Max Payne

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Max Payne

Postprzez meJKu w 02 Lis 2011, 17:41

Jakie spoilery (tak, tak, wiem że to ironia)? On tylko napisał swoje przewidywania, nigdzie nie pisze, że tak jest i będzie.

@djcycu, z większością się zgadzam, jednak z takim czymś jak "bla bla bla GTA" się nie zgodzę... Nawet ja nie umiem znaleźć powiązań między MP3, a serią GTA.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Reklamy Google

Postprzez CONAN w 02 Lis 2011, 18:19

Ja to kocham Max Payne pierwszą część jak na tamte czasy zajefajne lokacje, grafika fajna , fabuła też ;d
1ke przeszedłem 15razy na PC i 4razy na PS2 i do tej pory mi sie nie znudziła :d

2też była fajna ;p chodź według mnie jedynka lepsza ;p

PEACE
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego
chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś,
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Dołączenie: 13 Lip 2011, 16:29
Ostatnio był: 16 Sty 2024, 21:27
Miejscowość: Amsterdam
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 101

Postprzez djcycu w 02 Lis 2011, 19:03

Wiedziałem Kowek że się mnie uczepisz bo twoje chamstwo nie zna granic... Zawsze gdy ktoś chce coś powiedzieć a się zbytnio z nim nie zgadzasz jedziesz z kozakami w dół jak poczciwy polaczek czasem nawet obrażając w postach... Taka jest prawda którą przyznał by już niejeden z tego forum. Ale żeby nie być gołosłownym i byś nie uznał tego posta za spam to powiem skąd zależności pomiędzy GTA a MP3 wziąłem... Mianowicie Max Payne zawsze wiązał się z czyściutkim i ubranym w ładne ciuszki gliniarzem który wypowiada wojnę wszystkim kto tylko staje na drodze (mieszam byś nie miał spoilerów których wcześniej i tak nie dałem...). Całość podlana komiksami oraz przepleciona wątkiem miłosnym którym było uczucie żywione do Mony. Kiedyś przyszedł do mnie kumpel... Buszując po sieci znaleźliśmy jakiś obrazek i na pierwszy rzut myśleliśmy że to jakieś GTA opatrzone znaczkiem Rockstara... A jednak zdziwienie nas wzięło widząc że to MP3... Obaj walnęliśmy facepalm i właściwie przestaliśmy oczekiwać gry którą pokochaliśmy w wieku 13 lat... Ten Max to już nie ten Max co kiedyś... Do złudzenia każdy widzi w nim zwykłą strzelankę i napieprzankę a jedyną podobną no i popularną grą w tych klimatach pozostaje GTA... Nie miałem na myśli porównując mówić że też jak i w GTA będziemy robić zadanka jak zawsze tylko miałem na myśli to że zarośnięty i rozpity Max przypomina właśnie nowego bohatera GTA a nie Maxa którego znamy... Styl rozgrywki mógł sobie zostać ale klimat się niestety diametralnie zmienił...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Soviet w 02 Lis 2011, 19:10

djcycu napisał(a):Mianowicie Max Payne zawsze wiązał się z czyściutkim i ubranym w ładne ciuszki gliniarzem który wypowiada wojnę wszystkim kto tylko staje na drodze (mieszam byś nie miał spoilerów których wcześniej i tak nie dałem...).

Był po prostu gliniarzem, żadnym tam specjalnym. Taki był właśnie jego urok, kiedy ruszał z zemstą.

djcycu napisał(a):Całość podlana komiksami oraz przepleciona wątkiem miłosnym którym było uczucie żywione do Mony. Kiedyś przyszedł do mnie kumpel... Buszując po sieci znaleźliśmy jakiś obrazek i na pierwszy rzut myśleliśmy że to jakieś GTA opatrzone znaczkiem Rockstara... A jednak zdziwienie nas wzięło widząc że to MP3... Obaj walnęliśmy facepalm i właściwie przestaliśmy oczekiwać gry którą pokochaliśmy w wieku 13 lat... Ten Max to już nie ten Max co kiedyś...

Tak samo jak Max z 1 to nie ten sam Max co w 2. Wiadomo co się stało w jedynce, w dwójce Max był już nieco bardziej zrezygnowany. Po tym co się stało na końcu naturlanym krokiem fabularnym jest to, że Max kompletnie się załamał i wyjechał gdzieś do Brazylii. Wszystko to ma jakiś większy sen i trzyma się kupy. Gdyby nagle pokazali mi Maxa, który w nienagannym garniaku wypisuje mandaty od centralnym, to wtedy dopiero coś by było nie tak...

djcycu napisał(a):Do złudzenia każdy widzi w nim zwykłą strzelankę i napieprzankę a jedyną podobną no i popularną grą w tych klimatach pozostaje GTA... Nie miałem na myśli porównując mówić że też jak i w GTA będziemy robić zadanka jak zawsze tylko miałem na myśli to że zarośnięty i rozpity Max przypomina właśnie nowego bohatera GTA a nie Maxa którego znamy... Styl rozgrywki mógł sobie zostać ale klimat się niestety diametralnie zmienił..

Jakoś seria Max Payne w sensie technicznym nigdy nie była niczym więcej niż strzelanką. Nie wiem czego się doszukujesz. Może to już nie to samo, skoro nie ma Nowego Jorku i zwykłego posterunku policji, a zamiast tego dostajemy najemnika i Amerykę. Ale seria się rozwija, zachowując jednocześnie swój rodowód i kontynuuje wątki fabularne.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez KoweK w 17 Lis 2011, 20:06

Dobra, kozaczka usunąłem, żeby nie było. W MP2 grałem dość dawno temu i mi się coś pokićkało z tymi... spoilerami. :E

djcycu napisał(a):Wiedziałem Kowek że się mnie uczepisz bo twoje chamstwo nie zna granic... Zawsze gdy ktoś chce coś powiedzieć a się zbytnio z nim nie zgadzasz jedziesz z kozakami w dół jak poczciwy polaczek czasem nawet obrażając w postach...

Nie. Mnie po prostu śmieszy ocenianie gry po trailerze, gdzie NIC nie widać. Gdzie ty widzisz tam GTA? No proszę Cię. Reszty oszczerstw nie skomentuje. Gdzie ja niby i kogo obrażam? I btw. za zdanie lub opinię nie usuwam kozaków - szanuję czyjąś opinię, gust i wszystko. Nie szanuję za to głupot, fałszów i idiotyzmów. Ale ty i tak będziesz wiedział swoje, a caleb będzie dawał kozaczki za każdą krytykę mojej osoby - nawet nieprawdziwą. :D

- - -

Dla wszystkich radzę najpierw poczekać na konkretny gameplay, a nie snucie "faktów" jak djcycu. :)

- - -

NOWE SCREENY! Niezłe.

[ https://www.facebook.com/media/set/?set ... 284&type=1 ]
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez bax20 w 17 Lis 2011, 20:29

Gameplay najnowszego Max'a :wink:

Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11

Za ten post bax20 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 26 Mar 2026, 20:15
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

Postprzez vandr w 17 Lis 2011, 21:20

Osz...przedstawia się to wszystko zaje*iście i już wiem na co będę czekać z niecierpliwością :) Bullet time i efekty obrażeń po prostu piękne!
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez KoweK w 17 Lis 2011, 21:45

Animacje od obrażeń lepsze niż w RAGE'u - zdecydowanie. Wszystko świetnie wygląda. Jestem pod dużym wrażeniem... i jest pasek życia oraz painkillery. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez meJKu w 17 Lis 2011, 22:05

Wciąż za mało, by mnie przekonać do tego tytułu. Jednak od strony technologicznej może być ; )
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Tormentor w 17 Lis 2011, 23:02

MP 1 to była giera, pochłaniacz czasu. Nie oceniony klimat, badanie każdej szafeczki, zaułków penetrowanie tych wszystkich mieszkań. Time Bullet i jazda. Chyba jeden z najlepszych TPS.

Dwójeczka odstawała od jedynki tylko klimatem, bo na grafikę to ja szczerze srałem.

A Max Payne 3 to nie wiadomo co to będzie, może wyjść z tego niezła gra albo po prostu kupa. Miejmy nadzieje, że trzeci Maxiu będzie lepszy od filmu.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Darth ReX w 17 Lis 2011, 23:19

W sumie jestem pod wrażeniem, ale gra straciła swój klimat, wywalenie komiksów dodatkowo to pogłębia. Ale mechanika rozgrywki ciekawa.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 30 Mar 2026, 21:17
Kozaki: 224

Postprzez bax20 w 18 Lis 2011, 01:24

Z początku też wątpiłem w Max'a 3, ale gdy się dowiedziałem że Remedy pomaga Rockstarowi to od tamtej pory wiem że ta gra pozamiata...
Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 26 Mar 2026, 20:15
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości