Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez djcycu w 15 Lis 2011, 12:01

Szczerze? Powiem wam że gejów nie trawię... Dla mnie to obrzydliwe. Widziałem kiedyś w parku jak się całują dwie panienki... Oczywiście poszły w ślinę a ja stwierdziłem że to straszne... Potem jakoś dziwnie na wycieczce szkolnej widzieliśmy dwóch facetów którzy się całują. Bożeee to ja naprawdę już wolę te dwie panny. Nie wiem jak wy ale ja jakoś nie mogę takich związków przyjąć bo to godzi w przyzwyczajenia normalnych, czyli hetero seksualnych. Kiedyś też poczułem dość mocną miętę do pewnej koleżanki. Wiecie co? Jak widziałem ją na imprezie całującą się raz z chłopakiem a raz z panienką to po prostu się w tym świecie pogubiłem :D Nie wiem dlaczego powszechnie zwane "pedalstwo" jest nawet ostatnio modne... A może to nie moda? Może to tylko efekt że to można by było zaakceptować i nikt się nie kryje? Co jak co rozumiem że nie da się ich leczyć. Urodzili się powiedzmy chorzy i już tak zostało ale to jest dla mnie po prostu niemoralne :(
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez JONYK w 15 Lis 2011, 14:46

Problem naszych czasów polega na tym iż to co normalnie jest nie zdrowe i nienormalne, staje się normą i wykładnią.
Niestety zamiast mówić wprost iż homoseksualizm nie jest ani normalny ani zdrowy, mamy nagonkę na zdrowo myślących ludzi, którzy mają swoje poglądy - man tu na myśli polowanie na "homofobów" ( skąd wzięli te słowo :o ) .
Obecnie próbuje się zaszczuć i pozbawić podstawowego prawa do wolności większość z nas ( w końcu Dzięki Bogu póki co stanowimy większość ), przekonując nas w mediach iż jesteśmy horzy, niemodni i zacofani.
Ogólnie dlatego darzę bardzo dużym szacunkiem Wojciech Cejrowskiego - gość ma odwagę aby mimo zaszczucia mówić wprost o swoich poglądach i olewa to co o nim mówią pedo bery ( wiem wiem to inny motyw ).
Po prostu środowiska gejowsko - lesbijskie starają się odebrać nam wolność do posiadania i głoszenia innych poglądów niż ich - co prowadzi do oczywistego wniosku : żądają tolerancji na ich to nowe pomysły i żądania ( adopcja dzieci o zgrozo ), a sami nie są tolerancyjni".
Ostatnio edytowany przez JONYK, 15 Lis 2011, 18:59, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Vivern w 15 Lis 2011, 15:15

Według mnie każdy ma swoje dziwactwa. Powinniśmy akceptować wszystkich i wszystkich traktować na równi. Mnie to mało obchodzi czy ktoś jest hetero czy homo. To jego sprawa. Jestem hetero ale nie przeszkadza mi to że mój kolega jest gejem. To jego sprawa i nie powinniśmy nikogo tępić lub poniżać za to że jest inny niż my sami. Na tym polega wolność, równość i tolerancja. Według mnie to też jest odchył od normy tak samo jak np ćpanie. Ale cała sztuka polega na tym by traktować wszystkich tak samo bez względu na to kim są, jakie mają poglądy czy są homo czy hetero itp.
Vivern
Kot

Dołączenie: 07 Lis 2011, 16:21
Ostatnio był: 19 Paź 2012, 18:21
Miejscowość: Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez scigacz1975 w 15 Lis 2011, 17:30

Widzisz kolego - to jest właśnie tolerancja - jesteś inny to se bądź, mam to w d... Ale tu się rozchodzi że ta tolerancja już im nie wystarcza. I chcą: dzieci, ślubów, parad ..... a jak Ci to nie pasuje to już jesteś homofob. A ja wam coś powiem - TAK ku*wa TERAZ JUŻ JESTEM HOMOFOBEM A ZA CHWILĘ ZACZNĘ DO TYCH PAJACÓW I ICH DURNYCH HETERO POPLECZNIKÓW STRZELAĆ - bo mnie normalnie cholera już bierze.
Ludzie - jeżeli mniejszość będzie dyktować większości jak ma żyć to to się nazywa dyktatura.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss,
Negative Vivern.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez djcycu w 15 Lis 2011, 17:38

Ja krótko powiem tak... Kiedyś geje byli tępieni aż w końcu uznano to za chorobę... Wnet uzna się pedofilię bo to też przecież wrodzone by dorosły człowiek podniecał się czy miał skłonności do miłości z dziećmi... Dla mnie to i to jest chorobą której nie uleczymy może ale jak można to tolerować? Znając tendencję świata różnie być może.

PS: Cejrowskiego także popieram. Mało kiedy zdarza się spotkać ludzi tak odważnych jak on.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez KoweK w 15 Lis 2011, 17:41

djcycu napisał(a):Kiedyś geje byli tępieni aż w końcu uznano to za chorobę...

Za chorobę...? Agresywność wobec homoseksualistów nadal jest, ale homoseksualizm nie jest chorobą.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez djcycu w 15 Lis 2011, 17:42

Może i nie ale jakoś tak to nazwano że to niby nieuleczalne, że się człowiek z tym rodzi. Coś w tym rodzaju no i wiem że ludzie dalej z tym walczą :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Dżuz w 15 Lis 2011, 18:08

@djcycu, masz rację - homoseksualizm uważano (bodajże do lat 70-tych) za chorobę. Później skreślono go z listy chorób. Żeby coś można było uznać za chorobę musi spełniać określone kryteria (samo to, że nam się homoseksualizm wydaje chory to za mało), a gejostwo ich nie spełnia. Sprzeczałem się już z resztą o to z Terminusem, nie chce mi się jeszcze raz. Tak więc, homoseksualizm jest chorym zjawiskiem, ale nie jest już uznawany za chorobę :wink:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Universal w 15 Lis 2011, 18:13

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:43, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Dżuz w 15 Lis 2011, 18:28

Universal napisał(a):@Dżuz - to, że coś nie jest uznawane za chorobę, nie znaczy, że nią nie jest.

No rzeczywiście. Uznawanie marchewki za owoc przez UE to to samo co klasyfikowanie homoseksualizmu jako chorobę (a dokładniej jako zaburzenie psychiczne) przez organizację zajmujące się badaniem zdrowia :E
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez KoweK w 15 Lis 2011, 18:33

Dżuz napisał(a):@djcycu, masz rację - homoseksualizm uważano (bodajże do lat 70-tych) za chorobę.

Czytając jego post zrozumiałem, że homoseksualizm jest uważany za chorobę do dzisiaj. :P

Universal napisał(a):Jeśli to nie jest choroba, jest coś całkowicie normalnego.

A niby dlaczego wszystko, co nienormalne mamy zaliczać do chorób? Btw. nie mówmy o normalności, bo to pojęcie ma różne znaczenie dla każdego człowieka. Przykładowo dla kogoś kłamstwo może być zjawiskiem akceptowalnym i normalnym, kiedy dla mnie jest ono chore i nienormalne. :P

Universal napisał(a):Czego brakuje homoseksualistom? Małżeństw? Niech mają już te związki partnerskie. Dzieci?

Większość chyba chciałoby tylko związków partnerskich. Reszta to egoistyczne śmiecie, którzy chcą wychowywać dzieci w naszym - niestety - okropnym i patologicznym środowisku. Nawet gdyby dwóch facetów wychowało świetnie zaadoptowane dziecko na porządnego człowieka (heteroseksualnego w stu procentach), to i tak zostanie rozgniecione przez ludzi, którzy "mają jakiś problem".

Universal napisał(a):Wskażcie mi badania, które dowodzą, że oddanie dzieci pod opiekę pary homoseksualnej będzie bez szkody dla dziecka. Nie znajdziecie obiektywnych.

Z tego, co mi wiadomo, nie ma takich samych dobitnych badań na to, iż oddanie dziecka homoseksualnej rodzinie szkodzi dziecku.

Universal napisał(a):@Dżuz - to, że coś nie jest uznawane za chorobę, nie znaczy, że nią nie jest. Co tam jest wg Unii owocem? Marchewka? Czy to znaczy, że jest nim w rzeczywistości?

Nauka idzie do przodu chciałbym zauważyć. Może kiedyś ktoś ujawni swoje badania nt. seksualności i okaże się, iż jednak homoseksualizm to choroba... kto wie. Póki co jest jednak inaczej. A jak komuś się ten stan rzeczy nie podoba, to niech zacznie swoje badania i potwierdzi swoją tezę "Homoseksualizm to choroba" czymś więcej niż jedno zdanie.

I co ma Unia do tego? :facepalm: Chyba tylko u nas, w Europie, marchew to owoc. Podobnie jak z tym, że ślimak to ryba lądowa - dobrze mówię? ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Universal w 15 Lis 2011, 18:52

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:43, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości