Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez DrążekWolności w 16 Gru 2011, 23:04

Ja byłem obesrany,gdy szedłem do Lab x18 i x8.Nie dało się normalnie wytrzymać.
AaaaReeeeOoooPL

AreoPL :)

Za ten post DrążekWolności otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.

DrążekWolności
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Maj 2011, 14:34
Ostatnio był: 25 Sty 2012, 01:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez epickaziq w 06 Sty 2012, 20:15

Ja zawsze się bałem snorków.
Przy ogończy zaatakowały mnie raz i wspiąłem się na nią jakoś tak na śmigło żeby się bronić ale skoczył i mnie zwalił na ziemię.
Awatar użytkownika
epickaziq
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:17
Ostatnio był: 23 Sie 2013, 12:36
Miejscowość: Fabryka Jupiter
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Allistdead w 07 Sty 2012, 10:49

Przeczytawszy wszystkie posty w tym temacie (nudziło mi się) zauważyłem, że ciągle pojawiają się te same momenty. Postanowiłem opowiedzieć wam jak to ze mną było. Gram w nocy w "Cień Czarnobyla" na słuchawkach.
Agroprom: Pijawka. To tam była pijawka? Jakoś nie zapamiętałem tego momentu. Kontroler. Co się dzieje? dziwne. A to twoja sprawka. Load i lekko zdenerwowany na skrypt, co mi teleportuje wroga za plecy idę jeszcze raz. Tym razem tyłem. Jak się pojawił to szarża na niego i zginął nim zdążył zaatakować.
X18: Co znowu? Latające beczki? Fruwające pioruny kuliste? Ech... szkoda amunicji. Zirytowany słyszę niby olbrzyma. Oho. Coś dużego. Wchodzę i... Najłatwiejszy przeciwnik w całej grze. Za duży by nie trafić i za wolny by mnie dopadł. Drzwi. Suuuper (znudzonym głosem). Zaraz mnie znowu coś napadnie. Pewnie jakiś boss. O jeszcze nie? Na pewno jak wezmę dokumenty. No wiedziałem. Ech, szkoda zachodu. Idę stąd. Drzwi zamknięte. Oczywiście. Było do przewidzenia. No to strzelałem na oślep skąd leciały płomienie. Wreszcie padło. Teraz jeszcze tylko załatwić tych, co się pojawią na drodze powrotnej. Wykrakałem. Wojsko przyleciało.
X16: "Bluzg". Ale ciemno. No wyłaźcie wy "bluzg". Stój spokojnie ty "bluzg" snorku. I jeszcze do tego mało amunicji. Wkurzony byłem w tych podziemiach.
Chyba ze mną jest coś nie tak, bo jak się robi "strasznie" to zazwyczaj robię się wkurzony bez żadnego powodu. Albo znudzony dla odmiany. Jak widać nic mnie na razie w tej grze nie przestraszyło, a raczej zdenerwowało.
Coś ze mną nie tak?
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

Postprzez LSkiper w 18 Sty 2012, 19:10

nom np. gdy pierwszy raz spotkałem pijawe to też była jazda nogi za pas i koniec
MSI B450A Pro MAX/Ryzen 7 5800X3D/ASRock Radeon RX 9070XT/32GB DDR4 3600MHz/2TB WD Blue + 2TB SSD/Logitech MX Master/W10/Cooler Master MWE Gold V2 750W
Samsung Galaxy S22 Ultra
Awatar użytkownika
LSkiper
Tropiciel

Dołączenie: 19 Gru 2011, 23:27
Ostatnio był: 14 Maj 2025, 16:15
Miejscowość: Posen
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 39

Postprzez Lt_Hargrove w 18 Sty 2012, 21:16

Pijawy to pikuś, ja się przestraszyłem jak z krzaków za plecami zaszarżował na mnie dzik. Szelest, potem "KweeeeekH!!!". Dużo amunicji zeszło...

Za ten post Lt_Hargrove otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Naznaczony221.
Awatar użytkownika
Lt_Hargrove
Stalker

Dołączenie: 19 Gru 2011, 21:26
Ostatnio był: 16 Sie 2012, 17:01
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 26

Postprzez RaZZoR w 19 Sty 2012, 01:04

Prawdą jest że ... moze inaczej Georg Lucas kiedys powiedzial ze nie jest straszne to co widzimy a to co nasza wyobraznia nam podsówa i im bardziej gra lub film na tym bazuje tym bardziej podnosi to cisnienie. (mniej wiecej) Innymi slowy im masz bujniejsza wyobraznie i grajac w stalkera mniej jest pokazane tym bardziej robisz w portki. Jedyneczka miala to do siebei ze bardzo polegala na twojej wyobrazni tu krzyki tam piski a znowusz tam jęki.

Ehh moj 1wszy raz w S.T.A.L.K.E.R.A. ... nie wiedzialem o stalku nic tak naprawde bylem wrecz przekonania ze to takie "nic". Gra zainsteresowalem sie tylko dlatego iz jest o Czarnobylu i owej tragedii. Nie zastanawiajac sie dlugo i chcac odwiedzic tamte tereny zakupilem swoj egzemplarz a zeby sobie dodac klimaciku wybralem sobie samotna noc przy pieknej pelni i otwartym oknie. Wiele emocji przezylem tamtej nocy. Samo chodzenie ciagle zastanawialo czy ktos sie za toba nie czai. Wietrzyk jak wdzieral sie do mieszkania "podrasowywal" momentami klimacik. Jakichs takich skokow przed komputerem nie mialem ani tym bardziej chowania sie pod biurkiem ale gra 3ymala mnie w napieciu raz wiekrzym raz mniejszym. Jednym slowem jedyneczka byla wysmienita. Moze juz nie tak bardzo jak 2 kolejne czesci ale jestem pelen nadziei na zachartowanie klimatu w kolejnej odlosnie.
i7 6700 3.4GHz|Gigabyte-H170N-WiFi-CF|Kingston FURY HyperX 16Gb DD4 2133Mhz|MSI GTX 970 4GB|Windows 10 Pro|PS4|New3DS XL JB|iPhone 6 JB
Image
Awatar użytkownika
RaZZoR
Kot

Dołączenie: 13 Wrz 2010, 14:27
Ostatnio był: 28 Sie 2018, 14:54
Miejscowość: DE
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Fender w 19 Sty 2012, 01:54

Jak większość bałem się w x18. Napięcie panowało również jak zwiedzałem podziemia żelaznego lasu. Ale nic nie przebije, jak w Czystym Niebie, grubo po północy ( w grze i naprawdę) leciałem do starej cerkwi. Ten szelest w krzakach i sapanie jakiegoś cholerstwa. Myślałem, że zawału dostanę. Ostrzelałem krzaki. Teraz już wiem, że przechodząc tamtędy po raz 1, załącza się to "udźwiękowienie", lecz wtedy serce podeszło mi do gardła.
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 13 Gru 2024, 21:14
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez Kareks w 22 Sty 2012, 15:20

Ja we większości bałem się X8 bo inne laby to nawet były troche strasze ale X8 dla mnie najbardziej :D Ide sobie ide i nagle płacz dziecka WTF??? No i się okazało że to Burer :| Ale napewno nigdy tego nie zapomnę :-/
Daj kozaka nie bądź pijawka
Awatar użytkownika
Kareks
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2012, 09:48
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 14:15
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez mrocznooka w 22 Sty 2012, 15:38

Kareks napisał(a)::D Ide sobie ide i nagle płacz dziecka WTF??? No i się okazało że to Burer :| Ale napewno nigdy tego nie zapomnę :-/

Myślałam, że na zawał zejdę w tym momencie...
Ogólnie nie lubiłam (w sumie to dalej nie lubię) laboratoriów. Jeszcze mam tendencje do gubienia się w nich... ehh...
W Zewie Prypeci wystraszył mnie jeszcze biedny porucznik Rogowiec, nie spodziewałam się go jakoś w... lodówce, czy co to tam było...
I ogólnie początki SoC, jak jakiś mutant wyskoczył (tym bardziej, że nigdy nie zdarzyło mi się grać w cokolwiek innego niż pasjans... co to stalker robi z człowiekiem...), potem człowiek przywykł.
Jednak płacz dziecka w X8 największego stracha mi napędził...
mrocznooka
Kot

Dołączenie: 13 Gru 2011, 21:24
Ostatnio była: 30 Maj 2012, 19:03
Miejscowość: Pińczów
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 4

Postprzez Gizbarus w 22 Sty 2012, 15:41

Mnie ten płacz nie napędził jakoś specjalnie może stracha, ale na pewno było to wielkie zdziwienie i do tego poczułem się lekko nieswojo... Cóż, jakichś strasznie strasznych momentów może w grze nie miałem, ale za to każde laboratorium to dla mnie coś niesamowitego i klimatycznego :E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez weteran XD w 22 Sty 2012, 16:39

Ja prawie że zleciałem z krzesła jak mnie snork zaatakował tak znienacka do tego grałem w nocy.
Uciekając zaliczyłem wszystkie spalacze w korytażu :E .
:wódka:

Za ten post weteran XD otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
weteran XD
Stalker

Dołączenie: 19 Sty 2012, 23:08
Ostatnio był: 31 Gru 2014, 22:20
Miejscowość: gdzieś tam w czarnobylu
Kozaki: -26

Postprzez Kałasznikóf w 23 Sty 2012, 17:26

Ja miałem kilka razy pietra.

1. Przed wejściem do bazy w barze było stado psów. No to ja sobie pomyślałem, że przetestuje broń w praktyce. Wspiął się na kontener ( tak dla zabezpieczenia pleców ) i "sruuutututu" w te psiaki. Oczywiście odpowiedź padła szybko :d 5 psów galopem pędziło w moją strone, a ja celownikiem patrzyłem i nagle jeden wykonał taki skok, że tylko mi się zęby jego odbiły w celowniku i ryp ;d Już jestem na ziemi. Wgl nie wiedziałem, że da rade wskoczyć na taką wysokość ;p

2. Misja w podziemiu bazy żołnierzy i kochana "dziewicza" pijawka *

3. X18 chodź to był strach przed tym co tam może być ;p Szczególnie te ostatnie drzwi albo to , że ktoś je trzyma z drugiej strony. Wrrr ;/ Co za myśli. :D

PS. Jak sie atakuje snorki z lunetą to też niezły efekt jak na nas skaczą ;p
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
Kałasznikóf
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2012, 16:59
Ostatnio był: 25 Sty 2012, 18:40
Miejscowość: Bar, Druga ławka od lewej.
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości