Nagonka na gry komputerowe

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Nagonka na gry komputerowe

Postprzez xionc w 20 Mar 2012, 18:46

Wiadomo, The Sun to bardzo poczytny tytuł prasowy z górnej półki, to musi być prawda!
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 20 Mar 2012, 18:51

To już jakiś szczyt głupoty by oczerniać fakty :E Gra ma niby uczyć walki i ataków? W dodatku CoD?! Nie dziwił bym się gdyby pokazali Flashpointa, Armę albo DCS jako symulator lotów bo to prędzej się nadaje :P
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Krzysu_Pl w 20 Mar 2012, 21:36

Wracając do tematu, pamiętacie aferę z Bioshock 2?
Przypomnienie:http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100208/GRY20/870836361
Gra recenzowana przez osobę która w tą grę nie grała i referuje swoje
wypociny na przydługawym poście przestraszonego tatuśka.
Jaki to Bioschock 2 zuy a jaki nie dobry...
Dzieci się zabija, nie ma boga, wiary, obłuda, Sodoma i Gomora, BigDaddy wykorzystuje
małe dzieci do poszukiwania narkotyków jak psy...

A teraz popatrzcie na poprzednią część, Bioshock.
Przypomnijcie sobie przemoc i porównajcie ją z Bioshock 2. See the difference?
Gazety też się tak rozpisywały, fora kipiały od zdenerwowanych ludzi?
Nie?

Niebawem wychodzi Bioshock: Infinite
Ciekawe czym zapełni się internet, od żądnych sławy redaktorów...

Za ten post Krzysu_Pl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 00:51
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Realkriss w 22 Mar 2012, 09:29

No to już jest masakra. Że Fronda jest tendencyjnym piśmidłem, to wiadomo, ale że nawet tam może się znaleźć Komandor Shepard, to bym nie uwierzyła.

Tego jeszcze nie grali, że ME i SW Zachęcają młodego odbiorcę do homoseksualizmu:
http://gry.onet.pl/wiadomosci/homoseksu ... tykul.html

Jak się chce uderzyć przysłowiowego psa, to kij się znajdzie. Kiedy grałam w ME 3 zdałam sobie od razu sprawę z tego, że Cortez jest cieplutki jak poranna jagodzianka, ale skoro nie byłam zainteresowana takim typem romansu, to gadałam z nim o broni. Jak zwykle więc, kruszą kopie o nic.

A wcześniejsze posty Sovieta i Krzysu.pl, zawierające linki do podobnych debilizmów, podsunęły mi pomysł: możemy w tym temacie umieszczać najróżniejsze głupoty, dotyczące gier, jakie znajdziemy w necie. Znajdzie się sporo.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Lucjusz w 22 Mar 2012, 10:37

Zaraz napiszą, że Stalkery też promują homo bo, żadnej baby w Zonie nie ma. Chyba, że pijawka :wódka:
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Dovchenko w 22 Mar 2012, 11:11

Kiedy w maju 2011 roku był zamach na rosyjskim lotnisku, były od razu spekulacje, że sprawca pewnie grał w Call of Duty Modern Warfare 2, bo jest tam misja, w której musimy dokonać zamachu na rosyjskim lotnisku i strzelać z kaemu do cywili. Natomiast po zamachach, których dokonał Anders Breevik w Norwegii, cały świat zwrócił oczy na World of Warcraft, bo Breevik akurat grał w WoWa. Tak długo, jak będą istnieć gry komputerowe, będą wydawane osądy pod tytułem "zabił, bo grał"...
Kogóż to z nas tonący nie wiózł wrak, któż z nas zaprzeczyć może - że ułomny?
Kogóż nie łudził oślepiony ptak, kogóż w bezludzie nie wiódł pies bezdomny?

A przecież wciąż przyciąga strefa ogrodzona, i ogrodzona nie bez celu chcemy wierzyć;
To nie my w Zonie - to nam odebrana Zona,nam ją niepewnym, ale własnym krokiem mierzyć
Póki nadziei gorycz wreszcie nie pokona.

Dovchenko
Wygnany z Zony

Dołączenie: 16 Kwi 2011, 21:15
Ostatnio był: 16 Kwi 2012, 17:25
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 22 Mar 2012, 12:51

Lucjusz napisał(a):Zaraz napiszą, że Stalkery też promują homo bo, żadnej baby w Zonie nie ma. Chyba, że pijawka :wódka:

A rosyjskiego to "krovosos" więc chyba to też facet :E A co do "zabił bo grał" to już mamę wyleczyłem. Raz widziała jak sobie grałem w Crysisa 1 i tam na samiuteńkim początku gdy gra ta miła muzyczka podczas gdy oglądamy ten miodny widoczek tropikalnej wyspy padły słowa... "O jaka bajka... Ale ładnie". A ja wtedy do mamy "a teraz idziem zabijać!" :E Od razu zmieniła patrzenie na gry gdy widziała że one serwują przygodę, ładne tło dźwiękowe, widoczki a czasem nawet prawdziwą historię. Szkoda że nie mogliście zobaczyć jak moja mama włączała sobie Hitmana 4 tylko po to by posłuchać w menu głównym Ave Maria :P A wcześniej babina myślała że gra jest suchą strzelaniną gdzie jedyne smaczki to betonowa arena, krew, trupy, karabin i strzały...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Michu w 23 Mar 2012, 01:34

Ciekawy temat, widać że każdy tutaj ma jednogłośne zdanie, ale co się dziwić? W końcu forum związane z grą, a gracze jak przyszło mi się przekonać to najfajniejsza grupa społeczna. Od młodego szczyla grałem w gry pełne przemocy, zaczynało się od GTAIII czy nawet Postal 2, a sam siebie znam najlepiej i jestem typem człowieka co w realnym świecie brzydzi się przemocy i innych tego typu zjawisk. Oczywiście jak ktoś sobie zasłużył to niech ma, ale to temat na całkiem inną rozmowę.
No i co by taka mądra głowa powiedziała? Że akurat jestem typem na którego to nie działa? Bzdura, każdy normalny człowiek będzie miał dokładnie tak jak ja, bo tylko nienormalni przemoc z gier będą przenosić na świat prawdziwy. A im już do bycia pieprzniętym gier nie potrzeba... :P
Tak samo z różnymi aferami, ktoś wspomniał o Bioshock, teraz widzę Mass Effect (lol!) przecież to tylko facepalma idzie strzelić. Prawda jest taka, że jak ktoś będzie bardzo chciał znaleźć sobie powód to go znajdzie, a reszta co w ogóle w temacie nieobeznana będzie jak bydło przytakiwać.

Realkriss ma fajnego dzieciaka i już teraz wiem, że to będzie porządnie wychowany człowiek. Bardziej bym się martwił o dzieciaki, których rodzice wolą wyjść na wódę wieczorem niż pograć w ulubioną grę.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Realkriss w 23 Mar 2012, 09:57

Dzięki Michu.

Mam znowu coś, wczoraj obił mi się o oczy teledysk Nelly Furtado z jakimś raperem o dziwnym pseudonimie.
Zdaje się, że piosenka jest o wyalienowaniu, ale: Chłopak "bede grau w gre" jest samotnym, smutnym nerdem duszącym pada, odreagowując w strzelance, albo jeżdżąc na rowerku z wygiętą kierownicą.
Jest też dziewczyna, należąca jak sądzę do subkultury gotów, czy tam emo. Snuje się i jest zrozpaczona swoim życiem.
Obydwoje są bohaterami tego teledysku, obydwoje z subkultur. Ona widać z jakiej, a on? Czy gracze są już uznawani za subkulturę? I dlaczego taką ponurą, do cholery? Co za debilizm, co za głupi tendencyjny teledysk.
Jakby se Nelly z czarnoskórym kolega pograli w ME, albo CoD, to może by nie robili tak głupiego teledysku.

Zresztą, sami zobaczcie.

Ps. W co on gra?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Michu w 23 Mar 2012, 13:22

No do gothów to raczej nie, nazwałbym ją jakimś mieszańcem, ale whatever :P
Obejrzałem teledysk, i co do gracza to się wypowiem tak: Jako iż piosenka była w pewnym stopniu o samotności, przynajmniej z tego co słyszałem, to tutaj chyba granie nie było przedstawione jako negatywna rzecz.. chyba. Bardzo dobrze wiem, że jak się ma problemy to również można uciekać do gier komputerowych, tak jak niektórzy to robią tylko do alkoholu. Poza tym ten chłopak chyba jeszcze narkotyki brał.

Co do tytułu w jaki pykał to na początku bodajże Halo: Reach, drugiej nie skojarzyłem.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Dżuz w 23 Mar 2012, 21:18

Realkriss napisał(a):wcześniejsze posty Sovieta i Krzysu.pl, zawierające linki do podobnych debilizmów, podsunęły mi pomysł: możemy w tym temacie umieszczać najróżniejsze głupoty, dotyczące gier, jakie znajdziemy w necie. Znajdzie się sporo.

Tak sobie czytając tu i tam o Shepardzie w wersji homo, znalazłem ciekawą wypowiedź na jednej stronie:
"We've certainly not had a Brokeback moment in games yet, if you like. In the big blockbusters like Batman: Arkham City, Uncharted and so on, there's clearly a lack of gay representation. It's a question for developers: do they think that normalising gay relationships in their games would add a degree of realism?"

No żesz ku*wa! Jak do gejów i lesbijek nic nie mam, a gejowskie lobby traktuje jak kolejny wymysł paranoików tworzących spiskowe teorie dziejów, to krew mnie zalała. No tak - zróbcie sobie z Batmana geja, a z Kobiety-Kot lesbę. Ech, przykre jest to jak pod przykrywką walki o równość, próbuje się profanować ikony popkultury dla zaspokojenia swoich fantazji i zachcianek. Nagrabiły sobie pedzie teraz - Batmana spedalić nie pozwolę!

A tak swoją drogą, to pan Wasley wykazał się sporą ignorancją, bo przecież Batman - a dokładniej jego relacje z Dickiem Graysonem - niemal od samego początku były uważane przez wielu "psychologów" za stricte homoseksualne :P Tam homoseksualne... Toż to nie tylko gej - to pedofil w najczystszej postaci! Robin nie ma nawet piętnastu lat! Do tego obaj hasają w obcisłych rajtkach i maskach na twarzy. Perwersja na całego. Taki mądry a takich podstaw nie wie...
Ostatnio edytowany przez Dżuz, 23 Mar 2012, 21:27, edytowano w sumie 1 raz
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez KOSHI w 23 Mar 2012, 21:27

Generalnie na 100-1000 tys. grających zawsze znajdzie się jakiś zjeb genetyczny, który ma skłonności do nabrużdzenia. Dodajmy do tego jakieś inne korzystne czynniki, które pobudzą jego ukryte, pierdyknięte fantazje i marzenia i zrobi taki jakąś kaszanę. A, że większość gier, do których się odnoszą przypadki, że: zabił bo grał w ... to nie są kurde szachy czy monopol, tylko napierdzialanki, to skutek jest jaki jest. Szybciej wyjdzie taki na ulicę i coś odwali, bo najpierw w GTA pół dnia demolował miasto, niż wyjdzie bo tym jak dostał mata w szachach, czy mu zlicytowali Brukselę.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości