Polityka

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Polityka

Postprzez Woland w 24 Gru 2011, 13:39

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... akuje.html

Ciekawe, czyżby chemioterapia i inne ważne leczenia dla ŻYCIA człowieka będą... płatne? :o
Witamy w Polsce...
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez Universal w 24 Gru 2011, 15:47

[niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:50, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Alchemik w 25 Gru 2011, 20:54

Czyli co? Ludzie będą umierali, a politycy będą mieli nowe limuzyny? Mam ktoś pomysł jak to zmienić, czy pogodzimy się z losem i poumieramy na raka?
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:23
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Nieogarniający w 25 Gru 2011, 21:07

Dzisiaj jest "demokracja" (hahaha) więc... umrzemy na raka jako szanowani obywatele w tolerancyjnym społeczeństwie. (hahaha#2)

Jak to gdzieś było napisane:
Demokracja to ustój gdzie człowiek sam wybiera sobie pana.
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Postprzez Fender w 25 Gru 2011, 22:16

Polityka od niepamiętnych czasów była bardzo słabym punktem naszego państwa. Sami w sobie jako obywatele, mamy chyba najwięcej sprytu i hartu ducha na całym świecie, ale gdy przychodzi kwestia zarządzania państwem, posługujemy się powyższą władzą tak nieudolnie, jak dziecko systemem rakietowym. Bólem naszej polityki państwowej jest swego rodzaju próżność i nieudolność rządzenia. Kiedy partia dostaje w swoje ręce władze przed wyborami i pół roku po nich widać że coś się dzieje. Budowane są drogi, odnawiane zabytki, plany pomocy socjalnej, opieki zdrowotnej... Jednak gdy przychodzi wygrana i na stołeczku na samym szczycie robi się miło i przytulnie, to wszystkie plany są chowane na bok i czekają na następne wybory. Nie będę się rozwodził która partia jest gorsza, czy pis, czy po czy inne pomniejsze, bo moim zdaniem każda jest zła. Wszystkim chodzi jedynie o władzę i pieniądze, które będą wpływać do ich kieszeni przez następne lata. W naszym kraju nie ma naprawdę na kogo głosować i spora część społeczeństwa głosuje na mniejsze zło (wiemy co jest tym większym :P ). Brakuje partii, która naprawdę od A do Z, od objęcia władzy, do zakończenia wyborów działałaby pełną parą. Nie ma takiej, która jasno postawi cele możliwe do zrealizowania. Która nie obieca nam całego nieba, a stworzy tą namiastkę nieba na ziemi. Do tej próżności dochodzą jeszcze osobiste zatargi. To już nie jest chęć działania na rzecz społeczeństwa, tylko wsadzenia łapy w kieszeń państwa i dokopania "tym ch*ją" z innej partii. Osobiście uważam, że na koniec kadencji, każda partia powinna być przez obywateli w wolnym głosowaniu rozliczana. Jeśli nie spełnili oczekiwań to partia nie może dostać się do sejmu przez x kadencji innych partii. Wtedy nastąpiłby przesiew. Wtedy dopiero zaczęliby się starać.

A tak mamy nieudolne PO co to pieprzy jak wyniesie w kolejnych latach nasz kraj pod niebiosa, PiS który pomału staje się jakąś sektą, SLD gdzie posadkę mają osoby dość wiekowe, w których socjalizm nie umarł w pełni, PSL który żadnych wizji szczególnych nie przedstawia i ruch palikota, który najlepiej wprowadziłby anarchię w państwie. To są oczywiście moje osobiste odczucia! A więc podsumowując- dopóki mentalność elity rządzącej nie pójdzie w kierunku "robimy a nie pi*rdolimy" i sami będą mieli tyle godności, aby uczciwie przyznać się do porażek jak i sukcesów i zapewnić społeczeństwu PODSTAWOWĄ opiekę socjalną i zdrowotną ( a nie, że my przewodniczymy UE i hohohoho jacy to my ważni ), to czeka nas przez długie dekady taki polityczny burdel jaki mamy do tej pory.

Za ten post Fender otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, kapucha.
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 13 Gru 2024, 21:14
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez Alchemik w 25 Gru 2011, 22:33

Jak to gdzieś było napisane:
Demokracja to ustój gdzie człowiek sam wybiera sobie pana.

A zaproponuj inny wybór. Monarchia? Jaka jest pewność, że monarcha będzie taki, dobry, jak Kazimierz Wielki? Może dostaniemy takiego, jak Car Iwan? Autorytaryzm? Zamordyzm, nie ważne, czy prawicowy, czy lewicowy...Jedyne co mi przychodzi do mojego pustego łba, to Republika, albo grupy klanowe (lub zawodowe):
rada
:arrowd:
ludzie z rodziny
:arrowd:
robotnicy

Wiem, że to ostatnie trochę pachnie mafią, ale czemu nie?
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:23
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Tajemniczy w 25 Gru 2011, 22:40

:arrowu: Fender
Tu będzie dobrze dopiero wtedy kiedy wymrze to pokolenie które pamięta PRL po nich dopiero będą w pełni świadomi ludzie a nie ludzie wypaczeni przez socjalizm. Sam też uważam że wybory w tym kraju mijają się z celem. Po co mam wybierać ludzi którzy przez 4 lata nie będą robić nic lub jeśli będą coś robić to na ogół źle lub powoli? Czyli na kogo głosujemy- na tych którzy będą reprezentować nasze interesy czy na tych którzy chcą utrzymać się dobrego miejsca w ławach sejmowych a nie zrobią nic dla kraju ?

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fender.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Nieogarniający w 25 Gru 2011, 22:54

Alchemik
Ni wiem czy Cię dobrze zrozumiałem ale formalnie jesteśmy republiką...

Co do innego wyboru, nie znam cytatów :P .Jak na razie to żaden ustrój nie jest idealny... nawet nie jest dobry... :-/

Tajemniczy napisał(a)::arrowu: Fender
Tu będzie dobrze dopiero wtedy kiedy wymrze to pokolenie które pamięta PRL po nich dopiero będą w pełni świadomi ludzie a nie ludzie wypaczeni przez socjalizm.

No wiesz Ty co?

Tajemniczy napisał(a):Sam też uważam że wybory w tym kraju mijają się z celem. Po co mam wybierać ludzi którzy przez 4 lata nie będą robić nic lub jeśli będą coś robić to na ogół źle lub powoli? Czyli na kogo głosujemy- na tych którzy będą reprezentować nasze interesy czy na tych którzy chcą utrzymać się dobrego miejsca w ławach sejmowych a nie zrobią nic dla kraju ?

Powiem Ci to tak: Tak jest i raczej będzie. (a szkoda, aaa szkoda)
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Postprzez meJKu w 26 Mar 2012, 20:01

http://www.wprost.pl/ar/313039/Izrael-z ... -Rada-ONZ/

No tak, brak zgód na kontrole programu atomowego, a teraz odcięcie się od rady ONZ. Szukają problemów w Iranie, a z dozbrojonym Izraelem będą teraz same problemy.
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez djcycu w 26 Mar 2012, 20:40

Z tego wyniknąć może nieco większa wojna z tego co można pomalutku odkryć... Stąd pewnie i USA się zbytnio do niej nie pali :P
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Dovchenko w 28 Mar 2012, 23:33

Mam świadomość tego że za ten post zostanę tutaj ukrzyżowany. Mimo to napiszę co myślę o naszej polskiej polityce.
Jestem w stu procentach oddany PiSowi i Panu prezesowi Kaczyńskiemu. Nie mogę już znieść kłamstw którymi na co dzień karmi nas rząd pana premiera Tuska. Strajkują lekarze, policja, straż pożarna, służba celna i kierowcy. Kiedy chciano sprzedać Stocznię Gdańska to rząd znalazł kupca z Kataru który po jakimś czasie zniknął i nie można było nawiązać z nim kontaktu. Dlaczego? Bo okazało się że ten człowiek nie istniał a wymyślili go panowie Tusk i Gras. Ceny idą w górę, mamy kryzys a pan Tusk funduje wszystkim posłom tablety z pamięcią 64 giga. Ja mam 16 i ciężko mi to zapełnić. A o Smoleńsku mógłbym pisać godzinami wiec tu już się nie będę nakrecal...
Kogóż to z nas tonący nie wiózł wrak, któż z nas zaprzeczyć może - że ułomny?
Kogóż nie łudził oślepiony ptak, kogóż w bezludzie nie wiódł pies bezdomny?

A przecież wciąż przyciąga strefa ogrodzona, i ogrodzona nie bez celu chcemy wierzyć;
To nie my w Zonie - to nam odebrana Zona,nam ją niepewnym, ale własnym krokiem mierzyć
Póki nadziei gorycz wreszcie nie pokona.

Dovchenko
Wygnany z Zony

Dołączenie: 16 Kwi 2011, 21:15
Ostatnio był: 16 Kwi 2012, 17:25
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Postprzez Universal w 29 Mar 2012, 00:03

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 30 Paź 2025, 19:34, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości