Zadania i limit czasowy/Pytanie.

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zadania i limit czasowy/Pytanie.

Postprzez UTOPS w 20 Lip 2010, 14:50

Witam,

W Soc denerwuje mnie limit czasowy na wykonywanie zadań, dlatego chcę się dowiedzieć czy jeżeli nie podejme zadania u np Sidorowicza to w ktorym muszę mu przytaszczyć ogon pseudopsa to następnego dnia, juz nie będe mógł się tego zadania podjąć? Czy może ten index zadań nie ulega zmianom względem czasu?
UTOPS
Kot

Dołączenie: 15 Lip 2010, 17:37
Ostatnio był: 20 Lip 2010, 15:30
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Zadania i limit czasowy/Pytanie.

Postprzez lukass w 20 Lip 2010, 14:55

Tutaj masz mod wydłużający czas na wykonanie zadań do 10dni.
viewtopic.php?t=1392
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez MatrixSTR w 20 Lip 2010, 15:45

a co do pytania to czas na zadania liczy się od momentu wzięcia ich od handlarza (czyli dopiero jak je weźmiesz to wtedy będziesz miał te 24 godziny na nie).
Czyli sprawdzasz zadanie co musisz przynieś, szukasz tego i jak znajdziesz to wtedy idziesz do niego i bierzesz to zadanie :)
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 277

Postprzez classic w 28 Mar 2012, 17:49

Można wyłączyć całkowicie? Tylko stresuje, 1 dzień czy 10 - bez różnicy :/
Awatar użytkownika
classic
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2012, 03:04
Ostatnio był: 16 Sty 2013, 23:20
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez KoweK w 28 Mar 2012, 20:43

[ http://stalker.filefront.com/file/No_Ti ... _Mod;77358 ]

Mod powinien działać na wszystkich, niemodowanych wersjach SOC-a.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez classic w 29 Mar 2012, 13:57

Dziękuje, nie wiem kto z ludzi odpowiedzialnych za powstanie gry wpadł na tak idiotyczny pomysł. Podobnie jest w przypadku udźwigu plecaka z limitem do 50 kg, w którym prawie nic się nie mieści :facepalm: (problem rozwiązany)
Awatar użytkownika
classic
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2012, 03:04
Ostatnio był: 16 Sty 2013, 23:20
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez djcycu w 29 Mar 2012, 15:35

Samego mnie to irytuje głównie gdy takowe zadania wskakują automatycznie jak np po pierwszym wejściu na Wysypisko kiedy dostajemy zadanie zabicia przywódcy bandytów... Tak, owszem fajne zadanie na podlizanie się Sidorowiczowi ale nieźle się można wkurzyć kiedy to zadanie wskoczy znów po zadaniu w X18 albo po wyjściu z Jantaru kiedy trzeba rozwalić pełno ślepych psów i nazad nad Jantar :facepalm: Grając w moda RMA rozklimatyzowało mi to rozgrywkę bo musiałem się wracać bez zachowania dynamicznego biegu fabuły. Cały też ten określony czas to jakaś niemożliwa głupota. Rozumiał bym że do czasu wykonania celu czas płynie ale że do czasu odbioru nagrody?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez scigacz1975 w 29 Mar 2012, 15:43

To akurat jest i tak przesadzone. Załóżmy że jesteś żołnierzem - mundur plus oporządzenie to ok. 5-6 kg, broń główna i pistolet to kolejne 6 - 10 kg z amunicją, przy czym np. do AK masz 3 mag. po 30 szt. plus ten w broni. Ewentualnie możesz luzem wrzucić do plecaka. Plecak z bambetlami to ok. 25-30 kg. Razem to 40-50 kg i uwierz mi że po 3 km już to czujesz a po 30 masz wyje*ane na wszystko.
Ostatnio edytowany przez scigacz1975, 29 Mar 2012, 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez djcycu w 29 Mar 2012, 15:50

Jak dla mnie to nawet 35kg to już dobry udźwig. Jak na grę to faktycznie mało bo nie nacieszysz się na maksa każdą znalezioną pukawką. Za to można popatrzyć na ekwipunek innego stalkera który ma przy sobie ze dwa arty czasem, jedną długą i jedną krótką broń + parę paczek amunicji. Da się bo w grze nie mają do nas strzelać i nas dziurawić tylko my mamy strzelać i wyżyć. Nawet ciekawie jest jak się ma tak mały udźwig ograniczający do 300 naboi, karabinu, paru apteczek i kompletu artów. Klimat rośnie bo martwimy się jak pójdzie a każda znaleziona nowa broń i amunicja zmusza nas do zmiany broni. Gdybyśmy włóczyli masę szmelcu ze sobą to nie wiem czy było by tak ciekawie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez AlexStalker w 11 Kwi 2012, 11:50

djcycu napisał(a):Klimat rośnie bo martwimy się jak pójdzie a każda znaleziona nowa broń i amunicja zmusza nas do zmiany broni. Gdybyśmy włóczyli masę szmelcu ze sobą to nie wiem czy było by tak ciekawie.

W sumie wiele razy przeklinałam ten możliwy udźwig, kiedy nosiłam te wszystkie potrzebne mi bronie i arty, szybko się męczyłam i nie trafiałam na czas z wykonaniem misji. Ale z drugiej strony muszę tu przyznać rację, klimat na swój sposób rośnie. Zresztą, przypuszczam że prawdziwy stalker w Zonie nie nosiłby ze sobą każdej możliwej pukawki... Taki realistyczny dodatek :) No i ta radość kiedy skończą ci się naboje do konkretnej broni i po jakimś czasie znajdujesz je w jakimś schowku <3
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez pan kozaq w 16 Kwi 2012, 13:28

Ja również wściekałem się na udźwig, a to za sprawą następującej historii:
Po wyjściu z X18 zostałem z TRs-em i 100 naboi. Dostałem misję w Kordonie obronić obóz kotów.I co?
I szlag mnie trafił z moim stylem strzelania który wówczas jak na początkującego stalkera był bardzo rozrzutny.
Od tej pory noszę MINIMALNIE jedną pukawkę z tysiącem naboi.I stąd problemy z wagą.
(a właściwie NADwagą)
Image
Image
Image

Za ten post pan kozaq otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Pijawol.
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości