksualizm. Oczywiście sprawa postrzegania jakości swojego życia i swojej samooceny jest zupełnie indywidualna. Sparaliżowana osoba ze stwardnieniem rozsianym może być szczęśliwa a osoba zdrowa nieszczęśliwa i niedowartościowana [to przykład abstrakcyjny a nie sugerowanie, że homo=chory].

Mam nadzieję, że już wszystko stało się jasne.

Ja też

Terminus
Deliryk

Postprzez Przemek77 w 28 Wrz 2011, 10:53

Terminusie, ja bym to określił krótko - nawet jeśli zawiniesz gówno w sreberko (albo każesz zrobić to świstakowi), nakleisz nalepkę z napisem "Pyszna Czekolada" i ustawowo zaklasyfikujesz to jako czekoladę - to smród i tak się będzie rozchodził.... ;)
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Dżuz w 28 Wrz 2011, 14:26

Terminus napisał(a):Mój przykład nie dotyczył w ogóle spraw legislacyjnych, na których się skupiłeś. Może nie wyraziłem się dostatecznie jasno. [...] Nie chodzi mi o różnicę w karalności na granicy wieku dziecka. Mój przykład dotyczył tylko obłudy w publicznym traktowaniu tych rzeczy. [...] Jeszcze raz: mój przykład dotyczył tylko tego, że o pedofilu możemy powiedzieć, że choruje na "dewiacje seksualne" o homoseksualiście powiedzieć tego nie możemy

No ja już teraz nie wiem czego dotyczył - inaczej to odbieram - ale jednak nadal nie widzę w tym obłudy, a jedynie pokrętne myślenie. Napisałeś trochę wcześniej:

Terminus napisał(a):O seksie tegoż samego dziadka z 15 latkiem nie można już tak [=że ma zaburzenia preferencji seksualnych] powiedzieć bo homoseksualizm przecież nie jest parafilią...

O seksie tego samego dziadka z piętnastolatkiem nie możemy tak powiedzieć przez fakt, że homoseksualizm nie jest uznawany dzisiaj przez medycynę za zaburzenie preferencji seksualnych, tudzież parafilię i nie widzę w tym nic obłudnego. Parafilia to
:

"rodzaj zaburzenia na tle seksualnym, w którym wystąpienie podniecenia seksualnego i pełnej satysfakcji seksualnej uzależnione jest od pojawienia się specyficznych obiektów (w tym osób), rytuałów czy sytuacji, nie będących częścią normatywnej stymulacji; długotrwałe, nawracające, silne, seksualnie podniecające fantazje, seksualne pobudki lub zachowania, które obejmują niezwykłe obiekty, działania lub sytuacje (obiekty nieosobowe, cierpienie lub poniżenie, dzieci lub inne nie wyrażające zgody osoby) i powodują klinicznie znaczącą przykrość lub pogorszenie w społecznej, zarobkowej lub innych ważnych dziedzinach funkcjonowania"

Sam homoseksualizm, czy stosunek homoseksualny, takich kryteriów nie spełniają. Więc stosunek "dziadka" z piętnastolatkiem spełniającym te warunki nie będzie parafilią jeżeli powodem jest sam homoseksualizm; to samo powiem jeżeli zamiast piętnastolatka weźmiemy dziewczynę w tym samym wieku, spełniającą te same kryteria. Oczywiście, te kryteria są oparte na pewnych wartościach (nie sądzę, żeby moje wartości były efektem manipulowania mną przez jakieś środowiska) i stąd chyba ten ciągły spór między nami, i chyba już bardziej się nie zrozumiemy. Jeżeli natomiast ów "dziadek" będzie spółkował z nieświadomym piętnastolatkiem z powodu swojej pedofilii, to mamy inny przypadek - orientacja "dziadka" nie ma z tym nic wspólnego, tak jak nie miałaby gdyby był mężczyzną heteroseksualnym uprawiającym seks z wykorzystaną piętnastolatką. Dla mnie będzie on pedofilem - nie będę go bronił bo jest gejem, ani bał się powiedzenia tego. Musimy oddzielić te dwie rzeczy, tj. homoseksualizm i pedofilię, bo nie ma jednoznacznego powiązania i patrzyć bardziej indywidualnie na poszczególne przypadki. Sam przecież napisałeś, że nie utożsamiasz pedofilii z homoseksualizmem, a jednak zdajesz się wrzuać wszystko do jednego worka. Łudzę się, że to co napisałem jest satysfakcjonującą Cię odpowiedzią na postawione wcześniej pytanie. Teraz myślę, że już naprawdę wszystko zostało wyjaśnione.

_______
Nie wiem co Cię bawi w Kozaku od "wilczka", pewnie nazwanie Cię przez niego "ciemnogrodem" :wink:
Jeśli o mnie chodzi, to nie podzielam takiej oceny.
A to, że jestem cierpliwy to akurat - powiem nieskromnie - prawda :)

Kończę, bo jak wszystko, nawet i moja cierpliwość ma swoje granice :P
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Postprzez Terminus w 28 Wrz 2011, 14:58

Tak jak ustaliliśmy na SB proponuję zakończyć tutaj naszą wymianę zdań. Każdy dość obszernie wyjaśnił swoje poglądy.
Różnice w postrzeganiu i wartościowaniu różnych spraw między nami są i pozostaną, co jest naturalne i oczywiste.

Nie było moim zamiarem dyskredytowanie homoseksualizmu poprzez imputowanie mu związków z pedofilią. Przykład pedofilii w starożytnej Grecji służył pokazaniu tylko zjawisk społeczno-historycznych. Niepotrzebnie przekształciła się w późniejszą dyskusję o samej pedofilii.

To tyle.

Terminus
Deliryk

Postprzez Papa Mobile w 28 Wrz 2011, 23:04

A propos mojego ostatniego postu, niektórzy się zastanawiali co ma wspólnego homo z dziadkiem pod szpitalem, otóż służę wskazówką, chodziło o to, że ludzie często czytają świat i ludzi takim jakim się wydaje. Jak to pisał Exupery "Dobrze widzi się sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Czasem powłoka śmiertelna rodzi w nas mieszane uczucia odrazę niepokój obawę, rodzi się niezrozumienie i strach, kiedy spotykamy się z czymś czego nie ogarniamy, co w nas budzi strach, odrazę, ponieważ kłóci się z tym czym karmi nas propaganda i media o szczęśliwej wiecznie młodej i uśmiechniętej ludzkości. Czasem trzeba przezwyciężyć swój strach przed tym co niezrozumiałe i postarać się zrozumieć to co nowe w kontekście tego co nam pisze życie, nie to co nam napisali rodzice, szkoła, tradycja. Życie jest piękne dla ludzi wolnych i jest za każdym razem zaskakujące w niespodzianki, nieokreślone. A niewolnicy zawsze będą narzekali.
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 133

Postprzez impulse_101 w 29 Wrz 2011, 11:28

Żebym został zrozumiany, dla mnie pedofilia i homoseksualizm to dwa zupełne odmienne zboczenia i nie łącze tego z sobą jako jedność. Po prostu nie trafia do mnie często przytaczany argument który mówi ze pedofilia jest złem dlatego ze dzieci są zmuszane a para gejów robi to dobrowolnie wiec nic w tym złego. Wynikałoby z tego ze definicja zboczenia nie polega na niewłaściwym pociągu seksualnym lecz tylko na przymusie lub jego braku w stosunku do drugiej strony. Idąc tym tropem zoofilia tez nie będzie zboczeniem jeśli dany zwierzak zacznie spółkować z człowiekiem z własnej nieprzymuszonej woli co jak widać jest idiotycznym założeniem. Tak wiec to ze homoseksualizm, pedofilia czy zoofilia jest zboczeniem wynika tylko i wyłącznie z tego ze dana osoba czuje pociąg seksualny w wypaczony sposób a to ze trafia się dwie osoby którym jest to wypaczenie "na rękę" nie spowoduje tego ze nagle zacznie to być czymś normalnym.
Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Dżuz, Universal, scigacz1975.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości