Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez vandr w 20 Kwi 2012, 14:43

Czy ja wiem- cały obraz stoi w miejscu, gdyby była to wina jakości, to inne elementy również by się poruszały. No ale możliwe, że to jakiś "pełzający" pixel czy ki uj hehe
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 20 Kwi 2012, 15:04

vandr napisał(a):Niech mi ktoś powie, czy to ja mam zwidy, czy co, ale wydaje mi się, że od 0:27 (nad gromnicą) coś jakby się wychylało zza obrazu :E
http://www.youtube.com/watch?v=3MCHLiwo ... re=related

Ja tam widzę cień który się przesuną, może ktoś drzwi otworzył, czy stanął przy oknie ...
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Alchemik w 20 Kwi 2012, 16:43

Pewnie szatan się tą gromnicą interesuje.
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:23
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Kuballa44 w 21 Kwi 2012, 13:54

Ludzie, nie dawajcie tu pierdół kalibru Natanka. Jak już to dawajcie coś ciekawego o egzorcyzmach, a nie nadgorliwego księdza. Prosiłbym bez offtopu (Alchemik...).
Chwilowo do tematu sam nic nie dodam, bo i posucha.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Alchemik w 06 Maj 2012, 20:42

bo i posucha

Zaraz będzie lepiej, bo znalazłem czysty pieniądz. Grupa creppypast z serii SCP. Opowiada o grupie obiektów w tajnym kompleksie badawczym.
http://straszy.pl/Kategoria:SCP
Polecam angielskojęzyczne strony, tam jest jeszcze więcej obiektów.
PS: temat o creppypastach spadł z rowerka, nie będę wykopywał zwłok, więc wstawiam tutaj.
Lizać stópki, niuchać stópki

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive NihilusEG.
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 04:23
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez djcycu w 06 Maj 2012, 21:07

Zjadę z tematu i opowiem coś co każdy może doświadczyć. Otóż jak się dość długo bez snu pracuje tudzież tylko siedzi to można zaobserwować wiele ciekawych zjawisk. To są oczywiście halucynacje spowodowane przemęczeniem ale pamiętam niejednokrotnie jak mi ze znaków drogowych ludziki zbiegały... Czasem bałem się czy ja po prostu śpię czy dostaję fioła i oczy jakby za późno reagują przez co obraz zostaje i nanosi się na inny. W domu jednak sobie uświadomiłem że to jednak dziwne halucynacje. O 2 godzinie w nocy najczęściej albo już koło 4 złażąc z wieczornego seansu na kompa mam beznadziejny lęk że coś tu w pokoju jest. Ekscytujące jednak według tego co przesłał mi kolega można sobie zryć tym psychikę. I to nie na żarty tylko na prawdę można doprowadzić do nieodwracalnych zmian w mózgu i psychice. Gdzieś jest tego pełno na necie. Zainteresowałem się dopiero wtedy jak zacząłem bać się niektórych momentów :D Głównie w pracy tego doświadczałem późnymi godzinami kiedy pracowałem jako kelner (a ta praca wymaga nie raz bycia ponad 24h na nogach jeśli nie więcej + zmęczenie)... Złażąc w odosobnione miejsca miało się nieziemsko poyebane odczucia.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez tomasz4815 w 22 Sie 2012, 20:52

Mam nowy
:

Image
, więc robię odkop :D

Ostatnio znalazłem naprawdę ciekawy materiał:
:

Całość sprawia wrażenie wiarygodności. Myślicie, że to nagranie ze zwłokami karła ze swierdłowska jest prawdziwe? Dlaczego wszyscy zginęli w tydzień po sekcji? Sprawka rządu? I czy to prawda, że w Rosji na czarnym rynku można za grubą kasę dorwać oryginalne, ściśle tajne dokumenty z archiwów KGB?! :darthrexfilologbezpracyiperspektyw:
Bardzo chciałbym poznać wasze opinie o tym materiale.
P.S Jeśli ktoś nie oglądał całości niech się wypowiada adekwatnie do poznanej treści.

Za ten post tomasz4815 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szpagin, nismoztune.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:53
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Szpagin w 23 Sie 2012, 20:25

Ciekawy film, kozak oczywiście leci. Mimo wszystko, jestem dość sceptycznie nastawiony do zjawisk typu UFO. Katastrofa w Swierdłowsku wygląda mi jednak na zwykłą mistyfikację, nagraną "na eksport" (czyt. dla zagranicznych szpiegów). Coś mi w tym wszystkim nie pasuje, choć zbytnio nie wiem, co. Może fakt, że dysk rozbił się akurat na skraju lasku (czyt. łatwiej można go było tam zakopać)?

Anyway, dokument trochę rozjaśnił to, co do tej pory wiedziałem o katastrofie w Roswell. Do tej pory byłem pewien, że rozbił się tam przechwycony przez Amerykanów niemiecki samolot w układzie latającego skrzydła Horten Ho-229 (http://www.luft46.com/ggart/gg229.html). Bliskość jedynej wówczas jednostki wojskowej dysponującej bronią jądrową oraz ogólne zainteresowanie Stalina tematyką paranormalną każe mi zweryfikować poglądy. Według mnie wyglądało to tak:

Amerykanie chcieli przekazać Związkowi Radzieckiemu, że dysponują pozaziemską technologią, bijącą na głowę dokonania radzieckich uczonych. Po co? Żeby ich przestraszyć i odciągnąć od ewentualnych planów ataku. Tak więc fingują katastrofę. W pobliskiej bazie 509 Skrzydła Bombowego (przypomnijmy, jedynej wówczas jednostki, która posiadała bombę atomową) roiło się pewnie od ruskich szpiegów, którzy zaraportowali o znalezisku. Prawdopodobnie informacje o katastrofie nie miały trafić w ręce opinii publicznej, lecz dowódca wyżej wymienionej jednostki przypadkowo wyjawił dziennikarzom fakt zdobycia "latającego dysku", czemu później musiał zaprzeczać. Albo właśnie to chcieli zrobić: ogłosić tą wiadomość na cały świat, żeby jeszcze bardziej ją uwiarygodnić.

Sowieci pod Swierdłowskiem usiłowali osiągnąć to samo - przekonać wrogów, że odkryli obcą technologię.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive tomasz4815.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 238

Postprzez tomasz4815 w 23 Sie 2012, 22:03

A co sądzisz o tej sekcji? Jeśli oglądałeś całość - powinieneś wiedzieć o co mi chodzi. Zwykła mistyfikacja czy prawdziwe zdarzenie? Dlaczego trzech naukowców przeprowadzających ją zginęło w tym samym czasie z tej samej przyczyny? Wylew krwi do mózgu?! Cóż...
Na filmie 4 osoby przeprowadzają sekcję, a Ci "śledczy" znaleźli tylko 3 świadectwa zgonu...Zatem co się stało z tą jedną osobą? Żyje?
No i czy naprawdę na czarnym rynku (za odpowiednią opłatą) można dorwać oryginalne, ściśle tajne dokumenty z archiwów KGB?
A i kozaczek za chęć podzielenia się swoją opinią na ten temat. :) Jednak najbardziej zaintrygowała mnie właśnie ta sekcja zwłok...
===
I co myślisz/myślicie o Strefie 51? Ponoć przekroczenie tablic ostrzegawczych o ileś tam metrów i próby dostania się na teren kompleksu mogą zakończyć się nawet śmiercią. Możemy zostać ostrzelani bez ostrzeżenia! Czego u licha oni tam pilnują?! :soviet:
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:53
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Szpagin w 23 Sie 2012, 23:51

"Wylew krwi do mózgu" to w radzieckiej nowomowie synonim "samobójstwa przez trzykrotny postrzał w tył głowy". Ciekawe, że nie podali nazwisk tych doktorków, którzy kroili ufola. Z drugiej strony, zwłoki były tak zmasakrowane, że mogło być to cokolwiek. Zauważ, że ów instytut posiadał nawet sporą kolekcję anormalnych okazów.

Podczas rozpadu Związku Radzieckiego działy się dziwne rzeczy. Wiele dotychczas tajnych dokumentów ujawniono (stąd świat dowiedział się o nieudanym radzieckim programie załogowych lotów na Księżyc) lub po prostu dostały się w prywatne ręce. Skorzystali na tym między innymi Polacy, zdobywając plany pocisku przeciwlotniczego Igła, na bazie którego zbudowano własny pocisk Grom.

Co do Strefy 51: testowali tam różne ściśle tajne amerykańskie samoloty. SR-71 Blackbird, F-117 Nighthawk, B-2 Spirit, Lochheed Have Blue i kilka innych - wszystkie miały dość niekonwencjonalne kształty, nic dziwnego, że ludzie brali je za pojazdy kosmitów. Groźba śmierci przy próbie dostania się na strzeżony teren wojskowy może skończyć się śmiercią także i u nas, tym bardziej, że w tej bazie są prowadzone testy rozmaitych tajnych maszyn.

Swoją drogą, znalazłem niedawno coś ciekawego. Okazuje się, że Polacy nie gęsi, swoje Roswell mają. W 1978 pewien chłop spotkał kosmitów. http://pl.wikipedia.org/wiki/UFO_w_Emilcinie
Na angielskiej wersji są linki do ilustracji przedstawiających rzekomy statek. Osobiście uważam, że to było zwykłe delirium. Przykro mi, że mój sceptycyzm obraża wszelkich entuzjastów UFO, ale tak już mam.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Postprzez djcycu w 24 Sie 2012, 12:09

Ja też tak mam. Nie wierzę w UFO, tzn wierzę w sam skrót i zwykle uważam że chodzi o nowy nieznany jeszcze nikomu samolot. Co do filmu o UFO to są pewne nieścisłości. Rzekomy czarnorynkowy handlarz sprzedaje filmy czy też papiery o UFO... W filmie o iluminatach widziałem tę samą scenę, te same napisy i owy handlarz sprzedawał już papiery o iluminatach :facepalm: Montaż niestety i kłamstwo w tej kwestii. Co do filmu o tym dysku to mam wrażenie że była to mistyfikacja i widać grę aktorów. Jeśli nie jest to żadna mistyfikacja to najwidoczniej chodzi o kosmiczny śmieć albo jakiś latający/jeżdżący projekt rosyjskiej produkcji. W UFO nie wierzę... Tyle razy było widoczne podobno ale nikt nie może tego potwierdzić. Dlaczego ci kosmici się niby ukrywają? Co do walca który osiągnął 3 machy to od początku wydawało mi się że widzę SR71 w takim ujęciu które przypomina walec... Ten samolot jest bardzo szybki przecież. Karzeł niekoniecznie musi być kosmitą, mógł to być człowiek potraktowany jakąś nową substancją, bronią a eksperci badali skutki co też wydawało mi się że to mistyfikacja i gra aktorów... Okazy w podziemiach instytutu to mogła być ściągnięta ludzka skóra z twarzy, odlewy specjalnie przyniesione itd...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Szpagin w 25 Sie 2012, 22:04

djcycu napisał(a):W filmie o iluminatach widziałem tę samą scenę, te same napisy i owy handlarz sprzedawał już papiery o iluminatach :facepalm:

Cholerka, wiedziałem, że gdzieś już widziałem tą transakcję. Jeśli tak było naprawdę, to wiarygodność tego dokumentu szlag trafia.

Jakiś czas temu widziałem ciekawy program na Discovery o tzw. "trójkącie falkirskim" (Falkirk Triangle). Jest to obszar między Glasgow, Edynburgiem i miejscowością Falkirk w Szkocji, gdzie regularnie obserwuje się zjawiska UFO. Jak się później okazało, ich przyczyna nie jest wcale pozaziemska: nad "trójkątem falkirskim" krzyżują się trasy podejścia do lądowania na duże, międzynarodowe lotniska w Edynburgu i Glasgow. Podchodząc do lądowania w nocy, samoloty włączają reflektor na dziobie, co daje efekt wędrującego po niebie światła (a większość pozostałych nagrań to zwykłe fałszywki). Dalej, cała fala zjawisk UFO zaczęła się, gdy w lokalnej gazecie wydrukowano artykuł o rzekomych obserwacjach. Wcześniej takich zjawisk w okolicy nie widziano. Co się okazało? Gazetę z newsem o UFO wydano w dniu, w którym nie wydarzyło się nic ciekawego, więc wiadomość na pierwszą stronę trzeba było po prostu wymyślić...
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości