Polityka

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Polityka

Postprzez Terminus w 02 Sie 2011, 20:12

@djcycu: Ponoć z rejestratorów wynika, że silniki nie zgasły, a wręcz przeciwnie dostały "pełny ciąg" gdy załoga zorientowała się gdzie jest i rozpaczliwie próbowała poderwać Tupolewa:
ONET
Czyli Macierewicz jak zwykle ze swoimi opowieściami o "obezwładnionym" samolotem odleciał w krainę fantazji...

Biję się dzisiaj w pierś. Mea coulpa maxima. Nie doceniłem choroby Macierewicza. Usłyszawszy dzisiaj o tym, że wg niego raport Millera był "tłumaczony z rosyjskiego" zastanawiam się jaki trzeba mieć stan umysłu by traktować serio ludzi, którzy bez zmrużenia okiem co chwila opowiadają nonsensy, głoszą teorie wyssane z palca?
Potrafi mi to któryś zwolennik PiS wytłumaczyć?
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Reklamy Google

Postprzez StalkerCiastek w 02 Sie 2011, 20:44

wg niego raport Millera był "tłumaczony z rosyjskiego"

Raport Millera momentami zgadzał się z tym od Rosjan (w kwestii przyczyn wypadku), ale twierdzenie, że był tłumaczony z rosyjskiego jest mocno chybione. Jednak to PiS i takie kretyńskie wypowiedzi są u nich na porządku dziennym.

Potrafi mi to któryś zwolennik PiS wytłumaczyć?

Zwolennicy PiS zajmują się bluzganiem na inne partie (głównie PO i Tuska), chodzeniem do kościoła i słuchaniem radia maryja :E . Przepraszam za te stereotypy.

Co do Macierewicza - typowy przykład PiSowskiego fanatyka. Co rusz gęba mi opada jak słyszę ich wypowiedzi. Np. prezentacja "Białej Księgi" i te pierdoły które wygadywał Macierewicz. Ton głosu jakby już było wiadomo, że to Ruskich zamach i trzeba wojsko na nich wysyłać. Głupoty pana Hofmana które słyszę przy każdej możliwej okazji. Zawsze oczerniające PO i zawsze stawiające PiS w dobrym świetle. Co ciekawe jeśli chodzi o PSL, PO to nie słyszę z ich strony tak mocnej krytyki (tak skrajnej i fanatycznie oddanej partii). Fajnie było, jak Hofman powiedział, że to kombatanci darli się i gwizdali na Tuska. Kłótnia w parlamencie europejskim też była niezła (na forum Europy - wstyd). I za każdą z tych afer stoją ONI. Elita PiSU.
Naprawdę nie potrafię zrozumieć czemu tacy ludzie jak Hofman czy Macierewicz są tolerowani w polityce. Jeszcze śmieszniejsze jest to, że znajdują się ludzie gotowi oddać głos na taką partię.

Wracając do "Białej Księgi". Jestem ciekaw kto ją pisał i jakich ekspertów lotniczych zatrudnił PiS (pewnie pan M.)
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Terminus w 02 Sie 2011, 21:46

Pewnie tych samych co potrafią zrzucić z samolotu hel lżejszy od powietrza...
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Woland.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez meJKu w 15 Gru 2011, 10:26

Jak to jest, że symbole komunistyczne są dozwolone na tym forum, a falanga jest tak potępiana?

Za ten post meJKu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Kuballa44 w 15 Gru 2011, 11:14

Pewnie dlatego że symboli komunistycznych nikt nie traktuje poważnie, i są ukazywane pół żartem, pół serio. ;)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez meJKu w 15 Gru 2011, 11:21

No rozumiem, zmieniłem tą falangę. W końcu to nie jest żadne forum polityczne ; )
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Lucjusz w 15 Gru 2011, 11:40

Pewnie dlatego, że na tym forum panuje poprawność polityczna i albo jesteś wporzo albo moher, hejter, i nietolerancyjny. Margines na lewo jest daleko przesunięty a w prawo zakaz skrętu.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...

Za ten post Lucjusz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal.
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez xionc w 15 Gru 2011, 12:39

Pewnie dlatego że na forum dominują wielbiciele Korwina to margines jest przesunięty w lewą strone. A może dlatego że tolerancja dla symboli organizacji neofaszystowskich wynosi zero albo minus jeden.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative meJKu.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Soviet w 15 Gru 2011, 13:17

Lucjusz napisał(a):Pewnie dlatego, że na tym forum panuje poprawność polityczna i albo jesteś wporzo albo moher, hejter, i nietolerancyjny. Margines na lewo jest daleko przesunięty a w prawo zakaz skrętu.

Hahaha. Tego się nie spodziewałem :E. Niektórzy to naprawdę widzą wszędzie spisek i Michnika, nawet na niszowym forum dyskusyjnym o Stalkerze. Idę dalej czytać Wyborczą.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Lucjusz w 15 Gru 2011, 13:59

Soviet nie załamuj mnie :facepalm: Czytaj ze zrozumieniem i nie wymyślaj. Ja w przeciwieństwie do ciebie nie rajcuje się Michnikiem i spiskami.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Soviet w 15 Gru 2011, 14:24

Lucjusz nie załamuj mnie :facepalm:. Czytaj ze zrozumieniem i nie wymyślaj. Moje zawiązania do Michnika i spisków było semantycznym nadużyciem ( :P ) mającym na celu zobrazować, że niektórzy wszędzie widzą politykę i gnębienie ich poglądaów, nawet na takim forum jak nasze, które z polityką nie ma wiele wspólnego. I skąd wziąłeś, że ja rajcuje się Michnikiem i spiskami? :).
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez KoweK w 15 Gru 2011, 17:22

Za wszystkim stoją Żydzi i pedały. Nawet na forum.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości