Kurde!Ten temat jest tak ciekawy że aż żal mi się nie udzielić. Pozwólcie więc że wsunę w tą rozmowę jeszcze kilka groszy ode mnie

No to tak...
Realkriss napisał(a):W moim środowisku pracy (tam się przecież spędza najwięcej czasu) gdy mówię o grach, to patrzą na mnie jak na zdziecinniałą, ograniczoną debilkę.
Ja też tego nie kumam... I cieszę się że tutaj mogę się pochwalić moimi robótkami typu 3D, rowery, muzyka. U mnie wokoło każdy patrzy na mnie jak na jakieś dziwne zjawisko. Dlaczego? Bo mam 21 lat i sobie pograć lubię? Pomodelować ciężarówki? Na rowerze pojeździć? Pomajsterkować i się nie kryć z tym? Nawet jak pójdę sobie na jeden dzień na jakiś wypad w las o bułce i kilku konserwach to boję się by mnie nikt broń boże nie spotkał bo będą się brechtać... Moja odpowiedź na to jest prosta... Ludzie zgorzknieli do szpiku kości. Dziś już niekiedy pierwszoklasista średniej szkoły nie chce rozmawiać z kolegami z 3 gimnazjum bo to obciach... Każdy próbuje być na siłę poważny i dorosły lecz sam w głębi duszy chciałby porobić to co lubi jawnie bez ukrywania się. Szkoda że każdy taki "dorosły" jakoś w dziwny sposób woli się nudzić w domu nie robiąc nic bo to dziecinne

Niezwykle podziwiam tych którzy dalej sklejają modele, zbierają znaczki no i grają w gry czy uprawiają sporty bo to lubią!

nati20 napisał(a):ahhh faceci i ta ich opinia że tylko oni mogą grać w strzelanki, słuchać ciężkiej muzyki itd. myślą że dziewczyny to tylko malowanie paznokci, mini spódniczki i słitaśne gry w stylu simsy, brrrr jak ja tego nie znoszę.
Nigdy tak nie myślałem a wręcz przeciwnie. Interesują mnie takie dziewczyny które są odmienne od tych plastików z "mordoksiążki" i "naszej wsi"... Wcale mnie to nie odpycha gdy dziewczyna słucha coś ciężkiego, uprawia jakiś trudny sport (np ekstremalny), gra w coś porządnego czy np tworzy muzykę a tym bardziej ciężką (znam takie)... Nie powinnaś się tym przejmować co oni pitolą i słuchać co chcesz, grać w co chcesz itd... Ale paznokcie to Ty maluj bo to się podoba

Cóż... Kiedy wreszcie poczułem że "ofiara spełniona" mogę wracać do reszty forum